Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi dringt aan en wil shoppen bij Manchester City en Tottenham Hotspur

Laatste update:

FC Barcelona heeft interesse in João Cancelo en Giovani Lo Celso. Volgens Javi Miguel van het Spaanse AS heeft Xavi bij de directie aangedrongen dat hij deze twee spelers graag ziet komen. Mocht Barcelona echter dergelijke namen willen aantrekken, zal de club eerst huidige contractspelers moeten lozen. Daarvoor staan Sergiño Dest, Clément Lenglet en Franck Kessié op de nominatie.

Dat Barcelona interesse heeft in Cancelo is geen verrassing meer. De Portugees speelde de tweede helft van het afgelopen seizoen op huurbasis voor Bayern München, maar hij stond afgelopen winter ook al in de belangstelling van Barça. De rechtsback-positie is al langere tijd een punt van zorg voor bij de landskampioen van Spanje. Afgelopen seizoen speelden Ronald Araújo en Jules Koundé veelal op die positie, maar beide verdedigers geven de voorkeur aan een plekje in het centrum van de defensie. Dest kreeg deze voorbereiding een nieuwe kans als rechtsachter, maar inmiddels lijkt Xavi de Amerikaan te licht hebben bevonden.

Lo Celso zou het middenveld van Barcelona van creativiteit moeten voorzien. De 27-jarige Argentijn staat nog onder contract bij Tottenham Hotspur, maar werd sinds zijn komst in 2019 tweemaal verhuurd aan Villarreal. Inmiddels heeft Lo Celso onder nieuwbakken Spurs-trainer Ange Postecoglou een nieuwe kans gekregen. De linkspoot mocht een helft meedoen in beide oefenduels die Tottenham tot nog toe speelde deze voorbereiding en wist in beide wedstrijden te scoren. Of Postecoglou openstaat voor een vertrek van Lo Celso valt dus nog te betwijfelen.

Het is daarnaast maar de vraag hoe realistisch een eventuele komst van de twee spelers is. De Blaugrana kampen al langere tijd met financiële problemen en moeten vaak eerst spelers verkopen voordat nieuwe aanwinsten verwelkomd kunnen worden. Dest mag dus vertrekken en Barcelona zou zelfs overwegen om zijn contract te ontbinden. Lenglet, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan Tottenham, komt al langere tijd niet voor in de plannen van Xavi en kan verkocht worden. Kessié, die pas één voetbaljaargang in dienst is bij Barcelona, wist niet te overtuigen en mag eveneens uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cancelo zou de beste back zijn sinds Dani Alves bij Barca

30 juli 2023 om 14:28

Ik vond die Alba ook best aardig.

30 juli 2023 om 15:40

Alves was een niveau hoger. Dani Alves, Cafu en Javier Zanetti vind ik de beste rechtsbacks ooit.

30 juli 2023 om 15:55

Lahm zou naar mijn mening zeker in dat rijtje horen

30 juli 2023 om 16:23

Ja zeker wel maar was linksback toch? Cancelo is ook meer niveau van Alva nu je het zegt want Dani Alves was toch nog een stukje beter imo

Cancelo zou natuurlijk wel een geniale versterking zijn voor Barca!!

Lo Celso is echt een goede speler, maar wat mij betreft heeft Barca met Pedri, Gavi, Gundogan en wellicht ook nog eens Lopez al genoeg aanvallende creativiteit op het middenveld.

Een rechtsback is wel nog steeds erg gewenst, ondanks dat Kounde het afgelopen seizoen ook goed invulde. Maar een rechtsback met meer aanvallende kwaliteiten zou toch iets nieuws toevoegen, wat we goed kunnen gebruiken.

30 juli 2023 om 15:41

Imo is Lo Celso ook niet echt nodig. Rechtsback wel. Hopelijk kunnen ze Fresneda binnen halen. Die kan 1 vs 1 uitstekend verdedigen en is nog rap ook.

30 juli 2023 om 16:48

Is een extra middenvelder wel zo hard nodig met Pedri Gavi Frenkie de jong Gunodogan oriol - je kan dan ook nog sergi roberto laten spelen dan zou ik geld voor iets anders gebruiken.

30 juli 2023 om 17:36

Wat mij betreft niet inderdaad.

Een rechtsback halen is belangrijker, en daarmee komt Roberto ook gelijk vrij als reserve middenvelder.

Cancelo is de droomback voor Barcelona. Zal zich moeiteloos aanpassen en is gewoon een versterking. Kan zowel links als rechts uit de voeten. Dan maar Sergi als back up voor hem. De vraag is alleen hoe ze dit weer gaan betalen 😂

Ik snap het niet we hebben perfecte selectie zo waarom altijd maar willen kopen we hebben sterk achterhoede en middenveld en aanval is top waarom maar willen kopen

1 augustus 2023 om 10:47

Nou snap ik dat extra middenvelder niet nodig is maar je kan toch niet zeggen dat we een perfecte selectie hebben. De RB positie is slecht bezet en mocht Dembele weg gaan dan ben je aanvallend ook gewoon niet goed genoeg.

Gaan de transfersommen van Kessie / Lenglet samen de som bekostigen van Cancelo? Lijkt me dat hij nog een aardig prijskaartje om zijn nek heeft hangen. Zou wel echt een kwaliteitsimpuls voor het team zijn

In ander (net zo’n onrealistisch) nieuws; Ajax wilt Karimi, De Ligt, Botman, Tagliafico, Ziyech, Gravenberch, Haaland en Neres. Wat een onzin. Barcelona wil altijd nieuwe spelers maar van welk geld?

30 juli 2023 om 15:42

Leuk betoog.Ondertussen zijn Kounde en Raphinha gewoon gekocht. Cancelo zou waarschijnlijk om huur gaan.

30 juli 2023 om 16:07

Vergelijking die nergens op slaat natuurlijk. Barca liet vorig jaar ook zien dat ze ondanks hun financiën status in staat waren spelers te halen.

Dit lijkt me weer een uitgelezen moment voor de clubleiding om een duidelijke toon te zetten; investeren in de toekomst of een directe versterking in de huidige selectie voor de korte termijn? João Cancelo, wellicht op huurbasis met optie tot koop, zou een geweldige versterking zijn. Aan de andere kant is de talentvolle Iván Fresneda ook voor een relatief schijntje op te pikken bij het gedegradeerde Real Valladolid. Normaliter zou ik altijd voor 'investeren in de toekomst' kiezen, maar in dit geval is het niveauverschil tussen Cancelo en Fresneda dusdanig groot dat ik voor de Portugees zou kiezen. Immers, volgende zomer kan je nog altijd voor Arnau Martínez van Girona gaan wanneer Sergi Roberto de club gaat verlaten. Op het middenveld zou ik een andere beslissing maken, zeker omdat daar alle posities ongeveer ingevuld zijn. Dan zou ik de transfersom van Lo Celso liever investeren in een jongere speler.

30 juli 2023 om 20:57

Je vergeet wel ff dat city dan geen RA heeft als cancelo ook vertrekt. Gomez de LA is naar burnley. Hmmm als cancelo vertrekt wordt het kopen ineens vrees ik. En anders is pep oerdom.

Cancelo! Juistem! Naar mijn mening de enige speler die aan deze selectie nog wat kan toevoegen (gezien het feit dat we overal dubbel bezet zijn op de rechtsback positie na). Fresneda is ook een goede optie maar Cancelo zal zich makkelijker aanpassen dan Fresneda denk ik. Waarschijnlijk word Cancelo wel een huur met optie tot koop want ik denk niet dat we hem kunnen betalen

Lo Celso zou het middenveld van Barcelona van creativiteit moeten voorzien...

Heb je een Frenkie, Pedri, Gavi, Gündogan en Kessie maar geen één van hen brengt dus creativiteit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren