Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrijgegeven audiofragment schept volledige duidelijkheid ‘spookgoal’ in Clásico

Laatste update:

De Spaanse voetbalbond heeft beelden en audiofragmenten vrijgegeven van de belangrijkste momenten tijdens el Clásico. Er komt onder meer naar voren wat de basis is geweest van het besluit om een ‘spookdoelpunt’ van Lamine Yamal niet te tellen.

Eerder op de maandag maakte FC Barcelona-president Joan Laporta al bekend alle fragmenten op te vragen bij de RFEF. Hij trekt publiekelijk de capaciteiten van de arbitrage in twijfel die de leiding had over het duel met Real Madrid (3-2). De Spaanse bond heeft gehoor gegeven aan de wens van de Catalanen.

Zondagavond dacht Yamal zijn ploeg bij een 1-1 tussenstand een nieuwe voorsprong te bezorgen. De vleugelspits rondde af en klopte mogelijk doelman Andriy Lunin, die de bal (deels) achter de lijn leek te stoppen. Door het ontbreken van doellijntechnologie keek de videoscheidsrechter minutenlang naar het moment, maar uitsluitsel kon niet worden gegeven. Er kwam geen doelpunt voor Barcelona.

Uit het fragment wordt duidelijk dat de arbitrage besloot om het doelpunt niet goed te keuren, omdat er geen duidelijk beeld is dat uitsluitsel geeft over de situatie. Op advies van videoscheidsrechter José María Sánchez Martínez telde César Soto Grado de treffer van Yamal niet.

“Er is geen doellijntechnologie hier”, vertelt Soto direct aan diverse spelers van Barcelona. “We moeten wachten op de VAR.” Hij krijgt direct respons vanuit de VAR-ruimte. “Wacht even, César. We checken de beelden uit alle hoeken.”

“Door het lichaam van Lunin kunnen we het niet goed zien. We blijven zoeken naar bewijs. Dit beeld zegt me niks, en dit beeld ook niet. Dit beeld niet, dit evenmin.” Soto wijst op de zorgvuldigheid. “We hebben geen haast, dit is een belangrijke beslissing.”

Uiteindelijk wordt duidelijk dat er geen enkele camera is die uitsluitsel kan geven. “We hebben geen enkel bewijs dat de bal de doellijn is gepasseerd. Daarom moet je het spel hervatten met een corner. We hebben geen enkel bewijs”, aldus de VAR.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vandaag wel een hoop beelden gezien waar je de bal over de lijn ziet gaan. Vaak ook gewoon duidelijk. Maar ja, je kan het niet zeker weten. Voor het zelfde geldt zijn het nep beelden om clicks te verzamelen. Feit is dat het gewoon extreem dom is voor zo een grote en belangrijke competitie om geen doellijn technologie toe te passen.

22 april 2024 om 19:13

@linley en ook wel 10tallen beelden dat de bal niet over de lijn is geweest. Je werd er mee dood gegooid. Maar deze 4 mensen van de var hebben het van alle hoeken bekeken en geen enkel beeld kan het precies aantonen .. gewoon een prima beslissing om dan een corner te geven.

22 april 2024 om 19:46

Och ja, gisteren op het live-beeld en meerdere herhalingen en vandaag op bewegende beelden en still frames gezien dat Cubarsi hinderlijk buitenspel stond bij de inzet van Yamal. Hoor je ook nooit meer wat van natuurlijk. Als hij over de lijn was geweest (voor de volle 200% zoals zelfs stellig beweerd wordt), dan had de VAR hem sowieso moeten afkeuren.

De bal was gewoon over de lijn en het moest een doelpunt zijn. Maar goed ook zo dom van Javier Tebas dat die de doellijn technologie heeft afgschaft.

Verder vind ik dat Laporta gewoon zijn verlies moet accepteren..

22 april 2024 om 18:22

De bal was niet gewoon over de lijn.

Gedeeltelijk zeker.
Helemaal is op geen enkele camera met 100% zekerheid te zeggen.

Geen enkel getoond beeld laat de bal 100% volledig over de lijn zien.

22 april 2024 om 18:27

@ivanildo11

Als je goed terugkijkt zie je dat die bal over de lijn was gegaan.

22 april 2024 om 18:33

Maar als het op 1 beeld lijkt dat hij heel misschien over de lijn is, maar het op een ander beeld lijkt van niet en op andere beelden niet te zien is dan is het in ieder geval niet zo duidelijk als dat jij nu wil beweren

22 april 2024 om 19:36

Lunin z'n handschoen is vrijwel gelijk met de bal.
Als je van achter kijk zie je dat Lunin z'n handschoen over de lijn (de kant naar het veld toe) is.
Dit kan nooit in z'n geheel over de lijn zijn geweest.

22 april 2024 om 18:23

Hoezo heeft Tebas de doellijntechnologie afgeschaft? Ik wist dit niet eens eerlijk gezegd.

22 april 2024 om 18:28

@geeninspiratie

Geen idee waarom hij dat heeft afgeschaft, heel dom van Tebas ook.

22 april 2024 om 18:42

Belachelijk dat je in La Liga geen doellijntechnologie hebt. Je hebt het zelfs in de Championship

22 april 2024 om 18:29

De VAR kon het vanuit 800 hoeken niet zien, maar Messi_123 heeft het wel kunnen zien. Jammer dat ze zo’n onafhankelijke bron niet hebben geraadpleegd. Gemiste kans.

22 april 2024 om 18:35

@groenekat

Ja idd heel jammer.

22 april 2024 om 19:21

De VAR gebruikt hun eigen camera's. Maar los van de VAR hebben TV studio's, fotografen, publiek etc ook beelden.

22 april 2024 om 19:03

Ok @messi_123 de bal was over de lijn.. De eindstand is dus 3-3.. Barca maakt nog kans op de titel.. Tevreden..

De wedstrijdleiding kon niet uitmaken als de bal over de lijn was maar supporters wel.. Misschien moet een ieder dan maar met fluit en vlag voor de beeldbuis of op de tribune voor zijn/ haar eigen beslissingen..

22 april 2024 om 19:12

@kelbs01

Weet je mij boeit het niet echt als Barca nog kans maakte op de titel als de eindstand 3-3 was geweest. gaat mij er meer om dat het doelpunt onterecht was afgekeurd.

22 april 2024 om 19:38

Er is geen doelpunt afgekeurd.

de scheidsrechter heeft nooit een doelpunt toegekend.

22 april 2024 om 19:05

Barca fans. Leukste in hun soort. Bij scheidsrechterlijke dingen tegen onderzoeken eisen. Maar de grootste CL klucht van de afgelopen jaren neer zetten als iets romatisch als de Remontada.

Snap je dat veel mensen barca supps niet zo heel leuk vinden?

22 april 2024 om 19:14

@karimbu

De Barca haat hier is pas begonnen toen Frenkie in 2022 werd gedwongen om Barca te verlaten dat weet ik nog heel goed.

22 april 2024 om 19:20

Voor mij niet hoor. Had altijd al antipathie voor het Spaanse voetbal ( sinds die theater classicos). Sinds de rode kaart van Motta en het handje voor t oog weg van Busquets heb ik echt een afkeer voor Barcelona gekregen.

22 april 2024 om 19:29

Goede voetballer frenkie, maar geen wereldtop. Beslist niks voor je. Breed en terug..

22 april 2024 om 20:09

Toen chelsea zwaar genaaid werd kreeg ik al een afkeer. Theatraal gedrag en rollen als een dode zwaan bij elk licht duwtje, met 10 man om de scheidsrechter gaan staan en intimideren en kaarten aansmeren enz. Arsenal werd ook genaaid en psg ook. Barca fans mogen niet klagen. Hebben te vaak de scheidsrechters mee gehad.

22 april 2024 om 19:05

Volgens mij is er in La Liga nog nooit doellijn technologie geweest. Daarnaast is er geen doellijntechnologie omdat de verzamelde profclubs geen vier miljoen euro per jaar willen betalen.

22 april 2024 om 19:15

@groovyfr08

Die is er echt wel geweest hoor Tebas heeft het afgeschaft.

22 april 2024 om 19:27

Omdat het niet gratis is. Clubs willen er niet voor betalen, dan vind men het dus allemaal niet belangrijk genoeg. Dan moet je nu niet piepen.

22 april 2024 om 19:31

April 2013
'ik verwacht dat wij binnen twee tot drie jaar soortgelijke stappen kunnen zetten', gaat Roca verder. 'we moeten kijken of we dat willen aanschaffen of zelf gaan creëren. We zijn immers al wat jaartjes bezig met ons eigen camerasysteem.'

Oktober 2017
Van de vijf toplanden is de Primera División de enige competitie zonder doellijntechnologie (niet te verwarren met de videoref). Officieel vanwege de hoge prijs.

Nergens kan ik terug vinden dat la Liga ooit doellijntechnologie heeft toegepast

22 april 2024 om 19:06

Tsjah, ik snap het wel dat jullie de laatste tijd heel veel de arbitrage moeten aanhalen maar de arrogantie dat jij overduidelijk de bal over de lijn ziet tov een var met meerdere camera standpunten is wel echt het toppunt.

22 april 2024 om 21:11

Dat weet jij niet. Dat weet ik ook niet. Niemand weet het.

22 april 2024 om 21:55

Ik zou de beelden van Canal+ eens bekijken. Duidelijk dat de scheidsrechters gelijk hebben.

Geen duidelijk bewijs dus ze volgen gewoon prima de regels. Je kan niet met zekerheid aantonen dat bij elke camerastandpunt de bal over de lijn is. Zolang je geen camera boven de doellijn zelf hebt, krijg je geen zekerheid. Dat Tebas doellijntechnologie heeft afgeschaft is niet de schuld van de scheidsrechters.

Ik snap het niet. Vroeger kreeg de aanvallende partij het voordeel, maar tegenwoordig. Als je niet kan bewijzen dat de bal over de lijn is, kan je dus ook niet bewijzen dat die niet over de lijn was. Goedkeuren dus. Daar komen mensen voor naar het stadion en zitten mensen voor tv te kijken, doelpunten. Nu heb je minuten lang op poep zitten wachten.

22 april 2024 om 18:49

Ik kan niet bewijzen dat jij door Rood reed, maar kan ook niet bewijzen dat het geen rood was. Dus leg ik jou een boete op voor door rood rijden.

Scheidsrechter, vnl assistent scheidsrechter gaf geen doelpunt. Dus dan moet door VAR bewezen worden dat de bal volledig over de doellijn is geweest.

22 april 2024 om 19:50

Volgens mij werkt het anders. Op het veld nemen de scheidsrechter en zijn assistenten een beslissing. Pas als die aantoonbaar fout is kan de VAR in sommige gevallen iets doen. Nu konden ze het niet aantonen en de assistent gaf zelf niet aan dat het een doelpunt was.

Voor zover ik op de tv kon zien, is de kans dat de bal niet 100% over de lin. Was best groot.

22 april 2024 om 21:40

Gevolg van de var. De VAR mag enkel ingrijpen als ze zeker zijn dat de ref een fout maakt. Nu waren ze dat niet wegens gebrek aan goede beelden dus blijft de beslissing van de ref staan, in dit geval was dat de goal niet toekennen. Als de ref hem wel had gegeven was die beslissing ook blijven staan.

Echter wegens de VAR zijn de refs meer geneigd niet in te grijpen bij 50/50 situaties en te vertrouwen op de var om hen te corrigeren en dus zal je in een situatie als deze krijgen dat ze hem 9/10 x niet geven.

El Clasico is de grootste wedstrijd die er is. Iedereen kijkt naar die wedstrijd. In Nederland zit een chip in de bal, een horloge wat aangeeft wel of geen doelpunt. En in Spanje wat een veel meer aansprekende competitie is dan de eredivisie schaffen ze gewoon de doellijntechnologie af. Dat is toch merkwaardig.

22 april 2024 om 18:44



In nederland word er ook gebruik gemaakt van camera's. een chip in de bal en horloge die het aangeeft is er niet

22 april 2024 om 21:42

Dat komt omdat in Spanje de voorzitter van de competitie 5,5M per jaar moet verdienen en in Nederland ze gewoon een marktconform salaris betalen…

22 april 2024 om 22:44

die 5.5 is incl variablen en max wat hij uitgekeerd kan krijgen.

22 april 2024 om 23:35

Maakt me op zich weinig uit, blijft buitensporig en idioot. Daarmee verdient ie meer dan 90% van de atleten en managers in La Liga.

Wat moet het toch zuur zijn dat Barca alle scheidsrechters tegen heeft in alle competities….echt wat een jankvereniging is het geworden. Nooit zullen ze een keer hun verlies accepteren.

22 april 2024 om 18:52

Waarom denk je dat Xavi zo vaak uit z'n pan gaat? In zijn tijd kreeg Barcelona alles nog in hun voordeel beslist door de scheids, daar is met de VAR verandering in gekomen.

Het legendarische Barcelona van Pep is het best spelende team wat ik bewust heb meegemaakt, maar ik zal ze ook herinneren voor al het geduik en gezeik bij de scheids en hoe vaak ze bevoordeeld werden. De wedstrijd tegen PSG destijds in het bijzonder, het was helemaal geen wonder, de arbitrage was echt een verschrikking.

22 april 2024 om 19:24

en jij zou niet klagen dat jouw ploeg verliest van aartsrivaal, doordat een goal die geldig lijkt te zijn niet wordt goedgekeurd, waarbij ook nog blijkt dat goallijn technologie is afgeschaft.

22 april 2024 om 19:36

Er is in La Liga nooit gebruik gemaakt van doellijn technologie. Daarbij houden de clubs het af vanwege de kosten

22 april 2024 om 19:52

Ik snap dat het zuur is maar dat de goal geldig lijkt te zijn snap ik niet. Voor mij leek het onduidelijk of hij geldig was of niet. Niet per se duidelijk wel of niet geldig. Als hij telt, klagen Madrilenen, als hij niet telt Barca fans. Dus ja, ik snap wel dat het zuur is maar andersom was er ook discussie geweest. Beetje pech dus voor Barca, vind ik.

22 april 2024 om 20:06

Je verdraaid de feiten want de goal was niet geldig en na nader onderzoek door middel van meerdere camera angels konden ze nergens duidelijk zien dat de bal 100% over de lijn is.
En goallijn technologie is er nooit geweest in La Liga….

22 april 2024 om 20:23

Ik heb niet gezegd dat geldig is. Hoewel het erop leek dat de bal de lijn was gepasseerd kon op basis van de bij de VAR beschikbare camerabeelden niet et met 100% zekerheid gesteld worden dat de bal over de lijn was. Dus logisch dat de VAR dan niet ingrijpt. Maar het is ook logisch dat een voorzitter of trainer of fan van voetbalclub zich benadeeld voeld.

22 april 2024 om 20:28

Ken je Laporta of wat? Die zit altijd te janken als ze verliezen. En niet over voetbal redenen maar over randzaken. Ook tegen PSG alleen maar lopen janken op de scheids in plaats van Araujo de schuld te geven voor zijn domme rode kaart. Er is een reden dat Laporta in een seizoen al meer dingen heeft gezegd over Real Madrid publiekelijk dan Florentino Perez in 15 jaar. Want voetballend doet Barcelona het al jaren niet meer sinds Messi. Het verschil tussen een capabele voorzitter en een populist.

Kan me nog een wedstrijd van Real tegen Ajax herinneren waarin een bal van Nous al dan niet over de lijn was en een hele boel Real fans moord en brand schreeuwden net als de Barca fans nu doen. Doellijn technologie is het enige wat uitsluitsel brengt en moet verplicht worden om deelname aan elk Europees toernooi te spelen.

Duidelijk verhaal waar ik me wel in kan vinden. Niet zeiken en doorspelen. Uiteindelijk neem ik Cancelo meer kwalijk. Kan totaal niet verdedigen. Toch wel een hoofdtaak, al ben je een back. In eerste instantie ben je verdediger.

22 april 2024 om 21:47

Het is ook gewoon een duidelijk verhaal, en er valt niks anders van te maken.
Blijft overigens wel staan dat Barca dus (flinke) pech heeft gehad. Maar ja dat heb je soms; als het wel een doelpunt was geweest was Real de partij met flinke pech.
Cancelo is echt heel matig, zeker de laatste tijd. Ook qua mentaliteit lijkt die niet erg veel toe te voegen aan de selectie; hoe hoger de druk, hoe eerder die uit de bocht vliegt lijkt het.
Volgend jaar lekker een andere linksback zoeken, of nog een seizoen goedkoop proberen te huren. Maar wat mij betreft leggen we hier geen 25 miljoen voor neer.

Ja het is moeilijk te zeggen of de bal echt over de lijn was. Wel vind ik dat er dubbele standaards gebruikt werden m.b.t. de penalty's. Waar Real er eentje kreeg terwijl hij gewoon z'n been liet hangen kreeg Barca hem niet.

Dit is echt een grote flater van Laliga, maar gelukkig is dit niet van grote invloed. Aangezien ik 100% weet dat deze barca niet in staat om verder in te lopen op Madrid. De spookdoelpunt van Messi jaren geleden die niet was erkent zal nooit vergeten worden aangezien die beslissing hun het kampioenschap heeft gekost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren