Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II spoelt nare bekersmaak in derby weg en grijpt koppositie

Laatste update:

Willem II staat in ieder geval tot zondag bovenaan in de Jupiler League. De ploeg van Jurgen Streppel won de Brabantse derby van FC Eindhoven (3-2) en heeft nu één punt meer dan FC Dordrecht, dat over twee dagen in actie komt tegen FC Oss. Almere City FC boekte een verrassende zege op Helmond Sport: 1-3.

/

Willem II - FC Eindhoven 3-2
De inzet was glashelder: de koppositie. Willem II, dat vooraf afscheid nam van oud-spelers Danny Guijt en Nicky Hofs, begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op voorsprong: Ali Messaoud knalde op aangeven van Terell Ondaan zijn vijfde seizoenstreffer binnen: 1-0. Ruud Boymans had hierna voor de margeverdubbeling kunnen zorgen, maar de spits schoot na een slippertje van Chiró N’Toko net naast. Die misser kwam de Tricolores duur te staan, want na twintig minuten kwamen de bezoekers langszij. Jens van Son strafte slap verdedigen van de gastheer af: 1-1. Nadat Boymans opnieuw een grote kans had verprutst, maakte hij er op slag van rust wel 2-1 van; hij verlengde een voorzet van Ondaan in de verre hoek. Dat was de ruststand.

De bezoekers drongen in de tweede helft wat meer aan, maar de kansen waren voor Willem II. Tien minuten na rust raakte Bruno Andrade bijvoorbeeld de lat. Beide ploegen zochten de aanval op en dat leverde een open wedstrijd op. Jeroen Lumu liet, koud in het veld, het restje hoop van Eindhoven na 77 minuten vervliegen: met een verwoestend schot liet hij Tom Muyters kansloos: 3-1. Josemar Makiavala bezorgde het team van Jean-Paul de Jong nog een tweede doelpunt: 3-2. Willem II herstelde zich dus enigszins van de bekerblamage van dinsdag tegen Excelsior’31 (3-1 verlies) en blijft sinds 6 april (PSV, 1-4) in eigen huis ongeslagen.

/

MVV Maastricht - FC Emmen 0-0
De ruim 4100 toeschouwers zagen in De Geusselt een weinig enerverende eerste helft. Het spel golfde wat op en neer, maar kansen waren schaars. Na twintig minuten kreeg MVV Maastricht een mogelijkheid, maar Tom van Hyfte mikte naast. De Sterrendragers waren in het eerste kwartier na rust sterker en kregen een goede kans, maar de strakke voorzet van Marco Ospitalieri ging aan iedereen voorbij. Na het uur nam FC Emmen het initiatief over en doelman Bram Castro sleepte de gastheer er doorheen: hij redde onder meer op een schot van Wout Weghorst. Maic Sema had tien minuten voor tijd de 1-0 op zijn schoen, maar hij faalde het leer binnen te schuiven. Emmen verloor in de laatste acht duels maar één keer, terwijl MVV het met dertien punten uit tien duels toch teleurstellend doet.

Helmond Sport - Almere City FC 1-3
Almere City boekte zijn derde overwinning van het seizoen. De Zwarte Schapen waren in de beginfase sterker tegen Helmond Sport en kregen de betere kansen, al was Serhat Koç ook dicht bij een goal: zijn inzet werd van de lijn gehaald. Na 34 minuten opende Tim Receveur de score in het voordeel van Almere en Vincent Janssen maakte er bijna 0-2 van, maar de spits trof de lat. Tien minuten na rust was Janssen wel trefzeker, met een afstandsschot. Helmond kon geen vuist maken en had geluk dat Cees Toet na een uur tegen e lat kopte, in plaats van tegen de touwen. Enzio Boldewijn maakte er na zeventig minuten 0-3 van en Dave Nieskens deed in de slotfase nog wat terug. De Flevolanders namen afstand van de gevarenzone in de Jupiler League, terwijl Helmond op veertien punten blijft steken.

Denk jij dat Willem II promoveert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe speelde Ali Messaoud?

27 september 2013 om 22:07

Idk, volg de JL niet zo goed

27 september 2013 om 22:29

Speelde vond ik tenminste heel goed vandaag! Hard werkend en af en toe een paar fraaie acties

Fc Emmen weer een punt rijker! Eindelijk eens een periode van wedstrijden met wat succes

Mooi deze overwinning. Hoop dat Willem II zo snel mogelijk terugkeerd in de eredivisie. Zitten paar leuke spelers tussen.

27 september 2013 om 22:23

Niet te hard roepen de JL zit raar in mekaar. En zondag zijn jullie waarschijnlijk weer koploper af want ik denk dat Dordrecht wel gaat winnen in Oss

28 september 2013 om 02:18

Waar waren jullie afgelopen dinsdag? Wel opvallend stil na de 2-1. O

Wat is die MEssaoud goed. En wat was AZ toch dom om hem weg tedoen.

27 september 2013 om 22:46

Hij wilde zelf niet bijtekenen, az heeft hem wel een voorstel gedaan, maar hij heeft gekozen voor een andere weg.

27 september 2013 om 22:59

Omdat ie nooit de kans kreeg in het eerste en hij 2jaar geleden zelfs topscorder was is de voorbereiding toen viel hij mijn al op. Als het zo zou moeten zou ik ook willen vertreken. Hij is super beter als wat AZ nu op het middenveld heeft rond lopen.

28 september 2013 om 06:58

Nee verbeek gaf hem g3en speeltijd. Alleen daarom mag verbeek al oprotten. Al het talent loopt de deur uit door die hork.

Qua cijfers ziet heter als een gelukkige overwinning uit voor Willem 2, was dit in de wedstrijd ook zo of gewoon sterker?

Ik zie niet in waarom mensen Willem 2 en Sparta etc terug willen hebben in de eredivisie.
Met alle respect, maar de grote aanhang die deze clubs hadden komen nu niet meer opdagen.
Half legen stadions in de eredivisie, dat is een ramp als club zijnde.

De eredivisie is nu, buiten RKC om, in een sterkste staat naar mijn mening.
Ik hoef geen Dordrecht, Mvv, Sparta of Willem 2 erbij, die ploegen vliegen er toch gelijk weer uit. Het niveau is om te huilen in de Jupiler League op het moment.
En dat zijn niet alleen de spelers, maar ook de arbitrage (een drama)!.

27 september 2013 om 22:22

muhahaha prepare .....course were almost back!! back were we belong

27 september 2013 om 22:25

Zo goed vond ik de wedstrijd niet van beide kanten.

27 september 2013 om 22:39

Als je geen verstand van voetbal heb reageer dan gewoon niet.. Sparta en Willem II horen in de eredivisie, Sparta zou het sowieso redden in de eredivisie met wat aankopen erbij. Het spel in de Jupiler dat kan Sparta gewoon niet, waarom ? Omdat Sparta de jeugd al van jongs af aan goed aanvallend voetbal laat spelen en dat kan in de JPL niet daar is het alles naar vooruh trappen en geen ruimte krijgen. Tegen AZ heeft Sparta wederom laten zien dat het goeie combinaties kan maken. En willem II heeft nu gewoon een betere selectie dan dat ze vorig jaar hadden in de Eredivisie mijn verwachting is dan ook dat ze kampioen zullen worden. En wat betreft de aanhang ik weet niet hoe het bij Willem II zit, maar bij Sparta kunnen veel mensen (en dan vooral de wat oudere) het niet opbrengen om te komen en te kijken naar hoempapapa voetbal met leugens van Wiljan Vloet die als er wat spanning komt en iedereen roept dat die zijn taak al TD moet neerleggen maar besluit de supporters op te sluiten in eigen stadion en 1 voor 1 naar buiten te laten gaan, want stel je voor dat we gaan protesteren. Tel daarbij op dat we vaak op vrijdagavond spelen en door de crisis mensen minder te besteden hebben en dat dus liever aan andere dingen besteden dan ja krijg je een wat kleinere aanhang. zo gaat dat nou eenmaal maar de grootste reden is Wiljan Vloet door zn achterlijke leugens.

27 september 2013 om 23:51

Zolang die Vloet bij jullie verantwoordelijk is voor het aantrekken van spelers , gaat het never nooit wat worden daar. Ook deze ploeg is weer totaal onsamenhangend met een ernstig gebrek aan leiderschap. Tel daarbij op een voorhoede zonder ook maar 1 speler die een bal bij zich kan houden, en je bent veroordeeld tot armoedig countervoetbal en dat is lastig als er vanaf het middenveld weinig tot geen creativiteit is. Dit is het slechtste Sparta van de afgelopen 10 jaar , maak je maar geen illusie over een eventuele promotie dit jaar. Helaas want het is in potentie natuurlijk wel een Eredivisie waardige club.

28 september 2013 om 01:54

Dat klopt, telkens zijn de talenten beter dan de aankopen. Maar ik ben het niet helemaal met je eens, de laatste 2 wedstrijden gaat het beter en dat komt mede door de blessure van Bruinier waardoor El Hassnaoui op 10 speelt. Ook heeft Huseyin Dogan sinds kort een basisplaats waardoor het middenveld veel meer creativiteit heeft dan de afgelopen 2 jaar. Voorin kan inderdaad niemand een bal vasthouden de gene die dit namelijk wel kunnen zijn geblesseerd ( Mimoun Mahi en Mario Bilate) eerstgenoemde is nogal zuur voor Sparta Mimoun Mahi is een zeer groot talent en heeft veel meer potentie dan de vertrokken Ilias Bel Hassani dit zag Henk ten Cate ook meteen en gaf hem dus tenkoste van Bel Hassani een basisplaats tegen Roda JC. Willem II word kampioen, Sparta moet zich in de winterstop voorin versterken en wanneer Mahi en Bilate dan ook terug zijn kan Sparta via de NC promoveren. Het niveau onderin de eredivisie is namelijk dramatisch dit jaar.

28 september 2013 om 00:51

Met alle respect, maar we verkopen al jaren meer scc, dan ADO rkc nec
Heracles etc, ook Stond Willem ii 4/5 geranked op uitsupporter aantal 2011/2012. Wat meer respect zou op zn plaats zijn. Eindhoven was vanavond scherp in de afronding 4 "kansen" 2 goals. Willem ii terecht gewonnen, dwongen meer af en zeker tweede helft speelde ze met zeer veel overtuiging.

28 september 2013 om 01:23

met alle respect zeg ik: Pannekoek. Willem II en Sparta zijn echt waardige eredivisie clubs, qua stadion, achterban en geschiedenis. dat het nu even wat minder loopt wil niet zeggen dat ze meteen niet eredivisie waardig zijn. Misschien dat je nog niet zo lang de eredivisie volgt. En op basis van de sportieve prestaties de afgelopen jaren kan ik me enigszins inleven in je argumenten. Wiillem ii en Sparta zijn mijn inziens standaard eredivisie deelnemers. Rkc, Heracles, Cambuur en ook Zwolle zijn wat mij betret dat wat minder...

Tip voor Feyenoord hallen die Messaoud een middevelder die een geweldige techniek heeft en met ogen dicht zelfs nog scoort. Van Geel lag met de zomer vast nog op curacao want die gast was voor niks op te halen

27 september 2013 om 22:16

Mja, hij heeft nu een contract tot 2015 met een optie voor nog een seizoen. Denk dus dat ie onhaalbaar is voor ons.

27 september 2013 om 23:02

Vormer en Verhoek erbij doneren dan maar want die zijn al helemaal bagger zeg. Feyenoord slaapt al jaren jammer genoeg en vandaar dat ik er ook niet meer heen ga.

27 september 2013 om 23:08

In de Jupiler League lopen wel meer leuke talenten. Niet alleen voor Feijenoord maar op één of andere manier durven clubs het toch niet zo snel aan. Ik zou bijvoorbeeld graag Hahn van Dordrecht zien bij Feijenoord.

Vond het daarom mooi dat Twente het aandurfde om die ene keeper van Volendam te halen.

27 september 2013 om 23:10

Feyenoord heeft jammer genoeg wel geld om een Bakkal te halen inversteer dan in jong talent zoals een Messaoud die he over een aantal jaar zo kwijt bent voor miljoenen. Ze hebben op de bank spelers die niks aan de jupiler l kunnen toevoegen. Feyenoord heeft een grote schoonmaak nodig, spelers als Goosens Verhoek Cisse Vormer Schaken Tevrede heb je echt niks aan is totale geld verspilling.

Kan volgende week tegen Willem 2 wel eens een hele leuke wedstrijd worden. Het begint erop te lijken dat Emmen eindelijk weer eens mee gaat doen met de bovenste ploegen.

Heerlijke overwinning!we staan bovenaan in de 2de periode.laten we daar maar van genieten.

Mooi dat city weer wat punten gepakt heeft!

Een foto van juichende jongens na een doelpunt bij een 0-0 stand. Waar is de logica?

Anyways, leuk voor Willem II dat ze Eindhoven op afstand houden. Toch hoop ik dat Dordrecht komende wedstrijd wel weet te winnen en zo weer de koppositie inneemt. Wel jammer dat ze zo snel hun voorsprong hebben weggeven ( dordrecht ), maar wel lekkerr spannend .

Hoe komt het trouwens dat Niek Vossenbelt niet meer in de basis staat? Ik zag deze jongen in de zomer graag komen naar ADO maar nu is hij gewoon zijn basisplaats kwijt aan Messaoud, Ippel en Haamhouts. Dan moet hij toch wat fout hebben gedaan lijkt me!

28 september 2013 om 00:56

Er is meer dan genoeg comentaar, meeste supporters zien graag ippel vossebelt en daarvoor messaoud.
Maar streppel ziet dit anders en hij bepaald (af en toe helaas) de opstelling.

28 september 2013 om 12:57

Streppel ziet het als enigste wel zitten in haemhouts terwijl wij als supporters liever ippel en vossebelt erin zien staan die enorm veel strijd leveren en gaan voor elke bal!

28 september 2013 om 13:23

De heren hierboven spreken zeker niet voor alle supporters. Haemhouts is de betere voetballer, veel wendbaarder en technischer. Gelet op de vormcrisis van Vossebelt dus terecht in de basis. Vorm terug is Vossebelt terug. Overigens zie ik later in het seizoen Stijn Wuytens het plaatsje op het middenveld innemen.

En nu vasthouden tot het einde! Willem II hoort in de Eredivisie!

Die ongeslagen status sinds 6 april slaat ook nergens op zeg.. Seizoen was al bijna voorbij, zomerstop gehad, rest van de wedstrijden waren in de Jupiler League. Niets bijzonders dus voor een club als Willem II

28 september 2013 om 00:59

Toch mooi om tegen az, sparta, volendam, jong fc lampen en den bosch de 3 punten in eigen huis te houden.

28 september 2013 om 13:24

Tegen den Bosch was het helaas en onterecht slechts 1 punt

28 september 2013 om 02:03

@013acmilan neem die rodyboss,maar niet te serieus, zit te azijnzeiken op bijna alles van willem II haha. en dan te bedenken dat wij kruikenzeikers zijn haha.

on: mooi dat we eindelijk weer de weg naar boven hebben gevonden. vandaag waren we qua veldspel en acties veel en veel beter. eindhoven drie kansen 2 goals. weinig weggegeven dus ook. Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren