Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

19-voudig international: ‘Ik heb het gevoel dat Danny Blind me totaal niet mag’

Laatste update:

Patrick van Aanholt hoopt in de toekomst weer uit te komen voor het Nederlands elftal. De linksback is met zijn komst naar PSV weer terug op de Nederlandse velden en hoopt zich daarmee onder meer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. Na het teleurstellend verlopen EK van 2020 raakte Van Aanholt uit beeld bij Oranje. In een interview met Voetbal International haalt hij uit naar Louis van Gaal en Danny Blind.

Van Aanholt was een van de verrassingen bij het Nederlands elftal tijdens het EK van 2020 en stond in alle groepsduels in de basis. Ook in de achtste finale tegen Tsjechië verscheen de linkervleugelverdediger van PSV aan de aftrap. Sindsdien ziet hij de voorkeur op de linksbackpositie vooral uitgaan naar Daley Blind en Nathan Aké. Ook Tyrell Malacia is een belangrijke gegadigde voor die positie. Dat Van Aanholt de laatste jaren nooit iets hoorde van Van Gaal en Blind, steekt hem.

"Het is mooi als ik erbij zit, maar als dat niet zo is, lig ik er niet wakker van", vertelt de negentienvoudig international. "Het is in elk geval geen pijnpunt meer. Na het EK ging ik naar Galatasaray. Ik speelde alles, maar van de nieuwe bondscoaches (Louis van Gaal en Danny Blind, red.) heb ik nooit iets gehoord. Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik door hen niet opgeroepen zou worden. Dat was ook zo. Ik heb het gevoel dat Danny Blind me totaal niet mag. Als Van Gaal me had gebeld en me had gezegd dat ik niet in zijn plannen voor zou komen, dan had ik hem gerespecteerd. Nu niet."

Met Koeman kan Van Aanholt het goed vinden. "Hij zei: 'Zolang je goed speelt, zit je bij de selectie.' Dan weet je waar je aan toe bent. Er is op dit moment bij Oranje genoeg concurrentie op de linkbackplaats. Ik moet realistisch zijn. Malacia speelt bij United en Aké bij City. Ik ben een groot fan van Nathan, dat weet hij ook al jaren. Hij is een topspeler. Nathan heeft alles, alleen werd hij lang niet zo gewaardeerd. Nu begint iedereen dit te zien, maar hij was altijd al zo goed. Ik heb nog geen afscheid genomen van het Nederlands elftal en ik zie wel wat er komt. Eerst top presteren bij PSV. En zolang mijn lichaam nog niet op is, ga ik lekker door."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou intussen wel 1 van de drie moeten zijn (V Aanholt, Malacia en Ake), al kan Ake prima centraal en heb je ook nog Hartman. Blind kan niet meer erbij zitten, speelt praktisch nooit en was sowieso al op zijn retour.

19 april 2023 om 08:52

Ake is wel een zekerheidje op die links back positie wat mij betreft. Centraal hebben we in principe voldoende.

19 april 2023 om 09:07

Ake links is inderdaad nu wel een zekerheid. Het zou mooi zijn als Malacia of Hartman nog een echte topper gaat worden, zodat Ake in de toekomst als van Dijk weg is ook in het centrum zou kunnen spelen.

19 april 2023 om 09:11

Wat mij betreft mag je Meijer van Brugge nog aan het lijstje toevoegen. Ik vind het knap wat Hartman laat zien, maar imo doet Meijer tot nu toe niet voor hem onder. Keuze genoeg inderdaad en Blind gaat er op de bank bij Bayern niet fitter en beter op worden. Overigens idem voor Gravenberch. Beiden hebben zichzelf schromelijk overschat met een stap naar die club.

19 april 2023 om 09:20

Gravenberch snap ik nog wel, trainen op hoger niveau en als je je daar in de basis weet te spelen, ben je wel zeker van Oranje. Nu niet, maar hij zal alsnog genoeg keuze hebben (zoals Liverpool, wat me dan wel weer verbaast als hij daarvoor kiest. Zit je in dezelfde situatie). Voor Blind is het meer een soort vakantie-ervaring, dan dat hij echt mag hopen op minuten. Maar het is niet meer serieus te nemen als hij nu alsnog in beeld blijft voor Oranje.

19 april 2023 om 09:21

Ik zie Meijer niet vaak spelen, maar ik zie Hartman en Van Aanholt wel vaak spelen en moet zeggen dat Hartman niet onder doet voor Van Aanholt. Als ik dan zie dat Van Aanholt bijna 33 is zou ik als coach voor de jonge garde. (Ake lijkt me duidelij en dan Bakker, Meijer, Malacia of Hartman, lijkt me dat Malacia van deze spelers nog een streepje voor heeft)

19 april 2023 om 09:39

@the-jump: zo onomstreden was Gravenberch toch nog niet bij Ajax? In ieder geval niet over een lange periode. Voor zijn blessure aan het eind van het seizoen had hij een serie van 6x90 minuten. Daarvoor nooit zo lang. Potentie genoeg maar hij is toch nooit de Eredivisie ontgroeit? Zoals een Gakpo, Depay, Martinez of nu bij Kokcu er bovenuit steken? Als je dat in de Eredivisie al niet weet te behalen, waarom zou dat op een hoger niveau wel lukken? Tijd om te groeien krijg je daar nauwelijks want je moet er meteen staan. Bij Ajax was hij iig verzekerd van speeltijd.

19 april 2023 om 09:44

Ik zou Bakker daar nog aan toevoegen. Is basisspeler bij Leverkusen en de BuLi is toch weer net een niveautje hoger dan de ED en Jupiler Pro League. Dus als hier over Meijer en Hartman gesproken wordt, dan moet er ook over Bakker gesproken worden.

19 april 2023 om 10:26

Bakker hoort daar nog het meeste tussen, basis klant in een sterke competitie ipv de speeltuin van de eredivisie

19 april 2023 om 09:15

Ik vind het nogsteeds heel bijzonder dat Bayern voor hem kwam.

Dat hij helemaal niks heeft gehoord is misschien niet goed, maar Galatasaray is natuurlijk geen bijzonder niveau. Dan zit je bij een topclub in Nederland beter qua niveau, dat blijkt wel uit de UEFA ranking. Dus dat hij er niet bij zat vond ik niet onlogisch. Hij bewijst nu bij PSV ook weinig bijzonder te zijn. Behoort in mijn ogen niet bij de beste linksbacks in de eredivisie.

19 april 2023 om 10:55

Galatasaray is absoluut een topclub.

19 april 2023 om 11:02

Was* nu meer een sub-topclub

19 april 2023 om 12:59

Een topclub in Turkije, een competitie die structureel lager wordt aangeschreven dan de eredivisie. En zeker de recente jaren.

19 april 2023 om 13:32

Slavia Praag is ook een topclub, waarom niet Mick Van Buren oproepen.

19 april 2023 om 12:44

Het gaat niet om de club. Het gaat erom dat hij in 2020 basisspeler in Oranje was. Dat je daarna genegeerd wordt door de nieuwe trainers dan krijg je automatisch het gevoel dat ze je niet mogen.
Blind en LvG werken ook wel zo. Zijn de grootste achter de ellebogen mensen uit de NLse voetbalwereld.

19 april 2023 om 19:56

door FdB werd meneer zonder zelf reflectie niet meer opgeroepen, lol. Dus wat jij en deze clown zeggen slaat nergens op. Basisspeler valt ook wel mee.... Praat meer onzin!

Vaak is het niet zo'n lekkere tactiek om voormalig coaches onder de bus te gooien, Patrick. Ik zie niet zo wat hij kan toevoegen aan Oranje. Echter ziet Koeman Blind volgens mij niet meer als optie voor de flanken, maar louter voor in de as, middenveld of verdediging. Dan kom je toch al snel uit bij van Aanholt, ben ik bang, als Malacia en/of Aké eruit liggen.

Nu moest ik eerlijk gezegd wel schamper lachen toen PSV van Aanholt aantrok. "Wat moeten ze daar nou mee", maar ondanks alle kracht van Oranje in de as van de verdediging zitten we wel krap in de linksbacks. Aké is daar ook geen natuurlijke speler in eigenlijk.

19 april 2023 om 08:41

Moet je daar nu nog steeds om lachen? Ik was op voorhand ook geen groot fan. Maar speelt nu echt gewoon goed en heb weinig op hem aan te merken.

19 april 2023 om 08:51

Heeft wel al wat momenten gehad dat hij stond te slapen. Maar wel duidelijk beter dan Max in ieder geval.

19 april 2023 om 09:01

Mwoh, hij is oké. In de context van het PSV-seizoen tot nu toe is het allemaal niet zo heel bijzonder. Maar door de mand is ie zeker niet gevallen en tov wat er de afgelopen jaren op de linksback heeft gelopen bij PSV zeker natuurlijk.

19 april 2023 om 09:05

Vind hem ook beter dan ik vooraf verwacht had (voor zover ik er iets van kon vinden, maar veel Gala-fans hier, waren blij dat hij ging). En hij blijft sowieso nog een jaar, als hij dit vasthoudt, dan maar vastleggen (kan dan zelfs gratis, als ik het goed heb).

19 april 2023 om 10:36

Precies..heeft veel dreiging naar voren en goede vechters mentaliteit voor een linksback. We zullen zien of koeman, Blind nog meeneemt…zou behoorlijk bijzonder zijn. Speelt niks bij Bayern

'Als je goed speelt zit je erbij!' - wat moeten Klaassen en Taylor er dan? Of wat moeten Frimpong, Schouten,vd Boomen en Dallinga nog meer doen?

19 april 2023 om 08:58

vd Boomen en Dallinga spelen leuk bij het Nec/sparta van Frankrijk. Weet werkelijk niet waar die hype op gebaseerd is. Ik denk iets van het gras bij de buren is groener.

19 april 2023 om 09:24

Maar spelen wel goed. En velen willen een Cillessen ook nog erbij, die speelt letterlijk bij NEC. Dan zie ik toch liever eens een speler in vorm, zoals vd Boomen) dan een Taylor die er momenteel niets te zoeken heeft. Dallinga eveneens, 12 goals in de ligue 1 is echt niet niks. Zeker als je bij de nr 12 (en promovendus) speelt. Mag dus ook wel eens serieus op de radar komen.

19 april 2023 om 13:42

Als het zo makkelijk was, waarom faalde een Tannane zo hard daar terwijl hij in de Eredivisie een van de beteren is.

Geen respect voor Van Gaal omdat hij je niet opbelt? Je speelt niet bij Real Madrid ofzo, Patrick.
Maar bij Galatasaray en Crystal Palace. Een bondscoach is een speler van dit kaliber echt niet verschuldigd om hem op te bellen. Sommige spelers hebben echt een enorme zelfoverschatting.

19 april 2023 om 09:04

Dit is gewoon een normaal proces hoor. Een belletje moet niet zo'n moeite zijn. Laatste jaren is er vaak gefaald op dat punt.

19 april 2023 om 09:39

Wat denken al die prima donnas tegenwoordig wel niet. Denk je dat de bondscoach niks beters te doen heb dan met iedere oranje kandidaat een persoonlijk gesprekje te voeren waarom hij er niet bij is? Je bent er niet bij. Zal je wel niet goed genoeg gepresteerd hebben..en weer door…

19 april 2023 om 09:45

Prima donnas? Dit is een hele normale gang van zaken in de hogere divisies waar je speelt met Nationale en/of Regionale selecties. Zeker een speler die basisspeler was op een eindtoernooi en daarna ineens niks meer hoort. Dan kan je het wel gooien op de huidige generatie die inderdaad soms wat makkelijk is, maar dit is gewoon een fout en slecht gemanaged vanuit de technische staf.

19 april 2023 om 09:43

Ik snap wat je bedoelt, en ben het gedeeltelijk eens maar niet bellen omdat ie bij Real Madrid speelt is een drogreden want dan hoeft de bondscoach met vrijwel niemand contact op te nemen. We hebben er op dit moment maar een paar bij internationale topclubs.

19 april 2023 om 10:27

Als je een vaste waarde bent tijdens het EK2020 en daarna niks meer hoort, dan is dat niet erg netjes natuurlijk. Een telefoontje van Louis was hier wel op zijn plaats geweest.

19 april 2023 om 10:39

Ik kon Louis ook altijd wel waarderen, maar gezien ik hem ook nog niet één keer aan de telefoon heb gehad is dat inmiddels ook weg, natuurlijk.

19 april 2023 om 11:03

Sneijder speelde ook ooit als een natte krant, Van Gaal ging persoonlijk bij hem langs. En ik denk dat Wijnaldum ook wel een telefoontje kreeg met tekst en uitleg van Van Gaal in zijn periode bij Psg.

Nu heeft van Anholt niet de status van deze 2 heren. Maar als je bij de vorige bondscoach alles speelt en bij zijn opvolger wordt je zonder tekst en uitleg gepasseerd, prima, maar dan hoef je toch geen respect te hebben omdat Van Gaal tekens heeft gepresteerd op het werk van zijn voorganger.

19 april 2023 om 17:42

Van Aanholt heeft nog nooit alles gespeeld, onder geen enkele bondscoach.

Volgens de galatasaray fans speelde je ook als een natte krant dus misschien zou dat een reden kunnen zijn?!

We hoeven toch niet te doen alsof Van Aanholt een speler is die per se voor het NLs elftal opgeroepen moet worden? Je kunt hem oproepen, je kunt hem thuislaten. Hij maakte in die periode ook nog eens een ongelukkige transfer, maar natuurlijk ligt het weer aan de bondscoach en niet aan de speler zelf.
Als je een ding niet over Van Gaal kunt zeggen, is dat hij vriendjes politiek bedrijft. Bij Van Gaal speelt de in zijn ogen beste speler en niemand anders.

19 april 2023 om 10:03

Dat zegt hij toch ook niet? Hij geeft alleen aan dat het wel netjes is om dan ff te bellen met een uitleg. Dat noemen we: normen en waarden.

19 april 2023 om 10:43

Ook wel het totale mens idee genoemd.

Ik wist niet dat van Aanholt het niveau van Rijkaard, Gullit of Ake had bereikt. Is me totaal ontgaan. Deze jongen mag blij zijn dat hij überhaupt wat interlands achter zijn naam heeft. Totaal niet het niveau wat het Nederlands elftal moet willen nastreven. Het zegt al genoeg dat hij er in 2020 alle poulewedstrijden instond. Dat ek was echt van een bedroevend niveau voor NL.

19 april 2023 om 08:54

Hij is nu geen Nederlands elftal niveau inderdaad, maar het was in zijn tijd in Engeland gewoon een goede betrouwbare back. Logisch dat hij destijds opgeroepen is.

19 april 2023 om 10:30

Blind is dat ook niet en die mocht 101 interlands spelen

19 april 2023 om 12:04

@japie_krekel Dat staat hier toch helemaal los van ? En Blind vond ik echt wel een betere speler dan van Aanholt.

19 april 2023 om 15:01

Ik ben zelf nooit zo onder de indruk geweest van het rollatorvoetbal wat Daley Blind speelt. Een zwaar overhypte speler imo

Bondscoach zijn is geen 24 uurs job he, verdient super goed. Je kunt toch wel een (voormalig) 19 voudig international, die tot die tijd wel speelde, meeging met het team. Even bellen en uitleggen waarom je wel/niet in de plannen voorkomt?? Belletje van een kwartiertje kun je al heel wat aangeven, bespreken.
Is dat zoveel gevraagd een belletje of via Teams een afspraak inschieten....gewoon niet fraai simple as that en daar mag je gerust een keer beklag overdoen.

Tja nu meerdere keuzes, maar er worden soms wel rare keuzes gemaakt en vaak Ajax georiënteerd. Er spelen heel wat spelers in het buitenland ook in sterkste competities, die best wel beter beoordeeld mogen worden naar mijn bescheiden mening. Er wordt steeds weer in dezelfde vijver gevist, ons kent ons verhaal.

Ik vind dat altijd zo raar, dat je hoop wedstrijden recentelijk voor Oranje speelt, komt nieuw coach...en die laat niks horen? Een belletje is zo gepleegd toch? Vreemd

Haha, nou Patrick, dat geldt denk ik voor elke serieuze concurrent (en dat ben je al snel) van Daley 'moet en zal altijd spelen' Blind. Inmiddels is Van Aanholt denk ik niet meer nodig, met Malacia en Meijer van Brugge als concurrenten van Ake. Idioot dat toch ook Blind weer mag komen opdraven van Koeman, maar ok.

19 april 2023 om 09:42

@kakadu,

Je bedoelt Daley "altijd kampioen met Ajax, EL gewonnen, CL halve finale gespeeld, van onschatbare waarde voor Ajax, maar iedereen heeft iets tegen hem" Blind ?

19 april 2023 om 10:26

Die bedoel ik inderdaad. Kampioen met Ajax? Gebeurt wel vaker, Jan van Halst is ook altijd kampioen geworden met Ajax. EL gewonnen? In een United waar hij dat seizoen maar een handjevol wedstrijden gespeeld heeft, en ja, toevallig de finale. Ferry de Haan heeft de UEFA Cup ook eens gewonnen. Halve finale CL hebben zoveel spelers bereikt, lijkt me niet zo heel bijzonder. Theo Lucius heeft die ook gespeeld. Van onschatbare waarde voor Ajax zeker, maar behalve die ene uitschieter in 2019 is dat ook alleen maar op Eredivisie niveau geweest. Uiteraard allemaal leuk voor hem dat hij dat allemaal heeft mee mogen maken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij altijd terecht gespeeld of goed gepresteerd heeft. Het zegt al helemaal niks over de vraag of hij nu nog steeds zou moeten spelen. Bij Oranje.
Ik heb overigens niks tegen Daley Blind.

19 april 2023 om 11:51

@kakadu,

je gaat nu allemaal aparte dingen noemen.

Hebben namelijk van Halst, de Haan en Lucius ook:
én de CL halve finale gespeeld, én de EL gewonnen én 8 van de 8 seizoenen kampioen geworden?
Daarbij heeft hij in het seizoen dat hij de EL won, gewoon meer dan 40 wedstrijden gespeeld. Dat lijkt me toch iets meer dan een handje vol.
11 in de EL, 23 in de competitie (bijna allemaal compleet gespeeld)
Dat Blind nu niet meer moet spelen is nogal logisch.
Maar 2 jaar geleden hoorde hij gewoon alles te spelen.

19 april 2023 om 13:01

Het verleden is geen garantie voor de toekomst. Blind heeft z'n waarde gehad, maar is eigenlijk al 3 jaar een dissonant in Oranje. Zo eerlijk moet je gewoon zijn als je die objectiviteit hebt.

19 april 2023 om 13:11

@sirius,

Maak van die 3 jaar, maar gewoon 2 jaar.
En dan is dat volgens mij precies wat ik in mijn laatste 2 regels ook zeg.

Ik vind dit soort reacties altijd een beetje kansloos.
Het is niet dat hij er bovenuit steekt. En zoals hij zelf aangeeft is er wel wat concurrentie op zijn positie.
Stel je voor dat de coach voor iedere positie telkens 4 of 5 spelers moet opbellen die het niet gehaald hebben en dat hij die uitleg moet geven. Dan ben je meer een telefonist dan een coach.

Bruma en Van Aanholt, de megatalenten van Chelsea. Uiteindelijk toch allebei net niks geworden. Al is Van Aanholt wel beter dan Bruma die ik me alleen kan herinneren van zijn afgrijselijke duo-optreden met Rekik tijdens de huldiging van PSV. Zie ook niet echt toekomst voor em in Oranje. Dan eerder Malacia, Aké en Hartman. Ja Hartman ja, objectief van mij, ik weet het.

19 april 2023 om 10:42

Vind dat je ze daarmee wel te kort doet. Bruma is toch wel een van de beste verdedigers die PSV heeft gehad de laatste 10 jaar. Daarna is het mede door blessures niet veel meer geworden maar hij heeft echt wel een sterke periode gekend. En van Aanholt heeft een prima carriere gehad met bijna 200 PL wedstrijden.

19 april 2023 om 10:46

Verdienstelijk wel indd, maar ik bedoel meer ten opzichte van hun belofte als toptalent bij Chelsea. Bruma heeft het dan beter gedaan dan ik dacht. Ik zie bij hem eigenlijk vooral altijd blunders voor me... Zal aan mij liggen.

19 april 2023 om 13:00

Bruma heeft z'n beste tijd gekend bij PSV. In het buitenland was het eigenlijk zelden tot nooit overtuigend. Die kwam gewoon net tekort voor een top competitie en zakte vaak na een redelijke periode ook ver terug in niveau.

Ik heb het gevoel dat Danny Blind me niet eens kende, zo weinig contact hebben we gehad.

Ben zelf wel fan van Patrick, ook vooral in de periode dat hij bij Palace speelde vond ik dat ie best een keer een kans verdiende. Niet omdat hij zo'n wereldtopper was, wel omdat we in zijn beste periode daar met types als Rekik, Blind, Hoedt, BMI en Aké liepen te rouleren op links achter / links centraal. Met een beetje schuifwerk (niet ongewoon in die frustrerende kwalificatie voor het WK 2018)had je toen ook PvA wel een kans mogen geven.

Ja 19 interlands is weinig, zeker als Blind je concurrent is. Van Aanholt is jarenlang een prima back geweest in de PL en had meer kansen in Oranje moeten krijgen.

19 april 2023 om 11:41

De reden ligt toch voor de hand. Papa blind wilde een concurrent van z'n zoon op die manier elimineren. Het was onder lvg en Blind zo'n ons kent ons, ouwejongenskrentenbrood cultuur, echt te schandalig.

19 april 2023 om 12:59

We moeten niet gaan doen alsof Van Aanholt nou zo ontzettend overtuigend is. Hij heeft in die 19 interlands maar weinig indruk gemaakt en we hebben het over 4 bondscoaches die het niet in hem zagen. Tijdens de periode van Blind zat hij er maar af en toe bij, bij de periode van Koeman was hij eveneens hooguit wissel en hetzelfde kun je stellen bij De Boer. Onder Van Gaal zat hij zelden tot niet meer bij de selectie. Je kunt het dus niet op een ons-kent-ons-cultuur gooien als zoveel bondscoaches het niet in je zien.

Een beetje zelfreflectie mag wel. Van Aanholt is 32 jaar, heeft 19 interlands en het is zeker niet zo dat de linksback-positie in de afgelopen jaren nou zo fenomenaal ingevuld werd. Daarbij maakte hij in Oranje ook zeker geen indruk. Toen hij in vorm was bij Crystal Palace, had hij wellicht meer kansen verdiend, maar verder heb ik ook niet het idee dat Oranje er slechter van is geworden of iets dergelijks.

Als je voor Turkije kiest kies je voor munten en niet voor ambitie. Niet piepen en lekker genieten van je centen.

Vind het niet zo gek. Volgens mij heeft hij alleen onder De Boer echt het vertrouwen gekregen. Van Aanholt kon toen als wingback weinig potten breken en kwam voetballend enorm tekort. Die jongen zat bij Galatarsaray, dat is toch geen Spanje of Engeland. Eerder in zijn carriere bij Sunderland en CP vond ik hem nog wel degelijk... ook makkelijk nu iedereen doen alsof Blind de slechtste speler ooit is in Oranje. Gozer heeft 101 interlands gespeeld dat krijg je echt niet voor elkaar met alleen maar vriendjes politiek. Ik zie veel liever Ake daar, Malacia en ook Bjorn Meijer. Van Aanholt lijkt mij verleden tijd, we hebben 3 betere opties daar, en tot dit jaar had iedereen ook de voorkeur aan Wijndal gegeven.

19 april 2023 om 16:28

Die wedstrijden onder De Boer waren voor mij de reden dat ik absoluut niet stond te springen om zijn komst naar PSV. Wat was hij slecht, he? Kennelijk valt in Eindhoven ineens alles op zijn plek, want hij hoort bij ons tot de meest bepalende spelers. Het kan verkeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren