Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WhatsApp-bericht teleurgestelde Emiliano Sala onthuld: ‘Ik walg van hem’

Laatste update:

Emiliano Sala wilde in eerste instantie helemaal niet naar Cardiff City verkassen. De aanvaller, die in januari overleed bij een vliegtuigongeluk, werd de recordaankoop van de club uit Wales, maar de Argentijn zelf zat in eerste instantie niet te wachten op de transfer, zo blijkt uit een opgenomen WhatsApp-bericht van een vriend van Sala dat is gepubliceerd door l'Équipe.

In het bericht wordt duidelijk dat de spits in eerste instantie geen trek had in de overstap. Ook de slechte verstandhouding van Sala met de Waldemar Kita, eigenaar van FC Nantes, komt aan bod. “Gisteravond stuurde ik een bericht naar Meissa (N'Diaye, zaakwaarnemer van Sala, red.). Hij belde me een paar uur later op. Hij vertelde mij dat Franck Kita (zoon van eigenaar Waldemar, red.) hem een bericht had gestuurd om te komen praten.”

“Ze hebben toen gepraat en... Ze willen me verkopen. Er is een bod van Cardiff City (van zeventien miljoen euro, red.). Nantes kan veel geld innen, dus ze willen echt dat ik ga. Het klopt dat het een goed contract is, maar in sportief opzicht is deze stap niet interessant voor mij. Dus nu proberen ze op iedere mogelijke manier mij te laten verkassen.”

“Ik ben niet bang als ik naar Cardiff City ga, want ik heb wel meer overwonnen in mijn carrière. Ik ben klaar om te vechten voor mijn plek, ik ben niet bang. Integendeel. Maar ik vind wel dat Meissa iets beters moet zoeken voor het einde van de transferwindow. Meissa heeft Cardiff City al geweigerd, hij wil ook niet dat ik daar naartoe ga. Het klopt dat ik iets interessants wil, zowel in sportief opzicht als qua contract, maar soms kan je niet allebei hebben.”

“Daarnaast wil ik niet praten met Kita, want ik wil niet boos worden. Ik walg van hem als ik met hem praat. En nu wil hij me verkopen aan Cardiff City omdat hij veel geld kan krijgen. Hij krijgt dan het geld wat hij wil... Hij wil dat ik ga, maar hij heeft niet eens gevraagd wat ik wil. Hij is alleen maar geïnteresseerd in geld. Dus zo zit het nu: een complete wanboel. Ik weet niet wat ik moet doen, want ik ben het die iedere dag op moet staan en me gelukkig moet voelen.”

“Niemand kijkt naar mij, wat ik allemaal moet meemaken. Het is zwaar, want ik heb het gevoel dat niet veel mensen zich verplaatsen in mijn situatie”, aldus Sala in het bericht. Eigenaar Kita kreeg de kans van de Franse sportkrant om te reageren. “Ik ben verrast en teleurgesteld”, begint de eigenaar. “Want ik gedraag me gewoon goed. Ik moet dan maar accepteren dat anderen dat anders zien.”

“Spijtig genoeg was er dat verschrikkelijke ongeluk. Hij was een pientere jongen. Als hij niet was overleden, dan was hij nu erg gelukkig geweest, denk ik. Ik heb ook het gevoel dat dit niet zijn woorden zijn”, waarmee Kita insinueert dat Sala werd beïnvloed door anderen. "Als ik echt geld had willen maken, dan had ik het niet zo gedaan. Want aan het einde van de rit was er niet zoveel over, gezien de commissies (aan bijvoorbeeld zaakwaarnemers, red.).”

Kita vertelt dat Sala zelfs een salarisverhoging had gekregen. “Ik betaalde hem dertigduizend euro iedere maand en ik kreeg niet eens een bedankje. Het was lastig een gesprek met hem aan te knopen. Of ik iets gemist heb? Daar moet ik nog over nadenken. Ik heb hem zes maanden lang dertigduizend euro extra gegeven en ik kreeg geen bedankje. Dat begrijp ik niet echt. Ik deed het om hem te stimuleren. Toen zei hij dat hij wilde vertrekken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat ik het best interessant vind weet ik nu niet of dit heel handig is om te publiceren.ik vind het in ieder geval niet heel netjes.

23 mei 2019 om 09:09

Het is wel een inkijk in hoe de voetbalwereld werkt. En hoe de mensen daarin zijn. Het is ongelooflijk tragisch maar ik vind dat de buitenwereld dit ook wel eens mag zien, dat je als speler soms weinig te vertellen hebt over je eigen leven. Als het allemaal niet zo tragisch was afgelopen en hij was daar op de bank beland, had hij vele fans van Nantes op z'n dak gehad waarschijnlijk die hem hadden verweten voor het geld te gaan. Niet alles is wat het lijkt in de voetbalwereld. Vrij weinig zelfs. Helaas is er voor dit soort inkijkjes dus wel een trieste gebeurtenis nodig, anders krijg je er niks van mee.

23 mei 2019 om 09:11

Interessant hé de perikelen van een reeds dode voetballer. Snap werkelijk waar niet waarom ze dit soort berichten via de media spelen.

23 mei 2019 om 09:18

Ach man, doe even rustig. Het is apart dat dit soort nieuws nu naar buiten komt en je kan je afvragen of dit netjes is van de personen die dit hebben gelekt, maar dat een volger zoals Kilum dit interessant vindt staat daar buiten.

Ik vind het ook interessant om te lezen hoe ze hem eigenlijk hebben weggepest. Je krijgt zo wel een inkijk in de harde kant van de voetbalwereld (zoals Sjonny boven mij eigenlijk ook al zegt). Het bericht heeft alleen wel een aparte tint, omdat het nu gaat over een voetballer die overleden is.

23 mei 2019 om 09:29

Wauw, dat is totaal niet hoe we het bedoelen. Maar goed, lees wat je wilt lezen.

23 mei 2019 om 09:31

En juist omdat de voetballer overleden is krijgt de buitenwereld een beeld hoe het eraan toegaat in de grauwe, harde voetbalwereld. Ongelofelijk triest. De beste man is overleden terwijl hij er zelf in eerste instantie niet eens heen wilde.

23 mei 2019 om 11:38

Waarom komen gestopte voetballers zelf niet met zulke verhalen dan? Enige wat we met z'n alle kennen is Fergusen die ruzie kreeg met Keane, Stam en Nistelrooy.

Ik zie nooit zo'n uitgebreid en persoonlijk bericht over bijvoorbeeld Dani Alves die weg is gegaan bij Barcelona o.i.d.

Zeker met Sala (wat al een gevoelige kwestie is) vind ik het ongepast hoe ze over hem blijven berichten.

Straks krijgen we topics over dat Nouri ook meer salaris eiste van Ajax omdat ie anders niet wilde verlengen en dat zijn ouders 10% tekengeld wilde ontvangen.

23 mei 2019 om 11:40

@sjonny
Hij wilde er niet graag heen.
Moest in zo'n krakkemikkig vliegtuig de oversteek maken; wat uiteindelijk zijn dood werd.

Het hele verhaal schuurt aan alle kanten.

23 mei 2019 om 11:46

@miccoli

Publiceer dit dan over iemand die gewoon nog leeft. Want het punt is op zich relevant.

Maar deze man is dood, en zoals je zelf zegt is het een 'aparte tint' daardoor. Apart genoeg om het gewoon niet te publiceren. Dit punt kan over 1000 levende voetballers gemaakt worden.

23 mei 2019 om 10:34

Ik vind het tergend dat mensen interessant willen doen met verhalen over een tragisch overleden jongeman. Dit is letterlijk je 15 minutes of fame* pakken over de rug van de doden. Dit is nog schoolpleinpraat ook; het gaat helemaal nergens over. Ga meedoen aan Temptation Island ofzo.

*zie Andy Warhol

23 mei 2019 om 11:45

Ik vind dit veel erger dan 'niet netjes'. Ik vind het ronduit stuitend. Wie publiceert zoiets? Dit is alleen maar pijnlijk voor de betrokkenen, niemand schiet hier iets mee op, behalve de journalist en misschien degene die hij betaald heeft om dit aan hem te geven. Bah, bah, bah.

Als je die vriend bent zul je branden in de hel, terecht ook. Oja, en als je die journalist van l'equipe bent ook. Wal-ge-lijk om over de rug van een overleden voetballer hier nog even een slaatje uit te slaan.

23 mei 2019 om 09:56

Helemaal met je eens. Wat een achterlijke actie, Sala kan zijn eigen woorden niet verdedigen. Tegen alle regels van de journalistiek in. " De journalist maakt geen gebruik van onrechtmatig door derden verkregen informatie, tenzij met publicatie daarvan een groot maatschappelijk belang is gediend " en volgens mij is er geen groot maatschappelijk belang.

Belachelijk om dit te publiceren. Puur en alleen al omdat hij zichzelf niet meer kan verdedigen moet je dit al niet willen. Een eenzijdig verhaal, riooljournalistiek. l' Equipe moet zich kapotschamen. Over de doden niets dan goed.

Welke ezel van l'equipe heeft bedacht om dit te publiceren. Walgelijk gewoon. Wat wil je met zo een bericht bereiken? Lezers, views. Je zet een vete op tussen een overleden speler en een voorzitter. Een voorzitter die het al ongelofelijk moeilijk heeft. Ver op de eerste plaats met het tragische verlies van een van zn spelers. Ver daarachter nog een hoop vervelende bijkomstigheden. De afdeling die verantwoordelijk is voor deze publicatie moeten ze mijn inziens schorsen voor de komende tijd. Wat een schande

Zo zal het elk jaar met vele transfers gaan. Waarom deze vuile was wordt buitengehangen nadat iemand is overleden is mij een raadsel. Ongepast!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren