Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waarom de tweede plek lucratiever kan zijn dan het kampioenschap voor Ajax

Laatste update:

De uitschakeling van Ajax in de Champions League heeft ook gevolgen voor de effectenbeurs. De Amsterdammers zagen de koers dalen, waardoor een aandeel nog 13,05 euro waard is. Verwacht wordt dat de club dit seizoen rode cijfers zal schrijven. Bij plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League had de club 12,5 miljoen euro kunnen bijschrijven. Ook voor het bereiken van eventuele verdere finales lagen tientallen miljoenen euro's in het verschiet. In financieel opzicht zou een tweede plek in de Eredivisie lucratiever zijn dan het kampioenschap, schrijft De Telegraaf.

Over de periode juli tot en met december 2021 boekten de Amsterdammers een nettowinst van 2,5 miljoen euro, ten opzichte van 38,5 miljoen euro in het voorgaande jaar, zo bleek onlangs uit de halfjaarcijfers. Dat betekent een winstdaling van afgerond 93,5 procent. Het grootste deel daarvan ligt geworteld in de relatief geringe transferinkomsten dit seizoen. Vorig seizoen haalde Ajax aanmerkelijk meer inkomsten binnen door de verkoop van spelers. Transfers van onder meer Hakim Ziyech (Chelsea), Donny van de Beek (Manchester United) en Sergiño Dest (Barcelona) zorgden voor een totaalbedrag van 85,2 miljoen euro aan vergoedingssommen.

Terwijl de inkomsten van de UEFA na dinsdagavond ophouden, blijven de salarissen van de spelers wel gelijk, waardoor Ajax flink in het rood zal eindigen op 30 juni 2022, schrijft De Telegraaf. Het dagblad stelt dat Ajax er in financieel opzicht goed aan doet om in de Eredivisie als tweede te eindigen. "Ook al omdat Ajax dan in aanloop naar het nieuwe seizoen drie voorrondes kan spelen. Alleen is het risico op voortijdige uitschakeling aanwezig, zoals PSV afgelopen zomer overkwam toen het in de play-offs kopje onder ging tegen hetzelfde Benfica dat dinsdag Ajax in rouw dompelde", aldus het dagblad.

Ajax verwacht wel dat zowel het operationeel resultaat als de nettowinst aan het eind van het seizoen 2021/2022 negatief zal zijn, vanwege de voortdurende impact van de coronacrisis. Financieel directrice Susan Lenderink sprak soortgelijke verwachtingen ook al uit na afloop van het vorige halfjaar. Alleen een megatransfer voor het einde van het boekjaar op 30 juni 2022 kan nog voor zwarte cijfers zorgen. Indien de Amsterdammers kampioen worden, zijn ze verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League volgend seizoen. Anderzijds dient de club dan wel een kampioensbonus uit te keren aan de spelers.

Ajax beleefde een van de meest lucratieve seizoenen in de Champions League en haalde, mede door een foutloze groepsfase, ruim zeventig miljoen euro op. Alleen in het seizoen 2018/19, toen de Amsterdammers het tot de halve finale schopten, werd meer verdiend. Destijds eindigde de Eredivisionist op 95,3 miljoen euro aan premies. De helft van de in totaal ongeveer 70,5 miljoen euro van dit seizoen was al binnen op het moment dat Ajax aan de groepsfase van het miljardenbal begon. De Amsterdamse club kreeg een startpremie van 15,6 miljoen euro, plus een coëfficiëntenbonus van ruim 20 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het 1 april? Ff lekker 3 voorrondes spelen waarin je geen enkele zekerheid hebt op plaatsing. Ajax begroot op CL dus als ze het niet redden heb je pas een probleem. Maar bedankt voor de tip, Telegraaf.

17 maart 2022 om 09:43

Wat een onzin inderdaad. Lijkt net alsof iemand naast een fles wodka dit stuk heeft zitten typen. Waardeloos.

17 maart 2022 om 09:45

Niks mis met de fles wodka erbij

17 maart 2022 om 09:56

D'r wordt al langer gezopen op de sportredactie van De Telegraaf, waar de grootste onzin van de pers afrolt. 'zit de drank in onze Valentijn, staat de krant voor leugens en terpentijn.'

17 maart 2022 om 10:53

'zit de drank in onze Valentijn, staat de krant voor leugens en terpentijn.'

Die mag zo op een tegeltje!

17 maart 2022 om 09:47

In het legendarische CL seizoen in 2019 hebben wij ook de volledige voorrondes moeten spelen toch?

17 maart 2022 om 10:33

Waar is dit nou voor nodig? Ik weet niet voor welke club jij bent (duidelijk geen Ajax), maar voordat je dit soort teksten uitbrabbeld moet je met clubje er misschien eerst voor zorgen dat ze de (halve) finale van de CL halen.

17 maart 2022 om 10:45

Dus je weet 100% zeker dat jullie weer 3 voorrondes gaan overleven omdat in 2018/2019 was gelukt en je vind ook beter dat jouw club (of any andere club) het kampioenschap mist zodat ze geen winstpremies hoeven te betalen (dus financiële motieven gaan boven sportieve motieven)

17 maart 2022 om 10:45

Dat was historisch inderdaad @benficainsider. Maar je weet zelf heel erg goed, dat je hoopte dat jouw reactie andere reacties uitlokt. Mission accomplished, goed gedaan!

17 maart 2022 om 10:57

@benficalinsider
Gister een accountje aangemaakt na de nederlaag van Ajax. Vandaag nog even lekker trollen totdat ie weer geblokkeerd is en je weer een nieuw accountje aan moet maken.
Misschien een ideetje om een wachtperiode in te voeren, pas na 14 dagen kan je dan reageren. Scheelt een hoop van dit soort figuren.

17 maart 2022 om 11:06

Mark respect voor je reactie, het niveau van die trollen is om te huilen.

17 maart 2022 om 11:43

Benficainsider ben jij toevallig het nichtje of neefje van Realmadridinsider? Kritiek mag altijd, dat heb ik zelf ook na die walgelijke wanprestatie. En het feit dat we nog steeds geen plan b hebben, dat is niet te accepteren na al die jaren! Maar het feit dat je gisteren een account aanmaakt, voor dit getroll is uiterst triest.

17 maart 2022 om 11:51

Wel grappig een Benfica fan die over choke begint. Hoeveel europeesche finales hebben jullie gespeeld, best een paar, en hoeveel gewonnen?

17 maart 2022 om 12:20



Benfica, de vraag is natuurlijk of je hier kunt reageren zonder provoceren (om die wedstrijd überhaupt op te rakelen en het dan choken te noemen). Dat lijkt me gezien de reacties die je er geeft, na er op aangesproken te zijn, een enorme uitdaging voor je. T lijkt me mission impossible, maar misschien verras je me nog.

17 maart 2022 om 12:21


dabor, die statistieken ken ik eerlijk gezegd niet, maar ik weet wel dat ze “choketen” in 88 tegen psv, maar laat ik dat niet oprakelen hier, voordat hij begint over de laatste versie van psv tegen Benfica ðÿ˜‰

17 maart 2022 om 12:33

Ik ben het heel erg met je eens, hoe pijnlijk de wending ook was.
Ajax had daar nooit mogen verliezen maar deed het wel, echt bizar dat het gebeurde.
Jammer ook dat Benfica nu van Ajax won, qua voetbalspel echt niet beter maarja de bal moet in het net. Gefeliciteerd en ik ga mijn wonden likken.

17 maart 2022 om 09:48

Het is een onzinnig verhaal, maar vermoedelijk spelen de kampioenspremies hier ook een rol. Ik zie het niet staan in dit stuk, maar het scheelt vast behoorlijk als je die niet hoeft uit te keren.

17 maart 2022 om 09:51

Laatste zinnetje staat iets over een kampioenspremie.

17 maart 2022 om 10:08

Staat wel in de tekst, dat is ook het argument van de Telegraaf. Maar al moet Ajax 20 miljoen uitkeren aan kampioen premies dan nog weegt dat niet op tegen het geld wat ze krijgen uit de directe plaatsing van de CL.

17 maart 2022 om 10:58

Ik zie het, toch overheen gelezen. Of het is later toegevoegd

17 maart 2022 om 09:58

Ajax begroot meer dan cl. Ze moeten naast cl inkomsten ook een mega klapper maken op de transfermarkt. Anders is er een dik verlies

17 maart 2022 om 10:14

Nee hoor. Dat is nu door Corona zo. Ajax begroot op CL groepsfase en heeft dus doordat ze de KO-Fase bereikt hebben, 15 tot 20 miljoen extra verdient. 50 miljoen moest er verkocht worden, dat is nu dus 30-35.

17 maart 2022 om 11:12

Daarnaast gaat Ajax wel voor 50 miljoen euro verkopen als ze dat zouden willen.

17 maart 2022 om 11:18

Ach, kinderachtig dit. Moet je hier nou een account voor aanmaken? Benfica is ook gewoon een matig ploegje. Die hebben het meest gelukkige Europese seizoen in hun historie. Hoe dan ook zou ik niet over Ajacieden zeuren als je zelf zo kleinzielig bent om speciaal een account aan te maken om wat Ajacieden te jennen. Ik mag hopen dat je de volwassen leeftijd nog niet hebt, want anders heb je nog een flinke inhaalslag te maken.

17 maart 2022 om 10:10

Ajax hoeft dan maar 2 voorrondes te overleven. Doordat Nederland gestegen was naar de 7e plaats begint de nummer 2 vanaf komend seizoen in de 3e voorronde van de CL i.p.v. de 2e voorronde.

Maar inderdaad: het risico is te groot aangezien je in die voorrondes uitgeschakeld kan worden. En Ajax begroot niet alleen op CL, maar op overwintering in de CL, zoals VI al concludeerde uit de halfjaarcijfers. CL niet halen zou dan meteen een gat van zo'n 60 miljoen in de begroting slaan.

Misschien kan Femke garant staan?

17 maart 2022 om 09:54

Wie is Femke?

17 maart 2022 om 10:05

Femke Heemskerk, zwemt als een malle!

17 maart 2022 om 10:06

Burgemeester van Amsterdam

17 maart 2022 om 10:08

Halsema de burgemeester van Amsterdam :S
Maar wat een onzin artikel zeg, 1ste worden is altijd beter omdat je dan gegarandeerd bent van die inkomsten en niet onzeker bent. Stel je wordt 2de en sneuvelt in de laatste voorronde dan heb je niets en is het financieel ineens niet beter. Voor de competitie zou het beter zijn als PSV kampioen wordt en zo gegarandeerd extra miljoenen krijgt om Ajax wat bij te houden.

Dit is wel hele slechte journalistiek. Oh, het is de telegraaf...

17 maart 2022 om 09:48

Wat verwacht je dan ook van een rodelblad? Dit is inderdaad wel heel erg gezocht. (als je meer wedstrijden speelt heb je meer recettes) no shit Sherlock. Dat je dan een andere seizoensopbouw krijgt waarbij je vroeger moet pieken en je dus op een gegeven moment een dip kunt krijgen met risico op uitschakeling en dus mislopen van een veelvoud van die recettes vergeet de Telegraaf even. Maar ja verder nadenken dan vandaag lukt ze daar ook niet echt. (de eerlijkheid gebied te zeggen dat het dit seizoen wel anders lijkt te lopen, PSV heeft de dip lijkt het al gehad, terwijl Ajax er nu in komt)

haha hou op hoor. Ik zei het dinsdag ook al, toen ze het de wedstrijd van 12,5 miljoen noemden ipv de wedstrijd om de laatste 8 van de CL te halen.
Wat een hoop onzin, ben je nou een voetbalsite of t financieel dagblad.

Straks zeggen ze nog: Ajax kan beter geen prijzen winnen, dat scheelt premies. Dus je kunt geld besparen door niks te winnen

Ik wist niet dat Theo Maassen tegenwoordig ook stukken schrijft voor de telegraaf?

Dit is met afstand de meest domme logica die ik van de Telegraaf ooit heb gezien.

Die tweede plek die afgelopen seizoen zo lucratief bleek voor PSV? Hebben we het echt over die tweede plek?

17 maart 2022 om 12:06

Ben het met je eens, maar ik verwacht dat Ajax wel geplaatst is in de voorrondes, een ronde minder hoeft te spelen en met de selectie sowieso meer kans maakt om die te overleven. Voor het Nederlands voetbal zou PSV kampioen moeten worden en Ajax 2e, om de grootste kans te hebben op 2 clubs in de groepsfase CL. Overigens in de huidige vorm van Ajax, is PSV zeker niet kansloos om kampioen te worden.

17 maart 2022 om 12:41

Die volg ik. Maar Ajax schiet de laatste jaren ook niet bepaald uit de startblokken in de eerste weken. En met voorrondes begint het echte werk vaak al voordat de Eredivisie Ãâ¼berhaupt begonnen is.

Het artikel gaat verder natuurlijk nergens over. Alsof Ajax zo berekenend te werk zou gaan. Alsof een titel niet veel meer "waard" is dan die Champions League-miljoenen.



17 maart 2022 om 13:28

Tjaah je zegt dit nu maar jullie zijn toch echt gestuit op Benfica net als wij in de laatste voorronde. Hoezo denk jij dat jullie toen wel zo ff hadden gewonnen van Benfica?

Het zou zomaar kunnen dat Ajax aankomende zomer behoorlijk in de stijgers moet. Er zullen een aantal vertrekken, waaronder Nous, Onana (danilo en Labyad) al zeker zijn. Een aantal spelers verwacht men ook dat vertrekt, waaronder Nico en Gravenberch. En het is de vraag in hoeverre Brobbey, Antony en Haller blijven. Daarnaast was Ajax al van mening dat er al een buitenspeler bij moet komen, en Tadic en Blind aankomend jaar weer iets ouder worden en het nu lijkt dat ze al minder worden. Ik denk juist dat kampioen worden van een heel groot belang is voor Ajax om rustig de selectie op orde te krijgen.

Voor een keer steun ik de Telegraaf. Het is idd beter dat Ajax tweede wordt.

17 maart 2022 om 11:13

Gelukkig iemand die nog de humor ervan inziet want het zijn echt clowns daar.

17 maart 2022 om 11:27

Ja, joh. Is toch ongelofelijk heerlijk om eerste te worden?
Je bent kampioen om te beginnen, de hoogste eer in het voetballand.
Daarnaast het comfort van de CL, de positieve aandacht, waarde selectie enz.

17 maart 2022 om 14:13

Ik ook. Misschien het artikel even doorspelen naar Ten Hag. Ze boffen dat Overmar$ er niet meer zit, die had er zeker op aan willen sturen als er meer centjes mee te halen waren.

Het zou voor mij financieel beter zijn om een loterij lot te kopen en mijn baan op te zeggen, risico is wel dat ik de loterij niet win.

17 maart 2022 om 10:29

Technisch gezien heb je dat inkomen nodig om dat lot te kopen. Maar verder heb je helemaal gelijk. Hop, op naar de Primera.

17 maart 2022 om 12:30

Echte Nederlander he, die hebben nog wel wat knaken ergens liggen

17 maart 2022 om 12:42

True. Maar die nuchtere Nederlander weet natuurlijk ook dat je de loterij winnen niet bij de eerste poging aftikt.

17 maart 2022 om 11:13

Neehoor, als je een beetje kansberekening doet dan is het inkomen van je baan gegarandeerd en de kans op inkomen uit de staastloterij bijna nul. Als daar een financieel coefficient van zou maken dan is het dus verstandiger om je baan te behouden.

17 maart 2022 om 12:30

Dus eigenlijk zeg je dat het onzin is, net als de reden van de Telegraaf? Aangezien het beoogde resultaat alles behalve een zekerheidje is.

Uhm dit lijkt me toch een knap staaltje copium, tuurlijk is eerste worden beter, die voorrondes doorkomen is al lastig zat

eerste worden is sowieso beter, dan ben je meteen geplaatst voor de groepsfase van de Cl.
anders heb je eerste een paar voorrondes te gaan, en niet eens de zekerheid dat je die allen doorkomt zodat je in de CL uitkomt.

Laten we AUB stoppen met voetbalclubs analyseren alsof het financiële instellingen zijn. Het gaat hier om sport en ambities. Het doel is altijd primair om te winnen niet om winst te maken.

Eerlijk gezegd verwachtte ik een sterk onderbouwd artikel zodra ik de titel las. Bijvoorbeeld over lagere premies bij het mislopen van het kampioenschap. Dit is gewoon broddelwerk.

VZ, jullie mogen kritischer zijn in jullie nieuwsselectie.

Misschien wel lucratiever, maar toch een risico welke je als club niet wil nemen lijkt me

Wat een onzinverhaal,

Als je eerste word moet je inderdaad premies uitkeren,
Maar bedenk ook dat je premies krijgt van sponsoren, je krijgt meer voor tv-gelden en kan de seizoenkaarten duurder maken.

Ook moet je bedenken dat Nederlandse clubs zich over het algemeen niet makkelijk plaatsen voor de CL, dus als je tweede word, weet je dat je nooit het CL geld alleen opstrijkt. Want de nummer 1 is direct gekwalificeerd. Stel je word eerste en de nummer 2 redt het niet, dan kan je meteen week 35 miljoen bijschrijven, waar dit anders maar een bedrag is van ongeveer 20miljoen.

Artikel geschreven vanuit super eng financieel perspectief waarbij alleen de winstpremies die betaald moet worden bij kampioenschap wordt vergeleken met de directe opbrengsten. En ook dan als uitgangspunt dat je 3 voorrondes CL gaat overleven. (je zal net als PSV altijd lastige Benfica tegenkomen). Op lange termijn is echter kampioenschap veel meer waard. Meer/blije supporters, meer sponsors, meer tv gelden, meer shirts verkopen, gegarandeerd CL waardoor spelers eerder geneigd zijn te blijven of een transfer naar jouw te maken, lucratieve oefen toernooien in zomer i.p.v. voorbereiden op voorronde, voetballers (je werknemers) blij met zowel bonus als kampioenschap etc. Het zou wat zijn als een organisatie blij is als ze hun doelen niet halen zodat ze hun werknemers hun bonus niet hoeven uit te keren.

Wat een onzin allemaal. 👎🏼Gewoon kampioen worden en met de premie voor de groepsfase CL (wellicht zonder PSV, dan nog meer premie) is het eventuele verlies alweer weggewerkt + er gaan nog wel een paar spelers weg.

Steeds als je denkt dat de Telegraaf niet nog dommer kan worden... Deze suggestie is zo dom dat ik bijna mijn hersencellen voel verdwijnen na het lezen ervan. Chapeau Telegraaf, weer een nieuw dieptepunt!

Natuurlijk grote onzin want je kunt ook wat oefenpotjes gaan spelen her of der en daar geld voor vragen. Eruit knallen in een voorronde is funest, wat minder halen uit oefenpotjes een klein risico.

Wel heeft Valentijn natuurlijk groot gelijk dat de risico's die Ajax is gaan nemen veel te groot zijn. Het salarisplafond is door het dak geschoten terwijl de spelers niet ineens zoveel meer kwaliteit hebben. Met al die zinloze dure aankopen voor de bank en in het team heb je zo ineens al je reserves opgemaakt, en nog erger moet je je beleid naar beneden gaan bijstellen, lagere salsrissen, verplicht spelers verkopen tegen lagere bedragen. Dit zie je al terug bij Neres maar gaat nog meer duidelijk worden zo.

Iedereen prees overmars altijd voor zijn beleid maar hij zit nu lekker thuis van zijn commissies te genieten en Ajax met een heel groot probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren