Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum: ‘Een derby meer beladen is als beide teams om de titel spelen’

Laatste update:

Na de 3-0 overwinning op Manchester City wacht voor Liverpool komende zaterdag de Merseyside Derby tegen Everton. Georginio Wijnaldum denkt dat de burenruzie voor the Toffees belangrijker is dan voor Liverpool. De middenvelder vergelijkt de wedstrijd met de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta.

“Ik denk dat als Everton goed presteert in de Premier League en ook om de titel speelt, deze wedstrijd een stuk groter is dan nu. Iedereen zal nu waarschijnlijk denken dat ik dit geen grote wedstrijd vind, maar dat is niet het geval. Ik denk alleen dat een derby meer beladen is als beide teams om de titel spelen, zoals in Manchester. Dat is ook de reden dat ik heb gezegd dat de wedstrijden tegen de clubs uit Manchester groter zijn”, zegt Wijnaldum in gesprek met ESPN.

“Voor Feyenoord is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen Ajax. Als Sparta mee gaat doen om het kampioenschap, zal dat de grootste wedstrijd van het seizoen worden”, stelt de middenvelder. Everton bezet momenteel de negende plaats in de Premier League en pakte eerder dit seizoen in de competitiewedstrijd op Anfield een punt dankzij een 1-1 gelijkspel. The Toffees gingen in de strijd om de FA Cup in januari met 2-1 onderuit tegen de stadgenoot.

Het is overigens nog de vraag of Mohamed Salah van de partij is om Goodison Park. De Egyptenaar, die dit seizoen buitengewoon presteert, liep in het duel met Manchester City een liesblessure op. Ondanks dat de blessure relatief meevalt, is het nog niet zeker of Salah mee zal spelen in de Merseyside Derby. “We hebben nog 24 uur te gaan. Ik heb eigenlijk geen zin om in te gaan op het werk van de medici, maar je kunt je voorstellen dat we er alles aan doen om hem speelklaar te krijgen”, zegt Liverpool-manager Jürgen Klopp tegenover verschillende Engelse media.

Snap jij waar Georginio Wijnaldum op doelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou hem sparen als ik klopp was. Wedstrijd tegen City is belangrijker. De kans dat je geen 4e wordt is klein aangezien chelsea op 8 punten staat. Vond dat Alex het prima deed aan de rechterkant toen mo eraf ging.

6 april 2018 om 16:12

Chelsea heeft nog een wedstrijd te goed hè dus waarschijnlijk komen ze dan op 5 en als je die wedstrijd tegen Everton laat lopen kunnen ze op 2 komen

6 april 2018 om 16:16

Ze staan op 10 punten met een wedstrijd minder

6 april 2018 om 16:53

en liverpool moet nog naar chelsea ... als ze hier punten laten liggen word het in elk geval nog spannend en heeft chelsea mischien een lifeline

Nou Gini, beide teams spelen niet om de titel...althans niet meer.

6 april 2018 om 16:12

Neemt niet weg dat een derby beladener is als het wél zo is

6 april 2018 om 16:21

Dat kan ik niet ontkennen

Dat derby-gevoel moet natuurlijk ook van twee kanten komen. Hier in Nederland ebt dat derby-gevoel de laatste jaren sowieso een beetje weg met uitzondering op wellicht 1 of 2 derby's.

Deze uitspraak gaat voorbij het feit wat derby juist zo spannend maakt; altijd spannend ongeacht ranglijst. Zie Milan vs Inter, beide doen niet mee op de titel, maar reken maar dat het 9/10x altijd beladen en emotionele wedstrijd is!

6 april 2018 om 17:29

@maurootje: toch is de Derby della Madonnina niet de meest beladen wedstrijd in Italie. Die eer komt aan de derby in Rome toe. De strijd tussen Lazio en Roma barst veel heviger los en de fans kunnen daar ook niet naast elkaar staan. Dat komt ook omdat in een (recent) verleden grote spelers voor zowel Inter als Milan hebben gespeeld. Ibra, Pirlo, Davids, Vieira, Seedorf en Bonucci bijvoorbeeld.

Wat hieronder ook staat: de derby tussen Liverpool en Everton is uniek in dat de fans fanatiek, maar vriendelijk met elkaar om gaan.

7 april 2018 om 00:57

Waar zeg ik dat de milaan derby het meest beladen is?

Ik ben 3 seizoenen terug bij Liverpool-Everton geweest. Het is echt wel een speciale wedstrijd maar het staat meer bekend als 'the friendly derby'. De supporters van Everton komen letterlijk door het park gelopen naar Anfield en rondom het stadion zie je bij wijze van opa met een Everton shirt en kleinzoon met een Liverpool shirt. De clubs liggen zo dicht bij elkaar dat het een grote mengelmoes is van beide supporters. Echte haat en nijd is er niet, meer gezonde spanning 'wie er wint'.

6 april 2018 om 16:58

klopt , het is meer de manchester clubs tegen de liverpool clubs . trouwens de stadions zijn zo dicht bij elkaar dat het ongezond zou zijn mocht de rivaliteit te intens zijn . friendly derby inderdaad . maar als je met een manchester shirt rondloopt kan je neergestoken worden ... niet overal uiteraard maar in bootle en stanley road waar ik woonde is er 2 maal een steekpartij gebeurt omtrent de rivaliteit tussen de 2 . 1 daarvan was doordat een 15/16 jarige een manchester shirt aan had :/ die derby zit echt heel diep

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren