Weghorst scoort maar Besiktas grijpt naast eerste plek door wondergoal

Besiktas is toch niet de nieuwe koploper in de Süper Lig. Wout Weghorst leek matchwinner te worden in de uitwedstrijd tegen Istanbulspor van zaterdag, maar kort voor tijd kwam de thuisclub alsnog langszij dankzij een wonderschone vrije trap: 2-2. Besiktas staat nu derde met veertien punten, terwijl Galatasaray en Adana Demirspor zestien punten hebben verzameld. Weghorst scoorde zes minuten voor rust en staat nu op vier doelpunten in de Turkse competitie dit seizoen.

De start van Besiktas, dat vorige week nog met 0-1 verloor van Istanbul Basaksehir, was zaterdag zoals gewenst. Daar was overigens wel hulp bij nodig van de thuisploeg. David Jensen, met een verleden bij FC Utrecht, ging lelijk in de fout bij een vrije trap van vleugelaanvaller Georges-Kevin N'Koudou en de Deen kon die blunder niet meer op tijd herstellen: 0-1. In de 26ste minuut werd juist Istanbulspor geholpen bij de gelijkmaker. Ersin Destanoglu leek niet bij de les en via de Besiktas-doelman verdween de bal in het net: 1-1.

Zeven minuten voor rust kwam Besiktas andermaal op voorsprong. De alerte Weghorst kan van dichtbij binnentikken na een voorzet van Gedson Fernandes: 1-2. Nog meer tegenslag voor Istanbulspor, want drie minuten voor rust haakte centrumverdediger Mehmet Yesil af met een blessure. Na vijf minuten blessuretijd klonk het rustsignaal, met dus een minieme voorsprong voor Besiktas. Zeven minuten na rust leek Weghorst geel te krijgen na het tackelen van een opponent, maar de scheidsrechter bedacht zich en hield de kaarten op zak. Istanbulspor had gaandeweg de tweede helft steeds vaker de bal en drukte Besiktas daarmee steeds verder terug.

De aanvalsdrift van Istanbulspor resulteerde in de 86ste minuut in de gelijkmaker. Ali Yasar ging achter een vrije trap staan en de linksbenige middenvelder joeg de bal vol in de bovenhoek, tot grote vreugde van alles en iedereen bij de thuisclub. De eerder nog blunderende Jensen voorkwam in minuut 89 een nieuwe voorsprong van Besiktas met een fabelachtige redding op een schot vanaf rand zestien van Tayfur Bingol. Er kwamen zes minuten aan blessuretijd bij, maar dat was voor beide ploegen niet voldoende om de winnende treffer te produceren.

2

Wat is er aan de hand met BJK? Ze waren zo goed begonnen toch?????

17 september 2022 om 21:14

Ze waren goed begonnen omdat ze tegen makkelijke tegenstanders speelden.

17 september 2022 om 21:15

Istanbulspor was/is de makkelijkste tegenstander maat dit was volledig offday. Geen beleving, geen tactiek. Nada niks… ow jah geen keeper…

17 september 2022 om 21:16

Wissel Muslera en Ersin, dan begrijp je waarom het minder gaat. Elk schot op doel is een doelpunt. Besiktas moet elk wedstrijd minimaal 3 scoren om te winnen. We missen Ghezzal enorm..

17 september 2022 om 21:22

Wij hebben Ismail Cipe gehad 🤣

17 september 2022 om 21:43

Bro geloof me, zelfs Ismail Cipe is beter dan Ersin en Emre samen..

Ersin hoe durf je meer dan een miljoen euro salaris te vragen, elke schot op doel gaat raak. Ik mis zelfs karius als ik naar jou kijk.Ben het echt spuugzat om zulke makkelijke goals tegen te krijgen.

Dit is echt een schande, dit zal ook per direct het afscheid van Ismael en zn team moeten worden! Zoniet, gaan we keihard ten onder tegen Fener, waarom? Dit team heeft geen idee wat het speelt. Aan de bal echt armoede, tegen Istanbulspor geen kansen kunnen creeeren is serieus een ontslag waard. De wissels, waarom haal je Nkoudou er na 45min eruit als alleen redmond nog je aanvallende ‘creatieve’ speler is, maar de kerst op de taart is toch wel de wissel van Rosier, dat kan niemand mij uitleggen!! Welinton vrijwel geen minuut gespeeld wil je er in brengen voor Talha terwijl je 2/2,5mil hebt uitgegeven aan Emrecan en eventueel nog Necip hebt zodat je Rosier niet joeft te wisselen. En dan toch wel een feit geworden, de keepers krijgen elke schot op doel tegen, 2 schoten op doel 2x raak Ersin is echt heel maar dan ook echt heel slecht. Emre idemditoGelijk ontslaan!

17 september 2022 om 21:20

Vooral wellinton. Hoe dom kan je zijn op zo’n positie zo’n overtreding te maken. Deze gast is echt hersenloos.

Sinds hij binnen de lijnen kwam ging alles al fout, wat een drama speler is Wellinton zeg, verkeerde passes domme overtredingen… vind Tayyip een heel stuk beter.

17 september 2022 om 21:55

Die Wellinton is een echt Kazma eerste klas… hoe dit soort gasten nog steeds bij een topclub kunnen voetballen is mij een raadsel..

17 september 2022 om 22:09

Troep van Sergen. Die wou alleen spelers van zijn ex clubs

17 september 2022 om 22:20

Wellinton ging vgm naar de zandbak toch? Voor 1.5 mln oid. Dit soort troep en die dure vedettes zijn de redenen dat het Turkse voetbal nergens heen gaat.

had gedacht dat dit bjk dit wel zou oprollen, maar ze spleelde zo zo zo zwak tegen ibs. viel bijna in slaap deze wedstrijd man.

Wat een schande is dit zeg, ik heb letterlijk 5 minuten leuk voetbal gezien en dat was tussen minuut 35 tot 40. Nu snap ik waarom geen enkele club Ersin binnen wilde halen, gadverdamme wat is hij slecht, hoe kan je 2 schoten op doel krijgen en beide niet tegenhouden, en ik wilde over 2 weken naar de derby gaan, nou dat kan ik heel snel vergeten.

Na een genseuvelde deur en televisie door Tolga Zengin dacht ik dat ik het ergste had gehad op gebied van keeper bij Besiktas, maar deze Ersin is gewoon de re-gen Tolga Zengin. Ik heb hem lang verdedigd maar dit seizoen is echt de druppel, ieder schot tegen is een doelpunt.

Oja ik kom hem alvast voor je in Spiderman; als Besiktas geen blessures had, hadden we deze wedstrijd met 23-0 gewonnen en stonden we in de winterstop al met de Premier League beker in onze handen!

17 september 2022 om 21:23

Ja sorry ik ben ff mijn waterpijp aan het roken na mijn gevecht tegen venom. Fijn dat je mijn werk makkelijker wilt maken haha!!

Maar wat je zegt klopt niet. Als Besiktas geen blessures had, dan kwam Istanbulspor niet uit Istanbul maar uit New Delhi.

On: Ersin was toch jullie supertalent die alles tegenhield in de CL?! Jullie hadden hem in de zomer moeten verkopen. Hopelijk kunnen jullie iets aan hem verdienen

nee nee, die reactie komt altijd onder die van sergen, even wachten😅(bewerkt) hij is toch gekomen ahahha

17 september 2022 om 21:42

Eigenlijk wou ik deze laten gaan, maar blijkbaar is de "blessure" meme zo'n grote hit dat de concurrentie op hunzelf gebruikt

17 september 2022 om 22:24

hahaha blijf vooral doorgaan, ik geniet er in ieder geval elke week van

Meer dan terecht puntverlies.

Zo nonchalant en uit de hoogte, zo tempoloos, het leek helemaal nergens op.

Elke bal binnen de palen is raak.

Vroege wissels.. we waren al bezig met de derby tegen Fener.

18 september 2022 om 00:07

Ik zie mijn andere broeder nog niet hier dus ik vervang hem eventjes. Als Besiktas geen geblesseerde had was Rusland Oekraine niet binnengevallen en was de TL evenveel waard als de euro.

18 september 2022 om 08:10

En dan werd er in Erzurum stroopwafels verkocht en was Atiba niet 40 maar 21 jaar.

Dit was werkelijk de slechtste wedstrijd vh seizoen. Laat voortaan maar de goal leeg joh. Echt die aankopen zijn leuk en aardig maar zoals ik het vorige keer al zei, zonder keeper ga je lastig kampioen worden. Dit was echt om te janken.

Wonderschone goals van Istanbulspor, dat mag ook wel eens gezegd worden!

17 september 2022 om 21:41

Denk dat je niet helemaal door hebt hoe de 1e goal valt. Kijk de herhaling zou ik zeggen

Als het tegenzit zie je eigenlijk pas wat voor een loserelftal Besiktas heeft. Allemaal spelers die al mislukt zijn bij hun eerdere club en daarom geen vechtlust, mentaliteit etc hebben. Allemaal mooi weer voetballers.

Fernandes is bang voor de bal waardoor de vrije trap erin vliegt. Weghorst loopt direct alweer te klagen na de laatste fluitsignaal. Ersin is de zoveelste balon.

Nee, dit Besiktas gaat geen kampioen worden.

17 september 2022 om 22:10

Wanneer Ghezzal en Dele Alli terug komen, zal het beter gaan, maar met deze 2 keepers zie ik ons ook niet kampioen worden.

Woutje Weghorst al op 4 goals. Wat een Mickey Mouse competitie is de Turkse competitie toch geworden.

Wel leuk voor Wout, hoop hem snel weer terug te zien in een iets serieuzere competitie. Die werklust van hem vond ik altijd prachtig om te zien.

Al 2 seizoenen rouleren we telkens de keepers en het gaat iedere keer mis. Als Mert weer terug is kunnen we in de rust onze keeper wisselen, aangezien ze dat zo graag willen. Het bestuur is hier de enige verantwoordelijke. We hebben niet op tijd verlengd met Ersin, de aanbiedingen zijn niet geaccepteerd omdat ze bang werden door het debacle met Ridvan en Emirhan en wanneer hij het salaris niet accepteerde, kreeg Ismael de instructies om hem te laten banken.

18 september 2022 om 00:11

Wel verlengen of niet verlengen. Ersin is blijven hangen en heeft zich niet doorontwikkeld. Is gewoon een hele slechte keeper, die in niks uitblinkt. Had hem graag zien gaan…

Ik vraag mij alleen een ding af. Bij het eerste doelpunt was er geen enkele speler die ff zegt hey het is een indirecte vrije trap? Als de keeper gewoon niks doet wordt de goal afgekeurd. (Fun fact: in mijn voetbaljaren heb ik ook zo per ongeluk gescoord en de scheids keurde het ook goed maar ik had geen idee dat het een indirecte vrije trap was). Besiktas was gewoon waardeloos en als ze zo spelen moet Fener echt knallen tegen ze.

18 september 2022 om 00:37

Dan komt ghezzal en dele alli terug en hopelijk mert in de goal, thuis spelen we wel ijzersterk

18 september 2022 om 01:21

Letterlijk zonder wedstrijdritme wil je ze erop gooien?

18 september 2022 om 11:06

Mert zonder wedstrijdritme is beter dan ersin en emre samen. Dele Alli lag er maar kort uit en ik denk dat ghezzal 45 min kan spelen

Er is meer aan de hand. Ik zag spelers heel agressief doen tegen elkaar. Iets loopt niet goed. Ik zag Cenk heel fel discussiëren met Redmond op de reservebank. Daarna toen Weghorst scoorde, liep hij direct naar Masuaku en pakte hij zijn hoofd beet en fluisterde iets heel lang in zijn oor en Masuaku had echt een hele woeste kop. Daarna zag ik ook Gedson en Cenk keiharde handgebaren maken naar elkaar. En toen Rosier gewisseld werd werd ie witheet en liep ie direct naar de kleedkamer.

Of de salarissen lopen achter. Of dit team heeft een hekel aan de coach.

Heerlijke overwinning gisteren bij Antalyaspor.

Helaas van de gelijke spel vorige x bij Hatayspor, hadden we 18 punten. Vorige week tegen Trabzon, verdiend gewonnen ook!