Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wiegman kritisch op 'pijnlijk' besluit van de KNVB: ‘Moeilijk om te zien'

Laatste update:

Sarina Wiegman snapt niet waarom de KNVB ervoor koos om een parttime bondscoach aan te stellen bij het Nederlandse dameselftal. In mei maakte de voetbalbond bekend dat Mark Parsons werd aangesteld als haar opvolger. Tot vorige maand combineerde de Engelsman zijn functie als trainer van het Amerikaanse Portland Thorns met het bondscoachschap van de Oranje Leeuwinnen.

Wiegman zet haar vraagtekens bij het tot voor kort parttime bondscoachschap van Parsons. “Dat vind ik pijnlijk. We hebben zoveel neergezet. Hiermee is een risico genomen om plaatsing voor het WK op het spel te zetten”, zegt de 52-jarige trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als ik het op mezelf betrek: ik kan me gewoon niet voorstellen hoe je die twee functies kunt combineren. Het bondscoachschap, zeker in een nieuwe omgeving, slokt zo enorm veel tijd en energie op.”

“Ik vind het moeilijk om te zien dat een bondscoach niet op tijd kan zijn voor een trainingsweek”, vervolgt Wiegman. “Die gekozen structuur snap ik niet. Ik vind dat we daarmee ons vrouwenteam tekortdoen. En dat is pijnlijk. Het scheen moeilijk te zijn om een nieuwe coach aan te stellen. Maar het gaat hier wel om één van de twee vlaggenschepen van de KNVB.” Parsons baarde in oktober opzien, toen de Oranje Leeuwinnen zonder hun bondscoach naar Cyprus vlogen voor een WK-kwalificatieduel. De destijds parttime-coach miste zijn vlucht en sloot daardoor later aan.

Wiegman vertrok afgelopen zomer zelf na succesvolle jaren met het Nederlandse dameselftal naar Engeland. Als bondscoach van het vrouwenteam werd ze samen eind november wereldnieuws door Letland in een WK-kwalificatiewedstrijd met 20-0 te verslaan. “We speelden echt heel goed. Negentig minuten vol gas”, herinnert Wiegman zich. “We braken in die wedstrijd allerlei records. Er was daarom veel reden om blij te zijn. Maar eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet leuk om met 20-0 te winnen. Qua uitstraling van het vrouwenvoetbal is het natuurlijk niet goed. Die reacties snap ik ook heel goed, hoor. Dit is niet zoals je topsport wilt zien.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het vrouwenvoetbal wordt steeds leuker om naar te kijken, alleen zouden de keepers nog wat ontwikkeling mogen doormaken.
Ik vind overigens dat deze Wiegman zich niet moet bemoeien met een organisatie wanneer ze deze heeft verlaten. Ze is zelf opgestapt, waarom dan nog met modder gooien over een gekozen strategie?
Nee nee Wiegman, daar moet je niet over beginnen dat is mijn tip voor u

27 december 2021 om 09:50

Nou echt leuk om naar te kijken is het niet. Ik kijk naar het Nederlands Elftal zoals ik ook naar veel Olympische sporten kijk, niet omdat het zo leuk is, maar meer uit chauvinisme. Natuurlijk is het leuk dat ze het goed doen en ik wil ook zeker dat ze succesvol zijn en daarom zou de KNVB er ook goed aan doen om een permanente coach aan te stellen. Maar uiteindelijk kijkt de KNVB ook een beetje commercieel en het feit dat er door het vrouwenvoetbal minder geld binnenkomt telt dan ook.

27 december 2021 om 11:02

Eerlijk gezegd is het niveau van heel veel landen enorm bedroevend. Ook als je kijkt naar toplanden is het nog niet op vrolijk van te worden. Natuurlijk is het veel beter dan pakweg 5 jaar geleden maar dat wil nog niet zeggen dat het niveau heel erg hoog is. Meeste doelpunten worden nog gemaakt door fouten van tegenstander, niet door goed voetbal. Fysiek stelt het weinig voor. Denk wanneer je er een B1 jongensteam van laten we zeggen Ajax tegen het NL Elftal zet het ook dubbele cijfers worden maar dan wel in het voordeel van Ajax B1.

27 december 2021 om 13:01

Klopt helemaal. Zodra er Oranje in het spel is om wat te winnen, schuif ik zelfs soms bij de minst aantrekkelijke sporten aan; maar vooral uit chauvinisme. Al blijf ik wel selectief. Oranje dames volg ik op Ek's, Wk's en OS meestal. En met de juiste ambiance lukt het dan nog wel om te blijven kijken, maar het spel is zo'n beetje van, wat zal het zijn, hoofd-, eerste- of tweede klasse niveau. Dus haal je alles weg, krijg je wat de ESPN je voorschotelt. En dat is niet aan mij besteed. Wat Wiegman oppert, kan ik me wel wat bij voorstellen. Ondanks haar vertrek, blijft het toch een beetje haarkindje, dus ik kan me wel voorstellen dat ze dat niet helemaal los kan laten. Maar je weet, dat zodra het bestuur van de KNVB zich positief moet manifesteren, dat nu eenmaal niet wil lukken. Gewoon zwaar onvoldoende kwaliteit op de belangrijke plekken. We hoeven maar de vrouwelijke () voorzitter te noemen en weten dan genoeg.

27 december 2021 om 12:34

Ze heeft het volste recht om te reageren. Je kan geen twee heren te gelijk dienen. Wat zij heeft op gebouwd ziet iemand het weer afbreken.

Volgens mij is het niet aan haar om hier over te oordelen. Ze is zelf weggegaan bij de KNVB om haar geluk bij de Britse dames te beproeven. Dan heb je volgens mij geen enkel recht om over je opvolging te praten. Het kan zo zijn dat de KNVB perse deze man wilde hebben. Als dan een tijdelijke parttime functie de enige oplossing is, dan kun je daar voor kiezen.

27 december 2021 om 09:50

Tuurlijk mag je over je opvolging praten. Zeker als Wiegman het vrouwenvoetbal op de kaart heeft gezet en de KNVB dacht het met een part-timer op te lossen (KNVB ging voor een Wiegman+ volgens hunzelf).

Laat ook zien dat de KNVB wel woorden heeft, maar geen daden mbt vrouwenvoetbal.

27 december 2021 om 15:17

Misschien is Parsons een Wiegman+ maar was hij alleen haalbaar onder deze voorwaarde.

27 december 2021 om 10:16

Terug in de hoek.. Wie ben jij om deze uber succesvolle coach het recht te ontnemen hierover te babbelen? Natuurlijk mag zij hier een mening over uiten, net als jij..

27 december 2021 om 13:33

Iemand met een staat van dienst zoals Sarina mag hier zeker wel over oordelen. Let wel, Parsons beschikt ook niet over de juiste kwalificaties hè? Hij mocht nog even snel aanschuiven bij de cursus UEFA Pro van de KNVB. Als je als KNVB zo te werk gaat is het eigenlijk een diskwalificatie naar de voorganger.

27 december 2021 om 15:18

Hij beschikt niet over de juiste papieren, dat is iets anders dan kwalificaties en kwaliteiten.

29 december 2021 om 10:52

Dank voor je taalkundige verbeteringen. Hij blijft voor mij ongeschikt voor de job, in vele opzichten.

Waarom zou ze er niets over mogen zeggen?! Zij weet bij uitstek wat er gevraagd wordt, is open en eerlijk. Niets mis mee.. En volgens mij gaat het lange niet zo goed onder deze meneer Parsons, dus ze heeft nog eens gelijk ook..

27 december 2021 om 13:44

Ze mag er zeker iets over zeggen. Zeker omdat ze ook bondscoach is geweest. Alleen is wel weer heel makkelijk scoren over de rug van de KNVB en Parsons nu het even wat minder loopt. Als de KNVB hem de beste optie vond maar er nog een overbruggingsperiode was dan is dat helemaal niet vreemd om hem aan te stellen.

Dit geeft dus ook aan dat we het vrouwen voetbal (nog) niet echt serieus moeten nemen. Zo’n functie parttime bekleden kan natuurlijk niet in de topsport. Althans zo zien de vrouwen zichzelf.

27 december 2021 om 10:26

Want in het mannenvoetbal zitten geen parrtimers? Niet uitzonderlijk dat bondscoaches en assist bondscoaches ook bij een club actief zijn.

27 december 2021 om 10:34

Assistent-coaches, okay, maar hoofdcoaches? Ik kan er niet één noemen om eerlijk te zijn.

Verder natuurlijk ook veelzeggend dat de KNVB deze keuze heeft gemaakt. Kennelijk stonden de kandidaten niet in rijen van drie opgesteld. Daarnaast had ik het best logisch gevonden om een vrouw op deze positie te zetten, maar dat is schijnbaar nog ingewikkelder...

27 december 2021 om 11:09

Advocaat heeft ooit het Belgische elftal en AZ geleid, dat was ook niet echt een probleem toen, volgens mij.

27 december 2021 om 10:33

Henk Fraser combineert het hoofdtrainer zijn bij Sparta ook met een rol als assistent bij het Nederlands Elftal, wat beiden ook geen halve FTE zal zijn.

Los van de onnodige discussie over het vrouwenvoetbal, gaat die vergelijking in elk geval niet op.

28 december 2021 om 00:46

Dit laat vooral zien dat er nog steeds een grote groep knuppels rondloopt dat zo'n hekel heeft aan vrouwen die voetballen, dat glad vergeten wordt dat we er een hebben rondlopen in de Eredivisie die zijn werkzaamheden combineert met een rol bij Oranje. Waarvan overigens herhaaldelijk is besproken dat ie misschien een goeie zou zijn voor Feyenoord, geen kleine club.

Ik snap sowieso niet waarom de KNVB met een trainer aankomt die bij het Amerikaanse Portland Thorns coach was? Hebben we echt niets beters, wat heeft deze man bereikt om dit te mogen doen? Had de trainer van Spakenburg dan niet beter gewoon trainer kunnen worden van de Leeuwinnen?
Ik vind dat echt grote armoede gewoon.

27 december 2021 om 11:27

Heeft de trainer van spakenburg ervaring met het coachen van dames? Dat lijkt me namelijk wel essentieel. Is toch een iets andere belevingswereld dan bij mannen.

27 december 2021 om 14:47

Is er dan een verschil tussen het coachen van mannen en vrouwen? Voetbal blijft voetbal met dezelfde regels en tactieken

Het was toch maar tijdelijk partime. Als ze hem echt wilden hebben en hij wil iets anders goed afronden dan is wiegman haar conclusie over iets serieus oppakken te kort door de bocht.

Dit geeft wel aan dat de prioriteit niet bij het damesvoetbal ligt. Ik zeg sjaak polak voor bondscoach

Vond het oranje dames elftal wel leuk om te kunnen kijken.
Met deze speelsters moest het normaal geen probleem zijn om plaatsing voor het WK te halen ??
Maar sinds die norse Parsons de bondscoach is , loopt het voor geen meter meer .
Wiegman was erg belangrijk voor haar elftal , doet nu haar ding in Engeland ... En dat gaat erg goed .
Ben het helemaal met haar eens dat ik de keuze voor een Engelsman erg raar is , ook natuurlijk omdat er echt wel mensen in Nederland zijn die het had kunnen en willen doen
Denk dat plaatsing het niet gaat worden om een overtuigende manier .
Lol en plezier is compleet uit het elftal , eerder was het 1 grote vriendenkring bij elkaar .
KNVB hebben hier in mijn beleving echt een fout gemaakt .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren