Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wat Messi en Ronaldo doen is geweldig, maar hij is waar rolmodel’

Laatste update:

Marco Reus worstelt al enkel jaren met blessures en is dit seizoen pas vier keer in actie gekomen. De aanvaller van Borussia Dortmund miste de eerste helft van de afgelopen voetbaljaargang met een heupprobleem en liep in mei vorig jaar een zware knieblessure op die hem tot februari van dit jaar aan de kant hield. Matthias Sammer denkt echter dat de blessures Reus ook sterker hebben gemaakt.

“Marco heeft mij absoluut weten te overtuigen en ik heb veel meer respect voor hem gekregen door wat hij heeft meegemaakt. Als je Lionel Messi of Cristiano Ronaldo als voorbeeld neemt, zij hebben een paar blessures gehad en spelen al een decennium op een ongelooflijk niveau. Dat is zeker prachtig en daar heb ik ook respect voor”, legt de oud-coach van BVB uit aan Kicker.

“Maar ik denk dat de dingen die Marco mee heeft gemaakt lessen voor het leven zijn. Hij is voor velen een waar rolmodel. Niet opgeven, door blijven gaan, moeilijke fases overleven, stabiliseren om door te gaan met het leven, motivatie voor het vak laten zien, dat is Marco Reus”, gaat hij verder. Dortmund stelde Peter Stöger na het ontslag van Peter Bosz aan als nieuwe trainer en als het aan Sammer ligt, blijft de oud-coach van onder meer 1. FC Köln langer actief in het Signal Iduna Park.

“Natuurlijk, geen twijfel over mogelijk. Dat geldt voor iedereen die zulke dingen laat zien in zo’n moeilijke situatie. Hij krijgt niet genoeg krediet. De club, het team en de fans zijn weer verenigd. Het begin is er en die stabiliteit moet nu doorgetrokken worden. Wat hij nu al heeft laten zien is buitengewoon. Ik denk niet dat ze de eindstreep hoeven te bereiken om te kunnen beoordelen wat Stöger al gedaan heeft. De manier waarop hij kalm blijft, geruststelt en het team tegelijkertijd ook stabiliteit en vrijheid geeft is precies het goede recept.”

Vind jij dat Borussia Dortmund langer door moet gaan met Peter Stöger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou wat Reus heeft mentaal niet aankunnen misschien, geweldig voetballen en dan steeds weer die blessures waardoor je zelfs het wk mist. Deze man verdient veel respect

Oke, als je zoveel pech hebt met blessures en continu weer terug weet te komen en daarnaast nog eens een hoog niveau weet te halen kan ik niet anders dan m'n pet afnemen voor de mentale weerbaarheid van Marco Reus. Wat dat dan vervolgens met het niveau en de blessures van Ronaldo en Messi te maken heeft is dan weer onbegrijpelijk.

Ik denk dan maar dat de beste man graag in het nieuws komt en als je dan die 2 namen noemt, wordt je (zoals je nu ziet) vast wel geciteerd in de Euorpese kranten en internetsites..

26 februari 2018 om 18:50

Sammer is een van de grote redenen waarom Bayern weer een absolute topclub in Europa is. Die man is echt superintelligent volgens mij. Ook als speler een legende, heeft o.a. de CL met Dortmund gewonnen. Als hij iets zegt dan mag je daar wel gerust even over nadenken, hij is echt niet zo een aandachtsh**r als Lothar Mattheus of zo.

Hij is in der daad een rolmodel. Vooral voor de jeugd hier in Dortmund. Hij is de "local boy" puur sang, de gepersonifieerde Ruhrgebiets jongen.

Voor hem zal ik altijd naar het stadion gaan, het is altijd, ook aan zijn minder goede dagen, een belevenis. Of, zoals Superbuli dat zo tpuntig zei: "ik krijg een glimlach als ik hem zie voetballen". In iets meer dan 4 uren is het weer zo ver.

26 februari 2018 om 16:43

Nou als rolmodel voor vind ik hem niet echt geschikt. Als je jarenlang zonder geldig rijbewijs rond rijd ben je in mijn ogen niet geschikt als rolmodel.

26 februari 2018 om 17:00

Nou rijden kan hij blijkbaar wel.

Reus is gewoon een voorbeeld prof, als het om voetbal gaat en alles geven voor je club staat hij in dat rijtje spelers. Voor mij blijft hij top3 linksbuiten samen met Cristiano en Neymar. Ik hoop overigens al jaren dat Real hem koopt maar dat zou wat zijn samen met Bale steeds geblesseerd zijn 😂 laten we hopen dat het minder wordt met zijn blessure of dat hij zelfs gewoon weer een seizoen lang blessure vrij blijft.

26 februari 2018 om 17:03

Tja, dat is nou het verschil van Ruhrgebietsmensen met bijvoorbeeld Nederlanders of mensen uit Beieren.

Natuurlijk was zijn vergrijp met betrekking tot zijn rijbewijs heel slecht en ii ook niet goed te praten. Maar, hij heeft ervoor betaald en het was zeker een belangrijke les voor hem in zijn leven.

Hij heeft zich uit al zijn blessures, ook uit de rijbewijs situatie, terug geknokt. Dat maakt de mensen uit het Ruhrgebiet bijzonder, de"never give up" mentaliteit. Als je vaker met Schalke fans in gesprek komt, zal je misschien eerder begrijpen wat ik bedoel.

26 februari 2018 om 17:09

Ik zal het zaterdag navragen, of ze Reus daar een rolmodel vinden. Denk dat ze daar op de nordkurve anders over denken.

26 februari 2018 om 18:04

Jammer, jij snapt niet wat ik probeer te vertellen.

Het gaat om de type mens in het Ruhrgebiet, het gaat niet om het verschil tussen Schalke en Borussia. De fans zijn allebei (meestal) uit deze streek afkomstig.

Geweldige speler. Hoop dat hij in ieder geval het WK haalt. Oogt krachtiger en loopt minder met de bal. Wel handig om al die tackles te ontwijken. Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren