Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi: ‘Hij heeft het Real Madrid-DNA, maar hij is niet iemand voor Barcelona’

Laatste update:

Xavi vindt dat zijn uitspraken over Casemiro uit hun verband zijn gerukt. In januari stelde Xavi dat Casemiro niet het 'DNA' heeft om voor Barcelona te spelen, maar dat was volgens de middenvelder van Al-Sadd geen kritiek op zijn collega van Real Madrid. Zo leken zijn woorden wel aan te komen, want Casemiro reageerde in mei cynisch op de uitspraken.

"Casemiro bijvoorbeeld is supersnel, maar hij heeft problemen met alle andere aspecten waar hij niet aan heeft gewerkt", oordeelde Xavi. "Hij heeft andere eigenschappen (dan ik, red.); hij is meer defensief ingesteld, maakt meer slidings, dekt meer gebied af, maar hij domineert niet als het gaat om de juiste timing." In mei, vlak voordat hij de Champions League won, reageerde Casemiro tijdens een speech: "Zoals Xavi aangaf, begrijp ik niets van voetbal en zou ik niet voor Barcelona kunnen spelen."

Nu benadrukt Xavi in de Spaanse pers dat hij verkeerd begrepen is. "Hij is een goede speler voor Real Madrid. Hij heeft het Real Madrid-DNA, maar hij is niet iemand voor Barcelona", stelt de routinier. "We vergelijken graag spelers met die van andere clubs, maar Barcelona heeft een heel complexe manier van voetballen waar niet alle spelers zich aan kunnen aanpassen. Dat probeerde ik duidelijk te maken. Het was geen kritiek op Casemiro, maar ik vind dat Barcelona spelers moet halen met het DNA van de club."

Ben je het eens met Xavi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elke club heeft zijn zogenaamde eigen DNA. Kan aan mij liggen maar ik zie juist vasimero gewoon functioneren in bijna elke ploeg, kante same story.

25 juni 2018 om 11:51

Dus je bent het eigenlijk met Xavi eens begrijp ik?

Wat hij bedoelt is dat bij Barcelona de 6 de misschien wel belangrijkste positie in het elftal is vanwege de opbouw en manier van spelen daar (al vind ik niet dat zo momenteel nog vergelijkbaar voetbal spelen).

Bij Real verloopt de opbouw zoveel mogelijk via Kroos en Modric waardoor de rol van de 6 voornamelijk is om gaten dicht te lopen en ballen te veroveren en vervolgens weer heel snel in te leveren bij Kroos of Modric.

Hij zegt hier helemaal niets geks en geeft zelfs nog een groot compliment door te zeggen dat Casemiro Real DNA heeft.

25 juni 2018 om 14:05

Ik denk dat Xavi hier wel gelijk heeft, het grote gedeelte van Real zou niet echt in het spel van barca passen. Net zoals heel veel spelers van barca dat nu ook niet kunnen. Ik zie alleen ramos, isco en bigbenz dat doen voor real. En bij barca heb je Messi, busquets, piqué en die rat op links die het spel van barca kunnen spelen.

25 juni 2018 om 23:54

Kante vind ik op die plek vele malen beter.

Toch vreemd dat hij dit nog moet benadrukken, was toch vrij duidelijk wat hij bedoelde. Maar tussen Barca en Real is er zoveel haat en nijd dat overal het slechtste in word gezien, en uiteraard maken die riooljournalisten daar dankbaar gebruik van.

Casemiro is echt een geweldige verdedigende middenvelder. Een echt slot op de deur waardoor je als middenvelder met een gerust hart je zone verlaat voor een avontuurtje. Heeft wel wat irritante trekjes maar na het zien van dit WK ben ik ervan overtuigd dat de voetbalwereld nou eenmaal erg veel irritatie opwekt.

Xavi heeft toch gewoon gelijk. Juist met veel ruimte is Casemiro toch kwetsbaarder. Als Real lekker compact speelt is hij op zijn best. Nu heb ik het wel over de Casemiro bij Real. Ik weet niet hoe hij bij Brazilie speelt, misschien zit ik wel helemaal fout.

25 juni 2018 om 12:08

Met veel ruimte is het toch ook niet de taak van Casemiro om het spel te maken? Het is geen spelmaker voor de defensie, het is een controleur die de ballen bij Modric en Kroos moet inleveren. Eigenlijk kan je er op dat moment voor kiezen om Casemiro niet op te stellen maar met een nummer 10 te spelen zoals in het verleden met James en Isco gebeurde. Echter koos Zidane (vaak) voor de zekerheid met een Casemiro en ging dat dus te kosten van James.

25 juni 2018 om 13:08

Daarom is Casemiro toch geen speler voor Barca? Dat is toch het punt wat Xavi wil maken. Bij Barca wordt dat wel gewoon van een verdedigende middenvelder verwacht.

25 juni 2018 om 13:14

Welke speler is niet kwetsbaar met veel ruimte? Boatent, Hummels en Kroos lijken op amateurs met veel ruimte in de rug, Puyol, Pique en Abidal werden telkens in de rug gepakt met veel ruimte. Veel ruimte weggeven en nog is goed spelen, dat is niet mogelijk. Tegenwoordig is elke aanvaller snel en technisch enorm goed. Met een beetje ruimte kan zelf een team als Iran goed spelen.

Snap niet wat er niet aan te snappen valt. Busquets en Casi spelen op dezelfde positie, maar vullen die zoveel anders in. Hoe ze dat invullen ligt ook aan het team waarin ze spelen. Natuurlijk kan Casi bij Barca spelen, maar dat leveren ze verschrikkelijk in qua opbouwend vermogen. Andersom weet ik niet of Busquets het zo goed zou doen bij Real, die spelen meer op kracht en snelheid.

25 juni 2018 om 13:15

Eindstand heeft Barcelona wel een speler nodig als Casemiro want de loopvermogen en power brengt Busquets niet op zijn eentje en daarom is Paulinho in het team gekomen, aan de andere kant als Casemiro kon voetballen als Busquets had je bv Kroos niet nodig.

25 juni 2018 om 13:33

Paulinho is ook niet nodig bij Barcelona.

25 juni 2018 om 13:39

Het werkte wel en hij had een aandeel afgelopen seizoen met het winnen van de titel, ik snap dat jullie niet onder de indruk van hem zijn en niet nodig achten maar hij was wel belangrijk.

25 juni 2018 om 14:00

Hij is ook niet nodig, echter wel erg bruikbaar. Zeker met het voetbal wat Valverde ze laat spelen.

Mocht Barcelona komend seizoen weer het vertrouwde 4-3-3 spelen dan zal Paulinho weinig minuten meer maken. Gelukkig voor hem geeft Valverde schijnbaar niet zo veel om hoe het spel eruitziet.

25 juni 2018 om 15:31

Hier heeft hij wel gewoon gelijk. Hij heeft het team veel verdedigende stabiliteit bij gebracht. Busquets brengt natuurlijk ook stabiliteit met zich mee maar verdedigend niet genoeg. Iets waar Barca al jaren problemen mee heeft.

25 juni 2018 om 17:23

Busquets presteert al jarenlang op die positie, hij speelt pas dit jaar met Paulinho. Daarvoor met Xavi en Iniesta, geen loopwonderen. Hoe heeft hij Paulinho perse nodig?

25 juni 2018 om 17:36

Je vergeet 1 ding, Barcelona speelde met een bepaald regel. Druk zetten met heel het team. Nu dat niet meer werkt of niet meer word gedaan is Busquets de enige ‘breker’ en tegelijk loper op het middenveld, wat niet meer haalbaar is dan heb je nog een extra man kracht nodig om Busquets te ondersteunen. Ook word Sergio niet jonger hé

25 juni 2018 om 18:28

Eens met Medalofhonor. Verder moeten mensen echt niet denken dat dit Barcelona ook maar iets lijkt op het Barcelona van Guardiola.

Echter is Paulinho niet "nodig". Messi, Busquets en Alba zijn nodig, Paulinho is gewoon een gewaardeerde kracht die zijn waarde heeft. Zeker niet meer, maar ook niet minder.

25 juni 2018 om 23:58

Geef mij liever Kante.

Ik snap echt niet dat hier uberhaupt discussie over is. Wat maakt het nou in godsnaam uit dat een ex-speler van nota bene een rivaliserende club vindt dat jij niet bij die club past?

Alsof John Heitinga over Sven van Beek zegt dat hij niet bij Ajax past.. Is voor iedereen mooi meegenomen toch?

''barca heeft een hele complexe manier van voetballen''.
Ben ik absoluut niet mee eens.
Barca speelt het meest simpel van alle teams op aarde.
Passen en vrij staan, thats it.
Dat was het hele idee van Cruijf, het hoeft helemaal niet zo moeilijk.
Barcelona komt vaak zat in een positie om de bal lang te geven of voor te geven , maar ze houden het bij een pass over 5m bijvoorbeeld, waarom? Omdat dat het makkelijkst/simpelst is.
Ze denken snel , maar niet overhaast.
En omdat alle teams te complex over voetbal denken kunnen ze dit niet nabootsen, dit moet je al vanaf de jeugd meekrijgen, anders is het moeilijk te implementeren.
Guardiola heeft dit perfect onder de knie, zie City in vergelijking met City onder Mancini/pellegrini.

25 juni 2018 om 13:40

Ja daarom vind ik Cruijff ook een hele matige coach. Hopelijk zit hij nu over een beter tactisch plan na te denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren