Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Ajax-doelwit 'te duur': 'Een prijs voor gearriveerde spelers'

Laatste update:

Leon Bailey stond afgelopen zomer in de belangstelling van onder meer Ajax, maar besloot KRC Genk trouw te blijven. Nu de winterse transferperiode nadert laait de speculatie over zijn toekomst weer op. De Belgische club vraagt naar verluidt minstens twintig miljoen euro voor de talentvolle Jamaicaan, wat volgens spelersmakelaar Ronnie Rosenthal te veel is.

/

Rosenthal is niet de zaakwaarnemer van Bailey, die zich laat begeleiden door zijn vader, maar heeft wel een mening over de negentienjarige aanvaller. Bailey ligt volgens Rosenthal heel goed in de markt. Met zijn snelheid en techniek kan hij de top bestormen, vermoedt de makelaar. "Manchester United is een van de topclubs die erg geïnteresseerd is. Maar twintig miljoen, dat is toch eerder een prijs voor spelers die zich al bewezen hebben in de Champions League of een groot toernooi."

Bailey zei recentelijk dat hij een aanbod van United afwacht en niet per se hoeft te vertrekken. Rosenthal raadt de jongeling aan om pas in de zomer te transfereren. "Dat is minder hectisch. Clubs hebben dan ook meer keuze, waardoor hij meer kans heeft om terecht te komen bij een club die hem goed kan gebruiken", legt hij uit in Fan!. "Bovendien heeft hij dan de voorbereiding als inloopperiode."

Is twintig miljoen euro te veel voor Leon Bailey?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk beginnen de Belgische clubs ook zulke absurde prijzen te vragen als die Nederlandse.

4 december 2016 om 12:01

Zo voelen wij on in Nederland ook ten opzichte van Portugal

4 december 2016 om 12:08

In Portugal verdienen de spelers bij Benfica en Porto ook veel meer waardoor ze meer te bieden hebben aan de spelers. Ze vragen veel geld voor de spelers maar ze betalen vaak ook flink ervoor. Benfica kan ook met 20 miljoen smijten voor Rafa of Porto 23 voor Imbula. Alleen bij Sporting is dat minder, alleen de EK winnaars en Dost verdienen een vorstelijk salaris

4 december 2016 om 12:34

Maar die transfersommen komen toch tot stand, omdat ze met andere partijen werken, zoals Doyen enzo. Vandaar dat ze ook van deze transfersommen kunnen gaan betalen, want 20/30 procent van die transfersommen komen van deze partijen af.

4 december 2016 om 12:02

Tjah voor een talent die af en toe iets leuks laat zien, is 20 miljoen wel iets heel absurds.

4 december 2016 om 13:45

Als je beter bent dan Depay en Milik, is 11M wat te belachelijk natuurlijk. Dat komt ervan. Bedank maar Napoli en United voor de prijzen de hemel te laten inschieten.

Vincent Janssen die eens wat doelpunten scoort voor AZ in de Eredivisie, wat zelfs voor de slechtste spitsen weggelegd is, en direct 22M opbrengt. En Barcelona die 13M betaalt voor een matige 27-jarige keeper als Cillessen, Wolfsburg die 15M betaalt voor een dertien in een dozijn centrale verdediger van 24 jaar als Bruma, etc. laten ook de prijzen niet zakken.

Genk zou oerdom zijn om minder dan 20M te vragen. Maar dan ook echt oerdom.

Kwestie van vraag en aanbod, 'te veel' bestaat niet. Als een club hem dat waard vindt en het geld klaar heeft liggen is dat niet teveel.

Wie kan het wat schelen wat zijn waarde exact is? Hoe stel je dat überhaupt vast? Transfermarkt.com? Als er Engelsen geã¯nteresseerd zijn, zal je snel aan 20 of meer zitten. Niet als Sevilla of Lyon aanklopt. Hij kan beter een tussenstap maken naar een dergelijke club al is de vraag hoeveel Genk precies wil. Geld hebben ze immers niet nodig, zeker niet met de verkoop van Ndidi, dus de lat zal hoog liggen. Allicht te hoog.

Ik volg deze jongen niet echt en zie hem ook vrijwel nooit spelen, maar ik zie vaak van dit soort artikelen voorbij komen over deze jongen. Dat hij zoveel talent heeft en dergelijke, zeker toen Ajax hem wou halen waren er veel artikelen. Maar als ik dan naar de statistieken kijk van deze jongen zijn die rond uit slecht te noemen. Dit seizoen 1x gescoord in 15 wedstrijden, vorig jaar 4x in 25 wedstrijden. Terwijl bijvoorbeeld een Traorã© bij Ajax of een Pereiro bij PSV met veel betere statistieken erg vaak kritiek krijgen. De statistieken zullen vast een vertekend beeld geven, maar ik kan me niet voorstellen dat deze jongen 20 miljoen waard is. Ajax zal ook wel blij zijn dat ze Ziyech hebben gehaald in plaats van deze jongen.

4 december 2016 om 12:26

Kan zich enkel nog Europees volledig motiveren, heeft 7 goals en drie assists op 11 matchen. Genk staat momenteel ook 10e id competitie, moet de aanval veel te veel dragen op zijn eentje.

4 december 2016 om 13:29

Dan heeft hij een groot mentaal probleem. En zal het nooit een wereld topper worden.

4 december 2016 om 14:43

Hij is mentaal net supersterk haha. Hij heeft alles om de top te bereiken.

4 december 2016 om 15:55

Supersterk? Tja... Waarom is hij Europees dan top en in Belgiã« niet? Als je je niet kan opladen is dat maar triest voor zo'n jonge kerel.

4 december 2016 om 16:50

Een jonge gast kan niet altijd top zijn. De hele ploeg speelt zwak uit. Thuis behoort hij altijd tot de beteren. Maar goed jullie mogen twijfelen, ik niet. Ik vind hem zelfs een betere focus dan De Bruyne bij Genk hebben. Achja hij ging de top ook nooit bereiken volgens velen, het zijn maar spelers van Genk ...

4 december 2016 om 14:44

In plaats van naar zijn statistieken te kijken, kan je beter eens naar een wedstrijd van hem kijken.

Ik heb deze jongen zien spelen, maar ik begrijp dus echt niet dat ze 20 voor hem vragen. Bij een bedrag van 10 miljoen heb ik zelfs mijn twijfels. Hij heeft het talent wel, maar niet dat constante gaan en even je mentaliteit opschroeven. Ik zou het als club nooit voor dat prijskaartje doen.

4 december 2016 om 14:48

Hij heeft die mentaliteit wel ... . Misschien lijkt dat alleen maar zo maar hij heeft de focus en de motivatie om de top te bereiken.

Als je als jonge speler naar de absolute top vertrekt is de winterstop juist ideaal. Communiceer je naar buiten dat hij een half jaar krijgt om te wennen en in de voorbereiding gessettled kan vechten voor een plaatsje.

Ik zie wel een mentaliteitsprobleem bij Bailey. Dit is ook typisch een speler net als Bazoer die moeilijk gaat doen als hij zijn zin niet krijgt. Als hij ergens op de bank terecht komt zal hij problemen kunnen veroorzaken.

4 december 2016 om 16:52

Dat is net de goede mentaliteit. Spelers die ambitieus zijn en dan er wel via een andere weg geraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren