Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi uitgelachen op Twitter om opmerkingen voor duel met Villarreal

Laatste update:

Xavi heeft de wenkbrauwen doen fronsen tijdens zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Villarreal en Barcelona van zaterdagavond. De trainer sprak op de persconferentie voor het duel over de afmetingen in Estadio de la Cerámica: volgens Xavi speelt Villarreal op een kleiner veld dan gebruikelijk, maar dat klopt niet. De afmetingen zijn precies hetzelfde als die in het Camp Nou.

Xavi zei een moeilijke wedstrijd te verwachten. "Villarreal is een ploeg die meer aanvalt dan Espanyol en Benfica deden", verwees hij naar de afgelopen twee duels onder zijn leiding. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, op een veld met kleinere afmetingen dan normaal. Villarreal heeft een van de beste trainers in Spanje (Unai Emery, red.). Het wordt een heel moeilijke tegenstander." Marca onderzocht de afmetingen en concludeerde dat de uitlatingen van Xavi niet gestoeld worden door de feiten. Op sociale media wordt door sommigen de draak gestoken met de nieuwe trainer van Barcelona.

Het grasveld in Estadio de la Cerámica kan wellicht kleiner aanvoelen omdat de tribunes dicht op het veld staan, maar de afmetingen zijn precies hetzelfde als in het Camp Nou: 105 meter lang, 68 meter breed. Dat is ook meteen de meest voorkomende afmeting in LaLiga: ook in het Santiago Bernabéu van Real Madrid worden die afmetingen gehanteerd. Overigens ligt het grootste veld in LaLiga in het stadion van Elche (108 bij 70), terwijl Rayo Vallecano op het kleinste veld speelt (100 bij 67).

Wat verwacht jij van Villarreal - Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Doordat de tribunes zo ernom dicht op het veld staan en zo ineens de hoogte in gaan zal Xavi dit waarschijnlijk gedacht hebben, het is een enorm compact stadion maar het veld dus niet. Slordig maar verder ook zwaar overdreven

27 november 2021 om 19:47

Voor iedereen die het artikel niet wil lezen: Barca--070 vat het even samen!

27 november 2021 om 19:48

Toen Frank De Boer dit soort warrige, incorrecte uitspraken deed werd hij gefileerd dus met Xavi valt het nog mee qua reacties

27 november 2021 om 20:53

Zo kan je alles wel kapot relativeren, het is gewoon een ondoordachte gênante opmerking zonder de feiten te kennen.

Pijnlijk dit. Check eerst de feiten voordat je onzin de wereld in slingert.

Tsja foutje, Xavi zou ludiek moeten reageren door met een knipoog te zeggen: in dat geval zal het vanavond een makkie worden. Dat past alleen niet bij hoe Barca er nu voor staat.

A fijn, kan gebeuren. Blijf het toch iets aparts vinden die maten. Je zou toch zeggen iedereen legt er een veld van 100 bij 60 in en daaromheen wordt alles gebouwd, in de praktijk zijn de verschillen echter vrij duidelijk.

27 november 2021 om 19:47

Xavi had nog een andere blunder gemaakt voor de wedstrijd tegen Benfica, hij zei namenlijk dat ze die wedstrijd gewoon gingen winnen maar dat is dus niet gelukt. Had meer wijsheid van Xavi verwacht eigenlijk.

“Xavi uitgelachen op twitter” letterlijk niks voorbij zien komen.

27 november 2021 om 19:53

Zou me ook verbazen als jij iedereen op twitter volgt en elke tweet leest op zich.

27 november 2021 om 19:58

Ik volg elke grote journalist die Barça nieuws publiceert en ik heb niks over deze uitspraak gezien dus wat probeer je te zeggen?

27 november 2021 om 20:00

er staat nergens in het artikel dat hij door 'grote journalisten' uitgelachen wordt dus wat wil je zeggen?

27 november 2021 om 20:12

Welke oh zo belangrijke persoon heeft Xavi hier om uitgelachen dat er een artikel over gepubliceerd moet worden?

27 november 2021 om 20:20

Niemand zegt dat het een belangrijk persoon was. Compleet naast de kwestie ook.

27 november 2021 om 20:24

@ Is Uahshsh Ik

27 november 2021 om 21:27

Real8madrid
Dat zegt Is Uahshsh toch ook niet.

Hij zegt letterlijk dat hij bekende
journalisten volgt die nieuws over Barca publiceren.
Diezelfde journalisten hebben daar niks over uitgebracht...aldus Is Uahshsh

Hij zegt nergens dat journalisten Xavi uitlachen.

28 november 2021 om 00:09

Mixmaster, ben je serieus? Wellicht een idee om het gesprek van het begin te lezen?
'“xavi uitgelachen op twitter” letterlijk niks voorbij zien komen.'

Aldus uahsnogwat insinuerend dat hij helemaal niet wordt uitgelachen.

Wanner ik hem wijs op het feit dat ie niet elke tweet leest en niet iedereen op twitter volgt en zijn eigen missen van zulke reacties niets wil zeggen begint hij zelf over journalisten.

28 november 2021 om 08:35

@real8madrid je hebt volkomen gelijk hoor.. snap de tegenreactie niet. Iedereen zou hem hebben kunnen uitgelachen, betekent niet dat een groot Barcelona journalist dit heeft gedaan of gepubliceerd. Omdat is uahshsh het niet voorbij heeft zien heeft komen, betekent niet dat het niet gebeurd is.

Zo raar is het toch niet dat hij dit denkt. Ik heb ook altijd het idee dat het veld in de Kuip veel kleiner is dan bijvoorbeeld in de Arena of bij PSV.

Ach ja, een foutje kan gebeuren. Zoals hierboven al ergens aangegeven kan de indeling van het stadion misschien zorgen voor een valse perceptie. Overigens vind ik het nog steeds vreemd dat 'we' niet gewoon overal dezelfde afmetingen hanteren.

De selectieve verontwaardiging. Ben zelf al helemaal klaar met Xavi als coach en denk met weemoed terug aan Valverde. Dat was een echte man, maar die zou om zulke uitspraken worden gekruisigd.

28 november 2021 om 03:08

Drie wedstrijden en je bent klaar met hem. Hoezo?

28 november 2021 om 13:53

Is dit überhaupt iets om verontwaardigd over te zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren