Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC door wereldgoal naar laatste acht in strijd om TOTO KNVB Beker

Laatste update:

NEC heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Rogier Meijer was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Go Ahead Eagles door treffers van Koki Ogawa en Sai van Wermeskerken. Met name de treffer van laatstgenoemde was van grote schoonheid.

NEC en Go Ahead konden het bekerduel allebei met vertrouwen tegemoetzien. De Nijmegenaren zijn al vijf officiële wedstrijden op rij ongeslagen en hielden Feyenoord afgelopen weekend knap op een 2-2 gelijkspel in De Kuip.

Go Ahead ging zondag strijdend ten onder tegen Ajax. De Deventenaren kwamen uitstekend voor de dag tegen de Amsterdammers, maar moesten uiteindelijk wel buigen met 2-3. Van het goede gevoel van beide ploegen was in de beginfase van het duel echter weinig terug te zien.

Het eerste kwart van de wedstrijd leverde namelijk geen enkel gevaar op voor beide doelen, zag ook het mediateam van NEC. "Het eerste deel van deze wedstrijd lijkt vooralsnog meer op walking football", viel er te lezen op het officiële X-account van de club.

Bij het eerste fatsoenlijke gevaar van de wedstrijd raakte Magnus Mattsson meteen de paal. De Deen kreeg ruimte om met links uit te halen en verschalkte doelman Jeffrey de Lange, maar zag zijn inzet via de rechterpaal voorbij het doel rollen.

Na ruim een half uur spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Na een scrimmage op zo'n veertig meter van het doel kwam de bal per toeval via Sontje Hansen voor de voeten van Ogawa. De Japanner wist zich wel raad met het buitenkansje: 1-0.

In het tweede bedrijf lag de amusementswaarde niet heel veel hoger dan in het eerste bedrijf. Een schot van Bobby Adekanye ging hoog over, terwijl Mattsson na een vrije doortocht richting het doel hopeloos naast schoot.

Van Wermeskerken besloot het duel niet veel later alsnog in het slot te gooien. Na een afgeslagen vrije bal van Mees Hoedemakers nam de verdediger de bal ineens op de pantoffel. Tot zijn eigen schrik zag Van Wermeskerken de bal in de rechterkruising verdwijnen.

Go Ahead ging vervolgens opportunistisch spelen, bracht Xander Blomme en Finn Stokkers binnen de lijnen en maakte de aansluitingstreffer via Gerrit Nauber (kopbal uit een corner), maar dichterbij dan dat kwam de ploeg van René Hake niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rogier Meijer doet het toch wel netjes met NEC terwijl hij tegen de wind in moet fietsen...

17 januari 2024 om 21:26

Tegen de wind in? Geen enkele trainer heeft bij NEC de afgelopen 10-15 jaar zoveel middelen tot zijn beschikking gehad als Rogier Meijer en vervolgens zoveel krediet gekregen ondanks dat ie er absoluut niet het maximale uithaalde. Hij doet het de laatste 5-6 weken keurig maar er valt al bijna 2 jaar heel veel aan te merken op bepaalde vlakken.

18 januari 2024 om 08:26

Je bent me te vlug af, NEC zit in een (qua € minder extreme) mate van overbesteding waar ik als Vitessenaar jaloers op ben, met 9/10 verlies en een derde (Boekhoorn, jaloers!) die ze boven hun stand laat leven. Ik gun het jullie, maar wind tegen is het zeker niet. Ik ben zelfs geneigd te zeggen dat met de investeringen en het materiaal géén playoffs zou betekenen dat het seizoen niet geslaagd is.

Had eigenlijk 4-0 moeten zijn. Twee keer alleen op de keeper... Maak je zelf nog onnodig moeilijk de laatste minuten.

Die wereldgoal maakt alles goed 🚀

We zitten even in de hoek waar de klappen vallen lijkt het. Zonde, dit lijkt het jaar bij uitstek om de kuip te kunnen halen.

Geen hele sprankelende wedstrijd waarin NEC m.i. het meest volwassen en meest dreigend was. Verder heeft iedereen het terecht over de wereldgoal van Van Wermerskerken maar ik vond de treffer van Ogawa ook een uitstekend doelpunt, die is echt ik staat om van een halve (schiet)kans een goal te maken. In het verlengde daarvan ook enorm genoten van onze Japanners, wat zit daar een enorme drive in zeg. En dan kan die Sano ook nog verdomd lekker voetballen.

18 januari 2024 om 11:38

Helemaal eens met wat je schrijft. Die tweede goal was natuurlijk goud, maar ik ben ook echt onder de indruk van Ogawa. Die maakt gewoon een hele goede goal, werkt zich 90 minuten een slag in de rondte en zet op basis van werklust en goed voetbal ook Matson vrij voor de keeper. Hij kwam bij dat omschakelmoment ook gewoon vanuit de eigen 16.

Ik vond NEC delen van de wedstrijd wel erg ver terugzakken, maar heb wel echt genoten van de werklust, het omschakelen en het kunnen creëren van goede kansen in met name de omschakeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren