Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Golden Boy eist huis met privézwembad voor overstap naar Irak

Laatste update:

Alexandre Pato zit inmiddels al een halfjaar zonder club, nadat zijn contract bij São Paulo afgelopen zomer afliep. De ‘pas’ 31-jarige spits werd recent gelinkt aan een avontuur in de Verenigde Staten, Europa of Mexico, maar zou nu onderhandelen over een opvallend dienstverband. Hussein Al-Ankoshei claimt in gesprek met televisiezender Rudaw dat hij bezig is om Pato naar het Iraakse Al Diwaniya te halen.

Dat Pato momenteel zonder club zit, zou mede te maken hebben met de forse financiële eisen van de Braziliaan. “De onderhandelingen zijn aan de gang. Het is voor ons moeilijk om te voldoen aan de voorwaarden die hij verlangt. Daarom is er nog geen overeenkomst, het is niet gemakkelijk”, vertelt Al-Ankoshei, president van Al Diwaniya. Pato zou een ‘heel groot’ huis met privé-zwembad, een fors salaris en bescherming voor zijn familie eisen.

Al Diwaniya is momenteel de nummer veertien van de Iraqi Premier League en wist de laatste vijf wedstrijden op rij niet te winnen. Om deze reeks te doorbreken, heeft Al-Ankoshei zijn spelers ieder een PlayStation 5 beloofd als er een aantal overwinning op rij worden geboekt. Nu is de preses van Al Diwaniya dus ook bezig om Pato naar het tweehonderd kilometer ten zuiden van Bagdad gelegen Al Diwaniyah te halen.

Een overstap naar Irak zou de volgende opvallende move zijn in de carrière van Pato, die vorig seizoen vier doelpunten en twee assists verzorgde in dertien wedstrijden voor São Paulo. AC Milan haalde de 27-voudig Braziliaans international in 2007 voor 24 miljoen euro weg bij Internacional en twee jaar later nam hij de prestigieuze Golden Boy-award in ontvangst. Corinthians haalde hem in januari 2013 terug naar Brazilië, waarna zijn loopbaan Pato nog langs São Paulo, Chelsea, Villarreal, Tianjin Quanjian en opnieuw São Paulo zou leiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eeuwig zonde van die blessures van hem, vond het zo'n geweldige speler bij AC Milan toen hij doorbrak. Had echt het idee dat hij richting het niveau van O Fenomeno had gegaan.

Pato is toch echt wel één van de grootste voorbeelden dat talent alleen niet genoeg is om het op hoog niveau te halen. Liet in het begin bij Milan toch zeker wel veelbelovende dingen zien, maar helaas niet goed genoeg. Ik zou de stap naar de Iraakse competitie toch echt wel een heel bijzondere vinden daar ik mij eigenlijk niet kan voorstellen dat het niveau in de Iraakse competitie nou zo hoog is. Zeker niet bij de nummer 14.

5 februari 2021 om 09:56

Voetbaltechnisch talent en zaken als inzicht, oog voor het spellet bedoel je dan? Want een uitstekend fysiek hebben is ook deels talent, net als een sterk mentaal gestel. En bij Pato hebben die laatste twee denk ik onder elkaar geleden. Hij heeft enorm veel blessures gehad wat hem sowieso geremd heeft in zijn ontwikkeling en ik krijg het gevoel dat zijn wil om er alles uit te persen qua carrière er ook onder heeft geleden. Eeuwig zonde natuurlijk, maar als je zoveel fysieke pech hebt is het denk ik ook erg zwaar, er zijn enorme verwachtingen en je kan ze maar niet waarmaken.

5 februari 2021 om 10:03

Met zoveel blessures als Pato heeft gehad kan het juist ook tegen je werken als je alles uit je carrière wilt halen in de zin dat hij daarmee misschien wel dingen te veel gepusht heeft. Maar dat ik voor mij natuurlijk ook gissen. Ik blijf het zonde vinden net zoals met Rossi bijvoorbeeld.

5 februari 2021 om 10:45

Ja dat is ook een mogelijkheid. Zowel teveel pushen als er moedeloos van worden liggen op de loer inderdaad.

Snap ik wel, ik verdien weinig vergeleken met een voetballer maar ik zou ook niet voor minder naar Irak gaan.

5 februari 2021 om 09:55

Sterker nog, hij zal vast zijn schaapjes wel op het droge hebben. In zijn schoenen zou ik helemaal niet gaan naar zo'n land, je kan als koning in Brazilië leven. Of een tropisch eiland of elke andere plek ter wereld. Zou zelf eerder naar de MLS proberen te gaan. Club van Beckham bv?

Kan het me niet voorstellen dat Pato dit gaat doen, vooral als er mogelijkheden liggen in de Vs.
Blijf het enorm sonde vinden hoe zijn carriere is verlopen, vond hem toen hij bij Ac Milan kwam echt een fantastische speler. Jammer van zijn blessures.

5 februari 2021 om 10:07

Ik zou ook zeker 100% voor de VS kiezen, dichter bij huis een stuk "veiliger" en ik kan mij niet voorstellen dat de salarissen veel lager zullen liggen dan de aanbiedingen uit Irak.

5 februari 2021 om 12:53

Buiten mogelijk salaris, is de competitie MLS toch ook veel meer interessant dan de competitie in Irak. Denk dat Pato mogelijk ook moet begrijpen dat hij niet meer het topsalaris van wat hij in kreeg China kan vragen.

Gezien de huidige voorraden kunnen de spelers nog lang wachten op hun PS5. Maar een Pato kan toch wel beter dan de nr 14 van de Iraakse competitie?

Eeuwig zonde dat Pato zoveel blessures heeft gehad. Was bij AC Milan echt wel een gigantisch groot talent en liet het op 18-jarige leeftijd toen ook gewoon zien bij AC Milan en dat was toen nog het AC Milan dat nog tot de wereldtop behoorde met spelers als Kaka, Gattuso, Seedorf, Maldini, Nesta, etc. want hij scoorde toen in zijn eerste seizoen 9x in 18 wedstrijden (mocht het eerste halfjaar niet spelen, omdat hij nog geen 18 was) en in zijn 2de seizoen 15x in 36 wedstrijden.

Daarna deed hij het ook nog goed, met respectievelijk 12 en 14 goals in 23 en 25 wedstrijden. Maar eigenlijk vanaf zijn derde seizoen begon het al met blessures en volgens mij in zijn laatste 2 seizoenen speelde hij al bijna niks meer door blessures.

Ik heb hem toen een paar jaar geleden zien spelen bij Chelsea en Villarreal, maar daar kon je wel duidelijk zien dat hij inmiddels niet meer zo goed was. Maar het blijft zonde, want ik ben er echt van overtuigd dat als hij die blessures bij AC Milan niet had gehad, dat hij echt een van de beste spitsen van de wereld zou worden en nu waarschijnlijk nog zou zijn, want hij is immers pas 31-jaar en ik denk dat hij dan echt wel in het rijtje Lewandowski, Benzema, etc. thuis zou horen op dit moment.

Ik wil echt niet lullig doen en ik gun de mensen in Irak natuurlijk ook mooie spelers, mooie competitie. En ik weet dat heel veel landen in de Westerse media een beetje belachelijk worden gemaakt qua voetbal en veiligheid, dus neem dat altijd met een korreltje zout. Maar ik ben in Irak geweest voor zaken, en er moest echt gekke beloftes gemaakt worden wilde ik daar nog blijven. Er hangt zo een erge onveilige situatie rond daar dat totaal niet slim is om daar te gaan.

Dat de club belooft om je te beschermen is prima, kregen wij ook, maar als er raketten worden afgevuurd of er komt een busje met 20 gewapende mannen dan heb je niet veel aan je 1-2 bodyguards.

Pato is echt gek als hij dit doet.

5 februari 2021 om 12:46

Ik ken ook iemand die recentelijk naar Irak is geweest en die zegt dat de situatie nu wel meevalt. Iedereen beoordeelt situaties anders.

5 februari 2021 om 15:08

Als de Amerikanen daar met al hun metaal en al niet veilig zijn zijn wij dat ook niet, simpel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren