Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Werder Bremen houdt stand in bizarre slotfase met drie doelpunten

Laatste update:

Werder Bremen is ook volgend seizoen actief in de Bundesliga. De ploeg van Davy Klaassen speelde maandagavond de beslissende play-off wedstrijd tegen 1. FC Heidenheim met 2-2 gelijk, wat na het 0-0 gelijkspel van vorige week in Bremen genoeg was om het vege lijf te redden. De eerste goal van de bezoekers kwam al vroeg in de wedstrijd tot stand via een bizarre eigen goal van voormalig Werder-verdediger Norman Theuerkauf, die zo uitgroeide tot de schlemiel van de avond. Laat in de wedstrijd zorgde Tim Kleindienst nog voor een bijzonder spannende slotfase, die ook nog doelpunten van Ludwig Augustinsson en nogmaals Kleindienst opleverde.

De eigen goal van Theuerkauf bracht de bezoekers binnen drie minuten al op voorsprong en dat was niet eens de eerste mogelijkheid voor Klaassen en co. Een minuut daarvoor kreeg Josh Sargent namelijk al een goede kans namens die Werderaner, maar zijn poging kwam niet voorbij doelman Kevin Müller. De keeper was vervolgens wel kansloos bij de inzet van zijn eigen verdediger, die de bal via Sargent op zijn linkervoet kreeg en het leer in de linkerbovenhoek zag vliegen.

Werder had na deze gelukkige openingstreffer in de eerste tien minuten nog verder uit kunnen lopen via Milot Rashica en Klaassen. Het schot van eerstgenoemde werd echter onschadelijk gemaakt door Müller, terwijl de doelman ook een antwoord had op de kopbal van Klaassen. Heidenheim wist zich in het restant van de eerste helft niet meer aanvallend te roeren, maar schoot juist uit de startblokken voor de tweede helft. Een inzet van Stefan Schimmer na een goede actie was echter een prooi voor Jiri Pavlenka, die een kopbal uit kansrijke positie van David Otto niet veel later langs zijn doel zag verdwijnen.

In de fase daarop liet ook Werder zich weer zien, maar Augustinsson en Sargent slaagden er niet in om de marge te verdubbelen. Het leek zodoende bij een 0-1 overwinning te blijven, maar in de slotfase vielen toch nog drie doelpunten. Heidenheim kwam vijf minuten voor tijd langszij toen Kleindienst op de goede plek stond om een rebound binnen te werken nadat Tobias Mohr de lat had getroffen. In de blessuretijd was het vervolgens Augustinsson die uit een counter met de 1-2 een einde leek te maken aan alle twijfels. In minuut 98 kreeg Heidenheim echter nog een penalty na een vermeende overtreding van Theodor Gebre Selassi, die door Kleindienst werd benut. De thuisploeg kreeg daarna echter geen kans meer om nog de 3-2 te maken.

Vind jij dat Werder Bremen de terechte winnaar van het tweeluik is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig blijven ze in de Bundesliga. Is toch wel een club die in deze competitie thuis hoort. Hopelijk zullen ze het volgend jaar wat beter doen.

Is ook altijd spektakel deze laatste play offs wedstrijd. Ook toen met HSV paar jaar geleden.

Mooi dat zo’n grote club er in blijft. Definitief ook geen Klaassen bij Ajax dus komend seizoen. Zou wel zonde zijn mocht Werder gedegradeerd zijn, heb je met HSV toch 2 van de grootse van Duitsland in de 2e Bundesliga.

6 juli 2020 om 22:39

Nu is er voor Hsv totaal geen excuus meer om volgend seizoen niet te promoveren. Nürnberg heeft er trouwens ook een potje van gemaakt in de 2.Bundesliga. De negenvoudig landskampioen moet nu zelfs 2 wedstrijden tegen streekgenoot Ingoldtadt spelen om in de 2.Bundesliga te blijven. Bochum, Dusseldörf, Hannover zijn allemaal geen kleine clubs, maar niet te vergelijken met Köln of Stuttgart, concurrenten van Hsv de afgelopen twee jaar in de 2.Bundesliga.

Top dat ze erin blijven! Na Bayern en Dortmund, samen met Hsv en Stuttgart zo'n beetje de grootste club van Duitsland. Hopen op een beter seizoen van Werder volgend seizoen, en ook een goed seizoen voor Stuttgart terug in de 1.Bundesliga. Ook benieuwd hoe Bielefeld het zal doen

6 juli 2020 om 22:52

Köln, Schalke en gladbach zijn populairder dan Bremen. Ik heb ze ooit eens in een lijstje op de 10de plaats zien voorbij komen qua grootste / populairste clubs van Duitsland.

6 juli 2020 om 23:06

Schalke heeft nog nooit een Bundesliga gewonnen. Köln en vooral Gladbach zijn grote clubs, maar weinig recent succes. Werder, Stuttgart en Kaiserslautern hebben bijvoorbeeld veel meer recenter succes gehad. HSV niet, maar hebben een Europacup 1/CL gewonnen en 6 landstitels(4 in het Bundesliga tijdperk)

6 juli 2020 om 23:39

Dat is knap aangezien de Bundesliga pas in 1963 opgericht is. Daarvoor was er geen landelijke competitie!

7 juli 2020 om 00:06

Ondanks dat Schalke de Bundesliga inderdaad nog nooit gewonnen heeft is het gewoon 1 van de grootste clubs in Duitsland. Laat iedereen duidelijk zijn: Schalke heeft op Bayern na de meeste leden. Dus meer dan Dortmund, gladbach of wie dan ook.

7 juli 2020 om 09:35

Tot 1963 speelden de clubs in vijf regionale afdelingen (Oberliga Nord, Berlin, West, Südwest en Süd). De vijf kampioenen en drie van de vier tweeden (zonder Berlijn) speelden in twee poules met heen- en terugwedstrijd. De twee winnaars van de poules speelden de finale en de winnaar daarvan kreeg de titel „Deutscher Meister“.
Voor de sterren op het tenue tellen echter alleen de kampioenschappen in de Bundesliga.

Tja goedkoop is teuerkauf. Haha ongekend hoe deze man de promotie van Heidenheim opgefokt heeft. Bremen kon helemaal niets en op het laatst alleen nog maar verdedigd. Dat je het dan zo voor jezelf verpest.. om te huilen.

Manman, wat een slechte wedstrijd was dit. Goed voetbal had ik niet verwacht, maar dit..... Voor de Bundesliga is het maar goed dat Werder erin blijft. Heidenheim heeft daarin niets te zoeken, maar er moet nog ontstellend veel gebeuren, wil het volgend seizoen niet alsnog degraderen. Die scheids vond het zeker even nodig om zich te onderscheiden? Wat een clown om Heidenheim nog een (overigens onterechte) penalty te geven en dan bij de aftrap af te fluiten. Kwibus!

7 juli 2020 om 10:25

Wat is er zo raar aan om bij de aftrap af te fluiten? De penalty werd al gegeven nadat de blessuretijd voorbij was.

Toch apart dat de uitdoelpunten als "dubbel" tellen.. en ook oneerlijk. Speel je 2x gelijk en promoveer je niet.. of je blijft erin als bremen zijnde

6 juli 2020 om 22:58

Vind ik niet. Je kunt ook stellen dat de 2. BL-club het voordeel heeft eerst uit te mogen spelen.

6 juli 2020 om 23:25

Maar feit blijft dat je nu niet gaat promoveren , ondanks dat je niet verloren hebt.. feitelijk is het gewoon 2-2 na 2 wedstrijden

6 juli 2020 om 23:39

Je kunt ook zeggen dat heidenheim niet heeft kunnen aantonen dat ze beter zijn dan Werder en dus geen plek hebben afgedwongen. Het is maar net op hoeveel niveaus je hier over doordenkt. Uiteindelijk bestaat hiervoor de perfecte regel niet.

7 juli 2020 om 08:05

Bij twee keer een gelijkspel gewoon verlengen lijkt me? Maakt niet uit of de ene 0-0 is en de andere 3-3. Op dit moment weegt een uitdoelpunt veel te zwaar.

7 juli 2020 om 09:31

Als je dan gaat verlengen is het ook oneerlijk, het gaat over 2 wedstrijden om het uit/thuis voordeel weg te halen maar als je gaat verlengen heeft die tweede club dus een half uur langer thuis kunnen spelen zonder dat er voor die andere club wat tegenover staat.

7 juli 2020 om 08:02

Er gaan al langer gesprekken geloof ik om dit af te schaffen. Van Basten was daar destijds ook fel tegenstander van toen die voor de fifa werkte

Dure promotie ook direct voor Werder Bremen: nu zijn ze contractueel verplicht Omer Toprak, Leonardo Bittencourt en Davie Selke over te nemen. Alleen Bittencourt is wat mij betreft een aanwinst gebleken..

6 juli 2020 om 23:54

Voor Selke geldt die koopverplichting pas volgend jaar (als ze niet degraderen). Toch is het bij elkaar zo'n 25 miljoen voor die 3 spelers, dat is toch een behoorlijk bedrag voor redelijk middelmatige spelers.

7 juli 2020 om 00:03

Aah thanks dat was mij even niet duidelijk. Inderdaad een klap geld voor Werder zo ff, sportief gezien schieten ze ook niet enorm veel op met 2 van die 3 spelers..

Het worden van Bremen is dus compleet! Mooi nieuws voor de club die rustig beleid volgt, de Noordelijke tegenstander van het rumoerige Hsv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren