Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wereldkampioen Capdevila gaat aan de slag in België

Laatste update:

De carrière van Joan Capdevila duurt nog even voort. De 36-jarige verdediger, die over twee weken zijn 37ste verjaardag viert, gaat tot het einde van het seizoen aan de slag bij Lierse SK. De Belgische club bevestigt donderdag de komst van de Spanjaard. In 2008 en 2010 werd Capdevila met Spanje Europees- en wereldkampioen.

/

Hij was in die tijd een onmisbare schakel bij Villarreal en was op zowel het EK 2008 als WK 2010 een vaste waarde in de Spaanse nationale ploeg. Tijdens het toernooi in Zuid-Afrika miste Capdevila zelfs geen minuut. In juni 2011 beëindigde hij zijn interlandcarrière en vertrok hij uit zijn vaderland. Na een seizoen bij Benfica en twee jaren bij Espanyol toog hij naar India, waar hij een tijdje uitkwam voor NorthEast United.

Nu is Capdevila terug in Europa en gaat de linksback aan de slag bij Lierse SK, dat laatste staat in de Belgische competitie. De Spanjaard kwam de medische keuring zonder problemen door en tekende vervolgens een contract tot de zomer. Bij Lierse SK staat onder meer de Nederlander Arjan Swinkels onder contract.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duidelijk een gevalletje van laat ik nog eens wat dingen van het buitenlamd proeven. Gewoon evem genieten. Leuk voor lierse!

onbegrijpelijker transfer..wat moet zo'n jongen bij een dergelijke club in Belgie?

22 januari 2015 om 14:39

Een laatste zakcent verdienen lijkt me Als er geen andere clubs voorbij komen moet je toch eieren voor je geld kiezen

22 januari 2015 om 14:39

Wat dacht je van gewoon lekker voetballen?

22 januari 2015 om 15:50

oke helder!

24 januari 2015 om 14:23

Ja toch?
Hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn!

22 januari 2015 om 14:45

Even conditie op peil houden en lekker cashen. In september gaat ie terug naar India.

Heeft dezelfde zaakwaarnemer als Vazquez, dat zal ook wel een tikkel hebben geholpen.

Maar meestal wordt dit niks. We hebben wel eens eerder zo'n 'wereldsterren' op leeftijd in België gehad. Meestal geraakten die niet eens op de bank.

22 januari 2015 om 15:44

Toch is het fantastisch dat zo'n jongen nog even in de Belgische league een balletje wil trappen. Ook al is hij ver op zijn retour.

22 januari 2015 om 15:48

We shall see, zeker? Als hij nog op die bal kan trappen dan wel.

Er zijn wel meer oudjes die het nog wél kunnen.

Geen flauw idee of hij het nog kan.

22 januari 2015 om 15:50

cashen? we hebben het over belgie he, lierse notabene, geen club uit Dubai/vs. Het was te begrijpen geweest als hij lekker in spanje ging voetballen bij een van zn oude clubs, maar dit is erg vreemd.

22 januari 2015 om 15:51

Ik denk niet dat Capdevila nog veel zal kunnen uithalen, maar ik denk dat je als Nederlander en Belg blij mag zijn met een oud topper op zijn retour, het heeft iets vind ik. In een aantal gevallen pakt het goed uit, in een aantal gevallen niet. We gaan het zien

22 januari 2015 om 16:00

Zeker. Damn, zou graag pakweg nog eens een Alessandro 'pinturicchio' Del Piero nog even bij ons willen zien.

22 januari 2015 om 16:02

jorgajax,

Bij Lierse hebben ze er al wel meer binnengehaald die ze eigenlijk structureel niet konden betalen.

Is ook maar voor een half seizoen eh. Hij gaat geen boterhammen met choco moeten eten, maak je niet ongerust.

22 januari 2015 om 16:04

Alessandro Del Piero kwam net ook in mijn gedachte op, haha toeval zeker . Maar helaas zie ik dat niet gebeuren..

22 januari 2015 om 18:29

Lierse SK heeft ook geen cent te makken, heb Thomas Wils nog als trainer gehad. Of die Egyptenaar moet er nog wat geld in hebben gepompt, of is die net als bij Turnhout met de noorderzon vertrokken?

wow, da's een tijdje terug dat ik van hem wat heb gehoord! Wat ik me kan heugen is datie altijd wel een goede back geweest is. Geen idee watie bij de nummer laatst uit Belgenland moet

Goede aanwinst voor Lierse, voor in de strijd tegen degradatie. Hopelijk blijven ze in de Pro League.

Waarom niet naar Qatar om te cashen? Als je met Spanje het EK en WK hebt gewonnen willen ze je daar dolgraag.

22 januari 2015 om 14:44

Bij Lierse zit een Egyptenaar die ook rijkelijk betaald.

22 januari 2015 om 14:49

@bruno

Grapje hoop ik he? In Qatar verdient iemand met zijn carrière makkelijk 1 miljoen euro netto, dat krijg je niet bij Lierse.

22 januari 2015 om 17:05

Ik denk dat ze zelfs in Qatar niet meer zitten te wachten op een gepensioneerde uit India.

22 januari 2015 om 14:46

Misschien wil hij gewoon nog enigszins op niveau voetballen. De Belgische JL is niet geweldig, maar er zit nog altijd 100x meer voetbal in, dan in Qatar of dat soort landen. Die gast heeft zijn centen toch al verdiend bij Deportiva en Villarreal. Daarnaast kan niet iedereen leven in een land als Qatar. België is mooi, heeft fantastische steden en er is genoeg te beleven. Dus, waarom niet dan?

22 januari 2015 om 14:49

Misschien heeft die al wel genoeg verdiend. En daarnaast zal je ook niet zo slecht betaald worden bij Lierse.

Ik vrees dat Lierse een vogel voor de kat is. Ook met deze uitbollende ex wereldkampioen

Leuk om als Belgische club zo'n speler binnen te halen, ook zal hij aan kwaliteit hebben ingeboet het geeft je club wel aanzien en je trekt extra aandacht.

Zit er veel geld bij Lierse? Hier in Almelo hadden we ook nog wel een goede ervaren speler kunnen gebruiken waar de arrogante talentjes een beetje ontzag voor zouden hebben..

Volgens mij is Lierse toch wel vergelijkbaar met Heracles?

22 januari 2015 om 15:05

Lierse is een speciaal geval. Altijd al geweest een beetje. lol

Ik ga er wel eens kijken, is niet zo ver vanwaar ik woon.

Op zich is dat al jaren een degradatiekandidaat. Maar er wordt wel met geld gesmeten. Op een bepaald moment hadden die de 4de of 5de grootste loonmassa van de bende. Niet normaal.

Maar de voorzitter is een Egyptenaar die er warmpjes bij zit. Lierse maakt al jaren verlies, hij past elk jaar wel bij.

22 januari 2015 om 15:56

Oke dankje! Die is dus mooi een paar euro ''teken''geld toegeschoven Daar hoeven we bij onze voorzitter niet op te rekenen

22 januari 2015 om 15:18

Lierse werkt dit seizoen met een budget van 10.000.000 euro. Heracles moet het met een miljoen minder doen. Dus wat dat betreft zijn ze wel enigszins vergelijkbaar ja.

Lierse heeft de 6e begroting van de Belgische competitie, dat is volgens mij al een aantal jaren zo. Toch wel apart om te zien dat ze niet weten aan te haken. Mechelen moet het bijvoorbeeld met een paar miljoen minder doen, maar zij eindigden de laatste seizoenen wel een stuk hoger dan Lierse.

22 januari 2015 om 15:30

Budget en loonmassa, het is niet hetzelfde. Je kan meer uitgeven dan je begroot, als je maar een sugar daddy hebt, die bijpast. Naar het schijnt past de voorzitter dat ook bij in de vorm van leningen en zou Lierse zo'n 40 miljoen euro schulden hebben aan hem.

Vanop een afstand bekeken, lijkt het mij dat er bij Lierse wat veel aasgieren rondlopen die vooral zichzelf willen verrijken. De voorzitter is ook niet iemand die het voetbal in zijn vingers heeft en ook dat trekt dubieus volk aan. Er is allemaal wat weinig visie. Eigenlijk is deze transfer weer eens een bevestiging daar van.

Toen de voorzitter, Samy Maged, in Lierse neerstreek, dan was ie al bezig over "wij moeten straks in een stadion zitten met 40.000 man en binnen de 5 jaar CL spelen". Compleet niet realistisch, maar goed. lol

Leuke transfer voor Lierse, al denk ik dat het niet veel zal uithalen. Zoals ze de afgelopen wedstrijden hebben gespeeld lijkt Play-Off 3 en zelfs degradatie onafwendbaar.

22 januari 2015 om 15:35

Inderdaad als je in 3 wedstrijden 15 (!) goals tekenkrijgt en geen enkel doelpunt maakt , maak je in geen enkele competitie kans.

Ik heb toentertijd zijn overstap naar Benfica nooit begrepen. Stond bij villareal gewoon in de basis in een betere competitie en vervolgens verpieterde hij daar op de bank.
Heeft een mooie carriere gehad en wordt naar mijn mening een beetje ondergewaardeerd, maar dat komt misschien omdat hij in een spaans elftal speelde met absolute toppers als iniesta, xavi etc.
Capdevila is ook een perfect voorbeeld van hoe snel je fysiek achteruit kan gaan op die leeftijd. Van op je top zitten naar t nauwelijks meer bijbenen binnen 2 jaar.

Raar, zou hij bij Lierse veel geld onder de tafel krijgen? Zo eerder verwachten dat hij dan nog even in de Mls, Dubai, Quatar of wat dan ook zou cashen....maar bij de nummer laatste van Belgie???

Lierse heeft nu dus 13 Belgen en 23 buitenlanders. Daar moet inderdaad wel aardig betaald worden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren