Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie clubs melden zich in Duitsland bij transfervrije Jean-Paul Boëtius

Laatste update:

Jean-Paul Boëtius kan Hertha BSC middels een ontsnappingsclausule verlaten, zo meldt Voetbal International donderdagmiddag. De 29-jarige aanvaller heeft voor het ondertekenen van zijn contract, in augustus vorig jaar, een bepaling laten opnemen dat hij transfervrij kan vertrekken na degradatie van de Berlijnse club. Nu Hertha is afgedaald naar het tweede niveau van Duitsland staan AEK Athene, Panathinaikos en een onbekende Bundesliga-club te springen om Boëtius op te pikken. Daardoor staat hij voor een lastige keuze.

De Rotterdamse aanvaller is Hertha namelijk dankbaar voor de steun die hij kreeg tijdens de periode waarin hij ziek was. In september kreeg Boëtius het dramatische nieuws dat er teelbalkanker was ontdekt, maar gelukkig had de buitenspeler geen chemotherapie nodig om te herstellen van zijn tumor. Hertha is tevreden over de prestaties van Boëtius, die mag blijven, maar twijfelt wel over het salaris dat de rechtspoot ontvangt. De Duitse degradant staat daardoor niet onwelwillend tegenover een vertrek van Boëtius. Welke Bundesliga-club hem wil overnemen is nog niet bekend.

In de Griekse Super League kan Boëtius kiezen tussen de regerend landskampioen en de nummer twee van het afgelopen seizoen. Het AEK van Nederlanders Tom van Weert en Nordin Amrabat wist in Griekenland de dubbel te winnen. Amrabat beschikt over een aflopend contract en vertrekt eind juni uit Athene. Panathinaikos, werkgever van Nederlander Bart Schenkeveld, verzamelde in de competitie vijf punten minder dan de stadsgenoot. Tijdens de zomerstop gaan de Griekse grootmachten opnieuw de strijd met elkaar aan, maar dan op de transfermarkt om de diensten van Boëtius. Mogelijk gaat dat de aanvaller op financieel vlak geen windeieren leggen.

Boëtius trainde vorige zomer nog een korte periode mee bij Feyenoord. Even leek het erop dat de buitenspeler Arne Slot kon overtuigen van zijn kwaliteiten, maar uiteindelijk kreeg hij geen contract in Rotterdam-Zuid. Boëtius tekende begin augustus voor drie seizoenen bij Hertha, maar kan zijn huidige werkgever middels een degradatieclausule verlaten. In het afgelopen seizoen kwam Boëtius 1.045 speelminuten in actie, verdeeld over 21 optredens. Daarin wist de aanvallende middenvelder annex vleugelspeler geen enkele bijdrage aan doelpunten te leveren.

Moeten Eredivisie-clubs een poging wagen om Boëtius te strikken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan beter lekker mee gaan, en weer promoveren (als dat erin zit). Zijn cijfers zijn niet zo indrukwekkend verder.

22 juni 2023 om 20:25

Aanvallers met 21 wedstrijden 0 goals , 0 assist zijn die Griekse clubs gek op, staan echt te springen

22 juni 2023 om 21:24

Heeft vooral als 8 gespeeld volgens mij voor Hertha maar hij is natuurlijk voor elke subtop in Nederland nog een aanwinst.

22 juni 2023 om 21:57

Bij Mainz is hij omgeschoold tot centrale middenvelder na een seizoen. Op die positie doet hij het zeer verdienstelijk.

Boetius is geen toevoeging meer voor de (sub)top in Nederland of Duitsland. Kwam bij Feyenoord ook zwaar tekort in de voorbereiding. Werd aan alle kanten voorbijgestreefd door zelfs eigen jeugd. Dan lekker bij Hertha blijven (die vast een salarisverlaging bij degradatie in het contract opgenomen zullen hebben) en spelen voor promotie.

22 juni 2023 om 20:19

Toevoeging voor de Duitse (sub)top is die ook nooit geweest.

22 juni 2023 om 20:44

Precies dat.

lekker aan het eind van je carriere nog wat centen pakken in griekenland, niks mis mee toch.
heb hem afgelopen jaren niet zo gevolgd, maar als ik zijn statistieken kijk heeft hij nog behoorlijk wat gespeeld in de bundesliga, leuke carriere tot nu toe. was bij feyenoord nooit heel bijzonder vond ik

Je kunt beter in de 2e liga spelen van Duitsland dan in Griekenland

22 juni 2023 om 21:55

Waarom precies dan? Geld? Roem?

22 juni 2023 om 23:25

Hoger niveau, meer geld, meer sfeer, meer publiek, betere stadions..

22 juni 2023 om 23:25

Enkel iemand afkomstig of woonachtig uit Emmen zou een stap in de KKD van Duitsland prefereren boven een mooie club aan de Griekse mediterraan in de herfst van je carrière.
In Griekenland lonkt in ieder geval het avontuur, de romantiek terwijl Duitsland toch de gewaarwording van stijlloosheid is.

23 juni 2023 om 13:46

Wellicht dat iemand met de naam van goedkope Zweedse keukenkastjes leeft op basis van aannames, maar 2e bundesliga is gewoon hoger aangeschreven dan het niveau van Griekenland.

Echt hoor.. schiet mij maar kapot. Een aanvaller, of op z'n minst een aanvallend ingestelde speler, die zulke barslechte statistieken kan overleggen? Deze gozer scoort jaarlijks niet meer dan 3 a 4 keer en nóg blijven clubs in hem geïnteresseerd. Wat zien zij in hemelsnaam in die knakker? Als je mij had verteld dat hij transfervrij naar een Almere City was gegaan dan had ik het nog een klein béétje begrepen. Maar de clubs die nu weer interesse in deze nitwit hebben? Dat zal ik echt nooit begrijpen.

22 juni 2023 om 21:20

Tja, heeft toch een aantal jaren in de basis gespeeld bij een middenmoter in Duitsland. Hij zal dan toch wel wat kunnen denk ik. In de Bundesliga heeft hij voornamelijk ook op het middenveld gespeeld.

22 juni 2023 om 21:55

Hij is in Duitsland dan ook omgeschoold naar een centrale middenvelder. En daarin doet hij het best goed. Logisch dat er dan interesse is.

Wat is het verhaal achter de foto?

Welke Bundesliga club zou zich voor hem melden dan? Kan me alleen voorstellen Darmstadt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren