Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II is weer voorzien met nieuwe ervaren hoofdtrainer uit België

Laatste update:

Peter Maes is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II, zo maken de Tilburgers zaterdag bekend. De 59-jarige Belg werkte tot dusver uitsluitend in België, waar hij clubs als KV Mechelen, KRC Genk, SK Lommel en Lokeren trainde. Meest recent had hij de touwtjes in handen bij Beerschot. Maes heeft een contract getekend tot volgend jaar zomer en is de opvolger van Reinier Robbemond.

Maes is verheugd met zijn nieuwe klus. "Willem II is een historische club, de entourage in het stadion is geweldig en de faciliteiten bij de club zijn zeer professioneel", laat hij weten op de clubsite. "Na de gesprekken met Martin van Geel bleek er een goede klik te zijn tussen mij als hoofdtrainer en de club. Samen met de huidige stafleden kijk ik ernaar uit om vanaf maandag aan de slag te gaan."

Algemeen directeur Martin van Geel is eveneens blij met de aanstelling van Maes. "Peter is een trainer die zijn sporen heeft verdiend in België. Het is een trainer waarbij discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het een zeer ervaren trainer die succes heeft gekend in zowel de tweede als de eerste divisie van België. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club."

Maes is een voormalig Belgisch profvoetballer, die tijdens zijn actieve carrière vier keer landskampioen werd met Anderlecht. Als trainer veroverde hij twee keer de beker met Lokeren. Hij promoveerde met Mechelen naar het hoogste niveau en was met Genk en Lokeren actief in de Europa League. Met Lommel wist hij degradatie naar het tweede niveau af te wenden.

Schandaal
Recent kwam Maes negatief in het nieuws rond het zogeheten dossier 'Propere Handen', het voetbalschandaal met als spilfiguren makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat. Maes was een van de 57 verdachten die naar voren kwamen in de zaak, daar hij zich liet begeleiden door Veljkovic. De kersverse hoofdtrainer van Willem II zou als trainer van Lokeren en Genk 2,3 miljoen euro zwart hebben gekregen. Uiteindelijk trof Maes een schikking met de fiscus en ontsnapte hij aan strafrechtelijke vervolging.

"Afgelopen zomer heb ik een vervelende periode afgesloten door te schikken met de belastingdienst, waardoor dat hoofdstuk nu definitief voorbij is", aldus Maes, die wel een flinke boete moest betalen. "Ik kijk vooruit naar wat ik graag doe: bezig zijn met voetbal. Ik ben Willem II dankbaar voor de kans die zij mij bieden en heb alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lierse die hier meer over kan vertellen? Ik ken de meneer niet.

16 september 2023 om 13:05

Amai is ene ervaren manneke he. Da menneke focus veel op de discipline en als ge niet focust ken ie wel zot worden. Maar als ge goed presteert eh dan zeit ge zeer content. Amai! Forza Willem II! Toptrainer! Ik heb daar alle vertrouwen in amai!

16 september 2023 om 13:15

Allé, jongens toch, nen trainer met ne Belgischen touch, da's wa we nodig hadden, zenne! Discipline, da's de sleutel, zeg ik u! Als die gast ni op zijn strepen staat, gaat 'em echt compleet de kluts kwijt geraken, geloof me! Maar als onze mannen presteren, gaat 'em stralen als nen zonneke, amai! Forza Willem II, echt waar! 'k Heb der een goed gevoel over, jong!

16 september 2023 om 14:11

Kende zijn hoogtepunt toch bij Lokeren begin jaren 2010. Toen liet hij zijn teams stabiel en betrouwbaar voetbal brengen.

Na zijn periode bij Lokeren is het echter toch vaak niet goed gegaan met hem. Genk was een mislukking, zijn nieuwe fase bij Lokeren geen succes en Beerschot ook niet. Het lijkt er toch een beetje op dat zijn magie wat uitgewerkt is. Al denk ik dat een realist als Maes in Nederland, waar er toch meer op het voetballende gefocust wordt, wel eens een onverwacht succes zou zijn.

16 september 2023 om 14:13

En hij is ook genoemd in operatie propere handen. Dus in België hangt er toch wat een smetje over hem heen.

16 september 2023 om 14:32

Snap zo’n Willem twee niet, konden Dick krijgen en kiezen ze voor zo’n figuur. Onbegrijpelijk

16 september 2023 om 14:50

Dick is toch nog meer verleden tijd dan Maes? Moet je nooit meer aan beginnen als clubelftal dat wil bouwen aan de toekomst.

16 september 2023 om 15:39

Dankjewel voor het delen!

16 september 2023 om 15:41

Misschien heb je wel gelijk, ben benieuwd.

16 september 2023 om 17:03

Zonder dat smetje was ie natuurlijk nooit naar de KKD en Willem II gekomen. we hebben graag spelers met een smetje bij ons, dus een trainer met een smetje zou zomaar eens kunnen werken. Maar na Koster en Robbemond een schreeuwerd langs de lijn zal wel ff wennen worden voor de jongens.

16 september 2023 om 20:51

Denk het eigenlijk wel hoor. Lommel, STVV en Beerschot was een vrij gelijkaardig niveau.

Best wel een goede harde coach die een ploeg kan neerzetten. Tactisch een wedstrijd veranderen is niet zijn ding maar wanneer hij zijn ploeg goed heeft staan zijn ze wel heel moeilijk te bespelen en boekt hij altijd resultaat. Je moet er wel mee omkunnen als speler. Castagne bijvoorbeeld werd gek van zijn geschreeuw en was blij als rechtsback dat de andere helft begon. Maar goed hij is wel sterk ontwikkeld in die periode. Succes.

Zonder een al te geweldige ploeg kan je Pep guardiola er in zetten maar zelfs dat gaat dan niet helpen je bent net zo een goede trainer als de spelers die je hebt

Heeft het nergens lang uitgehouden sinds 2015. Slecht presterende trainer

16 september 2023 om 17:01

Goed presterende trainers komen niet naar Willem II, NAC of Ado...dat zul je onderhand wel moeten weten. In ieder geval een met ervaring al zal ook hij een oplossing moeten vinden voor het gebrek aan creativiteit en aanvallende kwaliteit op de vleugels in de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren