Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Xavier Mbuyamba (18) laat Barcelona achter zich en maakt toptransfer’

Laatste update:

Xavier Mbuyamba staat op het punt Barcelona te verruilen voor Chelsea, zo weet de Daily Mail te melden. De Engelse krant schrijft dat manager Frank Lampard bijzonder gecharmeerd is van de achttienjarige Nederlandse verdediger. Chelsea was een jaar geleden al in de markt voor Mbuyamba, die er destijds voor koos om MVV Maastricht te verlaten voor Barcelona.

De jonge centrumverdediger zette bij de Catalanen zijn handtekening onder een tot 2023 lopend contract en speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden in de Onder-19. Mbuyamba trainde zelfs enkele keren met het eerste elftal mee, maar zaakwaarnemer Chris Barros liet in mei al weten dat de jeugdinternational overwoog om Barcelona te verlaten. “Sportief zou Xavier kunnen doorstromen naar het tweede elftal en Barcelona B. Maar het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst”, gaf Barros te kennen tegenover L1.

Onder meer Ajax, AZ, Real Madrid, Juventus en Internazionale zouden belangstelling gehad voor Mbuyamba, maar volgens berichten uit Engeland is zijn keuze nu gevallen op Chelsea. Barros noemde the Blues in mei tegenover Voetbal International de concreetste optie. “Zij hebben een fantastische presentatie gegeven. Er heerst daar een unieke voetbalsfeer. Je zit tijdens de lunch meteen tussen de eerste elftal spelers en de club heeft een erg ambitieus plan geschetst voor Xavier. Zij denken echt dat hij over één à twee jaar in de basis kan staan bij het eerste.”

Ondanks dat Lampard nog op zoek is naar een defensieve versterking voor zijn elftal, is het niet aannemelijk dat Mbuyamba bij Chelsea direct zal doorstromen naar het eerste elftal. De Daily Mail schrijft echter dat het feit dat onder meer Mason Mount, Tammy Abraham, Reece James, Fikayo Tomori en Billy Gilmour afgelopen seizoen minuten maakten bij de Engelse topclub als voorbeeld geldt voor de Nederlandse verdediger. De Engelse krant bestempelt Mbuyamba als de ‘nieuwe Virgil van Dijk’.

Goede keuze van Xavier Mbuyamba?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over 2 jaar in de basis tuurlijk. Chelsea is een handelshuis voor jonge spelers dat is algemeen bekend. Zelfs nu er jeugd doorbreekt die het wel goed doet, gaan ze dure aankopen doen (werner, ziyech en wie weet nog meer zoals sancho of havertz).

4 augustus 2020 om 18:30

Vind dit toch een aparte stap, zelfs een Tomori lijkt nu aan de kant gezet te zijn. Denk dat hij geweldig zou zijn voor de Nederlandse top.

4 augustus 2020 om 18:52

Hij zou eerste instantie toch al naar Chelsea zijn gegaan als die geen transferban hadden gehad, zou het eerder vreemd hebben gevonden als hij terug naar NL was gekomen

4 augustus 2020 om 18:35

Als je zoveel wedstrijden speelt dan moet je ook wel. Met de oude selectie ga je niet om de prijzen meespelen. Verwacht wel dat abraham, mount voldoende kansen blijven houden met Lampard als coach.

4 augustus 2020 om 19:17

Het gros van de talenten worden echt niet aangetrokken om een brede selectie in tact te houden. Die hebben contractspelers voor zo'n 5 selecties. Minstens 80 procent is er gewoon voor de handel. Dat er het afgelopen jaar ineens wel spelers zijn doorgebroken, had enkel te maken met de transferban.

4 augustus 2020 om 18:39

Onder Lampard krijgen jonge spelers eindelijk een kans en halen ze aanvullingen om posities op te vullen die onvoldoende bezet zijn (of als ze een jonge topper kunnen halen doen ze dat). Lijkt me een verstandig beleid. Dit in tegenstelling tot de jaren waarin er vooral gearriveerde spelers werden gekocht.

4 augustus 2020 om 19:28

Sorry maar als Chelsea die transferban niet had gehad waren er echt niet zoveel jonge jongens aan de bak gekomen. Geen goede beslissing van die jongen.

6 augustus 2020 om 14:17

Dat ben ik niet met je eens. Lampard lijkt een stuk toekomstvisie te hebben en in dat plaatje spelers in te passen. Ik denk dat hij zich ook wel beseft dat ze het met het kopen van dure spelers niet gaan redden, omdat United en City diepere zakken hebben en Liverpool als selectie nu veel verder is en met relatief beperkte uitgaven nog een paar jaar aan de top meedraaien. Chelsea koopt ook nu vrij verstandig in met Werner, Ziyech en een aantal jeugdspelers. Ik denk dus dat dit meer past in het nieuwe beleid dan dat het puur door de transferban komt. Dat het heeft proces hooguit versneld.

Heb nog nooit van hem gehoord, maar het lijkt mij niet slim om op je 18e je vertrouwde plek te verlaten voordat je jezelf volledig hebt bewezen bij je ploeg.
Los daarvan ook niet slim van barca om hem te laten gaan.

4 augustus 2020 om 18:32

Hoezo vertrouwde plek? Hij speelde pas 1 jaar bij barca.

Met een trainer als Frank Lampard maken jonge talenten zeker hele grote kans in de basis

4 augustus 2020 om 18:44

Waarom eigenlijk ? Hij had weinig keus natuurlijk dit seizoen.

4 augustus 2020 om 19:53

Uiteraard was de transferban een issue maar waarom denk je dat Lampard in het project gestapt is? Waarom denk je dat hij Jody Morris als assistent neemt en niet gaat voor een gevestigde naam als T2 zoals bv een Stuivenberg, Faria etc etc? Morris is jaar en dag beloftencoach geweest en kent al de jonge jongens door en door.

Waarom krijgen jongens als Tomori, Gilmour, Abraham, Mount kansen boven Jorginho, Rudiger, Christensen, Barkley, Pedro en Willian?

Je kan heus zeggen dat de kern te klein was en hij daarom beroep doet op die jongens maar ook dat is een foute bewering. Gilmour/Tomori kregen een kans terwijl op hun positie 4 anciens fit waren en dus ook makkelijk onderling konden rouleren.

Lampard is wel degelijk bezig aan een project waarin hij jonge spelers uit de eigen academie in een team wil bouwen met jonge spelers die ze buitenaf gaan halen.

4 augustus 2020 om 20:51

We zullen het zien, maar vooralsnog hebben ze zo gauw het kon direct weer een blik peperdure aankopen van buitenaf opengetrokken

4 augustus 2020 om 21:05

Door oude spelers als Pedro en Willian te vervangen door Ziyech en Werner die nog zeker 5 jaar mee kunnen op het hoogste niveau? Verstandig aangekocht met oog op de toekomst heet zoiets. Je kan niet spelen met 11 eigen opgeleide spelers he, dat kon Barcelona in zijn hoogdagen ook maar een handvol keren.

4 augustus 2020 om 21:48

Na de verkoop van O.A Hazard. Vind ik 100Miljoen voor Werner en Ziyech echt niet duur, kijk naar een Utd die Sancho bijna dat bedrag in 5 jaar salaris geeft

5 augustus 2020 om 01:04

Chelsea C was al een versterking voor een subtopper als Vitesse. Het was nodig dat Chelsea niet ver hoeft te zoeken Loftus odoi zijn grote talenten. Chelsea heeft echt de grootste talenten in hun jeugd rondlopen maar ze krijgen weinig kansen in de eerste. Ze scouten vaker talenten als de Bruyne lukaku hazard etc 18 jarige toptalenten. Chelsea moet je echt niet onderschatten al maken ze geen grote transfers. Ze hebben heel veel mooie voetballers in hun C lopen.

Ik word een beetje moe van dit soort jongens. Hij is 18 jaar en speelt in de jeugdopleiding van Barcelona. JAAA hij heeft talent en JAAA als dat talent goed uitpakt dan kan hij wereldtop worden. Maar daar hangt nog zoveel vanaf en deze spelers verwachten als ze uit O’19 komen dat Barcelona tegen hem zegt ‘is goed man jouw eis is dat je wil spelen dan halen wij toch even Lenglet of Pique eruit’ weet je wat het probleem is met deze generatie? ZE HEBBEN GEEN GEDULD MEER! Laat hem maar lekker vertrekken! Cruijff zei ooit ‘Barcelona is een geloof en een familie, als je twijfelt om voor Barcelona te willen spelen dan heb ik liever dat je vertrekt want dan heb je hier niks te zoeken’ en hij heeft nog gelijk ook! Ga maar lekker naar Chelsea en iedereen doet nu zo negatief over Barcelona ‘jaa weer een jong talent weg’ blablabla... van deze jongen hoor je helemaal nooit meer wat en eindigt bij West Ham United (met alle respect) en komt helemaal niks van terecht!

4 augustus 2020 om 18:53

Ik begrijp je en ben het in de meeste gevallen eens met je. Lijkt me echter niet echt van toepassing in deze situatie. Hij is 1 jaar geleden naar Barca getrokken terwijl hij naar de Nederlandse top kon, naar Chelsea etc etc. Dat hij voor Barca koos zal voor een groot stuk zijn omdat zij hem het meeste perspectief boden en een plaatje dat klopte. Nu 1 jaar later wil hij alweer weg en dan zal dat allicht zijn omdat de kansen die hij kreeg niet overeenstemmen met het beeld dat men bij Barca schetste toen ze hem aantrokken en hij dus niet langer tevreden is met het perspectief bij de club.

4 augustus 2020 om 19:02

Naar Barca op een klein contract, dat doet iedereen vanuit MVV. Maar Chelsea voor een groot contract.. das weer wat anders.
Dat is t en niks meer

4 augustus 2020 om 19:15

Barcelona gaat zo'n jongen echt niet de volle pond betalen als hij van MVV vandaan komt. Ik kan eigenlijk alleen financiele oorzaken verzinnen, want die jongen zit er net een jaar en begint pas net aan z'n traject die er duidelijk wel is. Dat excuus spreekt eigenlijk boekdelen, want die is nogal slecht.

4 augustus 2020 om 18:55

Lees even wat je zegt ''ze hebben geen geduld meer''. Hoe denk je dat dat komt? Elke grote club zoals Barcelona, Real Madrid, Chelsea, United, City, ... maken de spelers compleet gek ''speel voor mij en ik geef je x miljoen euro en mogelijk plaats in het eerste''. Wat denk je zelf? De teams maken de spelers gek.

4 augustus 2020 om 18:56

Met de Barcelona van nu zou ik ook geen geduld hebben. Leuk wat Cruijf ooit zei maar dit is een heel ander Barcelona dat Cruijf voor ogen had.

4 augustus 2020 om 19:02

Misschien moet je de tekst even lezen. Jij en de mensen die het met je eens zijn. Er staat duidelijk dat het gaat om de shit met het bestuur en het plan dat vooraf geschetst werd daardoor wankel overkomt.

4 augustus 2020 om 19:50

Ik vraag me toch af of een 18 jarige zich bezig houdt met de onrust in het bestuur. Het kan natuurlijk wel maar voor mij is het een ongeloofwaardig verhaal om dat als vertrekreden aan te geven.

4 augustus 2020 om 19:57

almogaver, dit is een typische truc van de zaakwaarnemer om de schuld te leggen bij het bestuur, een bandwagon zaakwaarnemer noem ik dit, terwijl hij gewoon meer geld wil voor zn speler en dus voor zichzelf. Ik denk dat jij dit ook wel inziet maar omdat het een kans is om het bestuur neer te sabelen, de zaakwaarnemer gelijk geeft.

4 augustus 2020 om 19:15

West Ham zou al heel mooi zijn, serieus. We weten toch dat deze jonkies 9 van de 10 keer eindigen bij ADO of RKC (met alle respect)

4 augustus 2020 om 19:40

Ja haha, hij wil gewoon zijn geld veiligstellen, niks mis mee. Wat als hij geleidelijke stappen had genomen en bleek dat hij zelfs geen uitblinker was bij Ado? Weg geld, weg carriere. Als je niet uit een bevoorrechte positie komt is het meer dan logisch om gelijk bij een grote club te gaan. Ergste wat er kan gebeuren is dat je bij een West Ham eindigt en genoeg geld hebt voor de rest van je leven. Ook mooi

4 augustus 2020 om 19:55

Ik ga een heel eind in je betoog mee maar met als kanttekening dat er voor mij een droom zou uitkomen om bij een club als West Ham United te spelen. Als jij dat dan noemt "er komt helemaal niks van terecht" dan verschillen wij sterk van mening om het maar eens heel voorzichtig uit te drukken.

4 augustus 2020 om 20:24

Of je leest gewoon de tekst waarom hij weg gaat.

Ik heb nou niet het idee dat dit de nieuwe Virgil van Dijk is, deze jongen moet volgens mij eerst eens kijken wat hij wil met zijn carriere. Je vertrekt naar Barcelona om het jaar erop naar Chelsea of een andere club te vertrekken. De enige vooruitgang die ik kan verzinnen is geld, want beide keren kan hij prima verhuurt worden.

4 augustus 2020 om 18:54

Had je dat gevoel van Virgil dan toen hij 18 was?

4 augustus 2020 om 19:03

Bij van Dijk dacht ik zeker niet dat het wereldtop zou worden toen hij 18 jaar was, maar die maakte tenminste nog verstandige keuzes. Deze jongen verhuist eerst naar een club waarbij je van te voren al kan weten dat het rommelt bij het bestuur, om een jaar later vanwege dat rommelen weer te willen vertrekken. Volgend jaar kan er bij Barcelona een heel nieuw bestuur zitten, wil hij dan weer terug naar de zon vertrekken?

4 augustus 2020 om 19:47

Van Dijk maakte 10 jaar geleden zulke verstandige keuzes dat ze het bij Willem II geen goed idee vonden om hem een contract aan te bieden. Achteraf is dat natuurlijk een totaal verkeerde inschatting geweest maar dat neemt niet weg dat ik de indruk krijg dat je aan het zwammen bent.

4 augustus 2020 om 18:57

Hij stond eerder al op de radar bij Chelsea, zou daar ook heen gaan waren geruchten maar toen was er die transferban en kwam Barça langs. Nu naar jaar daar weg om naar Chelsea te gaan. Lijkt me niet veel meer dan ervaring op doen in Barcelona om dan de stap je maken die hij wilde maken. Trainde met 17 al mee bij Chelsea toen hij speler van MVV was en omdat hij geen contract had hadden ze hoop hem over te kunnen nemen zonder last van de transferban te hebben (volgens zaakwaarnemer in VI jaar geleden)

Deze jongen kan veel beter naar de eredivisie gaan en basis spelen dan naar Chelsea en eerst twee jaar bij de onder 23 spelen en daarna een paar jaar verhuurd worden aan verschillende championship clubs

4 augustus 2020 om 19:11

De kans is dan ook groot dat die jongen alleen wil vertrekken om financiele redenen. Die vertrekt nu echt niet naar de Eredivisie. Bovendien kun je je afvragen of deze jongen al klaar is voor de Eredivisie. Hij is nog maar 18 jaar. Dan kun je in de jeugd van Barcelona voetballen, maar dat zegt nog weinig over z'n bijdrage op een dergelijk niveau.

“Maar het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst.”

Is dit echt de mening van hem? Als bij zijn volgende club ook problemen ontstaan waar hij niet bij betrokken is, verkast hij dus ook.

Grote nonsens natuurlijk. Iedereen wil vanuit MVV wel naar Barca, zelfs tegen kleine vergoeding. Dat t daar een bende is zal wel maar dat is t punt niet. Chelsea komt met een normaal/groot contract en dan wordt t verhaal anders. Nu is t topploeg en geld.
Enfin, beetje doorzichtig en t mag allemaal.
Flauwekul smoesjes beter niet doen maar goed.

“sportief zou Xavier kunnen doorstromen naar het tweede elftal en Barcelona B. Maar het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst” - Ik krijg meer het idee dat geld een belangrijke rol speelt. Nogal zielig dat je dan problemen bij de club moet gebruiken om de eigen gulzigheid te verbloemen. Je bent een knaapje van 18 jaar die werkelijk net komt kijken en van MVV naar Barcelona verkast. Als je dan na een jaar alweer wilt verkassen terwijl het traject rond die jongen in gang is, heeft dat eigenlijk altijd met de centen te maken.

Mensen, ik gun hem het beste. Alleen hij heeft echt geen basistechniek voor barca. Zag wat trainingen, stond 9/10 voor schut met slechte aannames en trage handeling. Zakken gaan in ieder geval goed vol. Hoop dat ie z’n familie goed gaat onderhouden.

We kunnen straks wel een heel elftal opstellen met centrumverdediger.. En dat voor een land die niet kon verdedigen... Het kan raar lopen

Zo zeg! Wat is hij snel gegroeid op de afbeelding. Ik zag hem vorig jaar nog met Touzani TV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren