Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi heeft eindelijk zijn zin: Barcelona huurt verdediger van 65 miljoen

Laatste update:

FC Barcelona neemt João Cancelo op huurbasis over van Manchester City, zo maken de clubs bekend op de officiële kanalen. Er is geen koopoptie in het contract van de 29-jarige vleugelverdediger opgenomen. Met de komst van de Portugees gaat na acht maanden eindelijk een wens van Xavi in vervulling.

De Spaanse trainer wilde Cancelo namelijk al sinds de afgelopen winterstop aan zijn selectie toevoegen. Destijds kon Barcelona zijn komst financieel niet veroorloven, waardoor een overstap nooit werd gerealiseerd. Die winter vertrok Cancelo uiteindelijk op huurbasis naar Bayern München, dat wel een optie tot koop had bedongen. Na 21 wedstrijden voor der Rekordmeister kwam echter een einde aan het dienstverband van de verdediger in Duitsland.

Met het aantrekken van Cancelo heeft Xavi er achterin een extra optie bij op zowel de linker- als de rechterflank. Als linksachter gaat de Portugees de concurrentiestrijd aan met Alejandro Baldé en Marcos Alonso. Aan de rechterkant kan Xavi naast Cancelo kiezen voor Jules Koundé en Sergi Roberto. Na João Félix wordt Cancelo de tweede Portugees die op Deadline Day naar Barcelona verkast. Félix wordt (eveneens) zonder optie tot koop gehuurd van Atlético Madrid.

In Manchester was de 44-voudig international van Portugal uit de gratie geraakt bij Josep Guardiola. Waar Cancelo in zijn eerste drie jaar een gewaardeerde kracht was bij City, moest hij vorig seizoen steeds vaker genoegen nemen met een plek op de reservebank. Naar verluidt reageerde de multifunctionele verdediger daar slecht op, waarna Guardiola besloot dat Cancelo moest vertrekken. City nam in 2019 de Portugese vleugelverdediger nog voor maar liefst 65 miljoen euro over van Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mega transfer. Had hem graag bij Liverpool gezien…

Geweldige selectie staat er zo ondertussen toch wel met nog deze jongen erbij. Achterin centraal de keuze dan tussen Christensen, Araujo en Kounde met Balde op links. Een fantastisch talentvol middenveld. En de aanval ook op orde.

Real ook goed versterkt, hebben ook een fantastische selectie staan. De Spaanse top is echt weer terug, na wat mindere jaren sinds het vertrek van Ronaldo en Messi.

1 september 2023 om 23:16

Oneens, staan 2 prima ploegen begrijp me niet verkeerd, maar bij lange na niet de wereldtop die we gewend waren en dat hoeft ook niet.

1 september 2023 om 23:23

De tijden van Iniesta, Xavi, Busquets, Alves, Alba, Messi zullen we niet snel herleven.

Maar wat er bij de Spaanse topclubs staat is toch wel echt wereldtop weer. Helemaal als Mbappe binnenkort naar Madrid komt..

1 september 2023 om 23:48

Als jij de selecties nu beschrijft als wereldtop, wat was de selectie van Barca dan tijdens de gouden jaren?

1 september 2023 om 23:57

Dat was natuurlijk buitenaards. Dat ging nergens meer over en gaan we ook nooit meer zien.

2 september 2023 om 00:14

@martijn R - Nou ja, vooral als Mbappe naar Real Madrid trekt. Barcelona ziet er momenteel goed uit, maar nu Benzema vertrokken is bij Real Madrid en de vedettes weer een jaar ouder zijn, is het niet zo'n bijzondere ploeg voor wereldtop-begrippen. Ja, ze hebben geweldige talenten. Echter kun je het niveau van die jongens nog niet vergelijken met een Modric in z'n beste jaren. Daar zitten ze echt nog wel een aardig stuk vandaan.

1 september 2023 om 23:36

Inigo Martinez ook gewoon een uitstekende centrale verdediger met ervaring.Frenkie, Gundogan, Pedri, Gavi, Romeu en Fermin Lopez is ook gewoon een sterk middenveld. Mix van jong talent, mid-ervaren en routiniers. En dubbele bezetting.Felix, Lewandowski, Raphinha, Yamal, Ferran Torres en Abde is ook een dubbel bezette aanval met diverse spelers profielen. Aan de bal hele sterke aanvallers, aanvallers met diepgang. Vanaf de winter nog Vitor Roque erbij als echte nummer 9. Die kan Lewa dan het vuur aan de schenen leggen.Er staat nu echt wel een complete en sterke selectie. Logische vervolgstap: gewoon standaard weer 433 spelen. Lewa heeft laatst aangegeven dat hij vind dat er te weinig aanvallers om hem heen spelen en daar heeft hij gelijk in. Zo komt hij op een eiland te spelen. Lekker Felix vanaf links en Raphinha/Yamal vanaf rechts. Gavi gewoon als middenvelder gebruiken. Felix die naar binnen komt en dicht om Lewa heen kan bewegen als een soort schaduwspits en Balde die er links overheen komt.Ben reuze benieuwd. Want het spel is tot nu toe matig. Ik wil meer spektakel en doelpunten zien.

2 september 2023 om 00:07

Zeker, denk alles niet dat Inigo de voorkeur zal krijgen voren Kounde of Araujo. Maar bij een blessure of schorsing zie ik hem wel veel spelen.

Had hem toch het liefste bij Ahtletic zien blijven of anders een club als Ajax met uitzicht op speeltijd.

Het spel moet nu natuurlijk wel goed worden, dat kan niet anders met deze selecties. Met Getafe en Cadiz hebben we natuurlijk ook al wel twee van de grootste ballenclubs gehad uit La Liga. Daar spelen we sowieso nooit goed tegen.

2 september 2023 om 00:24

Abde zojuist vertrokken naar Real Betis

2 september 2023 om 01:11

Helemaal niet mee eens. Barca heeft een stabiele en uitgebalanceerde selectie maar mist echt wel die grote toppers. Het is vooral veel enorm groot talent dat nog niet op hun piek zit, wat ex-toppers die over hun piek zijn en dan middelmaat ertussenin voor de breedte.

Bij Madrid zitten er een aantal van die grote profielen en ook veel jong talent maar de balans is helemaal zoek. Beide zijn gewoon compleet kansloos in de CL. Madrid zie ik nog een halve finale halen puur op individuele klasse van enkele spelers en de ervaring en mentaliteit in de CL. Als Barca de r16 overleeft zal het door een gunstige loting zijn en de kwartfinale wordt dan volgens mij toch echt een stap te ver.

In de competitie daarentegen zie ik Barca puur door hun diepte en balans vrij comfortable bovenaan eindigen. Ik zie Madrid met momenten zeer leuk en erg sterk voetbal spelen wanneer iedereen fit en in vorm is maar tussenin veel te veel punten laten liggen.

2 september 2023 om 09:46

Real vind ik aanvallend super mager. Bellingham doet het nu nog maar gaat dit niet elke wedstrijd zoals een Mbappe of Haaland blijven doen. Ik vind los van Vinicius de voorhoede niet topclub waardig. Dat gaat ze opbreken. De back posities zijn ook matig imo. Fran moet het nog laten zien. Balde en Cancelo zijn gewoon beter. Centraal achterin hebben we al een discussie over gevoerd, waarbij jij die van Real hoger inschat maar ik zeker niet.Middenveld van Real is sterker, maar het scheelt niet veel imo.Araujo vind ik qua centrale verdedigers een grote topper. Frenkie van afgelopen seizoen en momenteel mag gerust een topper genoemd worden.Lewa heeft tot het WK geleverd als een topper en speelde goed. Het spel is sindsdien matig, maar het blijft een fenomeen.Gundogan was afgelopen seizoen een beest bij City. Laten we afwachten hoe hij het doet. Maar als hij in normale doen is en levert, is het ook gewoon een topper.Pedri sukkelt met blessures, maar wederom blessurevrij en goede doen gewoon een geweldenaar en generational talent in de categorie met Bellingham en Musiala. Felix vind ik zelf nog steeds een enorme potentie hebben. Als hij dat niveau wat hij kan aantikken, consistent kan laten zien is het ook een speler van de buitencategorie. Die potentie heeft hij ieder geval altijd gehad.Cancelo weten we allemaal wat hij in zijn mars heeft. Als hij datgene kan laten zien waarvan we weten dat het erin zit, is het gewoon top 3 beste backs ter wereld.Ter-Stegen van afgelopen seizoen was top 3 keeper ter wereld imo.

2 september 2023 om 16:09

Ik heb nooit gezegd dat ik de defensie van Madrid sterker vond. Ik zei dat het om het even was. Rudiger, Militao, Alaba en Nacho vs Christensen, Araujo, Kounde en Inigo maakt geen verschil.

Cancelo en Felix zijn twee geweldige aanwinsten, precies wat Barcelona mistte.

De Joao dag is dan toch mooi even gelukt

Erg goede aanwinst dit, en het heeft Barca de zo gewenste rechtsback die aanvallend ook z'n steentje bij kan dragen.

Qua spel is Cancelo niet direct de ideale rechtsback voor Barca, aangezien die vaak inschuift op het middenveld, en juist dat deel van het veld is al overvol bij Barca, maar omdat het zo'n veelzijdige speler is zie ik hem zeker slagen bij Barca.

Je zag afgelopen seizoen vaak dat de rechtsback van dienst (kounde/araujo) op een perfecte positie stond om mooie balletjes achter de verdediging van de tegenstander te slingeren, en dat kan Cancelo uitstekend. Zeker in combinatie met Gundogan kan dat nog weleens leuk worden. Ook heeft Xavi al wat geëxperimenteerd met een rechtsback die zelf de 16 van de tegenstander in dook, en ondanks dat Cancelo dat bij City weinig deed, moet die dat prima kunnen denk ik.

Kortom, eindelijk is de zo gewenste versterking op de rechtsback positie binnen. Mits zijn houding goed is (en dat lijkt wel snor te zitten gezien het feit dat die er financieel op achteruit gaat zelf) zie ik hem absoluut veel toevoegen aan Barca dit seizoen.

Ik ben groot fan van Cancelo. Ik vraag me alleen of hoe het komt dat hij relatief kort bij City en Bayern zat. Dit is toch een geweldige speler?

Bij City was die goed (vond ik) en hij mag weg… bij Bayern ook prima(?) en hij mag weg.

Wat mis ik?

1 september 2023 om 23:28

Bij City had ie gezeik met Pep omdat hij niet begreep waarom ie op de bank moest. Bij Bayeren begreep ik dat ze nog wel hem nog keer wilde huren maar geen idee waarom niet door ging.

Top hier zat ik de hele dag op te wachten!

1 september 2023 om 23:37

Cancelo en Felix nog even binnen op de valreep, geen slechte zaken hoor. CL groepsfase overleven dit jaar is een absolute must voor Barca.

1 september 2023 om 23:39

Als dat met een poule als deze (met alle respect) niet lukt, kan je gewoon net zo goed meteen ermee stoppen. Je mag niet puur naar namen kijken eigenlijk, maar met deze selectie mag je niets minder dan minimaal de kwartfinale eisen.

2 september 2023 om 21:49

Barcelona moet meer op de aanval spelen. Dan krijg het Barcelona te zien dat oppermachtig was.
Maar de vraag is of ze met deze spelers dat wel kunnen.

1 september 2023 om 23:40

Congratz. Dit is echt top voor jullie en ook Felix. Dan gaat er een goed blok staan hoor. Balde, Felix linkerkant, Lewa ST, Gundo en Pedri erachter. Raph/Lamine en Cancelo rechterkant. Ziet er prima uit.

En tja, wij zaten ook te wachten, ...op lucht! Wat een matige aanval hebben wij nu zeg, vooral de breedte. 🙈

2 september 2023 om 01:15

Blijf het wel jammer vinden dat Madrid niet voor Kane is gegaan. Naast de goals zouden Vini en Rodrygo gesmuld hebben van de KDB achtige steekballen die Kane ook in huis heeft. Durf zelfs te stellen dat Kane met zijn speelstijl beter bij Madrid past dan Mbappe, die eigenlijk toch vooral een Vinicius plus versie is en niet echt een spits.

Ben ontzettend benieuwd hoe Cancelo het gaat doen, eindelijk hebben we weer een rechtsback van wereldklasse na jaren gespeeld te hebben met Roberto en Dest, en daarvoor zelfs met Nelson Semedo, welkom Cancelo!!

Barcelona die even Joao Felix en Joao Cancelo op de valreep binnenhalen. Dat zijn toch uitstekende vervangers voor Fati en Roberto. Weliswaar huur maar goed je moet presteren en dat doet Barcelona dan goed met de beperkte middelen die ze hebben. Real heeft natuurlijk helemaal niks gedaan. Maar ja sinds de komst van Güler is er amper wat gedaan buiten het huren van Kepa.

Waar ik heel vreemd van opkijk is het lozen van Eric Garcia. Dat was volgens alles en iedereen van Barcelona toch de toekomstige beste verdediger van de wereld, die zou toch wel even wat laten zien dacht ik.

2 september 2023 om 00:17

Helemaal niemand heeft dit ooit gezegd over Garcia.

2 september 2023 om 00:52

Jij niet misschien, maar hier op dit forum en daarbuiten heb ik toch velen dat horen roepen hoor. Maar jij bent toch geen Barcelona fan? Ik had het echt over Barcelona fans.

2 september 2023 om 01:07

Genoeg mensen gezien die in Garcia een toekomstige topper zagen hoor. Zelfs iemand respectabel als barca/ajax vond hem een prima verdediger en dacht dat ie de potentie voor de absolute top had. Heeft hem een jaar gekost om in te zien dat ie nog geen papfles tegen een peuter kan verdedigen. Kan je nagaan wat de clowns op het forum wel niet allemaal zeiden en dachten destijds.

2 september 2023 om 01:10

Complete bulshit. Garcia was een leuke bijna gratis aanwinst meer ook niet.

Laporte is extreem goed bezig met tranfers

2 september 2023 om 01:31

Beslist hoor. Ik weet dat nog goed want ik deed nogal lacherig over Garcia en zei dat ik hoopte dat hij elke wedstrijd 90 minuten in de basis zou staan en toen kreeg ik me toch een karrenvracht aan kots over me heen van veel Barcelona fans. Er waren er die beweerden dat hij beter was dan Sergio Ramos. Nu is dat allemaal ineens nooit gezegd.

2 september 2023 om 09:58

Hahah alsjeblieft ik wil echt weten wie dat gezegd hebben. Apart dat ik in dit topic een aantal Real fans zie met korte teentjes. Komen erg gefrustreerd over. Stiekem jaloers dat Barca op deadline 2 toch deze 2 jongens heeft binnen kunnen halen? Daar waar Real het moet hebben van Joselu, Kepa etc. Snap het enerzijds wel. Maar beetje rustig blijven heren.

3 september 2023 om 02:01

Korte teentjes? Omdat ik een feit constateer ? Beetje rare conclusie. Maar ja...

Hoe is het toch mogelijk dat ondanks het dag en nacht verschil in financiele situaties Barca zo'n veel betere transferwindow achter de rug heeft dan Madrid?

2 september 2023 om 10:01

Deco en Laporta pakken door en doen hun werk. De aantrekkingskracht van Barca blijft immens. Spelers willen er gewoon heen. Laten zelfs lucratieve deals uit SA links liggen.

Nu niet meteen allemaal boos worden hoor, maar ondanks dat ik met geen enkele Spaanse club écht affiniteit heb, is er bij mij altijd een extra (lichtelijke) aversie geweest richting Barcelona. Dat komt niet door de stad of door de club op zich. Ik vermoed dat het komt door het decennia lange continue Nederlandse gedweep met deze club. Ben ik extreem allergisch voor; gedweep. En ik geef toe; het is heel primair, irrationeel etc. Vergeef mij hierom! Maar nu gaan we het krijgen. Met João in het kwadraat ben ik plotseling geïnteresseerd in Barcelona! Félix en Cancelo bij Barça; ik ga Barça met veel interesse (en lichte voorkeur) volgen!

Als barcelona gaat scoren dan kan de titel weer erbij dit seizoen.

De achterhoede is nu compleet van wereldklasse niveau. Met Balde, heb je een supertalent die zich al opwerkt tot wereldklasse wingback. De rest lijkt me we vrij duidelijk. Eindelijk de achilleshiel top ingevuld met de komst van Joao Cancelo!

Cancelo vind ik zeker een verbetering op de rb. Met Felix heb ik geen flauw idee wat Xavi wil gaan doen voorin. Totaal niet wat Barca nodig heeft.

2 september 2023 om 21:55

Mischien juist wat Barca nodig heeft

3 september 2023 om 11:13

Wat Barca nodig heeft zijn flankspelers van topniveau, dat is Felix niet. Daarom ben ik benieuwd op welke positie hij zal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren