Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wereldgoal in beker levert Van Wermeskerken transfer naar Japan op

Laatste update:

Sai van Wermeskerken gaat NEC nog deze transferperiode verlaten, zo maakt de Nijmeegse club zondag wereldkundig. De rechtsback heeft een speciale clausule in zijn contract staan waardoor hij tussentijds kan overstappen naar een club uit Japan. Van Wermeskerken heeft reeds een akkoord bereikt met Kawasaki Frontale.

De verdediger reist nog deze zondag af richting Japan voor de medische keuring. Van Wermeskerken was sinds vorig jaar oktober verbonden aan NEC. De 29-jarige verdediger werd aangetrokken vanwege een blessure bij Brayann Pereira en het feit dat Bart van Rooij een schorsing moest uitzitten.

Beide partijen spraken destijds af dat Van Wermeskerken in de winterstop zou kunnen vertrekken naar Japan, zijn moederland, als een club concreet zou worden. Het lijkt er nu dus op dat de vleugelverdediger zijn loopbaan vervolgt bij Kawasaki Frontale.

"We hebben Sai eind oktober naar Nijmegen gehaald vanwege de langdurige blessure van Brayann Pereira. Sai kon ons voor een korte periode helpen, zodat we de rechtsbackpositie weer dubbel bezet hadden", verklaart technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite.

"Hij gaf toen al aan de ambitie te hebben om in Japan te gaan voetballen en daarom hebben we destijds afspraken gemaakt over een transfer in de winterstop. Sai heeft een belangrijke rol gespeeld in de korte periode dat hij hier was, waarvoor we hem willen bedanken!"

"Ik ben iedereen bij NEC ontzettend dankbaar voor de afgelopen drie maanden. Toen ik op mijn twaalfde meetrainde in de jeugd van NEC werd het een wens om ooit voor het eerste elftal te spelen. Ik ben heel trots dat dat is gelukt, ondanks dat het uiteindelijk een kortere periode is geworden dan dat ik me er vooraf van had voorgesteld", aldus Van Wermeskerken, die eerder in Nederland uitkwam voor FC Dordrecht, PEC Zwolle en SC Cambuur.

Van Wermeskerken speelde in totaal zes duels voor NEC. Hoogtepunt was zijn schitterende doelpunt van afgelopen woensdag in het bekerduel met Go Ahead Eagles (2-1 overwinning). De rechtsback zat zaterdag tegen FC Twente (1-0 winst) negentig minuten op de bank.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heel slim gedaan van die jongen. Goede afspraken gemaakt om makkelijk naar z’n thuisland te kunnen gaan. Kawasaki is normaliter ook een club die meedoet om de landstitel dus win/win. Je komt niet bepaald in een zandbak te spelen, Japan is ook een schitterend land, Mocht ik in m’n volgende leven voetballer worden had ik ook willen afbouwen in Azië of Amerika! Succes daar!

21 januari 2024 om 11:52

Moederland, zijn thuisland is Nederland. Japan lijkt mij inderdaad ook een mooi land en hoop dat hij gewoon Japans spreekt wat het allemaal makkelijker maakt

Als noodoplossing destijds gekomen en heeft het verdienstelijk gedaan met die wereldgoal als absolute hoogtepunt. Van Wermerskerken heeft ook Japanse roots en gezien het feit dat men zich daar nu voorbereid op het nieuwe seizoen is het best logisch dat hij deze clausule heeft laten opnemen in zijn contract.

Door de blessuregevoeligheid van Pereira (tevens gehuurd) en de wisselvalligheid van Van Rooij (die gisteren overigens een prima pot speelde) hoop ik nog wel dat er een (multifunctionele) rechtsback wordt gehaald.

Zijn doelpunt heeft niks met de transfer te maken, wat betreft de titel … Dit lag al in de lijn der verwachting. Van Wemeskerken wilde graag in zijn geboorteland spelen vandaar dat deze clausule erin zat. De samenwerking is goed geweest voor beide partijen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren