Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wiegman schrijft historie en leidt als eerste coach twee landen naar WK-finale

Laatste update:

Engeland heeft woensdag gewonnen van Australië in de halve finale van het WK. Na een zinderende tweede helft won de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met 1-3. Hiermee is de Nederlandse de eerste trainer, zowel in het mannen- als het in het vrouwenvoetbal, die met twee verschillende landen een WK-finale bereikt.

Wiegman, de enige vrouwelijke hoofdcoach van de vier halve finalisten, voerde geen veranderingen door aan haar elftal ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Colombia. Lauren James zat nog steeds op de tribune na haar rode kaart tegen Nigeria. Bij de finale zal zij wel weer van de partij zijn. Aan Australische kant was één grote verrassing. Sterspeelster Sam Kerr begon in de basis, waar ze eerder in het toernooi door een kuitblessure slechts tot enkele invalbeurten was gekomen.

Na negen minuten spelen kreeg Engeland de eerste mogelijkheid. Georgia Stanway werd met een hoge steekbal alleen voor keepster Mackenzie Arnold gezet, al wist de doelvrouw de inzet van de Bayern-speelster met de voet te keren. Hoewel Engeland de bovenliggende partij was, kwamen de Australiërs met enkele dreigende counters ook wel tot hun kansen. Na 35 minuten spelen was het toch Engeland dat de score opende. Alessio Russo controleerde de bal uiterst knap, legde breed op Ella Toone, die in een keer de bal in de rechterbovenhoek streepte: 0-1.

Waar Engeland in de eerste helft duidelijk de overhand had, kwam Australië in het tweede bedrijf steeds beter voor de dag. Dat leidde na een dik uur tot de gelijkmaker. Kerr startte op eigen helft een dribbel, bleef doorgaan tot de rand van de zestien en schoot feilloos binnen: 1-1. De Australiërs konden echter niet lang genieten van de gelijkmaker, daar Lauren Hemp na geklungel van de Australische verdediging binnenschoot: 1-2. Vlak voor tijd werd het ook nog 1-3 voor Engeland, nadat Russo af kon maken na goed voorbereidend werk van Hemp. Zondag wacht de finale tegen Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd dames. Op naar de winst

Wiegman the legend. Mooie prestatie!

Ontzettend knap van Wiegman. Ben erg gecharmeerd van haar kwaliteiten. Ik zou haar graag een bij een eredivisie topclub willen zien na Engeland. Bijvoorbeeld bij ajax. Denk dat ze nogal veel mensen gaat verrassen.
Zou ook ontzettend vernieuwend zijn, daar staan we toch bekend om als Hollandse school

16 augustus 2023 om 14:10

Er worden mannelijke trainers met minder ervaring hoofdtrainer of bondscoach gemaakt, waarom kan dat niet met een vrouwelijke trainer, eentje die zich op het hoogste ook nog eens heeft bewezen

16 augustus 2023 om 14:10

Het tegen elkaar spelen of je vermogen als trainer zijn wel echt 2 hele andere dingen natuurlijk. Totaal niet te vergelijken. Wel 100% het ermee eens dat het nergens op slaat om Wiegman direct naar de top van de eredivisie te praten.

16 augustus 2023 om 15:11



Dat werkt zo in een sprookjeswereld. Daar geloof ik echter niet in. Bij topclubs spelen overbetaalde vedettes, overbetaalde vedettes die je kwijt raakt als ze je niet serieus nemen, of je ze kwijt raakt. En je bent echt extreem naã¯ef als je denkt dat dat niet gaat gebeuren bij de eerste tegenslag. Dan gaan spelers twijfelen, supporters fluiten, gaat de media zich overal tegenaan bemoeien en is het echt maar de vraag hoe en of ze standhoudt. En voor mij is het niet eens de vraag of ze standhoudt, maar voor hoelang. Een ervaren coach als Schreuder was er niet tegen bestand.

Ik zie het simpelweg niet slagen. Laat haar eerst gewoon eens beginnen bij een kleinere club in de eredivisie. Dan zien we daarna wel weer verder. '' ja, maar ze werd Europees en wereldkampioen ''. BIJ DE Vrouwen, JA. Dat is echt een hele andere tak van sport.

Jij bent Psv'er. Waarom kom je eigenlijk nooit met PSV als mogelijke optie aan als het om Wiegman gaat? Je roept atijd Ajax. Ik wil haar graag bij PSV zien wanneer Bosz vertrekt, hoe denk je daarover?

16 augustus 2023 om 17:06

Waarom nou zo op die manier over Wiegman praten. Sterker nog ik denk dat ze jullie allemaal versteld laat staan van wat ze neer zet als ze de mannen zou trainen/coachen. Daar doet ze echt niet voor onder. Geloof me ze zal jullie een poep laten ruiken geen poepje maar een poep. Ze zou de mannen van Oranje moeten doen dan word t tenminste nog wat. Ze neemt haar rol heel serieus en is van ver gekomen. Dat gaat ze echt wel nailen.

16 augustus 2023 om 14:10

Pfff… word je niet moe van jezelf? Niveaus zijn niet met elkaar te vergelijken. Zou een vrouwelijke trainer in de ED prima vinden hoor! Maar direct in de top lijkt me sterk.

16 augustus 2023 om 15:52

Wellicht, maar ik vind het veel te simpel om direct te roepen dat ze op eredivisie niveau niet mee zou kunnen. Juist tactisch is Wiegman erg sterk. Als je daar een goede (mannelijke) assistent bij zet, die veel inzicht heeft in het algemene niveau van de eredivisie, kan het zomaar werken.

16 augustus 2023 om 20:06

Precies zo een constructie zat ik ook aan te denken. Benieuwd of er een club is die dit zou aandurven. Wiegman is dan natuurlijk kandidaat nummer 1 met haar staat van dienst.

17 augustus 2023 om 07:05

dus jij vind dat een eredivisieclub naar een (wat grotere) amateur vereniging kan gaan en een coach van de JO-15 of JO-17 (oude C- en B-jeugd) meteen tot hoofdtrainer kan aanstellen voor de A-selectie van die Bvo.
Want kijk maar naar de uitslagen van USA WT en Australie WT tegen die jongens, die gaan er dik op.
Andere voorbeelden zijn er ook.
Is hetzelfde als ze binnen jouw bedrijf de secretaresse maar meteen opnemen in de directie als CFO. Zie je het al gebeuren?

17 augustus 2023 om 07:11

= reactie op strandbal

aanvulling:
Wiegmans is helemaal niet tactisch sterk. 1e tournooi puur gewonnen door Foppe. Wat ze nu aanbegeleiding heeft weet ik niet maar Engeland is wel een team waarmee je de finale kunt halen met wat goede assistentie.
In een tv-programma over voetbal zat ze aan tafel met wat internationals. Wilde meedoen met de "grote jongens" en vergiste zich meermaals in terminologie en tachtische concepten.
Laten we alsjeblieft ophouden met het omhoogblazen van niet aanwezige talenten van iemand puur omfdat ze een vrouw is.
En dan ben ik nog wel een nep Hans de Booij: ik hou van alle vrouwen.

16 augustus 2023 om 14:14

Haha. Ja, precies. Wiegman bij Ajax zou lachwekkend zijn. Laat haar lekker beginnen bij Dordrecht en Telstar.

16 augustus 2023 om 14:18

Of ergens in de hoofdklasse? Arm dordrecht en telstar

16 augustus 2023 om 14:37

Geen idee of je sarcastisch bent. Maar ik vind oprecht dat deze prestaties van haar geen bodem zijn om haar bij een Nederlandse topclub aan te stellen.

17 augustus 2023 om 03:52

Waarom zou Sarina dit willen? Ze werkt nu met de absolute wereldtop. Dan ga je toch geen stap terug doen.

Ik ben toch wel benieuwd of Wiegman een succesvolle coach kan worden in het mannenvoetbal. Lijkt me fantastisch namelijk. Ze lijkt het tactisch goed te begrijpen, maar ben benieuwd of ze overwicht kan hebben in zo'n dynamische (mannen-)wereld.

16 augustus 2023 om 14:26

We zijn al begonnen met vrouwelijke grensrechters en scheidsrechters. De dag dat vrouwelijke coaches hun intrede gaan doen in het mannenvoetbal gaat echt wel eens komen. Ik zou het wiegman wel willen zien proberen ooit.

16 augustus 2023 om 15:02

Ik vraag me alleen af hoe veel ontzag de miljonair-snotaapjes van tegenwoordig dan voor een vrouw gaan hebben als trainer. Je ziet nu al vaak zat dat spelers trainers onder de bus gooien als ze ze niet moeten..

Wiegman verdient het om de overstap te maken naar de mannen.
Ze begrijpt 't spelletje, dus waarom niet!? Ze hoeft het veld toch niet op?

16 augustus 2023 om 17:08

Dat bedoel ik dus. En geloof me die mannen hebben heus respect voor haar. Ze doet t op een manier met respect voor de spelers en dat krijgt ze dubbel en dwars terug.

Is het voor het niveau van vrouwenvoetbal niet beter om de stap te maken naar een kleiner veld, en kleinere goals? Het niveau is zeker (nog) niet best, maar iedere hoge bal vliegt er in bij het grootste deel van de keepers. Keepster van England zou 1 van de beste moeten zijn, maar die komt niet eens bij de lat en is al de zoveelste keer dat een bal er over heen vliegt. Kleiner veld zodat je gedwongen word tot wat meer positiespel want het is bijna alleen maar lange ballen en extreem moeizame aanvallen, maar een kleiner doel is wel het belangrijkst. Veld kun je nog 1 een en ander over zeggen.

16 augustus 2023 om 14:12

Volledig met jou eens!

16 augustus 2023 om 18:22

Soort gelijk iets werd ook geopperd in het basketbal (NBA versus de Wnba) met lagere baskets wat zou leiden tot meer actie omdat vrouwen dat vaker kunnen dunken, nu gebeurt dat nauwelijks, maar dat werd al snel in de ijskast geschoven omdat spelers die lagere basket kleinerend zouden vinden. Ik denk dat vrouwelijke voetballers een soortgelijke reactie zullen hebben bij kleinere doelen of een kleiner veld

16 augustus 2023 om 14:12

Zou zuur zijn voor Nederland, ik vond de NL keepster namelijk wel prima. Pakte echt een paar goede ballen.

16 augustus 2023 om 15:01

Het doel zal zeker kleiner moeten zijn aangezien de gemiddelde lengte bij vrouwen veel lager ligt dan bij de mannen.
Maar het veld kleiner maken? Dat zou hetzelfde kunnen blijven vind ik.

16 augustus 2023 om 15:44

Doelen kleiner lijkt mij sowieso handig. Veld maakt niet zoveel uit. Nu heeft ieder elftal een Kostas Lamprou op goal staan, die van Engeland is zelfs nog 5cm kleiner ook.

16 augustus 2023 om 17:05

De dames willen toch dezelfde behandeling als de heren zowel rechten als beloning en financiering? Dus de regels bij het spelletje ook dan he.

17 augustus 2023 om 03:58

Ja hadden ze het diel ook niet kleiner kunnen maken voor Dennis Bergkamp? Die kreeg ook elke bal eroverheen, die werd echt niet uitgedaagd zeg. Wat een lulverhaal, het keepersniveau is ontzettend gestegen en zal allen nog maar beter worden. 10 jaar geleden hadden keepers op het hoogste niveau niet eens iedere training een keeperstrainer. Dus laten we daar eens beginnen in plaats van het gelijk naar beneden te praten.

18 augustus 2023 om 00:30

Mannen en vrouwen voetbal mogen we niet vergelijken, dus waarom doe je het? Ook nog eens een veldspeler met keepers, lachwekkend. Als je serieus vind dat het zo goed gaat mag dat natuurlijk, maar iedereen met een klein beetje een kritische blik ziet dat het zo niet werkt. Keepsters kunnen niet volledig in de hoek duiken, komen niet bij hoge ballen en dat geeft niet, de meesten zijn onder de 1.70. Waarom dan stug door gaan en er allerlei irrelevante randzaken bij halen? Uiteindelijk wil je toch dat het niveau verder groeit?

Leuke wedstrijd met een enthousiast publiek, mooi om de australische fans zo enhousiast te zien en een stadion van 83000 plekken vol te zien.

Van te voren denk je ook van phoe wk in Australië en Nieuw-Zeeland waar voetbal niet de nummer 1 sport is en (vervelende tijden voor de rest van de wereld). Maar het was daar wel echt aan het leven. Australië - Frankrijk was zelfs de best bekeken sportevent op tv ooit voor Australië en dan worden alle sporten meegerekend (benieuwd hoe dat na vandaag is).

Zeker top prestatie van Wiegman, de 4 finale achter elkaar (ek's, wk's) hopelijk voor haar wint ze dit keer het WK wel. Toch wel een aparte finale, Spanje met alle schandalen, de boycots etc. en Engeland met de blessures waarvan ze dachten dat wordt niets.

Toch nog een hoogtepunt dit WK.

Ik hoop dat ze het gaat redden met Engeland. En dan hup weer terug naar oranje.

16 augustus 2023 om 17:51

Jonker zit er nog twee jaar

Waarom wordt vrouwenvoetbal zogenaamd door onze strot geduwd het is de snelstgroeiende sport. De aandacht is nog veel te mager. In tegenstelling tot padel waar elk te dikke oud international met zijn pens op een nieuwssite verschijnt en interessant loopt te doen. Geef mij die dames dan maar

Ik ben heel blij voor Wiegman dat ze opnieuw een WK-finale heeft gehaald, maar ik ben nog veel blijer dat het WK nagenoeg aan zijn einde is gekomen. Dat gehype en gedram ben ik meer dan zat, (evenals de absurde bedragen in het mannen voetbal overigens). Mooi dat de meisjes en vrouwen de mooiste sport ter wereld kunnen beoefenen, maar aan mij is het niet besteed.

16 augustus 2023 om 14:59

Welk gehype en gedram? Het meeste werd niet eens uitgezonden.

16 augustus 2023 om 15:03

Misschien in persoonlijke sfeer dat zijn vrouw en kinderen wilde kijken en vertellen hoe leuk het wel niet is? Verder kan ik ook niet komen.

16 augustus 2023 om 15:22

Ja dat moet haast wel haha. Ik vind het wel leuk om te volgen maar ik moest echt zoeken om er achter te komen waar ik het kon volgen. En ik kwam niet verder dan het Duitse ZDF waar het werd uitgezonden. Dus ik snap mensen die het over een hype hebben totaal niet.

16 augustus 2023 om 16:10

Wanneer ik in de digitale tv-gids kijk dan zie ik op NPO1 en BBC1 dat de wedstrijden van het WK Vrouwen worden uitgezonden, in podcasts en programma’s als Rondo gaat het er gemiddeld maximaal 5 minuten over en af en toe een artikel op bijvoorbeeld VZ. Verder kom ik er niet mee in aanraking. Welk gedram en gehype bedoel je precies? Voetbal is toch niet enkel en alleen voor mannen? Meiden die voetballen vinden dit wel interessant en mooi. Prima toch dat zij, en een ieder die dit wilt, dit kunnen volgen? De verhouding mannen- en vrouwenvoetbal in de media is echt 98% / 2% ofzo. Maak je niet zo druk. Er zijn andere en veel belangrijkere zaken waar je je druk om moet maken of waar je je aan moet storen.

17 augustus 2023 om 04:02

DRL80, bedankt voor je inhoudelijke reactie. Vind het juist raar dat niet iedere wedstrijd is uitgezonden. Hier kijken meer mensen naar dan naar een samenvatting van Dordrecht tegen Roda JC.

Wordt het niet eens tijd dat Wiegman de trainer wordt van een ED-club (of andere mannencompetitie?

16 augustus 2023 om 16:25

Denk niet dat een Eredivisieclub Wiegman direct als hoofdtrainer aan wilt stellen. Misschien als Assistent of als trainer van een KKD club. De speelstijl van mannenvoetbal is gewoon anders dan die van vrouwenvoetbal, plus je werkt onder meer druk en met grotere persoonlijkheden. Moet het allemaal nog maar eens zien.

16 augustus 2023 om 17:26

Nee, anders was het allang gebeurt. Welke voorzitter gaat zich daaraan wagen joh. Bij de jeugd mss.

Fantastische prestatie van Wiegman, en het vrouwenelftal van Engeland! Het EK en WK achtereenvolgend winnen zou een ongekende prestatie zijn!

Persoonlijk ben ik niet zo van de vrouwen het mannenvoetbal in loodsen, maar voor Wiegman zou ik een uitzondering maken. Als je met verschillende teams 4x een eindronde finale weet te behalen dan kan je echt wel wat. Ik zou haar graag zien bij een club bovenin de KKD. Dan wint ze sowieso een groot gedeelte van de wedstrijden en wordt ze niet meteen afgebrand als ze een keer verliest.

Yess. Goed gedaan Engeland. Wiegman flikt t toch maar weer. Ze moet feitelijk ook de oranje mannen coachen. Dan word t nog wat met ze. Hier mogen de mannen een voor beeld aan nemen. Kan niet wachten tot zondag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren