Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft: ‘Ik heb me gestoord aan die jongen, maar dat doe ik al een hele tijd’

Laatste update:

Wim Kieft vindt het vreemd dat Luuk Brouwers Ajax zondag van arrogant gedrag beschuldigde. De analist van Veronica Offside ergert zich sowieso al een tijdje aan de aanvallende middenvelder van sc Heerenveen, die ondanks een doelpunt ook niet kon voorkomen dat de Friezen met een 4-1 nederlaag afdropen.

"Ze lopen van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen... Ja, dat stoort me enorm", aldus Brouwers zondag bij ESPN. "Waarom me dat stoort? Ze zijn Ajax toch? Dat zeggen ze toch? Het is een bepaalde realistische blik op de wedstrijd. Als je terugkijkt op de wedstrijd, vind ik dat niet terecht", aldus de middenvelder. "Nee, dit is echt enorm geflatteerd. Dat heeft iedereen denk ik wel gezien."

Kieft
"Ik heb me na afloop een beetje gestoord aan die jongen", zo opent Kieft in de uitzending van maandagavond. "Aan Brouwers?", wil presentator Wilfred Genee weten. "Daar stoor ik me sowieso al een hele tijd aan. Ik zag in een interview vorige week dat het een beetje een gekke jongen is, waar veel beleving in zit. En dat het een moeilijke jongen is. Daar was hij zelf nogal blij mee."

"En nu mocht Ajax van hem niet zo overdreven blij zijn", verlegt Kieft de aandacht naar de uitspraken van Brouwers na afloop van het duel in Amsterdam. "Als er zoveel druk op zit en je hebt zó in de penarie gezeten, dan is het toch logisch dat je blij bent na afloop? Dan mag je toch blij zijn?", vraagt de oud-aanvaller zichzelf af.

Boskamp
"Jij bent het niet met mij eens?", vraagt Kieft vervolgens aan tafelgenoot Jan Boskamp. "Nee, zeker niet", zo luidt het antwoord. "Als je teruggaat in de tijd, zie je dat Ajax elke wedstrijd van Heerenveen met vier of vijf doelpunten verschil wint. Verleden jaar, het jaar daarvoor en noem maar op."

"Nu heeft Ajax het voetballend heel moeilijk gehad tegen Heerenveen. Ajax is gelukkig, want ze hebben een bak ellende over zich heen gekregen in de laatste drie, vier maanden. Dus dat ze juichen, klasse."

"Maar ik kan me ook voorstellen dat die gozer (Brouwers, red.) zegt: 'Doe even normaal, je hebt de Champions League niet gewonnen'. En daar ging het om", aldus Boskamp.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat Boskamp zegt is onzin natuurlijk; men verliest bij Ajax thuis van Ludogorets, kan uit bij Fortuna niet scoren en heeft kansloze nederlagen tegen ploegen als Twente, Brighton en AZ. Het is dan gek om Ajax te vergelijken met resultaten van vorige jaren. Typische domme voetbalpraat zelfs.

6 november 2023 om 23:53

Je kunt geen enkele wedstrijd echt vergelijken met de wedstrijden ervoor. Dat geldt bij Ajax nog meer dan bij de meeste ploegen.

6 november 2023 om 23:56

Ik wist niet dat je alleen mag juichen wanneer je de champions league wint....

7 november 2023 om 00:11

Natuurlijk wel, Sirius. Er is altijd een context. Ja, Ajax wint al jaren ruim van Heerenveen, maar als je onderaan de middenmoot staat met bijna 1/3 van het seizoen voorbij dan is het anders dan een routinematige 4-1 tussen de reeksen door

7 november 2023 om 08:19

Precies @Bongiorno. Boskamp heeft natuurlijk niet het VWO afgerond dus wat kunnen we meer verwachten dan dom voetbalpraat? Ik vind de Feyenoorders de vervelende arrogante trekjes krijgen waar ze de Ajacieden altijd van beschuldigen maar volgens mij staan ze 4e in de competitie en komt er een bizar slot van de eerste competitie helft aan met wedstrijden tegen PSV, AZ maar bijvoorbeeld ook uit bij een goed draaiend Excelsior. Als het even tegenzit is de landstitel compleet uit beeld en loopt Ajax gewoon 6, 8 of 9 punten in (dat is dan natuurlijk weer de hoop die ik heb haha).

7 november 2023 om 10:55



Bongiorno, Wat Boskamp zegt is onzin, maar je zegt precies hetzelfde.
Normaal wint Ajax "routinematig" van Heerenveen met deze cijfers, maar : "nu heeft Ajax het voetballend heel moeilijk gehad tegen Heerenveen. Ajax is gelukkig, want ze hebben een bak ellende over zich heen gekregen in de laatste drie, vier maanden. Dus dat ze juichen, klasse."

De reden dat ze juichen, is omdat het nu dus niet routinematig was, maar lastig en ze zijn juist in de situatie waar ze in zitten gewoon heel blij met deze overwinning.

7 november 2023 om 11:00

Wat voor vervelend trekje heeft Boskamp als Feyenoorder hier? Hij is het eens met Kieft, geeft aan dat het klasse is dat ze juichen en hij het begrijpt gezien de situatie waar ze in zitten. Is niets mis met wat Boskamp zegt hier.

7 november 2023 om 00:18

Helemaal geen onzin. Heerenveen verliest altijd kansloos tegen Ajax. De omstandigheden, vorm of het spelbeeld maakt daar niks voor uit. Het lijkt voor ons simpelweg alsof we niet ons best doen tegen Ajax elke keer. Dat zal zeker niet zo zijn, maar ik weet verder geen verklaring, want tegen Psv en Feyenoord kan het wel

8 november 2023 om 19:21

Dat je ´normaal gesproken´ wint, wil niet zeggen dat dat een automatisme is. Er staat een volstrekt nieuwe ploeg wiens prestaties de slechtste ooit waren. Letterlijk de slechtste ooit. Men verloor al uit tegen een dolend Utrecht en thuis van Ludogorets, he. Dan is het in zo´n seizoen ineens helemaal niet meer een garantie, dat zou raar zijn en juist van arrogantie getuigen.

7 november 2023 om 01:41

Wzawzdb en dan zo overdreven juich en reageren vind ik toch wel een beetje beschamend voor zon grote club die zichzelf de beste noemt. Uiteindelijk denk ik dat Ajax het gat met de nr 2-3 gewoon gaat dichten en om die plekken mee gaat spelen.psv word kampioen.

7 november 2023 om 07:05

Als andere topploegen zo juichen vinden ajax supporters het calimero gedrag en zo. Is hier vaak door ze aan gegeven. Dus nu krijgen ze hier terecht commentaar op.

7 november 2023 om 07:20

Als Ajax niet juicht worden ze arrogant genoemd. Dus nu krijgen ze hier onterecht commentaar op.

7 november 2023 om 08:32

Gast, het is na de slechtste reeks in de clubhistorie eindelijk een beetje vreugde. Mag je dan juichen na een overwinning?

Als er wordt gedaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is, zijn we weer arrogant. Hoe kan je het nog goed doen?

7 november 2023 om 09:55

Lol. Die Brouwers juicht zelf na zijn goal alsof hij de winnende heeft gemaakt in een CL finale. Moet ie helemaal zelf weten. Laten we het er maar op houden dat hij nog vol in zijn emotie zat na de nederlaag en gewoon niet zo slim is.

7 november 2023 om 10:48

Je mag wel blij zijn maar het is wel Volendam en Heerenveen waar je van wint en geen Manchester city of Real Madrid.. je kunt ook gewoon normaal blijven doen en alleen blij zijn met 3 punten..ze doen ook wel zwaar overdreven blij , je speelt bij Ajax niet bij Telstar ofzo.

7 november 2023 om 11:20

We zijn blij dat Nikos ons wel even verteld hoe blij we mogen zijn.
IS gewoon belachelijk dat iemand hier ook naar een beetje aanstoot aan neemt. Al stonden ze wat mij betreft eerste en zouden ze blij zijn zou ik dat ook mooi vinden. Want dat toont aan dat er dus helemaal geen sprake is van de "zogenaamde arrogantie" ...

7 november 2023 om 02:50

Haha inderdaad. Die Boskamp is ook te simpel voor woorden. Wat hij hier roept raakt kant noch wal. Ik denk dat Kieft het heel goed en realistisch verwoord. Deze Brouwers is wat te veel in zichzelf gaan geloven. Aandachttrekkerig figuur die jongen.

7 november 2023 om 08:41

@bongiorno Je bedoelt vast en zeker klinkklare werkelijkheid wat Boskamp zegt.
Het is toch bij Ajax waar altijd geroepen en gezongen wordt: wij zij de beste, wij zijn Ajax! Of vergis ik mij hier in? En zoals Boskamp zegt natuurlijk juichen ze, maar de uitbundigheid alsof je de CL wint is ook overdreven

Ach ja, Kieft zou ook wel moeten weten dat die jongen dat uit pure frustratie zegt. Het zijn geen verstandige uitspraken, maar het is wel begrijpelijk. Ik denk dat meerdere spelers tijdens de wedstrijd wel dachten: "typisch tegen ons ziet het er weer redelijk uit...". Je moet dit soort uitspraken ook niet echt willen relativeren. Zo'n jongen denkt een kans te hebben en dan merkt zo'n jongen tijdens de wedstrijd toch een kwalitatief overwicht aan andere zijde.

7 november 2023 om 05:35

Oh we mogen niets vinden van mensen die zichzelf belachelijk maken met dit soort emotionele uitspraken? Ik vind het helemaal niet begrijpelijk. Eerder kinderachtig. Het lijkt wel alsof jij iets tegen Kieft hebt.

Vanaf nu alleen nog maar juichen als je de CL hebt gewonnen

Dat "ze juichen alsof ze de Champions League hebben gewonnen" is sowieso de meest kansloze opmerking binnen de voetballerij. Alsof jij mag bepalen hoe blij een ander is, wat een droeftoeters.

7 november 2023 om 00:20

Ik ben wel met je eens dat Brouwers hier zit te zeiken om niets. Sowieso is hij vaak erg emotioneel. Zelf vond ik het ook wat irritant, maar dat is meer omdat ik gewend ben dat wij altijd ruim verliezen van Ajax. Dan heb je eindelijk een keer waar je in de wedstrijd merkt dat je kans hebt, lukt het nog niet

7 november 2023 om 00:32

Uitslag was wel geflatteerd ja, met een beetje geluk pakken jullie een punt. Al winnen wij voor m'n gevoel idd altijd ruim van jullie, terwijl jullie tegen PSV en Feyenoord wel vaak punten pakken.
Moet wel zeggen dat die Brouwers een heerlijke goal scoorde. Ongekend knap gekopt.

7 november 2023 om 01:35

Uitslag wil ik niet per se geflatteerd noemen, door het einde. Maar een 2-2 had er zeker ingezeten. Daarna laten we het half lopen en kan ajax er nog 4 maken. Maar inderdaad, ajax ligt ons totaal niet. Naast dat het normaliter een 10x beter team is

7 november 2023 om 07:37

Haha eens, kan me er ook enorm om storen. Toen m'n eigen cluppie er zo dramatisch voor stond, genoten we ook intens van elk positief nieuwtje, doelpunt of overwinning. En dan werden we zo belachelijk gemaakt dat we zo intens juichten. Joh, dan heb je geen idee.

7 november 2023 om 08:36

Na de wedstrijd tegen Volendam gingen die geluiden ook op bij de analisten. Dat er zo'n sfeer hing in het stadion of dat de CL gewonnen was. Nou ik ben blij dat mensen juichen als ze iets bereiken. Ik erger me juist altijd kapot aan Brobbey, heeft paar goals gemaakt dit en vorig seizoen en dan loopt ie boos weg. Ik zie hem dan graag een gat in de lucht springen. Ouderwets juichen, heerlijk.

Typisch een reactie van een emotionele verliezer. Kan er altijd wel van genieten als spelers zonder filter voor de camera verschijnen. Stuk interessanter dan de met mediatraining overgoten cliché praat.

Zou die Brouwers terug hebben gezien hoe hij zelf de 2-1 viert? Alsof hij net Heerenveen naar het kampioenschap schiet. En dan een beetje gaan lopen zeiken omdat Ajax blij is met een 4-1 overwinning. Wat een clown ben je dan zeg..

7 november 2023 om 02:53

Inderdaad. Hypocrisie ten top. Echter hebben dit soort figuren weinig zelfreflectie. Ik durf je te verzekeren dat hij zelf niet door heeft hoe hij daar overkwam. Het blaag.

Nu is het argument tegen Ajax dat ze in het verleden toch zo goed waren?

Als je als Ajacied in een discussie de historie van de club aanhaalt ben je een oude ziel die in het verleden leeft.

We moeten dit geouwehoer nog maar even blijven nemen, gezien de huidige positie nog.

Van die Brouwer ook. Flapdrol juicht zelf harder dan Kluivert in Wenen. Als hij eerlijk is moet hij bekennen dat een elftal zonder echte spits het tegen iedere club in Nederland het moeilijk zal hebben. Focus je lekker op je eigen.

7 november 2023 om 08:52

Natuurlijk juicht Brouwer zo. Het is namelijk arrogantie ten top om niet te weten hoe het als provincie club en jongen het is om te voetballen tegen het grote Ajax, tegen niemand anders wil meer winnen en scoren dan tegen Ajax. Zo leeft dat in de provincie. Maar ja daar komen onze hoofdstedelijke arrogantjes liever niet. Stel je eens voor!!!

Is het voor sommige mensen zo moeilijk te begrijpen dat als je in zo’n lastige situatie zit dat elke overwinning gewoon blijdschap oplevert? Boskamp ook weer met z’n domme gelul. Kieft ziet het tenminste goed. Waar gaat het over… tis gewoon blijdschap. Gewoon blijdschap. Zelfs dat mag al niet meer dus. Roepen dat je gaat winnen mag niet want dan ben je arrogant. Blij zijn als je wint mag niet. Voortaan maar emotieloos van het veld lopen jongens. Anders gaan tegenstanders misschien wel klagen.

7 november 2023 om 12:40

Maar het vervelende is dat mensen het juichen van anderen vaak slecht kunnen accepteren. Toen PSV vorig seizoen sinds lange tijd weer in de Arena won werd het juichen van PSV ook niet gewaardeerd door zowel de spelers alsmede de supporters van met name Ajax. Daarbij was het juichen misschien ook wel overdreven, maar op dat moment was het voor PSV ook een hele belangrijke overwinning.

Zowel toen als ook in de wedstrijd Ajax-Heerenveen merk je de frustratie van personen die weten dat er meer ingezeten had. Luuk Brouwers weet dat er een resultaat in zat. En als dat niet gehaald wordt en als je ook nog eens vindt dat je onterecht gewisseld wordt ben je extra gefrustreerd.

We zullen de volgende keer niet meer juichen meneer Brouwers! Of komt dat dan ook weer arrogant over?

Achja laat deze matige speler lekker brabbelen! Wat een jankerd zeg! Heb genoeg teams gezien die tegen Ajax deden alsof ze de CL hadden gewonnen als ze resultaat hadden. De laastst Twente nog teggen Ajax. Volgens mij hebben ze 30 min op het veld feest gevierd met het publiek. Helemaal prima toch als je wint. En de beste man vergeet even hoe hij zelf juichte na ze goal. Wat een triest mannetje

Brouwers in mijn ogen de man van de wedstrijd. Wat speelde hij goed! De frustratie droop eraf toen hij werd gewisseld bij de 2-1 (vlak na een belangrijk moment). Ik kan de emotie wel begrijpen, op TV zag je hem op de bank plaatsnemen alsof de wereld verging. En mogelijk dat hij daarom zo gefrustreerd reageerde. Daar kan hij nog van leren.
De wedstrijd stond 0-0, Brouwers had 2 goede acties en voorzetten waar de spits gewoon moet scoren. Eén spits ni vorm doet dat zonder nadenken. Brouwers scoort zelf en bij een 1-2 stand nog een 2 keer toe een bal terugleggend op een inkomende man. Eén mist zelfs vanaf de 5 meter lijn. En vlak daarna gewisseld. Ik denk dat Luuk vind dat hij nog een verschil had kunnen maken en dus baalde van de wissel en de gemiste kansen.

Die vette bamihap kan er natuurlijk niet tegen dat Ajax ineens punten verzameld, want het liefst ziet hij ze echt degraderen.

Zelf juicht Brouwers ook aardig uitbundig voor iemand die scoort bij een 2-0 achterstand.

Hij bedoelt ook niet dat ze niet zo blij en opgelucht mogen zijn, Willem? Maar niet doen of ze de Champions League gewonnen hebben. Ik denk sowieso dat Ajax nog derde wordt en op 35 of meer punten van de top 2 gaan eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren