Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi hekelt vijandige ontvangst in San Mamés en is lyrisch over Frenkie

Laatste update:

Xavi heeft na de wedstrijd tegen Athletic Club (0-1 winst) de loftrompet gestoken over Frenkie de Jong. Volgens de trainer van Barcelona presteert de Nederlandse middenvelder al maandenlang op een uitzonderlijk hoog niveau. “Hij is een van de beste middenvelders van de wereld, echt spectaculair”, aldus de trainer van los Azulgrana.

Frenkie vertolkt dit seizoen een belangrijke rol in de jacht op het kampioenschap in Spanje. Ook zondagavond mocht de controlerende middenvelder weer negentig minuten meedoen bij zijn club. "Hij geeft ons vertrouwen en heel veel meer. Frenkie verliest weinig ballen, hij dribbelt goed en weet gaten te vinden in de defensie van de tegenstander”, liet Xavi optekenen na afloop van het duel.

Eerder deze maand gaf Frenkie tegenover de Catalaanse radiozender RAC1 te kennen dat hij er niet over denkt om Barcelona te verlaten komende zomer. “Ik wil nog vele jaren bij Barça blijven. Ik wist vanaf het eerste moment dat ik bij Barça zou blijven spelen en ben daar nooit op teruggekomen. Ik heb er altijd van gedroomd om voor deze club te spelen en ik wil hier succes hebben”, aldus de vijftigvoudig Oranje-international in het interview.

Na afloop van het duel tussen Barcelona en Athletic Club was Xavi niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg onthaald werd. Naar aanleiding van het feit dat Barcelona en twee voormalig voorzitters van de club door de openbaar aanklager van een rechtbank in Catalonië zijn aangeklaagd wegens omkoping, werd er door Athletic-fans buiten het stadion met nepbiljetten gestrooid. Ook scandeerden de supporters ‘a segunda’ wat ‘naar het tweede niveau’ betekent. “Normaal gesproken worden we hier altijd goed ontvangen. Deze vijandigheid maakt me verdrietig”, aldus Xavi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie gaat gewoon kampioen worden met Barca, prachtige prestatie.. Met vlagen zie je weer wat terugkomen van de glorietijden.. Maar man man man, wat wordt deze club en daarmee Frenkie z'n prestaties overschaduwd met een shitshow. Gunfactor zit hem vrijwel alleen nog door Frenkie en Xavi.. Zonde.

13 maart 2023 om 10:16



Araujo, Pedri, Gavi en Baldã© mag je daar wel aan toevoegen vind ik. Dembele speelde ook zijn beste seizoen ooit (in dienst van Barca) tot dusver. En Lewa: ondanks dat het minder is, is hij gewoon topscorer van La Liga en een gewaardeerde spits/voetballer.

13 maart 2023 om 10:37

Helemaal eens! Xavi doet het geweldig. Heeft er een team, een machine van gemaakt. 8 tegengoals in 25 wedstrijden, een nieuw record in Laliga. En als Barca een mindere dag heeft en/of veel spelers mist, dan kunnen zij ook de boel op slot gooien.

Veel spelers draaien een topseizoen en ontwikkelen zich in sneltempo. Tja Frenkie. Die is echt on fire dit seizoen. Kunnen echt niet meer zonder hem. Hopelijk komen Pedri en Dembele terug van hun blessures dan heeft Barca echt een prachtige elftal.

En die vijandige sfeer. Alsof de spelers en trainersstaf daar iets aan kunnen doen. Gewoon lekker die 3 punten pakken en zwaaien maar naar die mensen.

13 maart 2023 om 11:02

Grote kans dat die mensen terugzwaaien nadat er titels worden gestript van barcelona wegens omkoping.

13 maart 2023 om 11:06

Zeker. Het doet deugd om te zien dat Barca organisatorisch goed staat en het ook echt kán verdedigen. Ze doen het als collectief. Vooral het massaal drukzetten heeft Xavi er weer goed ingepeperd. Het is wel zo dat Barca vooral met de sterkste 11 erg goed is. Het verval met wisselspelers is te groot, omdat die gewoonweg niet goed genoeg zijn. Kessie, Garcia, Ferran Torres enzovoorts.

13 maart 2023 om 11:49

Voor een machine is de Europese rol wel erg matig. En de vijandige sfeer heeft de club natuurlijk aan zichzelf te danken. Het ene schandaal na de andere en onfatsoenlijk handelen mbt de financiën.

13 maart 2023 om 12:44

@RealXIII, het gebeuren betreft de periode van 2001 en 2018. Een kampioenschap dit jaar zal noet van invloed zijn. Mocht er bewezen worden dat Barcelona schuldig is, dan zal het gaan om de kampioenschappen uit desbetreffende periode. Dus Barcelonafans kunnen gewoon blijven zwaaien😉

13 maart 2023 om 11:51

Ik vind dat, mochten ze kampioen worden, er toch een enorme smet op zit. Met een totaalschuld van waarschijnlijk etterlijke miljarden, waar veel mensen niet het totale bedrag weten, en toch zoveel aankopen etcetera vind ik het toch bijzonder dat een Barcelona dit allemaal maar mag doen.

13 maart 2023 om 19:10

Het zou fantastisch zijn dat de mooiste club ter wereld, na een moeilijke periode, weer kampioen wordt. De enige smet die ik zie, de zeikberichtjes typers, is een landelijke smet van de silicon valley tijd. On topic ben ik het met Xavi eens dat Frenkie een goed seizoen speelt, maar dat het naief zou zijn geen reactie tijdens uiwedstrijden te verwachten.

Die vijandigheid creëert Barcelona natuurlijk ook grotendeels zelf. Het is, als we de beeldvorming van de media betrouwbaar mogen noemen, de afgelopen jaren zeer hard bergafwaarts gegaan met het imago van Barcelona. Met als klap op de vuurpijl de recente berichten over omkoping.

Ja het omkopen van scheidsrechters maakt de concurrentie ook verdrietig. Vrij logisch dat er een reactie vanuit het publiek komt hierop.

13 maart 2023 om 10:18

Allemaal goed en wel maar als binnenkort Barcelona onschuldig blijkt te zijn en er helemaal geen sprake was van omkoping, wat dan?
Komen er dan grote spandoeken met verontschuldigingen?
Barcelona hangt eigenlijk al aan de galg nog voor er duidelijke bewijzen op tafel liggen.

13 maart 2023 om 10:20

Dat is toch altijd zo? Kijk maar naar een Marco Borsato etc. Normaal ben je onschuldig tot je schuldig bent bevonden, anno 2023 is je carrière meteen naar de kloten

13 maart 2023 om 10:21

Agh wat nepbiljetten en spreekworden.. De nepbiljetten vind ik wel komisch en spreekwoorden zijn er altijd wel. Denk dat de meeste clubs Barcelona wel naar het tweede niveau willen zien, maar dat is iets van altijd en niet alleen van nu.

13 maart 2023 om 10:31

Naja geen duidelijke bewijzen?!

"de belastingdienst vroeg het hoofd van de financiële administratie om opheldering. Die vroeg op zijn beurt de advocaten van de club om hulp, in een mail, die ook alweer lekte naar de pers: "de rekeningen zijn allemaal exact hetzelfde en het zijn er heel erg veel. Alleen de datum wisselt. We hebben geen contract. Zullen we het ze eerlijk vertellen of houden we ons van de domme?"

Het mag duidelijk zijn dat het piep en kraakt rondom dit schandaal. En eigenlijk kraak het de afgelopen jaren al bij Barca, zeker op financieel gebied. Grote spandoeken met verontschuldigingen is ook wat overdreven als er gereageerd wordt met nepbriefjes en wat spreekkoren over terugzetten van tweede divisie..

13 maart 2023 om 10:43

Duidelijke bewijzen zijn er wel lijkt me. Nu is het afwachten of de rechter ze duidelijk genoeg acht of niet.

13 maart 2023 om 10:43

Het gaat niet om die nepbriefjes en die spreekkoren hé. Het gaat erom dat heel de wereld Barcelona eigenlijk al aan de schandpaal heeft genageld.
En dat ten gevolge van bijvoorbeeld ''een gelekte mail naar de pers''.

Ik denk dat de voorbije jaren bewezen is dat de pers héél wat zaken publiceert puur om commotie te veroorzaken. Dus dat lijkt mij geen sluitend bewijs.

Dat het financieel niet goed gaat, daar sluit ik me overigens volledig bij aan. Bartomeu heeft onder zijn regime de club zodanig naar de afgrond gedreven dat er nu tal van maatregelen zijn genomen die de club eigenlijk liever niet had genomen.

13 maart 2023 om 10:47

@real8madrid nu ja, wat zijn bewijzen hé. Een aantal betalingen aan een bedrijf dat op naam stond van...
Er werd gezegd dat dit zou gaan om het verkrijgen van informatie uit scheidsrechtersrapporten. Iets wat dan blijkbaar door meerdere clubs gedaan werd/wordt.

Nu goed, als er binnenkort wel bewijzen komen van omkoping, dan kan dit natuurlijk absoluut niet door de beugel en dan dienen ze gestraft te worden.

Al vraag ik me dan wel af wat er dan precies zal gebeuren. Valverde gaf bijvoorbeeld gisteren voor de wedstrijd nog aan dat Barca in zijn tijd met x-aantal punten voorsprong kampioen speelde en ook de beker met 5-0 won.
En goed, je hebt hier en daar wel eens een dubieuze beslissing in je voordeel of nadeel, maar dat was toen in mijn ogen niet van opvallende aard.

13 maart 2023 om 10:48

Fijn om een reactie te zien van iemand met wat verstand !

13 maart 2023 om 10:55

Zelfs de aanklager heeft (vooralsnog) geen bewijzen meegenomen naar de zaak. De rechter kan zodoende momenteel zich niet eens hierover buigen.

13 maart 2023 om 10:55

@messibazoer:
Deze oude voorzitters en Borsato zijn in de rechtbank nog steeds onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Echter, mensen hebben ook de vrijheid om wat van deze mensen te vinden en hun gedrag aan te passen.

13 maart 2023 om 10:57

Het gaat niet om een aantal betalingen @rodeduivels.

"negreira had een bedrijfje opgericht om die betalingen te ontvangen. Dat bedrijf, Dasnil95, was een lege bv. De enige activiteit was het sturen van facturen aan FC Barcelona. In 2018, toen Enrã­quez Negreira stopte met zijn werk bij de scheidsrechtersbond, stopten ook de facturen.

Dasnil95 had op papier éã©n werknemer. Dat was de zoon van Negreira, Javier, die zichzelf mental coach voor scheidsrechters noemt. Volgens scheidsrechters die de afgelopen weken spraken met Spaanse media, haalde deze Javier met zijn auto scheidsrechters op die in Barcelona een wedstrijd kwamen fluiten en reed ze dan naar het Camp Nou-stadion. "

"volgens het OM komen de betalingen aan Negreira nergens voor in de administratie van FC Barcelona. Daarom wordt de club ook aangeklaagd voor het voeren van een valse boekhouding"

Dit riekt natuurlijk wel naar fraude. Waarom zou je meerdere betalingen aan een lege BV van hetzelfde bedrag niet meenemen in je administratie of aanmelden bij de belastingdienst. Ook heeft Barca hier nog steeds geen antwoord op kunnen geven, vandaar dat ze aangeklaagd worden.

13 maart 2023 om 12:14

@stb040

Jij weet er zo te leven meer vanaf. Is ook bekend waar die rekeningen dan voor waren? Het klinkt mij zo vreemd. Geld overmaken aan een voormalige scheidsrechter. Wat heb je daar nou aan. Tenzij het een uitgestelde betaling is maar dan is dit wel heel dom georganiseerd. Was er geen enkele wederprestatie voor die rekeningen?

13 maart 2023 om 12:20

Naja dat is dus de vraag die het OM ook heeft. Vandaar dat het onderzoek is gestart. Het antwoord van Barca was volgens mij dat zij geld over hadden gemaakt om advies te krijgen over hoe zij met bepaalde scheidsrechters om moesten gaan. Dus hoe ze aan te spreken en dergelijke. Ook dit vind ik al discutabel. Brands gaat ook niet zijn zoon vragen om Makkelie elke wedstrijd naar het Philips stadion te rijden en hem daar te vragen hoe de spelers van PSV met hem om moeten gaan die wedstrijd.

Of het waar is weet ik ook allemaal niet hea, veel speculatie van mijn kant ook natuurlijk. Maar dat het een vreemde gang van zaken is mag duidelijk zijn. Als je niks te verbergen hebt, waarom administreer je deze bedragen dan niet. en waarom je deze bedragen over elke keer op een vast moment naar een lege bv?!

13 maart 2023 om 13:24

Almo Samen met Guaporta hebben jullie het meeste verstand van Barcelona van alle Barca fans, hier zowel binnen als buiten kennen jullie de club goed, maar als het om Barca gaat vind ik het jammer dat je niet objectief kan reageren.

13 maart 2023 om 16:06

Deze reactie opzich was toch puur feitelijk Aqua?
Waardeer zelf altijd wel hun kennis over dit soort zaken, voor mezelf is het toch best lastig om zoiets heel gedetailleerd te volgen. Dat ze een gekleurde bril hebben lijkt me duidelijk, maar niet perse hier.

13 maart 2023 om 16:56

@STB040 veel beschuldigingen en veel aannames van jouw kant, maar niets concreets. Je bevestigd vervolgens dat je speculeert.. Kan ik er van uitgaan dat je, zoals we inmiddels gewend zijn op VZ, Barca aan het bashen bent omdat je likes wilt binnenhalen?

13 maart 2023 om 10:25

Kom op hoor in de glorie tijden, had Barça de scheids toch niet nodig. Zo veel voetbal, dat ze toen brachten. Heb nooit het idee gehad, dat zij een scheids nodig hadden om wedstrijden te winnen.

13 maart 2023 om 10:31

Ik snap de reacties van de tegenpartij wel, dat is gewoon hoe het gaat. Maar wat kan de spelersgroep hieraan doen, inclusief trainer? Ik vind wel dat te makkelijk naar iedereen van Barcelona wordt gewezen, in plaats van maar de aanstichters

13 maart 2023 om 12:48

Sja, je zal maar jarenlang net naast een CL plek hebben gegrepen of een andere positie die toegang geeft tot een Europees toernooi, waardoor je club (veel) meer geld kan binnenharken. Voorbarig of niet, bewijs of niet, dat ze je niet warm gaan onthalen lijkt me geen verrassing.

Leuke actie van de supporters! Alleen in Nederland vinden ze het heel normaal dat er 7 miljoen euro in bijna 20 jaar wordt overgemaakt naar de scheidsrechters voorzitter!Deze club moet hard gestraft worden hiervoor!!

Nou Japie, kom er maar in hoor. Je roept altijd dat Frenkie een leuke wedstrijd speelt en vervolgens een aantal mindere wedstrijden. Nu zegt zijn trainer, die er net iets meer kijk op en verstand van heeft toch iets anders.

13 maart 2023 om 10:28

Iedereen met ogen en een kijk op het spelletje ziet dat Frenkie het hele seizoen al aan is. Maar goed, Japie zullen we horen als NL faliekant afgaat tegen Frankrijk binnenkort (voorbeeld). Dan is Frenkie weer de boeman.

13 maart 2023 om 10:38

Japie kijkt denk ik vooral naar de titel boven het bericht. Is die positef voor Frenkie dan zien we Japie niet, komt de titel negatief uit voor Frenkie, dan gaat Japie helemaal los.

13 maart 2023 om 13:20

Hij doet mee is alles meegezegd, omdat het team functioneert, maar zelf voegt frenkie echt niets toe, hoor.

13 maart 2023 om 14:02



Aqua1,

Klopt. En Ronaldo is beter dan Messi. Jij hebt natuurlijk meer verstand van het spelletje dan Xavi zelf. Als er iemand Frenkie het best kan beoordelen als middenvelder is het Xavi wel. Aqua1 ik denk dat het zo langzamerhand beter is als jij gewoon niet meer inlogt. Jij voegt pas echt niets toe hier. Voetbalinhoudelijk heb ik je echt nog nooit iets zinnigs zien zeggen, letterlijk.

13 maart 2023 om 14:22

Ja tuurlijk xavi zal frenkie vast helemaal objectief beoordelen in de media. Aqua heeft gelijk; frenkie doet mee. Zit barca in een flow en draait het goed dan speelt hij ook gewoon redelijk/goed. Gaat het ff wat minder of loopt het niet lekker, loopt het bij hem niet lekker. Hij draagt barca niet of zorgt er niet voor dat barca een stap beter speelt zoals pedri, gavi, busquets, dembele etc. dat wel doen.

Maar hoe jij de woorden van xavi als waarheid aanneemt en bij aqua meteen op de man speelt vanwege een afwijkende mening zie ik vooral bij jou weinig toegevoegde waarde hier op deze site.

13 maart 2023 om 15:00

Ow jij. Neem ik ook niet serieus. Leuk dat je de moeite nam iets te plaatsen, zal er verder niet inhoudelijk op in gaan.

13 maart 2023 om 15:40

@joga_bonito10, ik zit te wachten op een reactie van het Orakel genaamd Japie_krekel. Keer op keer weer dezelfde kul-argumenten hanteren om zijn standpunt erdoorheen te drukken. FdJ is alleen maar tikkie breed, tikkie terug; Blind staat Molina aan de buitenkant te dekken bij de goal van Argentinië, Schmidt heeft Ihattaren verpest, iedere keer weer. Selectief en zo doorzichtig als de pest. Hij reageert ook gewoon niet meer op mensen die hetzelfde argument gebruiken omdat hij toch wel weet dat hij fout zit en er geen verstand van heeft.

En wat betreft Aqua; daar al helemaal geen energie meer in steken.

13 maart 2023 om 16:25

Goede keuze om er inhoudelijk niet op in te gaan.

13 maart 2023 om 10:51

FDJ speelt al een heel seizoen top, dat sowieso.
Maar blind uitgaan van de uitspraken van Xavi kunnen we best niet doen. Die staat erom bekend om zijn spelers te prijzen in de pers.
Gisteren deed hij hetzelfde met Baldé. Wel terecht overigens hoor, maar wij van wc-eend...

Het omkopen van scheidsrechters is niet gebeurt door dit bestuur! Bestraf wat er bestraft moet worden. Ben een beetje moe van alle moraalridders die alles geloven wat de media roept.

13 maart 2023 om 11:12

Ook Fc Barcelona is aangeklaagd!
Is gewoon corruptie!

13 maart 2023 om 17:01

Kleine vermoeden dat we je niet zullen horen als de rechter zegt dat Barca onschuldig is. Even ter verduidelijking: hebben ze het gedaan, mogen ze een gepaste straf krijgen. Dat zeg ik als Barca-supporter

Wat een idioten reacties weeral , triestig ge leest iets en ge denkt Da ge alles er vanaf weet , als het echt is wat ze beweren dan zullen de nodige sancties wel volgen .. ma om hier een mening over te hebben is toch minderkinderachtig .. zeker als je het hele verhaal ni kent .. kijk gewoon naar het voetbal als supporter of niet als je over alles wat er gebeurd op een match klaagt (en er gebeuren in elke match minimum 5 dingen waar over kan gediscussieerd kan worden )

13 maart 2023 om 12:35

Het valt me toch op dat dit uitgekomen is wannneer laporte een zaak heeft gespannen tegen tebas om cavi in te schrijven en toch is het gebeurt door de hogere raad.Een verkeerde fax doorgestuurd ,wat een onzin

Je zou het Xavi gunnen dat hij er net zoveel verstand van had als Japie.....

Wat een speler, vind hem echt geweldig. Van Gaal had hem het belangrijkste moeten maken imo

Ja Xavi wat velen al jarenlang dachten blijkt nu ook waarheid geworden....de boel bedriegen en dan nu verrast zijn dat de mensen Barça anders zien en anders benaderen t.o.v vroeger.....dat is naïef zijn !

13 maart 2023 om 19:25

Daar zijn ze goed in daar in barca, slachtoffertje spelen terwijl zij zelf de meeste sluwe valsspelers zijn. Maar altijd maar huilen. Deze xavi, Laporta, Pique, hun fans e.d. en dan nu verbaasd zijn als andere teams en hun fans reageren op de ernstige beschuldigen van corruptie. Verbazingwekkend hoor.

13 maart 2023 om 19:35

De Barca woordvoerders Almo en Guaporta is Guaporta wel de objectiefste culer die er bestaat op de site, beiden vele verstand van hun club, Almolgaver is gekleurd wat ik jammer vind en Guaporta is doorgaans objectief jammer dat hij zelden reageert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren