Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yamal verdwijnt plots bij Porto - Barça en keert niet meer terug: dit is waarom

Laatste update:

Een opmerkelijke situatie deed zich woensdag voor tijdens FC Porto - Barcelona (0-1). In de 71ste minuut verdween Lamine Yamal plots van het veld, om pas negen minuten later gewisseld te worden. Wat blijkt? Het toptalent was al ziek en kon niet meer verder.

Toen het spel even stillag rende Yamal plots de catacomben in. Dat was op instructie van Xavi, zo vertelde de trainer na afloop van het duel.

"Hij voelde zich niet lekker. Hij was ziek, dat had hij me even daarvoor al verteld. Ik zei tijdens de onderbreking dat hij naar de wc moest gaan, maar uiteindelijk vertelden ze dat hij niet terug kon keren", aldus Xavi.

Barcelona kwam daardoor negen minuten lang met tien man te staan. Later gebeurde dat nog een keer, toen Gavi met zijn tweede geel van het veld moest. Daarnaast raakten de Catalanen Robert Lewandowski al vroeg kwijt. De Pool raakte na 34 minuten geblesseerd en moest zich laten vervangen door Ferran Torres.

Ferran werd uiteindelijk wél de gevierde man. Op slag van rust bekroonde de Spanjaard een goede steekpass van Ilkay Gündogan met de enige treffer van het duel. Daardoor blijft Barcelona na twee duels nog foutloos in Groep H. Porto en Shakhtar Donetsk volgen met beide drie punten; Royal Antwerp bungelt puntloos onderaan.

Recordbreker Yamal
Yamal brak ondanks zijn ziekte wel zijn zoveelste 'leeftijdsrecord' van het seizoen. De zestienjarige vleugelaanvaller werd onder meer al 1) de jongste basisspeler in LaLiga, 2) de jongste assistgever in LaLiga, 3) de jongste A-international van Spanje en 4) de jongste doelpuntenmaker van Spanje. Tegen Porto kwam daar een record bij: Yamal werd de jongste basiskracht ooit in een Champions League-wedstrijd.

De carrière van Yamal ontvouwt zich in sneltreinvaart. Sinds zijn debuut eind april kwam de linkspoot al tot elf duels in de hoofdmacht van Barcelona. Op zijn eerste doelpunt wacht hij nog, maar Yamal wist al wel twee assists te noteren.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie kapsalon gechapt

Ik denk dat hij een lekkere Durum Kipdoner heeft gegeten :D

Maar ik vind echt dat hij gisteren niet hoorde te spelen. Want hij blijft gewoon te jong en dalijk overkomt hem hetzelfde als Ansu Fati.

5 oktober 2023 om 13:01

Ben het wel met je eens. Ik vraag me af in hoeverre het fysiek schadelijk is om een kind dat nog vol in de groei zit met dezelfde intensiteit mee te laten doen als een volwassen speler. Talent heeft hij wel, maar of hij het fysiek ook aan kan of vol blijft houden is maar de vraag.

5 oktober 2023 om 13:05

@Ryjuu

Hij is nog maar net 16 geworden dus hij heeft alle tijd om zich fysiek te ontwikkelen daarin. En ben het verder wel met je eens hoor.

5 oktober 2023 om 14:06

Maar als hij in de B of jeugd zou spelen zou hij elke wedstrijd in de basis staan. Nu staat hij soms in de basis en soms valt hij in.

5 oktober 2023 om 14:21

Bij Barca B speel je ook gewoon tegen volwassenen, dus veel verschilt het niet wat fysiek betreft. In een U19 speelt ie ze allemaal makkelijk voorbij

5 oktober 2023 om 14:51

Het gaat niet alleen om het aantal wedstrijden dat gespeeld moet worden, maar ook om de intensiteit van de trainingen. Dat is bij de B en Jeugd-elftallen echt niet hetzelfde. Maar ja ik ben ook maar een leek op dit gebied en vraag het mij ook alleen maar af. Bij Barca zouden ze vast wel weten wat ze aan het doen zijn.

5 oktober 2023 om 17:39

Intensiteit is sowieso anders, maar ik kan je verzekeren dat het op lagere niveaus er harder aantoe gaat dan op het hoogste niveau, waar veel meer wordt gevoetbald

5 oktober 2023 om 14:42



@messi_123

Ik snap je bezorgdheid, maar ik begrijp Xavi ergens wel. Belangrijk CL duel, Raphinha geblesseerd (anders had hij gegarandeerd gestart). Ferran had eventueel gekund, dat was misschien inderdaad ook een optie. Maar Yamal had sowiso de voorbije 3-4 wedstrijden niet veel gespeeld, enkel tegen Sevilla stond hij in de basis.

Maar qua ziekte snap ik je zeker wel. Waarschijnlijk diarree.

5 oktober 2023 om 15:00

@FCBInsider1899

Mee eens, Ik denk ook dat Lamine de komende wedstrijden basis gaat spelen, want Raphinha en Lewandowski liggen er meer dan 1 maand uit, en we hebben al aanvallers tekort.

Kan toch niet? Een kind ziek aan het werk zetten?

5 oktober 2023 om 13:34

Het is toch duidelijk op te merken uit het verhaal dat Yamal zich tijdens de wedstrijd niet goed voelde/begon te voelen. Daarvoor was er nog niks aan de hand.

5 oktober 2023 om 14:29

In het artikel staat juist duidelijk dat hij Xavi al had verteld ziek te zijn. het was dus wel degelijk bekend.

5 oktober 2023 om 14:38

Met de rust... Bovendien gaat het ook niet om echt ziek, gewoon last van de darmen.

5 oktober 2023 om 16:10

Yamal verdwijnt in 71ste minuut van het veld. Wat is er gebeurd: "hij voelde zich niet lekker. Hij was ziek, dat had hij me even daarvoor al verteld. Ik zei tijdens de onderbreking dat hij naar de wc moest gaan, maar uiteindelijk vertelden ze dat hij niet terug kon keren", aldus Xavi. Die onderbreking was in de 70ste minuut en "even daarvoor" zou dus logischer zijn om te interpreteren als een paar minuten daarvoor. Niet in de rust en laat staan voor de wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren