Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wenger zet kwaad bloed: ‘Ik had de kans om te spelen voor Man United’

Laatste update:

Mathieu Debuchy liet Arsenal op de slotdag van de transferwindow na anderhalf jaar transfervrij achter zich om te gaan voetballen bij Saint-Étienne. De verdediger had bij the Gunners nauwelijks zicht op speelminuten en mocht vertrekken van Arsène Wenger. Debuchy kon vorig jaar winter Arsenal ook al verlaten voor Manchester United, maar dat wilde de Franse manager niet.

"Er waren moeilijke momenten bij Arsenal, momenten waarbij ik boos was op de manager", zegt Debuchy in gesprek met RMC over zijn tijd bij the Gunners. “Ik had de kans om verhuurd te worden aan Manchester United. Om te spelen voor Manchester United, maar hij weigerde dat." Debuchy baalde stevig van het besluit van Wenger. Uiteindelijk kon de verdediger op huurbasis naar Girondins Bordeaux vertrekken.

"Hij wilde zijn directe concurrent niet versterken toentertijd", vervolgt de routinier. "Er werden toen dingen gezegd die ik niet goed vond. Maar dat is nu in het verleden. Dat is soms hoe het gaat, dat is voetbal", besluit de 27-voudig international van Frankrijk, die door Wenger dit seizoen alleen werd gebruikt in bekerwedstrijden. In totaal speelde Debuchy dertig duels voor Arsenal, met twee goals en één assist tot gevolg.

Denk jij dat Mathieu Debuchy had kunnen slagen bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch niet meer dan logisch?

Sindsdien zitten wij opgescheept met Darmian, dus ben hier ook niet al te blij mee. Niet dat ik Debuchy goed genoeg vind voor United, maar alles beter dan Darmian. Overigens vanuit het standpunt van Arsenal vrij logisch, daar niet van.

6 februari 2018 om 14:20

@arjenism3: nu is de koop van Darmian veel beter te begrijpen dan de aanschaf van Debuchy. Darmian speelde prima bij Torino, was Italiaans international die speelde op het WK van Brazilie en werd aan Bayern en Barcelona gelinkt. Dat het er uiteindelijk niet uit komt, door wat voor reden dan ook, is niet van tevoren te voorspellen. Van een Italiaan verwacht je dat hij ten minste kan verdedigen.

Darmian kostte(!) de club 18 miljoen, een schijntje van wat je tegenwoordig kwijt bent aan een back. Van mij hadden jullie Debuchy mogen kopen hoor. Daar niet van. Alleen vond ik, zoals ik al zei, de toenmalige koop van Darmian best logisch

6 februari 2018 om 15:19

Het gaat niet om kopen, United zou Debuchy huren. Tijdelijke oplossing dus. Geeft United meer tijd om een echt goede rechtsback te vinden voor de lange termijn. En dat is veel beter dan het kopen van een matige rechtsback in mijn ogen.

6 februari 2018 om 15:53

@arjenism3: dit klopt niet helemaal. Er gingen hele hardnekkige geruchten dat Van Gaal hem voor 5 jaar vast wou leggen in de winterse transferperiode van 2016. Dit toen bleek dat hij niet gehuurd mocht worden.

6 februari 2018 om 14:21

Zelfs Darmian is 15 klassen beter dan Debuchy dus ja, het had weinig uitgemaakt.

6 februari 2018 om 14:30

Vind je dat echt? Ik vond Debuchy zeer verdienstelijk toen hij overkwam van Newcastle. Werd door Arnautovic uit de wedstrijd gebeukt en heeft daarna idd weinig meer laten zien. 15 klassen beter is redelijk overdreven imo en gezien hoe de Utd fans over Darmian spreken zijn ze redelijk aan elkaar gewaagd denk ik

6 februari 2018 om 14:50

Natuurlijk vind ik dat, was na zijn blessure helemaal niets meer waard. Daarvoor betrouwbare, degelijke back maar de voorbije jaren was hij zodanig slecht dat zelfs een Bellerin uit vorm, Chambers die meer een cv is (en ook al een zwakke cv eigenlijk) en Darmian stuk voor stuk klassen beter zijn. Darmian is tenminste nog een beetje degelijk en scoort nooit onder de 4 terwijl 4 op 10 voor Debuchy al een positieve uitschieter was. Ik zou hem dramatisch, afgrijselijk, rampzalig etc kunnen noemen maar woorden schieten tekort. Als je langer dan 5 min naar hem kijkt krijg je kotsneigingen. Misschien moeten we Debuchyaans lanceren. Nee Saint Etienne heeft een kat in een zak gekocht. Wellicht verblind door zijn status als ex-international.

6 februari 2018 om 15:01

Heeft al gescoord voor St. Etienne, we zullen zien of het dezelfde voorbode is als bij Arsenal, toen scoorde hij ook al vrij vlot na zijn aankomst.

"Hij wilde zijn directe concurrent niet versterken". Dat doet Wenger toch al jaren? Daarbij is debuchy niet echt een versterking te noemen.

Dus wenger heeft een speler die hij te slecht vind en die verhuurd mag worden, ondertussen noem je het de tegenstander 'versterken'. Als Wenger hem niet wilt opstellen dan maakt het niet uit waar hij heen gaat aangezien die in wengers ogen toch het beoogde niveau niet haalt.

6 februari 2018 om 14:11

Als de speler bij de tegenstander op die positie nog zwakker is dan de speler die je wilt laten gaan, zou ik het ook niet doen.

6 februari 2018 om 14:15

Valencia is 10 klasse beter ik denk zelfs dat darmian nog beter is dus zo probleem zou het niet zijn geweest. Dan had hij ook nog bij een topclub gespeeld kijk waar die nu beland Saint-Etienne.

6 februari 2018 om 14:18

Valencia stond toen niet zo ver naar achteren, als ik het goed heb. Ze speelden met Darmian op rb. Zie ook de uitleg van Tomkramer hieronder. Je bent niet verplicht om een speler naar de concurrent te laten gaan, ook al heeft Wenger daar een handje van.

6 februari 2018 om 14:14

Wenger wilde hem niet opstellen omdat Bellerin op zijn positie beter was en is. Dat maakt Debuchy geen slechte speler. Man U was op dat moment op die positie dun bezaaid, dus is het toch logisch dat je als Arsenal zijnde niet mee wil werken aan het verbeteren van deze positie bij Man U?

Wenger die een keer geen Wengertje uit haalt? Wat is dit?! De beste man trekt ook ineens topaanvallers aan. Wordt hij seniel of snapt hij eindelijk dat kwaliteit inkopen echt nodig is? In ieder geval: ga zo door Wenger!

6 februari 2018 om 14:32

Niets van dat alles. Er zijn andere personen bij Arsenal gekomen en nu kan Wenger zich weer op het veld gaan concentreren, zoals met David Dein destijds.

Dan is het nogal frappant dat een jaar later Alexis Sanchez wel mag vertrekken naar Manchester United.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren