Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We willen onze jeugd beter begeleiden dan Ajax en Barcelona’

Laatste update:

In een zware poule met Borussia Dortmund, Arsenal en Galatasaray slaagde Anderlecht erin om te overwinteren in Europa. Door de 2-0 zege op Galatasaray verzekerde de Belgische topclub zich van plek drie in de poule. Manager Herman Van Holsbeeck is maar wat blij met die prestatie.

Volgens Van Holsbeeck is de overwintering een bevestiging dat zijn club op de juiste weg is. “We willen onze jeugd beter begeleiden dan Ajax en Barcelona. Anderlecht moet niet verkopen. Een ploeg die in januari een speler van Anderlecht wil zal tot drie keer meer moeten bieden dan de marktprijs”, aldus Van Holsbeeck tegen Het Niewsblad.

“Steven Defour speelt een grote rol in dat verhaal. Na zijn avontuur bij FC Porto maakt hij de jongeren duidelijk dat het buitenland niet altijd beter is”, besluit Van Holsbeeck. In de Belgische Pro League is Anderlecht momenteel de nummer twee met een punt achterstand op Club Brugge.

Denk je dat Anderlecht een betere jeugd kan krijgen dan Ajax en Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat Ajax doet is echt een utopie vergeleken alle andere clubs. De meeste mensen katten Ajax af na een klote partij tegen Cambuur of Psg. Maar als je echt in Ajax geïnteresseerd bent. Of je vind het leuk om eens in de materie te verdiepen. Dan moet je eens voor de lol op de Ajax site kijken. Zoveel trainers die spelers op diverse vlakken de spelers beter maken.

Bij Ajax worden spelers ook harder. In plaats van een leuk talent te wezen bij een subtop en met die gedachten de top willen halen. Dat gaat niet meer in de hedendaagse voetbal. Ajax wilt spelers opleiden als Ronaldo. Zeer gedisciplineerd met je sport bezig wezen. Een goede voedingsschema, maar ook kracht en explosiviteit op de 5 meter tot de 30 wordt getraind.

Ik ben trots op mijn. Anderlecht zou het ook goed doen om zoiets te gaan doen. Alleen het is wel simpel, je kan die gedachten kopen. Maar uit eindelijk is wie het uitvoert. En bij Ajax zitten er wel ontzettend veel grote vakmannen op de toekomst. Tot een grote judo sporter tot een hardloper tot de beste nummer 10 van de wereld.

29 november 2014 om 10:02

Ik vind het mooi om te zien dat er goed beleid bij Ajax gevoerd wordt en tijdens de CL-avonden verbaast het me elke keer weer dat Ajax een hoog niveau kan halen, iets wat in de competitie vaak niet gebeurt.

Je slaat echter wel een beetje door in je tweede alinea. 'bij Ajax worden spelers ook harder. In plaats van een leuk talent te wezen bij een subtop en met die gedachten de top willen halen'. Nou, daar merk ik vooralsnog weinig van... keer op keer geeft Ajax het in topwedstrijden weg, terwijl dat niet nodig is. Ik weet niet of ze harder worden, ik heb het gevoel dat er te veel focus ligt op positiespel en te weinig op het resultaat. Vraag me af of dat nog gaat komen, de kwaliteit om wedstrijden te winnen of een voorsprong te behouden.

Er is elk geval nog een lange weg te gaan, dus ik zou het beeld wat minder romantisch schetsen dan dat jij doet.

29 november 2014 om 10:04

@erwin

Het harder worden bedoel ik. Spelers werken bij Ajax echt veel aan hun persoonlijke vlak. Zie Van Rhijn die elke training 50x vrije trappen oefent. Maar ook Cilissen zo ontzettend serieus met zijn vak bezig. Maar ook Veltman, het komt er niet uit. Maar hij is wel ontzettend goed bezig.

29 november 2014 om 10:09

Dat heb je echt niet alleen bij ajax hoor..

29 november 2014 om 10:12

@jaitse

Dat andere tak van sporters bij Ajax de jeugd op diverse vlakken beter maken wel. Dit heb ik wellicht nergens anders gezien. Maar in Nederland zijn ze er sowieso de eerste mee. Maar het is fantastisch om te zien. Nederland zal qua voetballand wel steeds beter worden. Nu ook Feyenoord het ontzettend goed doet tot Psv.

29 november 2014 om 10:14

Dat gebeurt bij elke club hier? Ajax is echt niet de enigste

29 november 2014 om 10:07

Komop man.
""bij Ajax worden spelers ook harder""
Deze uitspraak slaat nergens op.
Tegen P S G liepen er echt watjes op het plein,geen passie ,duelkracht zero wel mooi voetbal maar voetbal dat in de vorige eeuw gespeeld werd(met suc6)
Nog één voorbeeld : Eriksen,prachtige speler maar laat hem niet in duel gaan,dat kan hij niet of hij durft het niet aan.
Passie,heeft hij nog nooit van gehoord.
""bij Ajax worden spelers ook harder"" ,komop,zeg.

29 november 2014 om 10:10

@zapper

Het is wel zo, gedisciplineerd met hun vak bezig. Maar wellicht weet jij het wel beter. Het is niet alleen Ajax1 maar ook meerdere teams. Ik kom regelmatig op de toekomst en ik zie ook wat er gebeurd. En hoor veel positieve verhalen van spelers en mensen. Als je ziet hoe zo jeugdteam van de B1 of C1 zo serieuze met hun vak bezig zijn. En mentaal zo ontzettend ver zijn.

Dat het tegen PSG er niet uitkomt dat kan toch? Of zeg ik iets vreemds. Niet elke speler in Ajax1 heeft die hardheid. Maar een Van Rhijn, Klaassen vind ik wel een ontzettend mooi voorbeeld. En ook een Andersen werkt er keihard aan hoor.

29 november 2014 om 10:54

@ahjacied

Zapper heeft het over jouw opmerking "bij Ajax worden spelers ook harder", niet over het wel of niet gedisciplineerd met hun vak bezig zijn.

29 november 2014 om 11:34

Ik vind het als psv-fan ook prachtig dat dit in nederland kan

29 november 2014 om 12:05

ahjacied,

Ik wil eens op een aantal dingen inpikken...

" Wat Ajax doet is echt een utopie vergeleken alle andere clubs."

En waarom? Stop nu eens met te denken dat de kwaliteit van de trainingen en trainers magisch zijn bij Ajax.

Het verschil zit hem erin dat Ajax er tonnen geld tegenaan smijt én veel spelers kan opleiden. Daar heb je dan ook weer veel trainers, veldjes e.a. zaken voor nodig.

En omdat je er meer kan opleiden dan een ander, komen er ook meer terecht bij de A-kern.

Maar kwalitatief maakt het bijna niks uit waar je zit als pakweg 16-jarige. Of je nu bij Ajax, Anderlecht, Feyenoord, AA Gent of pakweg Lille zit: overal trainen ze min of meer op dezelfde manier, overal werken ze met gediplomeerde trainers, overal worden ze medisch keurig begeleid, overal zijn de randvoorwaarden best in orde.

" Bij Ajax worden spelers ook harder."

Ah, maak dat eens hard, vriend.

" Ajax wilt spelers opleiden als Ronaldo."

Jaaaa, willen. Dat wil de rest ook. Maar je kan geen " Ronaldo's" maken. Eens om de zoveel jaar hebben er een paar clubs het geluk zo iemand in zijn rangen te hebben. Ze zijn gewoon zeldzaam en niet 'maakbaar". Het is dat de " Ronaldo's" van de lopende band rollen zeker bij Ajax? Echt wel niet.

" Anderlecht zou het ook goed doen om zoiets te gaan doen."

Maar dat doen ze al. Ja, ook zij halen er wel eens toptrainers uit andere sporten bij.

" En bij Ajax zitten er wel ontzettend veel grote vakmannen op de toekomst."

Ach niet overdrijven eh. Ik ga nooit beweren dat die mensen er niks van kennen. Dat is niet zo. Maar het is gewoon een kwestie van een methodologie toe te laten passen door mensen die echt goed kunnen coachen en graag met jeugd werken. En of ze nu een voormalig honderdvoudig international zijn of een illustere onbekende: dat maakt geen bal uit.

Die lopen er niet met bosjes rond, maar zo zeldzaam zijn die betere trainers nu ook weer niet.

Ik maak me sterk dat ze kwalitatief bij Anderlecht net hetzelfde bieden als bij Ajax. Kwantitatief is er wel een verschil.

Als Ajax echt zo beduidend kwalitatief beter was dan de rest, dan zou de hele wereld willen trainen bij Ajax. En dat is nu eens niet het geval.

29 november 2014 om 12:57

En daarom lopen er bij Anderlecht grotere talenten rond.

Ik zie 1 reactie, maar alwel bijna 80 stemmen.

Anderlecht is ook goed bezig met haar jeugd en het is niet voor niets dat beide clubs zo'n nauwe band met elkaar hebben. Ik kijk uit naar de nieuwe Praet of Tielemans op het ABN Amro Future Cup.

Wat betreft de overwintering heeft het denk ik grotendeels te maken met de situatie waarin Gala zich nu verkeert. Anderlecht was denk ik gewoon weer 4e geweest als Gala een meer competente coach had gehad.

29 november 2014 om 10:08

Dat is zeker zo. Vorig jaar eindigden ze laatste met 1 op 18 tegen Psg, Olympiakos en Benica. Dus een poule waar er wel iets meer mogelijk was.

Ze hebben geluk dat Galatasaray het zo slecht doet. En dan hoor je de voorzitter spreken over volgend jaar: ze willen de sterkhouders (praet, Mbemba, Defour...) houden en volgend jaar in de CL overwinteren . Het is wel leuk dat er nog eens een Belgische ploeg 3e wordt, en da's oook goed voor de coëfficiënt.

29 november 2014 om 10:39

Mja kan je zeggen. Maar Anderlecht heeft met Defour een grote brok ervaring erbij. Praet is ook veel beter. Mbemba is een absolute tank en Deschacht speelt het seizoen van zijn leven. Van den borre doet nu ook mee. En Hasi heeft meer de winnaasmentaliteit dan Van den Brom, dat slaat ook over op de spelers.

29 november 2014 om 10:42

En Tielemans is nu ook beter en constanter.

29 november 2014 om 10:50

Hasi is inderdaad heel belangrijk voor Anderlecht, maar is dit Anderlecht beter dan vroeger? Het zijn grotere talenten, maar zijn ze nu al beter dan Mbokani, Jovanovic, Juhasz? Ik denk van niet. Zeker Mitrovic is veel minder dan Mbokani.

Ze hadden wat geluk met Gala, maar speelden ook heel goed tegen Arsenal, da's hun verdienste. Misschien dat ze, als ze het in de EL heel goed doen, naar pot 3 kunnen opschuiven? Waarschijnlijk niet, maar hoop doet leven.

29 november 2014 om 10:55

Hoop doet inderdaad leven. Maar vorig seizoen was Juhasz geen basis meer en waren die grote namen er niet. Ik doelde eerder op vorig seizoen.

Ik vind dat Hasi enorm veel.toevoegt als coach. Maakt goede keuzes en heeft veel lef.

En ja hopelijk doen ze het daar goed. Hoop doet idd leven. Ach misschien ben ik te optimistisch

29 november 2014 om 11:03

Ja, weet ik, maar ik bedoel: het is 14 jaar geleden dat ze nog eens 3e werden. Het lukte nooit met Jova, Mbokani, Biglia en co. Ik vrees dat ze zichzelf weer eens overschatten, want ze gaan echt niet elk jaar 3e worden.

29 november 2014 om 11:40

Twee grote verschillen

Toen had je met Mbokani, Jovanovic, etc. heel wat ego's, mannetjes rond de 27,28 die op de top van hun carrière zaten die meer hun eigen show wilden spelen. Nu zit je met allemaal beloftevolle talenten die maar al te goed beseffen dat ze afhankelijk zijn van elkaar en teamprestaties om beter te worden en opgemerkt worden door grotere clubs om de stap te maken naar het buitenland. Collectief zit het daarom beter.

De tegenstanders van Anderlecht hebben mooie namen, maar Arsenal staat 8e in de Premier League en Dortmund voorlaatste (!). Ze zijn relatief zwak voor eigen kunnen, lijkt wel alsof je tegen een sterk Everton en Wolfsburg speelt. Dat Anderlecht tweede had kunnen worden zegt veel over de huidige kwaliteit van die teams. Galatasaray is een team vol ego's dat helemaal niet werkt voor elkaar. Logisch dat Anderlecht tweemaal sterker was.

Aan een beloftevolle gemotiveerde Praet heb je zoveel meer dan een een uitgebluste Sneijder om maar een voorbeeld te stellen.

De prestaties van dit team zijn beter dan in de tijd van Jova en Mbokani omdat het collectief er is.

29 november 2014 om 12:25

Edenhazard
Een ego heeft te maken met karakter, niet zozeer met leeftijd. Bijv. Mitrovic heeft een enorm ego. En Anderlecht had natuurlijk nooit 2e kunnen worden, dat is weer "als als als".

29 november 2014 om 12:40

Belgunner,

Vorig jaar speelden ze ook een paar goede wedstrijden in de CL hoor, maar verloren ze toch.

Je moet wat meeval hebben ook. Zeker als club uit een kleinere competitie.
Meeval met de loting, maar ook meeval op het veld.

Bij Galatasaray denk ik niet dat het probleem bij de trainer lag, eerder dat die ploeg iet of wat verouderd is en een beetje volgevreten. Komt nog eens bij dat een aantal spelers zijn loon niet op tijd kreeg en ook dat weegt bij spelers. Dat is gewoon geen zalig gevoel, komen werken en niet betaald worden. De meeste mensen laten het dan een tikkel hangen.

29 november 2014 om 12:29

Dit Anderlecht is veel gebalanceerder dan het team van twee jaar geleden. Als je daar Biglia wegnam, zakte het team als pudding in elkaar. Nu zit er in dit team veel meer voetballend vermogen dan twee jaar geleden waar het voornamelijk van individuen moest komen zoals Suarez en Mbokani. Nu kan het gevaar van alle kanten komen. Ook het verschil in speelstijl is frappant met Hasi die toch een stuk moderner speelt dan Van den Brom die veel defensiever speelde en zich meer richtte op countervoetbal.

@ahjacied, je mag trots zijn op jouw Ajax. Net zoals elke aanhanger van een andere club dat zal zijn op de vereniging waar hij fan van is. Ik voel in ieder geval geen enkele behoefte me in het Ajax-gebeuren te verdiepen. Omdat ik helemaal niets met de club uit Amsterdam heb. En het, vanwege het overdreven gepoch en geblaas over Ajax ook nimmer zal krijgen. Alsof er geen andere mooie clubs in Nederland bestaan. Het gepoeha en het misplaatste meerderwaardigheidsgevoel gaat bij steeds meer voetballiefhebbers weerstanden oproepen.

29 november 2014 om 10:34

Of een club de mooiste club van Nederland is, is inderdaad subjectief. Als geboren Haarlemmer en nu al een tijd woonachtig in Amsterdam, behoor al jaren tot supporter van deze club. Dit weerhoudt mij er niet van om bepaalde aspecten van andere clubs enorm te waarderen. Juist door je ergens in te verdiepen, kan je door "dat gepoch en misplaatste meerwaardigsheidsgevoel (laten we het op arrogantie houden)" heen prikken. Maar dat komt helaas bij de meeste mensen niet in hun op.

Het voetbal naast het veld wordt er hierdoor ook niet gezelliger op...

De jeugd van Anderlecht doet het ook uitstekend. In de Youth League staan ze geloof ik eerste in hun groep en die bestaat uit dezelfde ploegen als de CL.

29 november 2014 om 10:36

Evenals Ajax dus Dit is ook op dit moment de oplossing waar onze landen zich op moeten focussen. Talenten zo snel mogelijk op topniveau brengen zodat je er nog wat aan hebt. Dan kan daarna gefocused worden op het langer behouden van de talenten (als de Europese resultaten weer wat beter worden).

29 november 2014 om 10:50

Ja zeer jammer dat we die talenten niet kunnen behouden. Maar het is toch een troost dat ze zo goed presteren. Dat wordt een zeer grote uitdaging voor Anderlecht. Al die spelers hebben zich nu getoond in de CL. Tielemans is de enigste van de jonkies waar ik zeker van ben dat ie blijft.

Dat Anderlecht inderdaad als doel heeft overwinteren in Europa was wel duidelijk na de aankoop van Defour. Ik hoop niet dat ze zoals Ajax gaan denken en overmoedig worden want dan kost het hun kop, anders worden ze zo door een Salzburg of een Warschau verpletterd. Verder is de Europa Leaque dit naar een echt aantrekkelijk toernooi geworden. Ploegen zoals Feyenoord, club Brugge, Dynamo Kiev, en in mindere mate PSV doen veel meer hun best dan vorig jaar. Ook zijn er minder Oostbloklanden die meedoen wat de wedstrijden alleen maar aantrekkelijker maakt. Nu hoop ik ook eens dat Ajax eens ver kan komen want dat zou echt geweldig zijn.

29 november 2014 om 10:34

Op naar de halve finales Ajax-Anderlecht en Feyenoord-Club Brugge?
Ik geef de Belgische en Nederlandse ploegen weinig kans om ver te geraken, als je ziet welke ploegen er nog meedoen.

Mijn ploeg (club brugge) lijkt de groep te gaan winnen, hopelijk hebben we dan geluk met de loting en geraken we nog een ronde verder. Dan graag een mooie affiche.

De jeugd van Anderlecht is europese top. Tegenwoordig vaak ook beter/geliijkwaardig dan die van ajax. In de uefa youth league speelden ze dortmund, Arsenal en Gala van de mat, los op kop in hun poule. De aegon future cup werd al 2x gewonnen. Ook de Viareggio cup recentelijk op hun naam geschreven.

Ajax en Anderlecht zijn gewoon europese top als het op talenten aankomt. En dat zeg ik zonder te overdrijven.

Ik denk niet dat ze in de buurt van Ajax kunnen komen, maar ze hebben in ieder geval wel de juiste spirit en dat is al een goede basis

29 november 2014 om 13:08

De laatste jaren hebben ze een reusachtige inhaal beweging gedaan!
De jeugd ploegen winnen nu zelf toernooien in Italië en toernooien waar Ajax ook aan mee doet!

Kan ook een uiterst goeie generatie zijn uiteraard!

Ajax is nog zeker de beste , maar Anderlecht begint toch een beetje in de buurt te komen!

29 november 2014 om 22:55

Anderlecht en Ajax lijken ook vrij veel op elkaar.
zowel qua statistieken(landelijk) en qua moeite die er in de jeugd word gestopt.
Daarnaast is er ook jaarlijks een BBQ met Anderlecht en Ajax supporters.

De B-tjes van Anderlecht zijn beter, maar bij de A(1) -tjes weet ik dat nog niet, beide hebben een geweldige prestatie neergezet tijdens de groepsfase van de youth-league.
Ajax heeft misschien niet de maximale punten, maar het was 2x veel beter dan Barca, en er werd gelijkgespeeld tegen Apoel uit, maar die wedstrijd was 1 richtingsverkeer, ongelofelijk hoe die niet werd gewonnen.

Hopelijk komen beide ploegen in de toekomst een ronde verder in de CL, of kunnen ze tenminste wat klaarspelen in de EL, dus een halve finale.
EL word ook wat aantrekkelijker, en vaak zijn de CL-deelnemers die uitstromen in de EL ook erg sterk.

Als Anderlecht deze groep weet te behouden voor een jaar of 2 dan zie ik ze echt hele grote ogen gooien in Europa...mitrovic zal misschien wel willen vertrekken omdat hij zich 5x beter waant dan hij werkelijk is maar hem kunnen ze echt wel missen...

Anderlecht heeft echt een mooie selectie met veel jong talent en een aantal ervaren krachten, ik denk op dit moment ook een betere selectie dan Ajax... Hoop dat ze dit beleid door kunnen zetten en het Belgische voetbal weer wat aanzien kunnen geven.
Helaas heeft Standard al zijn toppers afgelopen zomer weer eens verkocht en moeten ze weer opnieuw beginnen.

Ze hebben met Tielemans al een mega talent.

Ondanks dat Barcelona en Ajax natuurlijk wereldvermaarde opleidingen hebben, vind ik niet dat je je aan beide moet spiegelen. Barça en Ajax leiden fantastische spelers op, maar ik heb ook mijn bedenkingen bij bepaalde aspecten van hun manier van werken. Zo heb ik vaak het gevoel dat hun jeugdspelers te veel worden opgeleid binnen de speelwijze van de club, het tiki-taka of - het negatieve synoniem ervoor - het eindeloos breien. Die wedstrijd van Ajax vorige week tegen PSG is daar een perfect voorbeeld van: technisch eigenlijk superieur, maar de spelers lijken helemaal vastgeroest in dat concept. Meer dan ooit is het in het hedendaagse voetbal belangrijk om verschillende spelsystemen te kunnen hanteren. Kracht combineren met techniek, snelheid met geduld, opbouwend voetbal met razendsnelle counters... Dat is wat ik totaalvoetbal noem.

Dat spreekt mij zo aan bij al die jongeren uit de Anderlecht-school, en eigenlijk uit de meeste opleidingscentra in België: ze zijn zeer compleet voor hun leeftijd. Jongens als Tielemans, Mbemba, Kabasele, Kawaya... Stuk voor stuk combineren ze power, snelheid, techniek en lef. Dat velen Afrikaanse roots hebben, is daar zeker niet vreemd aan. Die jongens zijn gewoon iets sneller rijp dan hun blanke leeftijdsgenoten. Hoe belangrijk fysieke paraatheid is, zie je ook aan de evolutie die Dennis Praet doormaakte: van frêle technicus naar allround klasbak. Reken daar nog eens de uitstekende sociale cel van Anderlecht bij (daarin zijn ze écht één van Europa's besten), en je hebt goud in handen.

Tot slot vind ik die manie die iedereen hier heeft met Ajax omdat zij hun clubiconen inschakelen in de jeugdwerking fel overdreven. Natuurlijk is hun ervaring enorm waardevol voor jonge talenten, dat valt niet te ontkennen. Maar een topvoetballer maakt toch niet per se een goeie jeugdtrainer? Het is niet omdat je niet op hoog niveau gevoetbald hebt, dat je geen revolutionaire ideeën over voetbal kan hebben en een visie kan overbrengen op tieners. Dat hebben mannen als Mourinho en Benitez al bewezen.


29 november 2014 om 16:31

Mbemba komt niet uit hun opleiding.

29 november 2014 om 21:16

Hij heeft toch twee jaar in de jeugd van Anderlecht gespeeld. Strikt genomen ben je dan natuurlijk geen jeugdspeler, maar ik kan me voorstellen dat er aan een 17-jarige die rechtstreeks uit Congo komt nog voldoende geschaafd kan/moet worden. En dat hebben ze met succes gedaan.

29 november 2014 om 21:24

Mbemba was 18. als je die als eigen jeugd gaat noemen kan je lestienne ook eigen jeugd noemen bij club brugge en meunier ook.

Nou nou ze winnen een keer van een matig draaiend Galatasaray en ze hebben weer praatjes in Brussel. Gelijk ook weer een Nederlandse club erbij halen. Ik denk dat Anderlecht nog heel wat jaren kan wachten voordat hun jeugd dezelfde status heeft als die van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren