Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft gelooft zijn ogen niet in slotfase Ajax: ‘Je moet hem gewoon geven!’

Laatste update:

Chuba Akpom scoorde donderdagavond tweemaal bij Ajax, dat met 3-1 won van AEK Athene en daardoor een ticket heeft voor de tussenronde in de Conference League. Pierre van Hooij donk en Kenneth Perez zijn echter niet onder de indruk van de inbreng van Akpom bij de winnende ploeg.

"Zou hij zichzelf een beetje overschat hebben, die Akpom? Is hij een overperformer?", wil Perez na afloop weten bij ESPN. "In de afwerking zeker", antwoordt Van Hooijdonk. "Hij maakt best wel veel goals, voor iemand die niet heel goed is, volgens mij."

"Maar ook die ene kans, dat hij recht op de keeper schiet", doelt Perez vervolgens op de grote kans die Akpom in de slotfase onbenut liet, toen hij recht op de keeper van AEK afstormde. "Best wel gek afgewerkt voor een pure spits."

"En ik blijf erbij: die Engelse clubs zijn knettergek. Met alles kopen wat los en vast zit. Hij heeft daar voor hun neus (bij onder meer Middlesbrough, red.) gevoetbald, maar toch hebben ze hem niet genomen. Die zullen de topscorer van de Championship toch wel halen. Daar moet toch meer achter zitten, dat ze hem dan niet halen."

"Het is een goede aankoop als je niet van hem verwacht dat hij 25 goals voor je gaat maken", gaat Van Hooijdonk verder met zijn analyse over Akpom. "Want hij gaat een heleboel kansen missen. Hij maakt wel een aantal goals, maar die verhouding vind ik op een totaal andere level liggen dan Gimenez en Pavlidis, de topscorers in de competitie."

"Bij Brobbey zit dat verfijnde er nog niet in, en Akpom heeft dat ook", geeft de oud-aanvaller mee aan de huidige spitsen van Ajax. "Ik heb goals teruggekeken van de periode dat Akpom bij Middlesbrough speelde. Daar zit geen stiftballetje bij. Veel hard schieten, maar dan kan een maand lang alles binnenvallen, en de maand daarna alles op de paal."

Kieft
Wim Kieft keek bij Veronica eveneens met grote verbazing naar de misser van Akpom. "Kijk nou Hélène (Hendriks, red.), even serieus... Hij verovert hem tien meter buiten zijn eigen zestien. Je moet hem gewoon geven! Wie of wat je ook bent, zelfs Cristiano Ronaldo zou deze bal gewoon afschuiven. Dat zou hij absoluut doen ja."

Hendriks reageert direct: "En wat zei je nou? Als Berghuis ernaast had gestaan had hij hem helemaal uitgefoeterd?", wil de presentatrice weten van Kieft. "Ja, dat zei Kees (Jansma, red.). Maar hij is volgens mij meer een jongen voor in de zestien, en dit vraagt weer andere dingen. Voor sommige spelers best moeilijk, omdat ze dan moeten nadenken en niet intuïtief kunnen spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeggen dat zelfs Cristiano Ronaldo die bal nog zou afgeven is wel een beetje overdreven. Heb ik hem nog nooit zien doen in zo'n situatie.

15 december 2023 om 00:06

Dat is wel echt de slechtste vergelijking die hij kon maken ja. Ik heb Cristiano ook regelmatig zo'n kans met een rollertje op de keeper zie verpesten terwijl zijn medespelers naast hem vrij stond

Neemt niet weg dat Akpom natuurlijk af had moeten geven.

15 december 2023 om 09:17

Die man is een publiekslieveling aan het worden en kon een hattrick maken waardoor hij er nog beter op zou staan. Hij had hem beter af kunnen geven maar snap wel dat hij voor een hattrick ging.

15 december 2023 om 00:11

Klopt, maar Cristiano schiet hem dan in 9 van de 10 gevallen wel binnen, dat dan weer wel haha!

15 december 2023 om 04:34

Njah wat ik dus niet snap is dat oranje-spits en toekomstig gouden schoen winnaar brobbey niet doorlopend in die kansen komt. Als je 2 keer gescoord hebt, dan heb je het toch prima gedaan?

Vind de tendens van bepaalde VZ gebruikers weer buitengewoon negatief. Waarschijnlijk kunnen ze zelf nog geen bal aannemen in de 6e klasse f en maar zeiken op sutalo, Forbs, tahirovic en Akpom. Lachwekkend.

15 december 2023 om 07:30

Wij zijn dan ook geen prof en verdienen niet wat zij doen.

15 december 2023 om 10:59

@mentalist, is toch niet te vergelijken? Aek speelde alles of niets waardoor Ajax er 4 a 5 keer helemaal doorheen kwam zonder een verdediger in de buurt, dat was in de 1ste helft totaal niet aan de orde, toen Brobbey als invaller achter Haller zat scoorde hij ook veel makkelijker dan nu het geval is

Akpom moet de eerste twee zeker maken (tweede moet hij afgeven natuurlijk) en de derde vind ik niet echt een ‘blunder’. Maar zoals Kieft al aangeeft, Akpom is geen speler voor zulke rushes en dan koelbloedig afmaken. Die jongen moet gewoon lekker in en rond de 16 bivakkeren en daar zijn ding doen. Neemt overigens niet weg dat hij het gewoon (heel) slecht doet in die situaties.

15 december 2023 om 00:39

Die derde was goed gekeept dacht ik zelf. Kon Akpom misschien meer mee doen, maar oke, props naar die keeper voor die bal. Verder is Akpom dramatisch met die kansen omgegaan.

Stoor me inmiddels behoorlijk aan alle typefouten VZ. On: Hij scoort goals en daar staat hij voor. Ik schrijf hem niet af maar verwacht tegelijkertijd ook niet te veel van hem. Wanneer hij scoort en Ajax er sportief belang bij heeft zullen ze hem met winst kunnen verkopen aan een Engelse club. Prima.

“Hij is een goede aankoop als je niet verwacht dat hij er 25 maakt”. Denk dat als je het gaat uitrekenen zijn goals per minuut al aardig in de buurt komt over een heel seizoen en dat zonder echte basisplaats en vertrouwen etc. Die 3 kansen moesten er echt wel minimaal 1 van in maar die eerste goal vind ik wel dat je hem credits kan geven en niet alleen als fout van de keeper op kan schrijven, je moet er wel staan, kan me de laatste corner goal van Ajax die hij niet heeft gemaakt niet eens herinneren.

15 december 2023 om 01:28

Precies, staat nu op 8 goals in 480 minuten. Dat komt neer op ruim 5 volledige wedstrijden. Als je dat door zou trekken naar een heel seizoen dan haal je de 25 makkelijk. Maar zo werkt het natuurlijk ook weer niet.

Desondanks overdreven om deze jongen nu af te branden op 1 mindere wedstrijd. Hij scoort er uiteindelijk wel gewoon 2, hoe dat maakt niet uit. Heeft sinds JvhS het heeft overgenomen toch al aardig wat belangrijke goals gemaakt. En we zien ook wel meteen waarom Brobbey normaal in de basis speelt en niet Akpom. Desondanks zijn het niet 2 dezelfde types, Akpom kan beter koppen en heeft in mijn ogen betere looplijnen voor de diepte. Brobbey is de ideale kapstok maar is zelf ook nog altijd soms onrustig voor de goal. Maar die heeft natuurlijk wel de toekomst.

Laat Bergkamp dan nu maar komen. Kan die Akpom wat technieken bijleren.

Tis toch niet zo raar dat een spits die een hattrick kan maken voor eigen succes gaat? Zeker als je elke week op de bank zit maar wel je ploeg er steeds doorheen sleept met je goals.

15 december 2023 om 10:47



Dat is wel raar en egoã¯stisch. Nu gaat hij voor eigen succes met een hattrick en faalt, er was ook een keuze met een grotere kans dat de score hoger uitviel en het hele team zich beter voelde erbij.



15 december 2023 om 11:56

Dat is niet raar. 9 van de 10 spitsen zouden voor eigen succes gaan als ze al 2 hadden gemaakt. Volledig te begrijpen. Dat hij die ene af moest leggen dat klopt maar ik kan het hem niet kwalijk nemen. Je kan als bankzitter een hattrick scoren. Natuurlijk ga je daar voor.

Akpom is als invaller/ stormram prima, als basis speler komt hij te kort

Ik snap akpom wel, als spits die voornamelijk op de bank zit, en waarbij Brobbey ook in zijn mindere periode iedere keer de voorkeur kreeg. zou ik ook zo veel mogelijk zelf willen scoren als spits zijnde natuurlijk. Die jongen kwam hier naartoe met een andere gedachten zit allemaal tegen, die wil zichzelf de basis in schieten. Is alleen niet helemaal gelukt.

Denk daarnaast wel dat dit zo'n situatie is waarbij je teveel tijd hebt om te beslissen waar je hem gaat schieten en dan totaal flopt. Is voor hem makkelijker als die minder tijd heeft

Tsja, ik snap Akpom wel, maar ik had hem afgegeven. Die laatste zeker.

Hij had al 2x een kans op zijn hattrick, maar die verprutste hij. Hoezo kan hij de bal niet in een hoekje plaatsen? Dan had hij er zo 5 kunnen maken...

Die laatste begint hij weliswaar van bijna de eigen 16 en sprint hij het hele veld over. Hij moet die in een hoekje plaatsen, chippen of op Gooijer afgeven. Persoonlijk snap ik dat hij een hattrick wilt maken als reservespits, maar het was nog mooier geweest als hij Gooijer een debuutgoal gegund had. Dan was de wedstrijd ook 100% op slot gegooid.

Die kans daarvoor vind ik schrijnender overigens. Daar kruist hij nog goed voorlangs (naar rechts toe) bij die verdediger van AEK om vervolgens rechtdoor te schieten. Een subtiel chipje en je had gewoon een topgoal.

Al met al vond ik Chuba wel relatief goed spelen hoor. En hij heeft, ondanks de missers, alsnog een aardig rendement!

Hij had absoluut moeten afgeven. Maar laten we wel wezen: hij heeft twee van die missers de bal zelf veroverd. Dat is ook een kwaliteit die ik niet eerder zag bij hem. Netjes.

Agh joh, hij wou een hattrick maken en geef hem eens ongelijk. Het ontbrak een beetje aan energie in de afwerking, niet zo gek na een springt van 70 meter. ALS (ik zeg dus als) hij hem wel binnen schiet is het de held de week.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren