Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II'ers rouwen geen moment om vertrek technisch directeur Jacobs

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Het vertrek van Teun Jacobs heeft bij een aantal Willem II'ers niet tot heel teleurstellende reacties geleid, zo blijkt uit een post op Instagram. Het officiële bericht van het clubkanaal over het vertrek van de technisch directeur is woensdag geliked door onder meer Wesley Spieringhs en Pol Llonch. Beide spelers kregen deze zomer te horen dat er voor hen geen toekomst was in het Koning Willem II Stadion.

Met name voor Llonch was dat een hard gelag, daar de Spanjaard jarenlang een van de boegbeelden was van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Ook droeg hij de aanvoerdersband en was hij zeer geliefd bij de achterban. Tientallen fans verrasten hem thuis voor een afscheid. Llonch keerde deze zomer terug naar zijn geboorteland, waar hij uitkomt voor Ponferradina. Spieringhs maakte transfervrij de overstap naar Roda JC.

Spieringhs speelde sinds 2012 in de jeugdopleiding van Willem II en maakte bij de Tilburgers zijn debuut in het betaalde voetbal in september 2020. Sindsdien noteerde hij 37 officiële wedstrijden, waarin hij eenmaal trefzeker was en tweemaal als aangever fungeerde. Llonch kwam in zes seizoenen tot 147 officiële wedstrijden. De Spaanse middenvelder scoorde daarin vier keer en leverde één assist af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Spelers Willem II? EX- spelers dus....

7 september 2023 om 09:12

Dat klinkt wat minder mooi natuurlijk 😉. Bovendien staat een like op een insta post gelijk aan "rouwen geen moment om vertrek".On: natuurlijk totaal niet geworden wat er verwacht werd. En wel gek dat ie vertrekt de dag nadat ie de trainer ontslaat.

Helaas heeft Teun Jacobs zoveel schade aangericht dat Willem II boegbeelden zijn vertrokken via de achterdeur. Maar het probleem daar is nog niet opgelost want sinds Van Geel daar AD is gaat het alleen maar bergafwaarts met de club.

Het gaat hier dus om ex-Willem Ii'ers? Ze spelen allebei niet meer voor de club...

ON: Is duidelijk waarom de TD deze spelers heeft laten gaan? Zeker bij een aanvoerder of in ieder geval iemand die de aanvoerdersband heeft gedragen verwacht je dan toch tekst en uitleg waarom de club niet met hem door gaat?

Met de aanstelling van Martin van Geel is het razendsnel bergafwaarts gegaan met Willem 2.
Die man laat overal waar hij komt een ontzettend puinhoop achter, wat je nu ook bij Willem 2 ziet.

Ipv van technisch directeuren en trainers te vervangen kunnen ze beter van Geel vervangen.

Voor iedereen die roept dat er niets gaat veranderen aangezien Van Geel er nog is. en niet snappen dat Van Geel er nog niet uit is enz. Supporters hadden aangedrongen op vertrek van o.a trainer, Jacobs als TM, RvC en ook Van Geel als AD. nu is er overleg geweest tussen de supporters groepen en de RvC en daar is het volgende statement uit gekomen wat verklaard waarom Van Geel er nu nog niet wordt uit gewerkt maar dit op terwijl wel zal gebeuren:

Statement Supporterscollectief Willem Ii*

Het is inmiddels voor iedereen wel duidelijk dat het de afgelopen maanden flink gerommeld heeft bij Willem II. In de eerste ronde van de playoffs tegen VVV werd notabene een 2-0 voorsprong weggegeven en mochten we ons dus wederom opmaken voor een jaar Kkd.

Daarna werd de onvrede onder de achterban groter en groter. We hadden het gedoe rond de verbouwing van ons stadion, de selectie werd niet sterker maar zwakker, er vertrokken meer spelers dan dat er bijkwamen en publiekslievelingen en échte Willem II-ers als Pol Llonch en Wesley Spieringhs werden op een nogal vervelende wijze aan de kant geschoven. De communicatie daarover vanuit de leiding van Willem II was ook minimaal.

De matige seizoenstart, zeker qua spel, was voor velen daarom ook geen verrassing. Uitgerekend tegen aartsvijand NAC Breda culmineerde dit in een absurd slechte wedstrijd waarin niet alleen zeer matig werd gespeeld maar ook totaal geen sprake was van passie, strijd en leeuwenmoed! Als makke schapen liet het elftal zich naar de slachtbank leiden.

Zo werd de sfeer rondom de club slechter dan ooit en kwamen de supporters in actie. De voorzitters van Stichting Kingzine en de Supportersclub Willem II vroegen die zondagavond meteen een gesprek aan met de Algemeen Directeur, Martin van Geel. Dit gesprek vond plaats op maandagochtend en de twee voorzitters uitten hun onvrede en spraken duidelijk uit dat er ingegrepen moest worden, omdat het van kwaad naar erger ging. De slechte sfeer rondom de club resulteerde eveneens in een aantal acties vanuit ontevreden fanatieke supporters. De acties waren gericht aan de trainer, de technisch manager, de algemeen directeur en de Raad van Commissarissen. Dit resulteerde dinsdag al in het ontslag van trainer Reinier Robbemond.

In de middag werden een aantal fanatieke supporters gebeld en uitgenodigd (in navolging van het spoedoverleg met Stichting Kingzine en Supportersclub Willem II van maandagochtend) door een delegatie van de Raad van Commissarissen om een uur later op gesprek te komen bij onze club. Vandaag is op aandringen van de aanwezige supporters besloten dit bericht te plaatsen om, ondanks dat men niet in detail kan treden, toch transparant te zijn over wat er achter de schermen gebeurt.

In dit gesprek werd geluisterd naar de mening van de aanwezige supporters en gaven de aanwezige RvC-leden aan wat volgens hen de te nemen stappen zijn om zo snel mogelijk weer met zijn allen uit dit diepe dal te klimmen. De aanwezige supporters hebben er het volste vertrouwen in dat men zich hieraan houdt, mede gezien het nieuwsbericht dat woensdag naar buiten kwam over het vertrek van technisch manager Teun Jacobs. Een belangrijk punt van de RvC-leden was eveneens dat zij dringend op zoek gaan naar mensen met voetbalkennis. Ondanks dat de aanwezige supporters van mening zijn dat andere verantwoordelijken binnen de club op zijn zachtst gezegd niet geheel onomstreden zijn, is de club er op dit moment niet bij gebaat geheel stuurloos te worden. Er zijn nou eenmaal mensen nodig om nu een trainer en een technisch manager aan te stellen.

Voor nu zullen de fanatieke supporters dan ook geen protestacties meer uitvoeren en de rust zoveel mogelijk bewaren. De wederopbouw zal volgens de RvC geleidelijk moeten gaan en wij zullen hen daarin de ruimte geven. De aanwezigen hebben er door dit gesprek het volste vertrouwen in gekregen dat er echt iets gaat veranderen bij onze club. We zullen het hele proces uiteraard nauwlettend in de gaten houden.

Tot slot willen we jullie ook vragen de begrijpelijke onvrede even te parkeren en af te wachten wat voor acties de RvC verder gaat nemen. A.s. vrijdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma en de elf mannen op het veld kunnen onze steun dan weer heel erg goed gebruiken. Laten we als supporters daarom de rijen sluiten en er als één blok achter gaan staan, zodat we sportief niet verder in het dal raken maar juist omhoog kunnen gaan kijken.

Supporterscollectief Willem Ii

*Het Supporterscollectief Willem II is een samenwerkingsorgaan van de diverse supportersgroepringen van Willem II: Supportersclub Willem II, Stichting Kingzine, Tilburg Tifosi, Kingside en Vakkie E en Ks79.

Willem ll supporters moeten zich diep schamen. Deze man had een noodknop omdat hij bedreigd werd. Jacobs is ook gewoon een man met een gezin met jonge kinderen. Ik woon zelf in Tilburg en ga regelmatig naar een wedstrijd van Willem ll. Willem ll was ooit namelijk een hele mooie club maar de supporters maken de club kapot door deze acties. Bekers op het veld gooien vuurwerk op het veld gooien.

En dan nog blij zijn ook dat hij weg is bah bah wat een trieste club is Willem ll geworden. geen voet meer zet ik in dat stadion

7 september 2023 om 12:14

MvG moet zich schamen. Heeft er overal een puinhoop van gemaakt. Onder hem in 2,5 jaar tijd 5 trainers ontslagen en twee TD’s. En hij mag gewoon blijven zitten. Je kunt de supporters niet verwijten dit ongehoord voorbij te laten gaan. Ik ben geen voorstander van geweld, vuurwerk of wat dan ook maar wat hier gebeurt is ongehoord en ongekend.

7 september 2023 om 12:43



@miki1959. Ook ik woon in Tilburg en ga regelmatig naar WII. Het gooien met vuurwerk en andere voorwerpen is nooit ok. Bedreigen ook niet. Maar je mag toch wel blij zijn dat hij weg is? Samen met Van Geel er toch een behoorlijke puinhoop van gemaat en daar zijn niet de supporters verantwoordelijk voor

7 september 2023 om 13:26

Dan blijf je toch lekker weg. Die bedreigingen zijn een absolute schande maar om nou een hele club of supportersgroep op af te rekenen. Je wordt echt niet gemist hoor vriend. Deze man heeft onze club kapot gemaakt en Martin van Geel is daar nog meer verantwoordelijk voor. Ben blij dat die weg is, manier waarop ben ik niet blij mee. Elke keer onderneemt de club pas actie als er onrust ontstaat. 0 lange termijn visie, RVC doet niks. Martin van Geel is de gemeenschappelijke factor in al het falen en hij blijft telkens zitten. Kan je wel 4 trainers ontslaan maar niemand gaat wonderen verrichten met deze selectie. Vorige week was het allemaal nog goed genoeg en na 1x verliezen moet iedereen opeens ontslagen worden. Wat heb je aan een technisch directeur ontslaan gelijk na het sluiten van de window. Hij had vorig jaar na VVV gelijk ontslagen moeten worden (nooit aangesteld was nog beter want iedereen kon zien dat deze man zwaar incapabel was). Hoe hij met Llonch is omgegaan is al helemaal schandalig. Nu Martin van geel nog en de RVC kan naar mijn mening ook hun biezen pakken. Het is ongelofelijk hoeveel Willem II supporters voor de club hebben gedaan de afgelopen jaren, met name tijdens Corona. En wat krijg je ervoor terug?

Ik vraag me dan af hoe de RVC een selectie heeft gemaakt van fanatieke supporters om eens lekker mee te babbelen.

Supporters maken de club, maar bepalen niet het beleid. Grootsheidswaanzin. Ik herinner me bij de 5-0 tegen PSV na de Erwinout actie dat spelers geen publiek bedankten, en terecht. Niet denken dat je verantwoordelijk bent voor het beleid aub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren