Willem II laat kansen op plek in subtop liggen en pakt slechts een punt

Zowel Willem II als Excelsior keerde dit seizoen terug in de Eredivisie en beide ploegen doen dat vooralsnog uitstekend, met een voorlopige twaalfde plaats voor de Tricolores en een dertiende plek voor de Rotterdammers. Willem II had zich zelfs vast in de subtop kunnen nestelen en had een zege verdiend, maar liet te veel kansen onbenut. Tom van Weert bracht de bezoekers verrassend aan de leiding, maar uit een penalty maakte Samuel Armenteros kort daarop 1-1.

/

De teams pakten hun punten voornamelijk voor eigen publiek en dat was zaterdagavond in Tilburg goed te merken; de thuisploeg was vanaf minuut één oppermachtig in het Koning Willem II Stadion en creëerde de ene kans na de andere. Het enige wat trainer Jurgen Streppel zijn spelers kon verwijten, was dat ze verzuimden om een keer raak te schieten. Bruno Andrade kreeg een kans, Ali Messaoud krulde de bal naast en Robbie Haemhouts probeerde het tevergeefs.

Armenteros schoot in de handen van keeper Alessandro Damen, die de afwezige Gino Coutinho verving in het doel van Excelsior. De gasten uit Rotterdam kwamen amper in de buurt van Willem II-doelman Kostas Lamprou. Op slag van rust mocht Excelsior wel een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied, na een handsbal van Adil Auassar, maar deze leverde niets op.

/

Ook na de pauze was het louter Willem II wat de klok sloeg in Tilburg en beperkte Excelsior zich tot verdedigen. De gastheren scoorden wel, maar omdat Ben Sahar buitenspel stond ging het feest voor de Brabanders niet door. Schoten van Armenteros en Haemhouts leidden evenmin tot een voorsprong, die absoluut verdiend geweest zou zijn. Andrade leek de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.

Na ruim een uur was het vervolgens Excelsior dat, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong kwam: Daan Bovenberg bediende Van Weert en die kopte knap raak, 0-1. Die stand bleef evenwel slechts even op het scorebord staan, want een paar minuten later was het alweer gelijk. Messaoud schoot de bal op de arm van Sander Fischer en dus mocht Willem II een strafschop nemen. Armenteros faalde niet en schoot de 1-1 binnen. Er resteerden vervolgens nog ruim 25 minuten, maar in tegenstelling tot voor de 0-1 wisten de Tilburgers hierin geen grote kansen meer te scheppen en bleef het bij een gelijkspel. Willem II liet zodoende de mogelijkheid om te stijgen naar de zevende plaats.

Denk je dat Willem II en Excelsior zich in de Eredivisie handhaven?