Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons gaat vragen over ‘PSG-clausule’ uit de weg na galavoorstelling

Laatste update:

Xavi Simons heeft vragen over de transferclausule in zijn contract ontweken. De spelmaker van PSV staat nog tot medio 2027 onder contract in het Philips Stadion, maar Paris Saint-Germain, de ex-werkgever van Simons, heeft een optie in het contract van de Oranje-international. Daarmee kan hij voor naar verluidt twaalf miljoen euro teruggekocht worden door de club uit de Franse hoofdstad. Na afloop van het met 6-0 gewonnen duel met FC Groningen wilde Simons niet te veel kwijt over de kwestie.

Verslaggever Hans Kraay junior van ESPN wilde weten of 'er een kans bestaat' dat Simons een nieuw contract tekent, waarbij de 'PSG-clausule' verwijderd zou worden. "Kijk, ik geniet nu hier en ben ontzettend trots dat ik hier mag spelen", antwoordde Simons. "Ik heb een contract van vijf jaar getekend bij PSV, dus dat is het probleem niet. We zullen zien, we weten niet wat er kan gebeuren in de toekomst, maar ik ben echt heel erg blij hier met de club en met het team. Ik wil mooie dingen bereiken en gewoon trophies winnen."

Kraay nam geen genoegen met het antwoord en vroeg de Amsterdammer vervolgens 'hoe groot de kans in percentages' is dat Simons gebruik zal maken van de clausule. "Zoals ik zei: ik geniet hier", ontwijkt Simons de vraag van Kraay. "Ik wil gewoon voetballen en ik geniet gewoon erg. En wat er gaat gebeuren... Ik weet niet wat er over vier of maanden kan gebeuren. Ik weet wel dat ik hier een vijfjarig contract heb en dat ik mooie dingen wil bereiken met de club. Dat is wel echt één van mijn doelen, ja."

Simons liet zich zien tegen Groningen met een assist een prachtig doelpunt uit de draai. PSV wacht donderdag vermoedelijk een stuk zwaardere opgave in de tussenronde van de Europa League, wanneer de Eindhovenaren het in Spanje opnemen tegen Sevilla. "Het was een belangrijke dag vandaag om donderdag tegen Sevilla te spelen", liet Simons weten. "We gaan die wedstrijd lekker in en ik hoop dat het een mooie dag mag worden." De wedstrijd in Andalusië begint donderdag om 21.00 uur.

Van Nistelrooij
Ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij weigerde na afloop van het duel met Groningen diep in te gaan over de transferclausule in het contract van Simons. "Wij hebben het helemaal niet over clausules", liet de oefenmeester weten voor de camera van ESPN. "Dat is iets wat in de media is ontstaan, maar dat is nooit besproken of bevestigd geweest. Wij gaan niet in op de inhoud van de contracten van onze spelers. We weten dat hij voor vijf jaar vast ligt en verder is er niks aan de hand. Er wordt dan een hoop geïnsinueerd, dan is dit mijn reactie daarop. Xavi moet vooral doen waar hij mee bezig is. Dat is elke dag de beste zijn, hard werken en presteren op het veld. Dan is hij belangrijk voor ons en dat weet hij", aldus Van Nistelrooij.

Blijft Xavi Simons na dit seizoen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Vervelende vraag van die Kraay aan Xavi.... over zijn clausule je weet van te voren al dat hij er toch niet inhoudelijk op gaat reageren. als Xavi een reden had om terug naar Parijs te gaan is het wel om van die domme vragen af te zijn van die Kraay.

11 februari 2023 om 22:55

Ach, toch meer dan logisch. Hele week onderwerp van gesprek geweest en dan verwacht jij dat een interviewer het onderwerp gaat negeren op moment dat ie de hoofdrolspeler spreekt? Lijkt me nogal vreemd

11 februari 2023 om 22:57

Negeren of erop doordringen is een verschil. Aan de hand van het eerste antwoord weet je dat er geen inhoudelijke komt, maar Kraay zou Kraay niet zijn, helaas.

11 februari 2023 om 23:01

Wat is daar helaas aan? Als een Van der Sar de voor hem gewenste vragen klaarblijkelijk krijgt, staat dat Telegraaflegertje op de achterste poten maar wanneer een Simons een klein vragenvuurtje krijgt over zijn contract, dan is dat vervelend? Het is toch een vrij interessante constructie, we willen toch allemaal dat Simons in de Eredivisie blijft, dan is dit toch een hele logische manier om er achter proberen te komen of en hoe dat gaat gebeuren? Ik begrijp mensen soms echt niet meer hoor. Dit is nou wel goede journalistiek, anders moet Simons maar niet naar de microfoon komen na deze week.

11 februari 2023 om 23:07

Maar je weet, terwijl je de vraag stelt, dat hij niet gaat zeggen van dat komt wel goed, die clausule gaat er uit, of van ja volgend jaar wil ik weer terug naar psg. Dus je stelt een vraag waarvan je weet dat het antwoord niet komt. Gewoon niet doen dan. Overigens vond ik het interview met de trainer van Groningen voor de wedstrijd nog tenenkrommender. Het ging alleen maar over Hans Westerhof en over het meetrainen van Willems. Helemaal niet over de wedstrijd. Hansie Hansie was niet echt in vorm vandaag.

11 februari 2023 om 23:09

Simons mag alleen voor de microfoon komen om te zeggen dat hij blij is met de drie punten en dat hij Lampen een goeie kerel vind meer mag die niet zeggen.

11 februari 2023 om 23:46

Hans Kraay is ook gewoon een verschrikkelijke interviewer. Als analist vind ik hem trouwens wel goed, heeft doorgaans echt goede analyses.

12 februari 2023 om 02:22

Bij Van der Sar is het probleem vooral dat hij bij vervelende onderwerpen helemaal niet voor de camera verschijnt.

12 februari 2023 om 07:53

Misschien mag hij ook een keer voor de microfoon komen om uit te leggen waarom het menneke toch altijd kijkt alsof hij een zure appel of citroen gegeten heeft. Of dat hij tijdens de wedstrijd last van buikkrampjes heeft

12 februari 2023 om 08:03

@flamengoBrasil, ik kan je volgen maar ben het niet met je eens. Deze vraag moet wel gesteld worden. Milan van Dongen had laatst een (enigszins) vergelijkbare situatie toen hij Peter Bosz aan tafel had. Schreuder stond toen al zwaar onder druk en de roep om Bosz als opvolger zong al rond. Hij wist dat Bosz, die ook nog eens bevriend is met Schreuder, nooit zou zeggen dat hij wel geïnteresseerd is.
Milan legde daarna, in een ander programma, mooi uit waarom hij toch vond dat hij die vraag moest stellen. Simpele versie is dat het een onderwerp is dat leeft en dat het uit de weg gaan van die vraag hem journalistiek ongeloofwaardig maakt. Ik kon dat wel
volgen.

12 februari 2023 om 09:38

Helemaal mee eens. Als analyst een van de betere op televisie. Als interviewer probeert hij altijd de allemansvriend te zijn en dat is een beetje cringe.

PSG kijkt mee en denk dat gaat lekker daar. Die is goed bezig en zijn marktwaarde is meer dan de terugkoopclausule. Die optie gaan we eens lichtten als het zo door gaat. Tenminste zo zou ik denken

11 februari 2023 om 23:00

Als die clausule er in de zomer nog instaat, zie ik psg wel komen. Vraag is wat Simons zelf dan wil. Hier speelt hij alles, daar waarschijnlijk ook wel genoeg, maar veel grote namen voor zijn posities. Toch hoop ik liever die clausule eruit gesloopt zien te worden. Psv heeft deze Simons volgend jaar hard nodig.

11 februari 2023 om 23:15

Man man man, voor de zoveelste keer; PSG kan GEEN optie lichten. Er is geen knop in Parijs die ervoor zorgt dat Simons weer PSG-speler is. Mocht Simons zelf naar Parijs willen, kan PSG hem in tegenstelling tot alle andere clubs, voor 12 miljoen kopen. Alle andere clubs zullen met PSV moeten onderhandelen

11 februari 2023 om 23:26

Ik geloof dat ons concept van optie verschillend is. Het is net hoe je het bekijkt geloof ik.

11 februari 2023 om 23:35

Je zegt; “Die optie gaan we eens lichten”. Wat wil je gaan lichten dan als PSG zijnde? PSG heeft niks te zeggen in deze

11 februari 2023 om 23:58

Mocht er sprake zijn van een terugkoopclausule die gericht is op enkel en alleen PSG. Kan PSG dit als optie zien en het gelimiteerde bedrag bieden. Oftewel die optie gaan we eens lichtten in de vorm van een bod die alleen PSG kan doen. Ik hoop van niet overigens want ik wil deze rasvoetballer zien spelen.

11 februari 2023 om 23:15

PSG heeft niets te lichten. Simons is transfervrij overgenomen en heeft in zijn contract met PSV een clausule dat hij voor 12 mio naar PSG mag. Hij mag dan niet (meteen) worden verkocht of verhuurd. Maar gaat goed komen, ik voel het!

11 februari 2023 om 23:23

Hahaha ik moet er wel om lachen dat er nog zoveel steeds denken dat PSG een terugkoop optie heeft

12 februari 2023 om 02:40

Als het er niet is dan ontkennen ze wel
Toch

12 februari 2023 om 09:23

Ja alleen bepaald psg niks! Hij staat op contract bij ons in Eindhoven. Enige die bepaald of de clausule wordt ingezet is Simons zelf. Geloof die gaat nu niet terug, ook met oog op oranje. Daarbij draait psg ook niet top

Uiteindelijk is hij gratis en zullen we altijd winst maken. Daarnaast brengt Simons PSV sportief ook veel en laat hij ons genieten van zijn spel. Hij lijkt mij een verstandige jongen die niet voor het geld kiest, anders speelde hij nu nog steeds bij PSG en was hij niet naar ons gekomen.

11 februari 2023 om 23:27

Ik denk zelf dat hij misschien wel de clausule laat varen en er een gelimiteerde transfersom voor terug wil. PSG is hij niet voor niets weggegaan. Maar de touwtjes zelf in handen houden, geeft hij niet zomaar op. Verder nog een jaar in Nederland blijven en ontwikkelen.

11 februari 2023 om 23:29

Winst zullen we idd altijd maken alleen maak ik liever op zo'n goeie speler liever heel veel winst. als alles goed verloopt dan kunnen wij wel 50 miljoen krijgen voor Xavi

11 februari 2023 om 23:45

50 miljoen, als de rest al voor zoveel geld weggaat in de eredivisie kan je deze speler wel verkopen voor minimaal 80 miljoen. Op dit moment de beste speler van de Eredivisie…. Of Kudus natuurlijk

12 februari 2023 om 09:25

120 en niet minder!

12 februari 2023 om 11:35

Zou er gelijk 250 m van maken dan

11 februari 2023 om 23:58

Niet voor het geld kiest zeg jij maar waarom ruilde hij Barcelona dan in voor PSG ? Niet om de Eiffeltoren te zien neem ik aan.

12 februari 2023 om 12:09

Nee maar wel om speeltijd. Bij Barca kreeg ie geen garantie op speeltijd bij PSG wel dus vandaar de keuze.

12 februari 2023 om 08:07

Toen hij van Barca naar PSG ging koos bij al puur voor het geld.

Ruud moet die jongen nu maar gewoon eens elke wedstrijd vanaf de aftrap op de 10 positie laten beginnen. Het elftal draait dan veel beter. Dan hou je er in iedere geval sportief gezien nog wat aan over.

Is er toevallig iemand die weet of er al gespaard wordt voor een standbeeld voor deze jongen? Wat een heisa allemaal zeg rondom die xavi , laat hem eerst zn eerste seizoen eens afmaken en meer dan 1 wedstrijd op rij uitblinken voordat we praten over het nl elftal rondom hem heen bouwen en transfers naar “topclubs”

Is er toevallig iemand die weet of er al gespaard wordt voor een standbeeld voor deze jongen? Wat een heisa allemaal zeg rondom die xavi , laat hem eerst zn eerste seizoen eens afmaken en meer dan 1 wedstrijd op rij uitblinken voordat we praten over het nl elftal rondom hem heen bouwen en transfers naar “topclubs”

12 februari 2023 om 07:41

Nu vinden ze hem nog geweldig tot hij in oranje zit dan moet hij meer laten zien en is het helaas nooit genoeg 🙂. Zie frenkie, gini en van dijk. Door hun potentie zal men nooit helemaal tevreden zijn als er geen prijzen worden gewonnen en dan ook nog het liefst gecombineerd met vingerlikkend mooi voetbal. Want ja Nederland wil alleen winnen als het mooi is😅

12 februari 2023 om 08:42

Een middenveld met Frenkie en Ryan Gravenberch als controleurs en Simons als 10 is in mijn ogen pure p*rn.

Ik hoop dat Koeman dit ook ziet en die jongens (Ryan en Xavi) kansen gaat geven!

12 februari 2023 om 09:27

Jopie jij snapt het 😍🫡. Verdediging zitten we ook goed komende jaren alleen voorin moet het beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren