Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wieffer wijst absolute voorbeeld aan: ‘Het ging allemaal niet zo snel bij hem’

Laatste update:

Mats Wieffer staat komende week mogelijk voor zijn tweede interland in het shirt van het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord beleeft een stormachtige ontwikkeling en heeft zich deze week opnieuw in Zeist mogen melden voor de Final Four van de Nations League. Een rechtstreeks duel met Luka Modric behoort tot de mogelijkheden voor de in Borne geboren controleur.

Wieffer kijkt met veel bewondering naar zijn Kroatische collega. "Ook al speelt hij op een andere manier dan ik, kijk ik wel heel graag naar hem", aldus Wieffer in Voetbal International. Toch is de middenvelder van Real Madrid niet zijn ultieme voorbeeld. "Als ik er een moet noemen is het Sergio Busquets vroeger. Het was allemaal niet zo snel bij hem, maar hij had altijd de juiste oplossing in balbezit en kwam overal uit. Snelle denker, van zulke spelers kan ik echt genieten, omdat het iets is waarvan ik het zelf ook moet hebben."

Door een blessure moest Wieffer het EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0 verlies) aan zijn neus voorbij laten gaan. Tegen Gibraltar deed hij wel een uur mee en maakte hij zijn debuut. "Gek gezegd is tegen Frankrijk spelen misschien wel makkelijker dan tegen Gibraltar. Tegen die Fransen heb je zoveel weerstand en ligt het tempo zo hoog, dat je wordt gedwongen snel te handelen. Tegen Gibraltar kreeg ik zoveel tijd en ruimte, dat ik vanzelf begon na te denken."

In de ogen van de middenvelder wordt het dan juist moeilijker. "De ruimtes zijn klein, het is lastig kansen creëren en dan ga je forceren", gaat Wieffer verder. "Dan speel je zo vaak de bal rond tegen een ploeg die zich heeft verschanst in de zestien, dat je ballen gaat geven die onmogelijk zijn in die kleine ruimtes. De bondscoach zei in de rust dat we rustig moesten blijven, geduldig, het spel blijven verplaatsen, zodat de buitenspelers het verschil konden gaan maken. Maar het blijft gewoon ontzettend moeilijk spelen tegen zulke verdedigende teams."

Wieffer erkent vanaf het eerste moment goed te zijn opgevangen bij Oranje. "Het was wel lekker dat we het weekeinde voordat ik me voor het eerst meldde even wonnen bij Ajax, dan kom je toch wat lekkerder binnen", aldus de Feyenoorder. "En ook dat Lutsharel Geertruida erbij zat, hielp wel mee. Toch blijft het wel raar. Opeens speel je met jongens als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay, die je een paar maanden eerder nog zat aan te moedigen voor de tv tijdens het WK in Qatar."

Wie dan ook nog bedenkt dat Wieffer aan het begin van het seizoen wisselspeler was bij Feyenoord, kan zich amper voorstellen dat de middenvelder zich zo snel in de kijker heeft gespeeld bij bondscoach Ronald Koeman. "Het is gewoon bijzonder hoe snel het blijkbaar kan gaan allemaal en tegelijk ook mooi dát het kan. Ik heb me bij Oranje meteen welkom gevoeld, dat komt door de groep die bestaat uit allemaal normale jongens. ’s Avonds in het hotel zit iedereen bij elkaar. Praten, spelletjes spelen, gewoon leuk, niks hoogdravends. In zo’n sfeer is het makkelijk aanpassen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk is alles al gezegd over Mats en zijn ontwikkeling. Wat ik zelf mooi vind is dat iedereen altijd onder de indruk lijkt nadat ze hem voor de eerste keer van dichtbij hebben meegemaakt, van Slot tot Koeman.

En je kunt van Koeman vinden wat je wil, maar hij heeft de grootste der aarde getraind in zijn loopbaan en heeft dus een goed referentiekader. Het feit dat hij Mats en zijn techniek er uit lichtte na de eerste trainingen tijdens de vorige interlands spreekt -voor mij- dan ook boekdelen.

7 juni 2023 om 11:03



Ik zie het persoonlijk nog niet heel erg in Wieffer. Het is een prima voetballer maar… Ik ben vooral heel erg benieuwd hoe hij het volgend jaar zal gaan doen. Dit jaar zat alles mee bij een Feyenoord, als hij echt zo goed is zal hij volgend jaar het team moeten gaan dragen. Ben heel erg benieuwd naar hoe hij dat zal gaan doen. Maar ik laat me graag verassen!!

7 juni 2023 om 11:26

Als je Feyenoord wekelijks had gevolgd dan had je gezien dat voordat Mats mocht beginnen in de basis Feyenoord zoekende was balans op het middenveld te vinden, het gat dat Aursnes achterliet werd pas opgevuld als Mats speelde. Wat dat betreft heeft hij het team vanaf zijn positie gedragen. Daarbij vind ik het erg gemakkelijk om te zeggen dat “alles mee zat”, Feyenoord speelde vele wedstrijden ontzettend sterk en bleven continu druk zetten, dit gepaard met goede aanvallen heeft ervoor gezorgd dat veel wedstrijden gewonnen werden, en heeft imo niks te maken dat alles maar mee zat. Lekker gemakkelijk om te zeggen dat het kleine Feyenoord daardoor kampioen is geworden.

7 juni 2023 om 11:39

@JSH hij stelt gewoon een terechte vraag toch? Alles zat toch ook mee dit jaar? En daarmee wordt niet bedoeld dat Feyenoord gelukkig was of alles meekreeg, maar wordt vooral gedoeld op de flow waar we in zaten en dat alles simpelweg lukte. De puzzel viel in elkaar en Mats heeft daar zeker een belangrijke rol in gespeeld toen hij terug kwam van zijn blessure.

Maar ook ik ben erg benieuwd hoe hij gaat spelen volgend jaar zonder Kokcu naast zich, het veranderd de dynamiek op het middenveld en dus indirect misschien ook zijn spel. Ik zeg misschien, want het hoeft niet. Een mooie eerste graadmeter zijn deze interlands als hij basis mag starten naast een Frenkie en (helaas hoogstwaarschijnlijk) Wijnaldum.

Ik heb wel vertrouwen in Mats en dat hij gewoon zo'n stugge droogkloot is dat hij zelfs tegenover Modric zijn vertouwde spel speelt en weer een 7 haalt trouwens.

Pff wat een jaar voor die jongen. Enrom blij met hem. Goed aan de bal, sterk en een goede mentaliteit.
Had in het begin van het seizoen nog moeite om de 90 minuten op hoog tempo vol te maken en g ing dan wat foutjes/overtredingen maken, maar sinds hij op goede conditie is houdt hij zijn niveau ook 90 minuten vast.
Benieuwd hoe ver hij gaat komen.

7 juni 2023 om 10:18

Zeker een mooi jaar. Daarom hopen dat de top 3 ook blijven scouten in de KKD en zulke jongens de kans blijven geven. Qua leeftijd een redelijke "laatbloeier" maar je ziet dat leeftijd er niet toe doet.

Wat mij betreft de verrassing van het seizoen.
Absurd hoe hij zich moeiteloos aanpast aan hogere niveau's. De vervanger van Aursnes echt voor peanuts opgehaald.
Die gaat dalijk ook voor 20-25 miljoen weg.

Mogelijk een leuke speler voor de toekomst, maar naar mijn mening op dit moment wel overschat. Eigenlijk is het ook schrijnend dat dit soort spelers na 1 goed seizoen al in oranje staan. Dat geeft de staat van oranje wel aan. En ja dat geldt ook voor een Taylor, Rensch, etc.

7 juni 2023 om 09:57

Het is oranje, dan moet je eenmaal spelers hebben die in vorm zijn. Wieffer heeft zich Europees ook uitgebreid bewezen. Dan is het echt niet gek dat hij opgeroepen wordt. Vooral als de concurrentie matig presteert bij oranje in tegenstelling tot de jongens die jij opnoemt.

7 juni 2023 om 10:12

In welke zin wordt hij overschat?
Iedereen weet waar hij vandaan komt en past zich moeiteloos aan aan het niveau.
Was enorm belangrijk in de titelstrijd en in Europa, want met Timber was die balans er gewoon niet. En dat hij bij oranje kwam, was vroeg, maar later dan een Taylor, Rensch, Xavi en zo kan ik er nog meer opnoemen. En hij speelde ook een prima pot, al was de tegenstander matig, dus logisch dat iedereen tevreden was met zijn inbreng.

En het is nu al een leuke speler en mogelijk in de toekomst een vaste basiskracht/topspeler.
Dus nee, overschat zeker niet, ben vooral benieuwd waar zijn plafond ligt.
Hopelijk zijn Van der Belt en Hartman de volgende "overschatte spelers die mogelijk leuk zijn voor de toekomst'

7 juni 2023 om 11:09

Van der Belt daar ben ik ook reuze benieuwd naar. Ik geloof dat Slot bevriend is met diens vader? laten we hopen dat deze jongen zich ook zo moeiteloos aanpast aan een hoger niveau. Ik denk dat Slot er wel in gelooft, hij heeft een goed oog voor talent!

7 juni 2023 om 10:44

Ik vind het juist helemaal niet te vroeg dat hij bij oranje komt. Ik heb daar in het verleden spelers bij zien komen, die het nog totaal niet verdienden, op basis van 3 potjes. Wieffer laat het hele seizoen al goede dingen zien, speelt bij de kampioen, halve finale EL en is een belangrijke speler. Wat 11tegen11 ook al aangeeft, selecteren op kwaliteit en vorm. Als je dan een Taylor matig ziet spelen, kun je je afvragen wat die bij oranje doet.

7 juni 2023 om 13:11

De mensen die hem overschat vinden zijn vooral degene die wijzen op zijn snelheid kracht en wendbaarheid. Zoals hij zelf ook aangeeft moet hij het net als Busquets hebben van het snelle denken maar je moet een voetbal liefhebber zijn om het te kunnen zien. Als je vooral een teletekst kijker bent dan ga je het nooit zien.

7 juni 2023 om 13:41

Dit soort spelers?

7 juni 2023 om 16:40

Taylor en Rensch zitten niet eens bij de huidige oranje selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren