Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'We hebben bijna twee jaar bovenaan gestaan in de Jupiler League'

Laatste update:
/

Vorig seizoen was de club er al dicht bij, maar ging het alsnog mis. Vrijdagavond besliste FC Zwolle echter voortijdig de titelstrijd in de Jupiler League en mocht het zich tot kampioen kronen. Na de zomer krijgt Nederland de Overijsselse formatie weer te zien op het hoogste niveau en daarvan gaat men de komende tijd genieten. Trainer Art Langeler verklaarde zichzelf na het veroveren van de titel dronken van geluk.

Een 0-0 remise op eigen veld tegen FC Eindhoven volstond voor een onoverbrugbare voorsprong op Sparta Rotterdam, dat op dezelfde avond ook punten verspeelde. Tal van spelers lieten aan Eredivisie Live hun blijdschap blijken. “Ik denk dat we de terechte kampioen zijn”, sprak verdediger Gerard Aafjes, die pas aan zijn eerste seizoen bezig is bij de Blauwvingers. “Hier is dat feestje!”, voegde aanvaller Nassi Maachi daaraan toe.

/

De spits, die met achttien doelpunten een belangrijk aandeel heeft gehad in het kampioenschap voor zijn club, was zeer blij met het succes. “De eerste keer dat ik een kampioenschap meemaak. Ongelooflijk”, sprak hij uit. “Ik blijf hier vanavond slapen, zaterdag mooie huldiging en dan zien we wel hoe het allemaal gaat.” Trainer Langeler, die met zijn kampioenschap in de voetsporen treedt van Fritz Korbach en Paul Krabbe, was ook bijzonder blij.

“Het was superspannend, het leek er op dat het niet zou lukken”, liet hij weten voor de camera's. “Bij een gelijkspel waren we virtueel kampioen en zou het volgende week gebeuren, maar dit is helemaal fantastisch. En ook zó verdiend, zeker ook na vorig seizoen. We zijn gewoon kampioen!” FC Zwolle was in het seizoen 2003/04 voor het laatst van de partij in de Eredivisie. Dat jaar degradeerde het na twee seizoenen aanwezigheid op het hoogste niveau.

Voor Arne Slot was het al de tweede keer dat hij kampioen van de Eerste divisie werd met FC Zwolle. De 33-jarige middenvelder en aanvoerder van de club was er ook in het seizoen 2001/02 bij, toen men de titel veiligstelde onder Krabbe. “Ontzettend bijzonder. Deze titel is meer dan verdiend, we hebben bijna twee jaar onafgebroken bovenaan gestaan in de Jupiler League. Helaas hebben we het vorig jaar niet gehaald, maar dit seizoen waren we duidelijk de beste”, aldus de routinier. Hij keerde in 2009 terug op het oude nest en speelde vrijdag al zijn 252ste duel voor FC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

en terecht, zo verdiend. prachtig

Komt gij allen naar zwolle voor een mooi feestje!!!!!!!

Geweldig voor de stad, geweldig voor de supporters en als ze slim zijn (en dat zijn ze) huren ze volgend seizoen net als RKC talenten bij de topclubs en dan geef ik Zwolle wel een paar jaartjes in de Eredivisie.

13 april 2012 om 22:25

Als ik heel eerlijk mag zijn, donderen ze als het aan mij ligt er gelijk weer uit, tenzaij ze een fatsoenlijk Grasveld aanleggen

13 april 2012 om 22:33

Dat slaat natuurlijk nergens op. Als je ziet dat zelfs een wereld club als AC Milan een belabberd veld kan hebben is dat geen reden om iemand een degradatie te gunnen.

13 april 2012 om 23:19

Liever een knollenveld waar de shirtjes vol modder zitten ,dan een wannabee veld waar ze na 17 wedstrijden hun shirt nog steeds niet hoeven uit te wassen

13 april 2012 om 23:23

Papegaaien praatjes zijn het! Een beetje de Johan Derksen en consorten imiteren door dat kunstgras maar af te kraken. Iedere profclub heeft tegenwoordig een kunstgrasveld tot hun beschikking dus ze hebben voorbereiding zat om er voor die betreffende wedstrijd aan te wennen.
Kijk de velden van bijv. Groningen of De Graafschap eens in Februari, daar moet je zoeken naar een paar grassprieten, alsof dat eredivisie waardig is!

13 april 2012 om 23:27

Gast ik kijk nooit naar derksen of wat dan ook, dus wat hun vinden over kunstgrasvelden weet ik niet, ik praat nu voor mezelf, en ik vind er niks aan, van mij mag Zwolle er volgend jaar gelijk weer uit, gewoon opzouten met dan neppe gedoe.
Liever het veld van Groningen in Februari, dat heeft ook zijn charmes, dan dat nepzooi van kunstgras, waar menigeen speler niet op kan spelen uit voorzorg voor blessures

14 april 2012 om 00:28

Volgens mij zat je altijd op de bank toen je voetballer was want na 17 wedstrijden heb ik mijn shirt echt wel een paar keer gewassen hoor..

Voor de rest is het hebben van een kunstgras efficiënt en financieel aantrekkelijk. Ieder team past het gras aan naar voorkeur. Iedereen dan maar misgunnen dat ze promoveren?

14 april 2012 om 11:47

Dat Ajaxieden moeten zeuren over het veld van Zwolle. Dat zou nu juist de laatste club moeten zijn die haar mond open moet zetten als het onderwerp ''speelveld'' a/d orde komt.

Oude mannen praat in optima forma. Wat een gezeur weer hier over kunstgras. Jullie gaan niet met de tijd mee, wen er vast maar aan! Dat kunstgras wordt steeds beter, in het nieuwe Heracles stadion wordt straks de 3e generatie kunstgras veld aangelegd, een veld wat natuurgras steeds dichter zal benaderen. Het is een kwestie van tijd, de jeugd speelt al op kunstgras, nog even dan willen ze (als ze profvoetballer zijn) niet meer anders. Ik geef natuurgras in het betaalde voetbal, met de hoge en gesloten stadions waar weinig lichtinval is , nog hooguit 10 jaar

Dit jaar is het wel verdiend, maar vorig jaar zeker niet. zn grote voorsprong en dan nog uit handen geven.
Ze hadden het vorig jaar verprutst en dit jaar is het wel gelukt

Heeft Zwolle eigenlijk een fatsoenlijk team om volgend jaar niet meteen weer te degraderen?

13 april 2012 om 22:31

Ze zullen spelers moeten huren zoals RKC vorig jaar heeft gedaan, maar met dit materiaal zijn ze niet minder dan Excelsior of de Graafschap.

14 april 2012 om 14:48

Het team wat ze nu hebben zitten een paar leuke spelers tussen maar denk niet dat ze met deze selectie het gaan redden. Ze zullen wel nieuwe spelers moeten aantrekken en een beetje creatief zoals Frgiooo ook zegt. Huren zou het goedkoopste zijn, want het is zonde om jezelf in de financiële problemen te helpen.

Ze spelen wel goed voetbal trouwens. De terechte kampioen!

Gefeliciteerd! Terecht als je het mij vraagt!

Alleen jammer dat ze kunstgras hebben, voor de rest is het een prima clubje! Dan maar Excelsior eruit dat compenseert elkaar dan wel qua veld!

Leuk team menig eredivisie clubs zou jaloers zijn op hun spel (ik benoem de clubs maar niet anders word ik weer uitgescholden door verschillende leden vanwege het uiten van mijn mening heel jammer...). Ze speelden vandaag niet eens goed maar het was voldoende ik denk dat we nu wel mogen stellen dat wij ze terugzien op het hoogste niveau volgend jaar

Ik had liever Sparta in plaats van Zwolle jammer. Heb echt een hekel aan dat kunstgras, moet eigenlijk verboden worden in de eredivisie.

13 april 2012 om 22:58

Waarom heb je een hekel aan kunstgras? Kan je club daar niet goed op voetballen?

13 april 2012 om 23:02

Als je het over PSV had die tegen Heracles moest spelen, toen het bleef haken op een gelijkspel moet je ook wel praten over andere bijzaken als bijvoorbeeld de weersomstandigheden op dat moment. Verder is het natuurlijk altijd weer aanpassen als je weer is op kunstgras speelt als je bijna alle wedstrijden speelt op natuur gras.

13 april 2012 om 23:09

Ik vind dat competitie vervalsing. De thuisploeg heeft dan een enorme voordeel vind ik. En voetbal hoort op normaal gras gespeeld te worden. Dat is mijn mening

13 april 2012 om 23:23

klopt wel wat barcapsver zegt, heracles is thuis bijna niet te verslaan, maar uit winnen ze nauwelijks, dus weldegelijk competitievervalsing

14 april 2012 om 08:52

dan lopen ze toch weer gelijk als ze uit alles verliezen?

Snap dat gezeur over kunstgras niet echt, het is altijd even 5 min wennen als je er op speelt, maar ik mag toch van profs wel verwachten dat ze zich kunnen aanpassen? vooral als ze er zelf ook op kunnen trainen.

En verbieden gaat ook leuk worden, dan mag je straks niet promoveren uit de jupiler omdat je kunstgras hebt... of ploegen uit de topklasse die eraan gaan komen, daar lopen er ook zat met kunstgras.

14 april 2012 om 11:59

Het wennen aan kunstgras zit tussen de oren van spelers en enkele trainers. We spelen op kunstgras denken ze dan. Als je naar Almelo moet, en straks naar Zwolle, dan heb je bij deze gedachte al een 1-0 achterstand. Kunstgras is een veld waar met name technische voetballers en teams die een hoge balcirculatie hanteren goed uit de voeten kunnen. Je ziet ook dat Ajax en Az in Almelo wel hun punten hebben gepakt. Verder is er maar één club die zich om de week moet aanpassen en dat is de club met een kunstgrasveld. Alle eredivisie clubs met natuurgras hoeven zich maar één of twee keer per seizoen aan te passen om op kunstgras te spelen. Wat een gedram over competitie vervalsing.

Wat nu echte competitie vervalsing is dat Ajax en PSV 50 tot 60 miljoen te besteden hebben en clubs als Excelsior, Rkc, straks Zwolle en Heracles het met minder dan 10 miljoen moeten doen. Dat is nu echte competitie vervalsing en daar hoor ik niemand over.

gefeliciteerd zwolle supporters.
het jullie club eindelijk gelukt om terug te keren op het hoogste niveau, maar het was dit seizoen opnieuw billenknijpen na de winterstop, de ploeg werd wederom zenuwachtig maar wisten het nu wel op tijd in bedwang te houden.

Gefeliciteerd Zwolle supporters jullie hebben het meer dan verdiend.
Het werd even spannend maar dat maakte het ook weer leuker.
Volgend jaar Eredivisie maakt niet uit of je misschien niet handhaaft, het is al mooi om zón seizoen even mee te pikken ; volgend jaar hoop ik dat het Zwolle stadion elke wedstrijd vol zit.
Veel succes Zwolle volgend seizoen ;

14 april 2012 om 13:48

Of het stadion vol zit is niet te controleren. Er is geen publiek te zien. Meer dan verdient vind ik ook overdreven, want het is niet bepaald overtuigend geweest. Zeker niet als je afhankelijk bent van je concurrentie die het heeft laten afweten.

Gefeliciteerd Zwolle. Kijken of jullie leuk mee kunnen voetballen in de Eredivisie en het ook verdienen. Ik kijk er in ieder geval naar uit volgend jaar.

2 jaar bovenaan in de jupiler league. En nu een jaar onderaan in de eredivisie. Het is maar net wat je ambieert.

14 april 2012 om 09:20

En wat is jouw voorstel? Promotie/degradatie afschaffen?

14 april 2012 om 09:35

Wat je zegt is niet eens zo gek. Je moet een systeem creeeren waarin alleen clubs op het hoogste niveau mogen spelen als ze daadwerkelijk iets toe te voegen hebben aan de competitie op zowel sportief als financieel vlak. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn club cambuur met enig fortuin door de playoffs rolt en in aanmerking komt voor promotie. Dan maak je meer kapot dan lief is en gaat de kwaliteit van de competitie naar beneden. De topklasse clubs word gevraagd of ze willen promoveren en daar zal je als clubs ook naartoe moeten gaan of vanuit de bond moet er een startkrediet komen zoals in engeland het geval is, anders ben je als promovendus 99 van de 100 keer ten dode opgeschreven.

14 april 2012 om 13:44

Dit vind ik toch echt een beetje slappe reactie. Welke club wil nu niet Ere-divisie spelen, zelfs al sta je onderaan, is dat echt wel een seizoen waard. Ik heb je deze reactie 2 jaar geleden ook niet horen maken, toen Cambuur op het punt stond te promoveren. Het komt echt over als een reactie van iemand die het een andere club niet gunt.

Zwolle is een mooie club, zeker een aanwinst voor de Eerste en Ere-divisie. Dat het helaas het meest lelijke stadion is in het Nederlandse voetbal, daar heeft Fc Zwolle voor gekozen. Ik zie liever de Graafschap in de Eerste-divisie, dan Zwolle. Leuke ambiance wat ook leuk is om naar te kijken.

Maar je hebt gelijk dat Zwolle 2 jaar bovenaan staat, en vorig seizoen het niet gered heeft, en dit seizoen ook met samengeknepen billen het wist te redden. Dat is overigens geen reden dat men een slecht seizoen draaien gaat in de Ere-divisie, in tegendeel kijk naar Rkc.

Cambuur, heeft het al een paar seizoenen niet waar kunnen maken, ik durf wel te zeggen dat met uitzondering van het anderhalf jaar Menzo, Cambuur sinds Han Berger, van geen enkele betekenis is geweest. En dat zal zeker pijn doen als je dan de angstgegner Zwolle wel succesvol moet zien, althans geldt enigzins wel voor mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren