Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi: ‘Ajax en PSV winnen de CL niet, maar zijn niet slecht’

Laatste update:

Het laatste Europese succes van een Nederlandse club dateert van 2002, toen het Feyenoord van Bert van Marwijk beslag legde op de UEFA Cup. Xavi Hernández denkt echter dat de Nederlandse top zich op termijn wel weer kan meten bij de supermachten in het voetbal en drukt het Nederlandse publiek op het hart om niet te pessimistisch te zijn.

/

“Ik heb gezien dat Ajax en PSV sterk speelden in de Champions League. Ze kunnen de Champions League niet winnen, maar het zijn geen slechte ploegen”, aldus de 36-jarige Xavi in gesprek met de NOS. “Het verbaast me dat het Nederlandse voetbal op de schop gaat. Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard hebben veel gewonnen met een andere speelwijze.”

De Spanjaard, die tegenwoordig voor Al-Sadd in Qatar voetbalt, bezigde afgelopen maandag in gesprek met De Telegraaf al soortgelijke teksten: “Nederland moest juist vasthouden aan de filosofie van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard en vele trainers die op een attractieve manier willen spelen.”

Denk jij dat een Nederlandse club binnen tien jaar de Champions League wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterker nog Xavi. Als je de 70 en 80 miljoen van PSV en Ajax afzet tegen de ettelijke miljarden die bij de wereldtop in omloop zijn, dan ben je naar rato een absolute wereldploeg. Met dat budget en Nederlandse creativiteit win je iedere 3 jaar een CL.

9 oktober 2016 om 19:04

Dat is helemaal waar. Psv, Ajax (en dit jaar feyenoord) laten gewoon ieder jaar zien, dat ze niet veel minder zijn dan een ploeg die aan 1 speler meer uitgeeft dan zij zelf aan de hele selectie. Zo een budget zullen we als klein kikkerlandje nooit krijgen, dus nu kunnen we alleen nog maar dromen van de cup met de grote oren

9 oktober 2016 om 19:33

Ajax stelt al sinds 2004 niks meer voor in CL en EL en vanaf dat jaar is ook waar de echte clubs met geld de macht in handen hebben gekregen.
Ajax heeft de CL sindsdien ook alleen maar gehaald als ze kampioen waren van Nederland, daarnaast verliezen ze van C garnituur Rapid Wien, Rostov, Sparta Praag en noem het maar op.
En die clubs hebben ook echt niet meer geld dan Ajax en Psv.
Het laatste succes van PSV was ook van 2004-2005 doordat ze de halve finale haalde in de Cl.
Daarnaast ook nooit meer ver gekomen in CL en EL.

9 oktober 2016 om 19:36

Ajax werd derde in een poule met Real, Dortmund en City. Haalde een paar keer op een haar na de tweede ronde met positief voetbal vanuit de eigen school met zelfopgelegde jongens. Met andere woorden ze hebben het veel beter gedaan dan elke andere Nederlandse club in jaren.

9 oktober 2016 om 19:39

"Op een haar naar" en daar zit het probleem. PSV was in staat om met goed voetbal door te komen in de CL.

9 oktober 2016 om 19:47

Pfff dat is makkelijk. Om nu te roepen dat het PSV wel lukte en Ajax niet. Er zijn diverse redenen waarom het PSV wel lukte. Maar het is vooral de loting, geen pech en mazzel.

Het verschil tussen wat Ajax en PSV heeft laten zien in Europa is minimaal en misschien zelfs wel in het voordeel van Ajax. Ga maar eens na van welke ploegen Ajax de afgelopen 6 jaar goede resultaten heeft behaald.

9 oktober 2016 om 19:47

En toch hebben in de afgelopen jaren psv, feyenoord en ajax een keer van united gewonnen. Dus misschien is het wel puur united wat 'ons' gewoon ligt om tegen te spelen.

9 oktober 2016 om 20:04

@Valencianistas: Ik heb juist voor het eerst sinds jaren weer het idee dat Ajax een ploeg heeft die wat in de CL te zoeken heeft. Ziyech, Sanchez en Dolberg zijn geweldige spelers die 100 procent ook op dat niveau kunnen uitblinken. Traore ook, maar dat blijft een huurling die er volgend jaar niet meer is. De afgelopen jaren had Ajax nooit spelers waarvan ik het idee had dat zij zich konden onderscheiden op CL niveau. Ajax is verplicht om met dit elftal minimaal de kwartfinale van de EL te halen. PSV acht ik in staat de EL te winnen.

9 oktober 2016 om 20:38

En wat men vergeet is dat psv zelfs in 2013 en 2014 niet eens door de EL poulefase kwam, dus je kan wel zeggen dat ajax het niet zo goed deed in europa, maar psv deed het in dezelfde periode niet heel veel beter.

9 oktober 2016 om 20:39

@liverpoolpsv ja alleen maar door counteren tegen b-clubs terwijl Ajax tegen de echte topclubs speelden (barca, Real, AC Milan, Dortmund, City). Zet PSV in diezelfde poule en dan gingen ze ook niet door. Zet Ajax in die mickey mouse poule waar PSV in zat dan gingen ze ook door.

9 oktober 2016 om 20:50

Volgensmij overleefde Ajax de voorrondes wel degelijk. Dat was toen er beschikt kon worden over een speler als Suarez. En ook el Hamdaoui deed het toen nog best goed.

9 oktober 2016 om 21:01

Micky mouse poule haha. Klopt ja, Man U is qua omzet de 3de club ban de wereld maar goet. Zet PSV in de CL voorronde tegen clubs als Rapid Wien en PSV gaat wel door.

9 oktober 2016 om 21:17

2 goals tegen Real Madrid onterecht afgekeurd en slachtoffer van een accoordje met een paar knipoog Kroaten, allemaal op 1 avond, is idd ''op een haar na'' ! Sterker, dat is gewoon onterecht.

9 oktober 2016 om 21:25

Onder jol als 2de gekwalifiseerd... daarbij dmv matchfixing en pech met lotem het niet gehaald

9 oktober 2016 om 23:27

@topossnick, zag laatst ook een leuke statistiek dat alle wedstrijden die United in Nederland heeft gespeeld tegen een Nederlandse ploeg werden verloren, behalve tegen Ajax voor de Europa League een paar jaar terug.

10 oktober 2016 om 03:54

Das dus echt niet waar!

10 oktober 2016 om 03:56

Wat lul je nou man!

10 oktober 2016 om 07:19

PSV legt het ook af in 1 poule met de kampioenen van Duitsland, Spanje en Engeland (ajax niet, die worden keurig derde ...). Wat PSV presteerde vorig seizoen was goed, maar in de meeste gevallen dat Ajax CL speelde de laatste 5 jaar had Ajax een zwaardere poule, waarin PSV ook never nooit door was gegaan in de CL.

10 oktober 2016 om 13:41

wat ben jij een negativist zeg .......... stelt helemaal niets voor vind ik echt te zwaar ggesteld. nee top van europa of wereld zijn we nu niet maar dat we helemaal niets voorstellen is echt overdreven.
en om meteen te reageren op @liverpoolpsv dus je zegt nu dat psv met goed voetbal doorging en ajax met slecht vortbal op een haar na niet????? tegen city, united en barca was het gewoon goed. tegen dortmund was superspannend en net niet (waar niemand iets had verwacht.
zo zijn er nog wel een paar. en daarnaast kom alsjeblieft niet aan met de wedstrijden tegen real want ja klopt het spel van real ligt ajax echt niet en daardoor gaat het daar tot nu oe elke keer weer mis....

9 oktober 2016 om 19:04

Een betere reactie zal niemand schrijven Mentalist. Dit is gewoon het verschil tussen de Europese topclubs en die van ons. Een woord: geld.

9 oktober 2016 om 19:38

Je vergeet alleen het belangrijkste. Met een Suarez bij Ajax was er geen Dolberg. Ook geen Klaassen als Eriksen er nog liep. In Nederland moet iedere twee jaar een doorstroom zijn wat de nieuwe lichting staat klaar. Je ziet nu bij Ajax wat er gebeurt als een groepje wat langer blijft hangen. Op bij PSV waar de grote talenten de club verlieten.

10 oktober 2016 om 00:13

Klaassen had siem de jong wel vervangen hoor. Een betere uitvoering.

9 oktober 2016 om 19:16

Als de Eredivisie het budget van de PL zou hebben zouden we met 2 vingers in de neus de CL winnen. Geheid.

9 oktober 2016 om 19:35

Nee want dan lopen ze ook tegen de lamp van Barca en Real.

9 oktober 2016 om 19:45

Een beetje zoals Feyenoord heeft geprobeerd in Nederland rond 2005, maar er bijna failliet door is gegaan omdat ze niet presteerden? Of bedoel je AZ dat door de het failliet van DSB bijna ten onder ging. Een Feyenoord heeft de financiële achterstand opgelopen door eigen wanbeleid en door het uitblijven van een nieuw stadion. Een AZ heeft gewoon het achterland niet om zo groot te worden als Ajax, Feyenoord of PSV en zal dus nooit structureel in de top 3 kunnen eindigen.

Dat de grootste clubs de meeste inkomsten kunnen genereren is niet zo vreemd, wat dat betreft is het dus juist vreemd dat Feyenoord een achterstand heeft, want in potentie horen die financieel net zo veel te kunnen ophalen als Ajax en Psv.

10 oktober 2016 om 00:16

Maar feyenoord en az doen het toch helemaal niet net zo goed. Feyenoord is de afgelopen 40 jaar hoe vaak kampioen geworden? 4 keer? Az 1 keer? Feyenoord eindigt bijna altijd onder ajax en psv, vorig seizoen 17 punten geloof ik, dus ik weet niet wat jouw maatstaf is voor net zo goed doen

9 oktober 2016 om 19:19

Ja dat is eigenlijk echt waar behalve dat de waardering van spelers natuurlijk ook maar natte vingerwerk is.

9 oktober 2016 om 20:42

Niets op toe te voegen.

Het PSV van 1988,en het Ajax van1995 is voor onze clubs niet meer te doen.


Groot gelijk, ik vind ook dat NL aavallend moet blijven spelen voordat we nog verder afglijden naar een kikkerland dat alleen een muur kan plaatsen. Nederland staat voor actief voetbal, tot aan nu. Niet passief worden nu, hou liever vast aan je indentiteit ongeacht je een paar jaar mindere resultaten haalt. 4-3-3 via de vlanken aanvallen, pressie wanneer je de bal niet hebt. Dat is voor mij Oranje.

Ach ja wie weer waar we er over 5 jaar staan. Ik zag laatst een pol van 5 jaar terug waar 80% dacht dat een Russische club binnen 5 jaar de champions league ging winnen.

9 oktober 2016 om 19:50

Dan waren ze erg naïef. Ook al halen de ploegen grote spelers, de weerstand is nooit zo groot als in een grote competitie. Nu moet ik zeggen dat Porto hetzelfde flikte, maar dat zijn dan ook spelers met een andere mentaliteit. Een Hulk of een Witsel hebben, bijna 100% zeker, nooit gedroomd van spelen voor Zenith.

PSV lukte het in 2004/2005 om bijna in de finale te komen. Als alle puzzels op de juiste plek vallen, kan het. Echter, bleven talenten toen totdat ze uitblonken in de Nederlandse top en kozen vele buitenlandse talenten ervoor om eerst in Nederland zich te ontwikkelen. Daarbij had PSV veel ervaring met Van Bommel en Cocu. Het kan, als alle stukjes op de juiste plek vallen, maar het wordt lastig.

Eens met Xavi. Honderd keer liever op een eigen positieve manier op je bek gaan dan laf de boel dichtgooien en hopen op een mazzeltje.

Geld is gewoon niet alles. Een speler van 40 miljoen is niet 10x zo goed als een speler van 4 miljoen. Uiteindelijk moet er nog altijd gevoetbald en geknokt worden en als dure spelers dat niet doen kunnen ze gewoon verliezen van goedkopere spelers zo simpel is het.

Ik vind dat we de jeugd gewoon moeten blijven opleiden met aanvallend voetbal. Maar we moeten zeker ook tijd steken in kracht, velheid en conditie. Want dat heb je zeker nodig als je iets wil tegen grotere teams.

Het heeft alleen niet echt zin nu met het Nederlands elftal aanvallend te willen gaan spelen tegen grote teams. Want je bent kwalitatief vaak niet beter als je tegenstander op een eindtoernooi dus is de kans best aanwezig dat je dan wordt weggespeeld. Ik zou eerder spelen zoals PSV deed in de CL afgelopen jaar. Soms mooi aanvallen en leuk voetballen als het kan maar ook gewoon met z'n allen voor de goal gaan liggen als het moet. En winnen is belangrijker dan mooi voetballen.

9 oktober 2016 om 20:59

Ik denk dat xavi nog het 2-1 verlies in Amsterdam waar hij bik was in zn hoofd heeft en op basis hiervan concludeert dat ajax best aardig presteert (wat natuurlijk niet zo is).

9 oktober 2016 om 21:44

Dan heb jij niet opgelet, want Ajax heeft het gewoon goed gedaan in de CL. Derde worden in een poule met alleen maar wereldtop en twee keer op een heel ongelukkige manier niet naar de volgende ronde gegaan (waaronder hele rare scheidsrechterlijke beslissingen en de belachelijke wedstrijd van Lyon in Zagreb). Nee, in de CL was het goed, de EL is alleen wel steeds een drama.

9 oktober 2016 om 23:39

Dat maakt toch niet uit? Ajax en PSV doen het in de CL de laatste vijf jaar prima. Helaas heeft NL maar 1 vaste CL plek, waardoor er vaak maar 1 elk jaar meedoet. Het lijkt me logisch dat Xavi naast vorig jaar PSV ook een paar jaar daarvoor kijkt.

10 oktober 2016 om 10:07

Ik reageer voornamelijk even op jouw "het is immers jaren, jaren geleden dat Ajax sterk speelde in de Cl", wat imo erg overdreven is (namelijk 2 jaar geleden).

Overigens zie ik hem niet aangeven dat hij het over het huidige voetbal heeft.

Jammer, van een wereldvoetballer als Xavi had ik een iets realistischer kijk op zaken verwacht wanneer zijn visie gevraagd wordt, of gewoon een eerlijk antwoord. Nederlandse clubs gaan zich weer meten met de grootmachten? Ja, om er achter te komen dat ze veel te licht zijn om ze naar de kroon te steken. Ajax laat al jaren zien dat alleen maar opleiden en volop de aanval gaan totaal niet meer rendabel is. En leuk dat Xavi PSV een goed team noemt, maar de ploeg van Cocu loopt ook gewoon keihard in het mes als het niet met een 5-3-2-opstelling aan zou treden. Dat Xavi refereert naar Cruijff, Van Gaal en Rijkaard is zelfs belachelijk, want om verschillende redenen hebben hun successen niets met het huidige Nederlandse voetbal te maken. Rijkaard won prijzen met FC Barcelona; als ik mijn moeder uitleg wat de een 4-3-3-opstelling is zou ze dat geblinddoekt na kunnen doen met de spelers die Rijkaard kon kiezen. Maar Frank heeft nog nooit succes gehad met een Nederlandse club, dus dat is appels met peren vergelijken. Voor Cruijff geldt deels hetzelfde - zijn dreamteam was uiteraard ook onoverwinnelijk - maar voor zijn en Louis van Gaals successen met Ajax geldt een andere nuance: een Bosman-arrest had in hun tijd de markt nog niet uit balans gebracht. De tijden zijn totaal veranderd; elke drie, vier jaar ziet het eerste van een Nederlandse profclub er totaal anders uit; het enige dat stabiel is, is de lage gemiddelde leeftijd en de onervarenheid. Dat de huidige situatie een andere aanpak vergt bewijst nota bene de genoemde Van Gaal: van een onveranderlijke idealist is hij verworden tot een pragmatische realist.

Het zou Xavi te prijzen staan ook daadwerkelijk de feiten van het Nederlandse voetbal en de achtergronden kennen, voordat hij zijn mening geeft. Het zal sympathiek bedoeld zijn, maar hij negeert volledig dat de grote clubs en hun miljarden het de voetbalnatie Nederland onmogelijk hebben gemaakt om nog serieus aan te haken bij de Europese top.

Ik ben erg benieuwd hoe lang deze situatie nog houdbaar is. Mijn stille hoop is dat de komende vijf jaar Real Madrid en/of Barcelona de Champions League winnen en dat de finalisten elk jaar dezelfde zijn. Op dat moment is het publiek dat zich nu nog blind staart op het toernooi en waardering voor het gedrocht kan opbrengen, de voorspelbaarheid ook wel zat. Nu, maar zeker dan, zal er actie ondernomen moeten worden om werkelijk iets te veranderen.

Het voetbal zoals hij dat graag ziet, en zoals we allemaal graag zien, kan je alleen spelen als je de beschikking hebt over de beste voetballers van de wereld. Als je een Xavi, Iniesta, Busquets en Messi in je team hebt, kan je met tiki taka succes hebben.

PSV en Ajax, met mindere goden als Narsingh, Luuk de Jong, Davy Klaassen en Nick Viergever in de basis, kunnen niet iedere tegenstander de wil opleggen.

Ik vind PSV op zich een ploeg die zich op het moment echt goed kan meten met de Europese top. Alleen is het wel een ploeg die ook nooit in de CL eventjes een wedstrijd wint. Wij moeten altijd het geluk hebben dat we onze handvol kansjes afmaken. Dat deden we vorig seizoen bijzonder goed, dit seizoen verre van. Dat is dan ook jammer genoeg waarom we nu niet 4/6, maar 1 punt hebben in de Cl.

Ajax vindt ik gewoon te kwetsbaar. Zij hebben gewoon de kwaliteit niet om met hun tactiek tegen een topploeg te winnen. Zouden ze 500 miljoen aan transfers kunnen besteden, zou hun tactiek misschien wel feilloos werken, maar hun dominante spel is geen goede tactiek wanneer je tegen een ook maar ietwat sterkere tegenstander speelt.

9 oktober 2016 om 21:06

Zou psv nou echt in financieel noodweer belanden als ze na vertrek van van ginkel een naam.binnen hadden gehaald ie er beetje toe doet? Dat misten ze namelijk tegen a madrid en rostov...iemand die laatste zetje gif wn agressie in zn spel heeft

9 oktober 2016 om 22:14

Ik ben het grotendeels met je eens. Psv is vorig seizoen toch met goed voetbal doorgegaan en heeft het daarna Atletico tot aan penalty's toe gewoon lastig gemaakt, iets wat Ajax in de jaren daarvoor niet is gelukt. Echter moeten we de prestaties van Ajax ook niet bagatelliseren in Europa. Ze hebben 1 keer pech gehad met Lyon-Zagreb destijds (wellicht matchfixing) en zijn in een poule met City, Real, Dortmund gewoon knap 3e geworden. Daarnaast hebben ze met overwinningen tegen Barcelona en uit bij AC Milan toch ook een visitekaartje afgegeven.

Ik vind dus dat Nederlandse ploegen wel in staat zijn om te overwinteren, maar ze moeten niet vasthouden aan een bepaalde visie. De spelers die je tot beschikking hebt moeten gewoon in staat zijn om in meerdere systemen te kunnen spelen. Want als je met aanvallend voetbal de CL wilt winnen als Nederlandse ploeg, is een Bayern, Barcelona, Real, Atletico je eindstation. Wat dat betreft vind ik dat Psv hier veel slimmer op inspeelt dan Ajax die al jarenlang vasthouden aan hun eigen visie, maar eigenlijk vrijwel geen rol van betekenis in Europa hebben gespeeld.

Nederland stelt europees gewoon helemaal niks meer voor door een tekort aan geld. Dat zullen we maar moeten accepteren

9 oktober 2016 om 22:17

Heb je Psv vorig seizoen gezien? Met wat geluk sta je gewoon in de kwartfinale. Dat is ook een factor die ontbreekt bij de Nederlandse ploegen. Kwaliteit is wel aanwezig, maar men mist een bepaalde mentaliteit van zekerheid dat je ook echt de wedstrijd kan en wil winnen. Psv vind ik in.mentaal opzicht wat dat betreft veel verder dan de overige Nederlandse ploegen.

Haha, heeft iemand naar iets positiefs zitten vissen en xavi is wel zo aardig...minder politiekcorrct: Nl ploegen stellen geen fuck voor in europa. Kijk alleen naar treurnis van ajax tegen molde en co. Wordt tijd dat men risico's gaat nemen. Kapitaal hoort op het veld en niet op de bank. Real draait geen 500 plus mio omzet omdat ze alleen maar opleiden.

Het is allemaal geen rocket science.

Wij hebben een relatief klein land, dus putten uit een kleinere groep dan landen als Duitsland etc. Dus dat betekent statistisch minder toptalenten. Dat wordt in de huidige selecties pijnlijk duidelijk.
Dan is er vervolgens minder geld beschikbaar en blijven de talenten minder lang in Nederland dan voorheen en moeten clubs sneller doorselecteren etc, etc.

Dan kun je twee dingen doen.
Afbraakvoetbal spelen, door 5-3-2 te spelen, realistisch noemen de beperkte trainers dat. Maar het is natuurlijk de domme weg.
Of je houdt vast aan waarin je goed bent (en de meeste Nederlandse voetballers zijn er groot mee geworden), 4-3-3 met goed positiespel en gaat je opleidingen verbeteren, beter scouten en financiërings methodes bedenken, waardoor je over de hele linie beter word. En je zorgt dat je meer variatie in deze tactiek legt, waardoor je minder voorspelbaar word.

Kijk, je hoort mij niet zeggen dat je soms met reden je tactiek aanpast aan de sterkte van de tegenstander. Maar dat moet nooit het uitgangspunt zijn.

Ik snap overigens wel dat deze keuze gemaakt wordt.
Met verdedigend voetbal, mits goed uitgevoerd heb je ogenschijnlijk meer kans, je blijft langer in de wedstrijd. Maar alleen grote teams winnen er prijzen mee.
Kijk naar psv vorig jaar in de CL, die zijn alleen maar aan het tegenhouden, maar het is niet of, maar wannneer ze de nekslag krijgen.

Ik durf ook te stellen dat we op trainersgebied in een overgangssituatie bevinden. Er zijn nu een aantal jonge trainers zich aan het ontwikkelen, maar die zijn nog geen top en over de hele linie hebben we geen Cruyff's, van Gaal's, Rijkaards of Michels meer. Trainers die alleen al door hun tactisch vernuft een elftal beter maken.

9 oktober 2016 om 22:21

Dat vind ik onzin. Met een goed georganiseerde verdediging kom je juist veel verder dan dat je lekker aanvallend voetbal wil spelen. Ik bedoel wil jij Serero het spel laten bepalen met een Iniesta of Messi voor zich. Bij balverlies wordt je van alle kanten weggecounterd. Het beste is gewoon dat de verdediging goed staat en dat je voorin snelheid hebt om gevaar te stichten, want met een klassieke 433 zie ik momenteel geen enkele Nederlandse ploeg ver komen in Europa.

9 oktober 2016 om 23:33

Jij geeft al precies aan waarom je dezelfde denkfout maakt. Hoezo Serero?
Zet daar een of liefst enkele betere voetballer neer en je kan wel zo spelen. Het gaat er om dat je meer van dergelijke goede voetballers opleid en je anderen je wil kan opleggen.
Het gaat dus om kwaliteit en gogme en daar hebben we simpelweg te weinig van. Het is veelal geen topniveau, maar er net onder. En dan kun je verdedigen ook op een andere manier oplossen.

10 oktober 2016 om 09:41

Dat zeg ik toch ook. Psv heeft met Guardado, Pröpper, Hendrix misschien wel het beste middenveld van de eredivisie, maar ook zij hanteren in Europa een verdedigende stijl, wat nu al meer succes heeft opgeleverd dan Ajax de 4 jaren daarvoor. Die probeerde, zoals jij hierboven al aangaf, met zelf opgeleide spelers en hun eigen 433 visie andere de wil op te leggen. Tegen een Zagreb of Celtic lukt dat nog wel, maar tegen Barca, Real, Dortmund ga je gewoon kansloos onderuit, puur vanwege het feit dat je niet elk jaar een Eriksen, Sneijder of VdVaart kan opleiden, en zelfs al heeft zo'n jonge talent de potentie duurt het altijd een tijdje voordat zo'n jongen er direct staat.

Wat dat betreft vind ik de visie van het goed scouten veel beter dan alles met eigen jeugd willen oplossen. Je ziet dat Psv met Moreno, Guardado, Luuk goeie succesen heeft gehaald, en dat jongens als Hendrix, Locadia, Depay zich hierdoor ook beter zijn gaan ontwikkelen, omdat de druk niet meer op hun schouders rust.

Ik durf te wedden dat als Brands bij Ajax zat dit Ajax makkelijk de poulefase van de CL kan doorkomen, want financiele middelen en talent hebben ze wel, het geld moet alleen creatiever worden uitbesteed.

Mogelijk heeft Xavi nog gelijk ook. Je kunt het beste dicht bij jezelf blijven. Er moet meer aan techniek en tactiek gedaan worden, naast fysiek en mentaliteit. Nederlandse jongens zijn gewoon geen Afrikanen.

Xavi heeft gelijk, alleen Feyenoord kan straks met het nieuwe stadion de CL winnen.

Feyenoord is de enigste hoop op weer toptijden voor Nederlands voetbal.

Zolang het verschil in geld tussen de top en de rest zo blijft, zal het hay alleen maar groeien Xavi. Voetballers moeten lekker voetballen, want verstand van de echte wereld hebben ze niet blijkt maar weer.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren