Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

West Ham United verslaat Fiorentina en pakt eerste prijs deze eeuw

Laatste update:

West Ham United heeft voor het eerst in 24 jaar een prijs gepakt. De ploeg van David Moyes rekende in de finale van de Conference League pas in blessuretijd af met Fiorentina. The Hammers kwamen in de tweede helft op voorsprong door een perfecte penalty van Saïd Benrahma, maar moesten die al snel weer afstaan door een goal van Giacomo Bonaventura. In blessuretijd schoot de gelanceerde Jarrod Bowen de allesbeslissende bal binnen: 1-2. De finale lag in de eerste helft even stil, toen Fiorentina-aanvoerder Cristiano Biraghi een hoofdwond opliep. Dat kwam door een bierbeker die door de Engelse fans massaal werden gegooid. De laatste keer dat West Ham een prijs pakte was in 1999, toen de Intertoto Cup werd gewonnen.

Sofyan Amrabat was zoals gebruikelijk de balafpakker op het middenveld van Fiorentina. De 48-voudig Marokkaans international werd daar geflankeerd door Giacomo Bonaventura en Rolando Mandragora. Blikvanger bij Fiorentina was naast Amrabat spits Luka Jovic, die tot vorig jaar nog onder contract stond bij Real Madrid. Aan de zijde van West Ham United was de naam van Declan Rice de bekendste. De Engelsman speelt waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor the Hammers en staat in de belangstelling van zo'n beetje de gehele Europese top.

De eerste helft stond in voetballend opzicht bepaald niet bol van spektakel. Rice probeerde het na een klein kwartier uit de volley, die rakelings naast ging. In de 33ste minuut werd Fiorentina-aanvoerder Cristiano Biraghi bij het nemen van een hoekschop van alle kanten bekogeld door Engelse fans op de tribune. Een van de lege bekers raakte het achterhoofd van Biraghi, met dus een flink bloedende hoofdwond tot gevolg. Met dank aan een tulband kon de linksback van Fiorentina wel doorspelen. Na ongeveer drie minuten oponthoud kon de wedstrijd alweer hervat worden. De spelers zijn het veld niet af geweest.

In de lange blessuretijd die daardoor aan de eerste helft werd toegevoegd leek Fiorentina op voorsprong te komen. Christian Kouamé kopte de bal op de paal, waarna Jovic van dichtbij intikte. Het doelpunt werd echter geannuleerd, omdat de Serviër buitenspel had gestaan. Het was meteen het laatste wapenfeit van Jovic, die in de rust werd afgelost door Arthur Cabral. Fiorentina kreeg na precies een uur spelen een erg ongelukkige en onnodige penalty tegen, toen Biraghi de bal licht met de arm beroerde na een aanname op de borst van Jarrod Bowen. Saïd Benrahma schoot de strafschop vernietigend binnen: 0-1.

West Ham kon minder dan vijf minuten genieten van de voorsprong. In de 67ste minuut verstuurde Amrabat een goede lange bal op Nicolás González, die hem met het hoofd klaarlegde voor Giacomo Bonaventura. De vleugelspits schoot na een goede aanname diagonaal binnen. De wedstrijd leek zich naar verlenging te slepen, totdat Lucas Paquetá in minuut negentig een heerlijke steekpass in huis had op Bowen. De aanvaller van West Ham schoot een-op-een via het lichaam van doelman Pietro Terracciano binnen: 1-2. De voltallige selectie inclusief manager Moyes sprintte van uitzinnige vreugde richting hoekvlag. Toen iedereen terug op zijn plek was volgden er nog vijf bloedstollende minuten in de finale. Fiorentina zette alles op de aanval, maar kwam niet meer dichtbij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou die conference league beker stelt dus ook geen moer voor, als westham zo moet winnen.. Wat een armoe. Dan maar liever roma als vorig jaar... Schaam me al dat ik dat zeg

7 juni 2023 om 23:03

Hoezo dan ? (Heb het niet kunnen kijken)

7 juni 2023 om 23:07

Zo een zaaddodende pot.. Ben een paar keer een en weer gezapd en vervolgens maar gewoon uitgezet. Was er geen 1 die echt uitstak. Was net zoals vorig jaar niet echt finale waardig.

7 juni 2023 om 23:08

Finales zijn toch vaker niet om aan te zien? Dat zie je met champions league, en vaak met europese landentoernooien etc

7 juni 2023 om 23:14

Ik heb me prima vermaakt, de spanning maakt sowieso een hoop goed, maar zo beroerd was het niveau ook weer niet. Mooie goals, beide ploegen geknokt maar ook genoeg mooie passes en technische aannames etc gezien.

Het is geen klassieker waar je nog jaren over napraat, maar wel een echte finale, tussen twee gelijkwaardige ploegen.

7 juni 2023 om 23:59

Volgens mij hadden we laatst nog een van de beste WK finales ooit, alhoewel dat natuurlijk niet Europees was..

8 juni 2023 om 06:22

Zo gaat dat met finales Dutfos. Ook in de CL. Heeft niets met de conference League te maken.

7 juni 2023 om 23:03

lol dit was veel meer een affiche als vorig jaar……

7 juni 2023 om 23:06

Blij dat het geen verlenging is geworden, wedstrijd niet om aan te gluren.. Amrabat ondanks dat grote broer elke kans op tv aangrijpt om zijn broertje te verheerlijken laar wellicht zien dat zijn wk een eendagsvlieg is geweest. Wat Nordin aan de zijlijn doet mag Joost weten, je kunt nooit objectief zijn wanneer je broertje op het veld staat

7 juni 2023 om 23:08

Ahah dus je hebt jaren gewacht tot het moment dat Amrabat een finale verliest om hem vervolgens af te branden? Terwijl de enige goal van Fiorentina was gevallen door een voor assist van diezelfde Amrabat? Veelzeggend over je kerel. Doe op zijn minst je best om de haat jegens de broers te verbergen want dit is wel gênant voor je zeg…

7 juni 2023 om 23:09

Ik dacht dat die jonge al verkocht was maar zit er nogsteeds dus.

7 juni 2023 om 23:13

Jaren wachten? Dus jaren geleden Wist ik dat fiorentina een Finale ging spelen? Vreemde opmerking!!Nee want ik was meer dan blij op het wk schitterend lekker halve finale top wk gespeeld, kan FDJ niet zeggen alleen vind ik t opvallend om elke keer op espn en laatst Rondo als een soort pr-machine te fungeren is gewoon opvallend en zelf openlijk te solliciteren bij fc Utrecht en Almere city, en laat zijn woonplaats precies tussen Utrecht en Almere liggen

7 juni 2023 om 23:31

Inderdaad, je mening lekker baseren ook op een wedstrijd. Amrabat was vandaag zeker niet slecht en heeft genoeg topwedstrijden gewoon prima gespeeld.

7 juni 2023 om 23:39

Ik vond m niet zo, wat denkt Nordin ?

7 juni 2023 om 23:08

Waarom stelt het geen moer voor? Vind het een prima toernooi die ervoor zorgt dat kleinere clubs buiten de absolute grootmachten en subtoppers van Europa ook kans maken op een Europese prijs.

7 juni 2023 om 23:22

Precies om die reden is deze cup ook in het leven geroepen. Werkt prima dus.

7 juni 2023 om 23:51

Alsof de afgelopen europa league finale zo denderend was.. Dit is helaas de tendens van het hedengdaagse voetbal, ontzettend veel kracht, vanuit de omschakeling en loopvermogen en weinig creativiteit en acties

8 juni 2023 om 10:50

Verwacht je dat Conference League veel voorstelt dan? Dit kon je verwachten en hoewel het natuurlijk een prijs is en WH het niks zal boeien blijft het een lelijk eendje van het voetbal die laatst erbij is verzonnen om gewoon meer geld te verdienen.

8 juni 2023 om 10:55

Spurs zou een moord doen voor conference league winst.

8 juni 2023 om 11:20

Verkies eerder een van de cups, of een andere traditionele prijs (EL bijvoorbeeld). Het is een prijs maar iedereen zal het toch niet zo veel waard vinden. Ook al zou Spurs hem winnen dan gaan dezelfde mensen het afdoen als minste prijs van allen (opzich wel een beetje terecht gezien hij opeens erbij verzonnen is en het niveau niet bepaald hoogstaand was)

Verdient wel, spannend op t einde

Prachtig toch voor West Ham! Prachtige club is dat.

7 juni 2023 om 23:04

Fijn idd als je aanhang met bekers aan het gooie is op spelers

7 juni 2023 om 23:08

Kan het toch een prachtige club zijn? Bijna iedere grote club heeft supporters die zich ooit hebben misdragen, allemaal geen mooie clubs meer?

7 juni 2023 om 23:10

Ik heb liever dat degene die probeert te voetballen wint en dat was vandaag fiorentina. Meer balbezit, meer duels gewonnen en meer schoten gehad. Ik vind west ham maar een enge ploeg die het van de spelhervattingen moet hebben. Hoe kun je nou zoveel geld hebben en zon slecht voetbal op de mat leggen?

7 juni 2023 om 23:19

Maar na 120 +min
Wie is de beste? Terecht of niet!

7 juni 2023 om 23:21

Maar als een kleine groep Feyenoord of Marseillefans dit doen zijn het gelijk in de ogen van veel mensen verschrikkelijke clubs of tokkieclubs. Iets met twee maten meten in mijn ogen

8 juni 2023 om 00:01

@SadiekRamdhani was de extra tijd zolang nog? Jammer dat ik heb afgezet!

7 juni 2023 om 23:13

Supporters gedragen zich als doorgesnoven idioten en verwonden een speler, een elftal waaraan 194 miljoen euro is uitgegeven speelt anti-voetbal en dat wint dan met geluk die finale. Ik had toch liever Fiorentina gehad.

Sjongejongejonge die centrale verdediger Igor. 90e minuut gaat Bowen 1 op 1 op de keeper af en in plaats van hem neer te maaien en rood te pakken, besluit je geen risico te nemen en hem te laten scoren. Dan snap je echt helemaal niks van je vak.

7 juni 2023 om 23:04

Verlengingen met 10 man spelen is ook echt een garantie op succes natuurlijk.

7 juni 2023 om 23:06

Dat is nog altijd beter dan 2-1 tegen krijgen met 3 min op de klok

7 juni 2023 om 23:06

Keeper kan die altijd pakken natuurlijk. Dus is het sowieso beter?

7 juni 2023 om 23:08

Met nog 3 minuten op de klok had ik het ook wel geweten. Hij had Bowen gewoon neer moeten leggen. Dan de verlenging maar met z'n allen verdedigen.

7 juni 2023 om 23:09

Keeper ging ook te snel naar de grond.

7 juni 2023 om 23:09

Ja het is sowieso beter, dat kan je nu achteraf met deze 2-1 simpel zeggen. De Italianen konden heus wel 30 minuutjes de bus parkeren en de hoop vestigen op penalties.

7 juni 2023 om 23:10

Achteraf is het altijd makkelijk lullen natuurlijk.

7 juni 2023 om 23:20

Inderdaad, had gewoon naar de grond moeten gaan die Bowen. Als je dat niet inziet snap je er ook niks van.

7 juni 2023 om 23:32

Als we verdedigers serieus geen goede verdedigers gaan noemen omdat hij hier niet aan de noodrem trekt dan snap je er ook niet al te veel van vind ik persoonlijk.

7 juni 2023 om 23:50

Volgens mij zeg ik nergens iets over de verdediger zelf? Ik doel op mensen die dat niet inzien, waar jij er dus een van bent. Misschien moet je eens wat anders gaan doen dan 24/7 op VZ zitten want je slaat wartaal uit.

8 juni 2023 om 00:02

Ik reageer op iemand die zegt dat hij niks van zijn vak kent. Beetje bij de les blijven.

8 juni 2023 om 00:43

Misschien zelf bij de les blijven, het lijkt op deze manier niet bepaald alsof je op de eerste reactie van Shiraz reageert. Overigens heeft hij wel gelijk want Igor kan er ook niet zo veel van helaas.

8 juni 2023 om 00:55

Je kan een verdediger gewoon een slechte noemen, als hij dit soort situaties niet juist in weet te schatten. Daarom noemen we bijvoorbeeld een Valverde van Real een absolute winnaar en topmiddenvelder. Hij besloot in de Supercopa finale een doorgebroken Morata vol van achteren neer te halen en rood te pakken, met nog 5 minuten te gaan in extra tijd. Een soortgelijke situatie. Het stond 0-0. Real hield met 10 man stand en won de penalties met 4-1. Nu is dat wel makkelijker met nog 5 minuten speeltijd, maar hetzelfde had Igor moeten doen.

8 juni 2023 om 02:13

Verspilde moeite Shiraz. Lierse heeft er chronisch moeite mee om toe te geven dat hij domme praat uitslaat. Verder helemaal met je eens, Igor had gewoon een rode kaart moeten pakken.

8 juni 2023 om 03:44

Achja we zitten er allemaal wel eens naast "iedereen zou gaan,
dus ook Slot" Jizzzy, of niet😉?

Bovendien een steek onder water uitdelen via een ander lid is niet heel chique.

8 juni 2023 om 08:56

@lierse1997

Ik vind je reacties altijd verhelderend en laat altijd ruimte open voor discussie, je bent ook een van de gerespecteerde leden hierzo. Echter sla je hier naar mijn mening de bal wel mis. Enige juiste reactie van de verdediger was neermaaien hier. Dan mag er nog een half uur met 10 worden gespeeld, je laat nog een kans om niet te verliezen.

Als een speler 1 op 1 naar doel gaat is die kans al veel kleiner, risico inschatting noem ik dat.

Mocht ik trainer zijn van die Igor, ik had hem verrot gescholden in de kleedkamer.

8 juni 2023 om 10:16

Inderdaad. Bowen had à la Robben hopeloos kunnen falen. Maar ik had hem denk ik toch ook neergehaald.

8 juni 2023 om 12:04

Dat van Valverde was in de 115e minuut. Dan moesten er nog 5 minuten gespeeld worden. Hier nog een minuut of 25.

8 juni 2023 om 13:31

Leuk dat je nog even precies herhaalt, wat ik ook al aan het eind van mijn verhaal zei: Toen waren er weliswaar nog maar 5 minuten spelen, maar dan nog moet je hier rood pakken.

De Conference League is de enige Europese finale die gewonnen kan worden door een trainer met een tactisch inzicht van een potlood en waar de winnende wordt gemaakt door iemand met licht overgewicht. Maar toch, ik houd er wel van. De Champions League is al jaren gekocht en hier mag ik nog verrast worden.

7 juni 2023 om 23:05

Bowen is wel een goeie hoor. Dit seizoen veel belangrijke goals gemaakt.

7 juni 2023 om 23:10

Was er niet een gozer op live meepraten die Bowen scoort, Antonio schot op goal West Ham wint had ingezet? Die zal wel de polonaise lopen.

7 juni 2023 om 23:13

Ook van genoten deze kerel, absoluut. Alleen die draagt wel met een reden een West Ham shirt.

8 juni 2023 om 10:37

Ik had antonio schot op doel, minimaal 2 doelpunten en benrahma scoort. Ook geen slechte winst

7 juni 2023 om 23:13

Cl is gekocht, maak je zelf hier niet belachelijk aub. Man City bijv. heeft de afgelopen decennia bijna een miljard uitgegeven en bereiken nu voor de 2e keer een finale waarin ze de grote favoriet zijn. Populaire gezwets altijd, ik word er moe van.

7 juni 2023 om 23:35

Ik had het niet alleen over City @Mabsstract. Real Madrid stond al in dieprood toen Zeus zelf nog wedstrijden floot. De CL heeft met groot geld te maken en het is een kleine poule van clubs die meestal vanaf de kwartfinale ongeveer spelen.

7 juni 2023 om 23:17

Of hij nou een tactisch onbenul is of niet, een club als West Ham heeft gewoon spelers die vele miljoenen kosten of gekost hebben dus met een zak geld kan je best een eind komen. Ik vond Paqueta niet goed vandaag, maar hij geeft een beslissende pass/assist bij de 2-1, die heeft ook een vermogen gekost van Lyon.

7 juni 2023 om 23:21

Top

Beide mooie clubs, spel in balans, al had ik het Fiorentina meer gegund. Ze verdiend echt een tastbare prijs na hun 8e plek in Serie A(hoogst haalbare in mijn ogen) en Coppa Finalist EN mooi voetbal… het zij zo

Moyes gun ik het absoluut, en ook heel blij voor Bruce. Geen goede pot en echt verdiend is het ook niet echt, maar nu ook niet onverdiend.

Mooi dat West Ham hem pakt!

Prachtig om die emotie te zien bij iedereen die West Ham lief heeft. Het is Moyes ook gegund

Mooi voor het Engelse voetbal. Is toch eel sterkste competitie in de breedte. Mooi ook om volgend seizoen drie Engelse clubs in EL te zien

Zo sta je eigenlijk het hele seizoen bij de bookies als favoriet te boek om als eerstvolgende ontslagen te worden en zo sta je met een Europese beker in je handen en ben je de club uit Londen met het meest succesvolle seizoen.. Het is Moyes gegund, die na dat avontuurtje in Manchester onherstelbaar beschadigd leek maar zich toch goed herpakt heeft de laatste jaren

7 juni 2023 om 23:10

Precies, hij heeft het vooral bij Everton heel lang behoorlijk gedaan. Alleen het Man Utd job was gewoon te groot voor hem. Leuk dat hij nu eindelijk wat succes heeft.

Enige prijs uit Londen is Europees en gaat naar West Ham. Mooi man is ze gegund, behalve die supporters die gooide met bekers

Mooi dat Fiorentina verliest, messentrekkers en vuurwerkgooiers. Lang niet zo'n harde hekel aan een club gehad.

Leuk dat een Engelse team weer een Europese titel pakt. Is Moyes ook gegund. Als ik hem was zou nu ontslag nemen want dit wordt voorlopig niet evenaart.

Verder jammer voor Fiorentina maar goed met heel veel geluk kan inter misschien stunten op Zaterdag en dan zijn de prijzen goed verdeeld onder de landen.

Grotere prijs dan Spurs in de laatste jaren. Zo moet het.

Gun het west ham volledig. Mooie club.

8 juni 2023 om 10:53

In 43 jaar een major trophy…Conference, ikzelf zou blijer zijn met een van de traditionele prijzen League Cup (Spurs, laatste in 2008) maar iedereen zijn mening.

Ik heb gewoon niet zo veel met die Conference het lijkt allemaal net verzonnen te zijn (2jaar) voor inkomsten.

Prijs is een prijs gefeliciteerd.

8 juni 2023 om 20:48

Ik ben geen west ham fan hoor, het is een mooie club, niet meer dan dat.
Maar soms een klein steekje naar de spurs moet altijd kunnen.

9 juni 2023 om 14:22

Dan begrijp ik het steekje (los van dat het totaal niet over Spurs gaat) al helemaal niet 🤣

jammer, ik gun het Fiorentina zoveel meer dan het zoveelste premier league team uit London

7 juni 2023 om 23:21

Inderdaad, wat een neppe competitie is dat zeg. Zo veel geld uitgeven en zulk kansloos voetbal op de mat leggen.

Amrabat heeft bewezen zelfs dit niveau niet aan te kunnen.

7 juni 2023 om 23:11

Hij gaf de assist op de gelijkmaker.

7 juni 2023 om 23:15

En voor de rest ballen ingeleverd en overtredingen gemaakt.

7 juni 2023 om 23:19

Gonzalez gaf de assist op de 1-1 hoor, al was Amrabat wel bij de aanval betrokken.

7 juni 2023 om 23:16

Hij gaf de assist en won letterlijk elk duel. Zag hem als enige in extra tijd elk kopduel winnen. Zegt ook veel over zijn kracht in duels. De man is een fysiek beest. Voetballend gezien is hij natuurlijk niet goed genoeg voor de wereldtop, maar kan zeker wel een stap omhoog doen naar alles onder de absolute top. Oftewel: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Sevilla, een beetje dat soort clubs.

7 juni 2023 om 23:24

Keizerr haha wat een grappenmaker. Heeft een aantal aanvallen onschadelijk gemaakt en de voorzet gegeven bij die 1-1 verder speelde 20 man vrij onopvallend en was het een saaie finale. Maar knap dat jij amrabat aanwijst van de 22 spelers. Gelukkig denken een Xavi , Enrique , Klopp etc daar anders over. Wedden dat hij over een paar weken bij een topclub zit ?

14 van de 15 Europese wedstrijden gewonnen dit seizoen door West Ham. Dan verdien je het wel

Jammer beide finales erg saai op het gebied van voetbal en weinig spektakel. Dit was helaas 3x niks . De kans aan inter als 3de Italiaanse club in de finale om wel met vuurwerk te komen. Al is de kans heel groot dat het vuurwerk van city komt.

Emerson als eerste speler de CL, EL en de ECL gewonnen! Leuke toekomstige quiz vraagje.

8 juni 2023 om 00:03

Ook nog het EK en de super cup. Die heeft elke uefa-competitie die er is gewonnen.

8 juni 2023 om 00:26

Nations League?

8 juni 2023 om 11:18

Die telt de UEFA zelf niet eens mee blijkbaar aangezien ze het zo communiceren.

Met stip de slechtste en saaiste finale die ik ooit heb gezien. Dit getuigde van geen enkel niveau. Als dit is wat de UEFA voor ogen had voor dit toernooi, mogen ze het van mij vandaag nog afschaffen. Leuk dat de Nederlandse ploegen hier wel een kans maken hoor, maar mozeskriebel wat was dit slecht.

8 juni 2023 om 10:15

Ik vind het juist leuk toernooi. Kunnen clubs die zich via competitie niet plaatsen, zich alsnog plaatsen voor EL.

Een hele saaie finale om naar te kijken, maar leuk voor een West Ham dat ze een keer een prijs weten te pakken.

Ja saai was het wel, daarom was ik blij dat Westham in de 90e minuut de winnende maakten, en kon ik op tijd gaan slapen.
AZ kan nu zeggen dat ze zijn uitgeschakeld door de Winnaar van de Conferenceleague, en Twente kan zeggen dat ze zijn uitgeschakeld door een finalist hiervan, dat zijn mijn nationale lichtpuntjes.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren