Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wonderschone hakbal nekt Duitsland; finaleronde niet langer haalbaar

Laatste update:

Duitsland is vrijdagavond in eigen huis verrassend onderuit gegaan tegen Hongarije: 0-1. Een wonderschoon doelpunt na ruim een kwartier spelen van Ádám Szalai met de hak maakte het verschil in Leipzig. De Duitse formatie drong wel aan in het restant van de wedstrijd in de poulefase van de Nations League, maar doelpunten bleven desondanks uit. Hongarije is door de knappe zege in Duitsland heel dicht bij een plek in de finaleronde van het toernooi. Het verliezende land kan een ticket voor die ronde definitief vergeten. AZ'er Milos Kerkez kende als linkermiddenvelder een verdienstelijk debuut bij de winnende ploeg.

De Duitsers gingen in de beginfase nadrukkelijk op jacht naar het doel van Hongarije, dat defensief startte en loerde op de counter. De Hongaren toonden geen ontzag voor de viervoudig wereldkampioen en kwamen zelfs op voorsprong in de Red Bull Arena in Leipzig. Aanvoerder Szalai verwerkte met zijn hak een hoekschop in de zeventiende minuut op geweldige wijze tot doelpunt: 0-1. Grote vreugde bij Hongarije, terwijl doelman Marc-André ter Stegen baalde van de vroege tegentreffer.

Hongarije verdubbelde bijna de voorsprong in de 26ste minuut, althans dat leek zo. Dániel Gazdag werd in kansrijke positie gestuit door de alerte Ter Stegen. Er was echter al gefloten voor een buitenspelgeval in aanloop naar de kans voor de Hongaarse ploeg. Het aanvalsspel van Duitsland werkte niet tegen de taaie Hongaren, al was daar bijna de gelijkmaker in de 39ste minuut van de Nations League-ontmoeting. Thomas Müller zag echter tot zijn teleurstelling dat zijn goede kopbal onschadelijk werd gemaakt door doelman Péter Gulácsi. Een achterstand dus voor het thuisland halverwege.

In de eerste fase na rust gaf Duitsland duidelijk gas, met Leroy Sané die een schot met de voeten zag worden gekeerd door Gulácsi. Een minuut later werd de vermeende gelijkmaker van rechtsback Jonas Hofmann geannuleerd wegens buitenspel. Met bijna een uur spelen op de klok had Timo Werner het beter moeten doen in de buurt van het Hongaarse doel, maar zijn schot was niet hard genoeg om Gulácsi te verontrusten. Na zeventig minuten spelen besloot bondscoach Hansi Flick om Kai Havertz en Jamal Musiala erin te brengen, met Werner en Ilkay Gündogan die naar de kant gingen. Kort na de wissels verzuimde Martin Ádám om de 0-2 te produceren. De invaller bij Hongarije vond namelijk Ter Stegen op zijn weg.

Szalai zweepte de meegereisde Hongaarse supporters nog eens op in de slotfase, terwijl Duitsland bleef jagen op de gelijkmaker. Ondanks de zes schoten op doel in de tweede helft was een nederlaag op eigen veld niet meer te voorkomen tegen de stugge Hongaren. In de vijf minuten aan blessuretijd veranderde de stand niet meer. Hongarije verstevigt de koppositie in groep 3 en is met tien punten uit vijf duels bijna zeker van een finaleplaats in de Nations League. Duitsland zakt naar plaats drie en maakt alleen geen kans meer op de koppositie, ook niet als er maandag wordt gewonnen van Engeland. De Italianen moeten diezelfde dag winnen van Hongarije om alsnog aan kop te komen in de laatste speelronde van de poulefase.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hongarije is nu al jaren de angstgegner van toplanden. Ze flikken het elke keer weer!

23 september 2022 om 22:54

'al jaren' is naar mijn idee ietwat overdreven, maar toegegeven, al op het EK wisten ze een gelijkspel te halen tegen Duitsland en Frankrijk. Echter, voor mijn gevoel is het pas sinds deze Nations League dat Hongarije wedstrijd na wedstrijd wint tegen de geijkte toppers.

edit : WK naar EK.

24 september 2022 om 00:03

Heb je de laatste wedstrijden van Nederland tegen Hongarije van de afgelopen jaren nog de standen van? Ik meen me te herinneren dat die bizar zijn afgedroogd door ons?

24 september 2022 om 00:37

Nederland is dan ook geen topland

24 september 2022 om 01:16

Voor zo'n klein land, draaien ze toch bizar vaak in de top mee.

24 september 2022 om 14:10

Nederland schaar ik op dit moment niet in als een topland. Dat Hongarije een angstgegner is betekend niet dat ze ook elke wedstrijd winnen. Ze werden vorig jaar ook nog met 4-0 verslagen door Engeland. Het valt wel op dat Hongarije vaak tegen de toplanden heel lang tegenstand kan bieden met aardig voetbal. Dit jaar lijken ze een heel goed jaar te hebben met 2 zeges op Engeland en Nu ook op Duitsland. Gevaarlijke ploeg.

Zie ik iets over het hoofd, of klopt het niet dat Hongarije al zeker is van de volgende ronde?

23 september 2022 om 22:56

Volgens mij staat Italië op 8 punten en Hongarije op 10, en zij spelen nog tegen elkaar. Oftewel ze zijn nog niet zeker, echter wel zeker van een tweede plaats wat al een zeer bewonderenswaardige prestatie is.

23 september 2022 om 23:01

Voetbalzone dus weer te snel geweest, gebeurd veelste vaak.

Wauw wat een goal. Ik denk ook bewust op goal. Interessant team wel dat Hongarije!

Hansi flick maakte met bayern bijna ieder team kapot, toch jammer dat hij naar het Duits elftal is vertrokken. Werd gezien als de beste coach nu hoor je niets meer van hem

23 september 2022 om 23:44

Het Duitse elftal is gewoon zwak, vooral verdedigend. Heeft een aantal spelers ook niet opgeroepen dus ze zullen er wel staannop het WK. Dat kan Flick.

24 september 2022 om 01:22

Het probleem is wel dat de echte topspelers er niet zijn. Ik blijf erbij dat je met 5-3-2 niet genoeg hebt aan slechts een brede ploeg. Duitsland heeft sowieso een mindere generatie, maar het is wel een tactisch en technisch onderlegde generatie. Die hebben dezelfde problemen als het Nederlands elftal. Echter hebben de Duitsers ook nog eens het probleem dat men een veel grotere vijver heeft. Het is dus al veel sneller aantrekkelijk om te gaan switchen. Maar goed, da's mijn mening.

24 september 2022 om 06:32

Waarom is het aantrekkelijk te switchen bij een grotere vijver?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren