Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voor een club uit de top-drie zou hij een geweldige spits kunnen zijn’

Laatste update:

Fran Sol maakt dit seizoen veel indruk bij Willem II en is met vijftien doelpunten topscorer van de Eredivisie. Willem van Hanegem zei eerder al dat Feyenoord moet proberen om de Spaanse spits binnen te halen. Roland Vroomans, de ‘ontdekker’ van Sol, denk dat hij inderdaad toe is aan een stap hogerop.

“Hij is 26 jaar, maakt al twee seizoenen veel doelpunten. Bij een club uit de top-drie krijgt hij normaal gesproken nog meer aanvoer. En hij staat nu al op vijftien goals, met nog vijf wedstrijden te spelen. Voor een club uit de top-drie of net daaronder zou hij een geweldige spits kunnen zijn”, zegt Vroomans, tegenwoordig werkzaam als scout bij PSV, in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij reageerde in het voorjaar van 2016 op een mailtje van de belangenbehartiger van Sol.

Namens Villarreal B zag Vroomans Sol vier keer scoren in twee wedstrijden. “Hij kon al naar Engeland, maar we konden hem overtuigen om toch voor Willem II te kiezen”, herinnert de scout, eerder in verschillende functies werkzaam voor FC Eindhoven, De Graafschap, Roda JC Kerkrade en Inter Baku, zich. “Op termijn zal hij ongetwijfeld terugkeren naar Spanje. Daar twijfel ik niet aan. Maar hier nog één tussenstap maken, dat zou echt goed voor hem zijn.”

Kostas Lamprou speelde vorig seizoen samen met Sol en is ervan overtuigd dat de spits klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. “Fran is echt een goede speler. Met een topmentaliteit. Hij gaat tot de allerlaatste seconde. Altijd. Of hij het kan redden bij een topclub? Natuurlijk”, stelt de Griekse doelman, die Willem II afgelopen zomer verruilde voor Ajax. Sol heeft nog een contract tot medio 2019 in Tilburg, terwijl Willem II een optie heeft om de verbintenis met nog een seizoen te verlengen.

Denk jij dat Fran Sol volgend seizoen bij een Nederlandse topclub speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie hem wel bij Feyenoord slagen, zoals Van Hanegem ook al eens heeft geschreven. Psv en Ajax hebben nog voldoende spitsen op het moment.

4 april 2018 om 08:43

Feyenoord heeft toch ook voldoende spitsen met Jörgensen en van Persie lijkt me?

4 april 2018 om 08:46

Jorgenson vertrekt misschien, afgelopen winter deed hij niet moeilijk maar zelf zal hij wel een volgende stap willen maken denk. Bij Van Persie was het nog de vraag of hij en Feyenoord met elkaar door wilde, gezien zijn blessuregevoeligheid..

4 april 2018 om 08:48

Van Persie kun je niet meer volledig op rekenen qua blessuregevoeligheid en Jorgensen is natuurlijk maar afwachten of hij na de zomer nog bij Feyenoord speelt. Vente moet langzaam maar zeker meer minuten gaan maken maar kun je nog niet als eerste spits neerzetten

4 april 2018 om 09:03

De vraag is dan of Sol de oplossing is? Ik denk het niet. Zie Van Geel het trouwens wel doen. Die houd van Eredivisie aankopen, kopen bij zijn vorige clubs en heeft denk ook een kort lijntje met Joris.

4 april 2018 om 09:07

@detoekomst

En al gaan Van Persie en Feyenoord met elkaar door, dan kan je je afvragen of je wellicht geen extra spits moet aantrekken omdat van Persie nooit 34 Eredivisiewedstrijden + beker + eventueel europees voetbal bij kan benen. Dan heb je gewoon een extra spits nodig.

Je zou hiervoor Vente kunnen gebruiken, maar je merkt toch dat hij nog niet ver genoeg is om die positie in te vullen.

4 april 2018 om 11:51

Voor Vitesse of Feyenoord zou het misschien een leuke spits zijn. Maar niet voor de top

4 april 2018 om 10:38

Ik zie Ajax hem niet halen.. Cassiera en Sierhuis komen al amper aan spelen toe en die moeten toch echt vanaf volgend seizoen (meer) gaan spelen. Dolberg zal nu wel geen transfer maken na zo'n seizoen en Huntelaar gaat nog een jaartje door.. En Ten Hag denkt dan ook nog dat Siem een mogelijke optie als spits is...

Bij PSV zou Luuk de Jong wel eens kunnen vertrekken, kan ik mij in zijn geval voorstellen. Verder hebben ze dan nog Lammers en die Romero als centrumspits toch want Lozano en Bergwijs spelen vooral vanaf de flanken, alhoewel beiden en zeker de laatste ook in het centrum van de aanval kan spelen.. En Lozano is weg w.s. bij een goed Wk..

Bij Feyenoord is van Persie voor als supersub i.v.m. z'n fitheid, hebben ze Vente als talent en Jorgensen als onbetwiste nummer 1. Hij zal w.s. wel een transfer (willen) maken, zeker als hij het op het WK ook nog eens goed doet...

Dan lijkt Feyenoord mij het meest logisch om voor Sol aan te kloppen, zeker als je dan in het achterhoofd ook nog de relatie tussen Van Geel en Mathijssen meerekent.

En voor de eredivisie is het ook een prima spits, als bij wijze van spreken Weghorst een transfer zou maken zou AZ hem ook prima kunnen halen...

4 april 2018 om 13:46

Klopt maar Ajax heeft naar mijn mening hem wel nodig, Huntelaar is ook niet meer je van het en naast dolberg hebben we niks anders.

Zou het wel een degelijke spits vinden voor Vitesse. Als Castaignos eindelijk verdwijnt zal er toch een spits bij moeten.

4 april 2018 om 12:15

Eens

Mwah, leuke spits hoor, maar voor de Eredivisie top? Ik moet het nog zien. Laat hem volgend jaar eerst eens bij een subtopper spelen en 25+ doelpunten maken. Hij krijgt nu alleen zoveel aandacht omdat hij op dit moment topscorer is, maar met 15 goals is dat echt nog geen uitzonderlijke prestatie. Het zegt meer iets over het gebrek aan vorm en/of de speelwijze bij de topclubs/subtoppers dat er nu geen spits bovenaan staat met meer dan 25 goals.

4 april 2018 om 08:56

Dat over de hoeveelheid goals lijkt altijd een gelegenheidsargument. Vlemincx van nec scoorde toen iets van 30 doelpunten, maar heeft mijn inziens minder te zoeken bij een top 3 club. Vind het wel apart dat topclub fans spelers in de Nederlandse competitie per definitie minderwaardig lijken te vinden t.o.v. een of andere gare speler uit een buitenlandse competitie die niemand kent

4 april 2018 om 09:01

Voor mij is het een combinatie, aantal goals en de speler zelf. Aantal goals is eenvoudig en objectief. We weten wat veel en weinig is op basis van het verleden en deze 15 tot nu toe is gewoon zeer weinig. Vervolgens kijk ik naar de speler en zijn geschiedenis. Is dit seizoen een uitschieter of laat hij al jaren zien dit niveau aan te kunnen? Wat voor doelpunten zijn het? Hoe zijn de vaardigheden van de speler, ook buiten zijn doelpuntenproductie om? Past de spits bij het spel dat Ajax wil spelen? Kan hij voldoende doorgroeien? Het maakt mij niet veel uit uit welke competitie een spits komt verder. Over Cassierra had ik bij zijn komst net zo mijn twijfels als ik nu over Sol zou hebben.

4 april 2018 om 09:30

@detoekomst

Met die denkwijze kan je over iedere spits je twijfels hebben natuurlijk. Wie dacht dat Guidetti er 20 zou scoren en wat moest Feyenoord moet een Italiaan die eigenlijk overal mislukt was? Toen kwamen ze ineens op de proppen met een Deen waar bijna niemand van gehoord had.

Zelf twijfel ik ook aan de kwaliteiten van Fran Sol. Hij doet het bij Willem 2 leuk, maar dat is nog geen garantie dat dat bij Feyenoord ook gaat gebeuren. Verder vind ik ook dat je als spits zijnde gewoon niet geweldig presteert wanneer je bij Feyenoord niet direct betrokken bent bij tenminste 20-25 doelpunten.

We gaan het in iedergeval zien wie Feyenoord aan gaat trekken. Ik verwacht namelijk dat Jorgensen wel zal vertrekken.

4 april 2018 om 09:40

Klopt, maar uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Er zijn gewoon veel factoren die meespelen..

4 april 2018 om 11:20

15 doelpunten niet zo'n prestatie??? Kijk even waar hij nu speelt. degradatie kandidaat die 3kwart van het seizoen met zn alle voor de goal ging liggen. Erg knap dat ie er dan toch aardig wat in heeft liggen. Nu we wat aanvallender spelen krijgt ie meer kansen en scoort ie vaker moet je nagaan hoeveel hij scoort als ie bij een topclub speelt en veel meer kansen krijgt!

4 april 2018 om 15:15

15 goals is knap, heel knap, maar ook niet iets waar een topclub denk warm of koud van wordt. Een subtopper zal hier meer interesse in hebben nu.

4 april 2018 om 17:03

Ik denk dat als topclubs zijn doelpogingen en doelpunten naast elkaar zetten dat ze er heel warm van worden. Maar Sol doet er verstandig aan om naar het buitenland te gaan, denk niet dat de NL clubs zijn vraagprijs willen ophoesten.

4 april 2018 om 15:12

@De Toekomst: Ik vind dat je de prestaties van Sol wel iets meer allure mag geven. Hij doet het gewoon heel goed bij Willem II. Ja, ik moet het ook nog maar zien of hij het zou redden bij onze top 3, maar deze jongen kan echt wel ballen.

Als hij alleen naar een subtopper gaat en daar nog veel meer gaat scoren, dan is hij voor de Nederlandse top niet meer haalbaar. Kijk maar naar een Janssen bij AZ. Als een topclub het in hem zou zien zitten, zou je financieel gezien nu moeten toeslaan (en eventueel verhuren aan een subtopper).

4 april 2018 om 15:18

Wellicht, alhoewel ik denk dat Janssen echt een grote uitzondering is samen met Alves. Normaal zijn zulke spitsen gewoon nog haalbaar voor topclubs. Alleen als Sol er volgend jaar bij AZ 35 in schiet ben je kansloos, maar met 25 tot 30 maak je denk nog wel kans en zo'n vaart zie ik het niet lopen.. Wat betreft kopen en gelijk verhuren, zulke topclubs hebben wij in Nederland niet, anders had Ajax nu ook spelers als Leemans al vast kunnen leggen..

4 april 2018 om 15:24

Klopt, Alves en Janssen waren ook echt uitzonderingen. Dat waren wel jongens geweest waar ik vertrouwen in had gehad als de top 3 hen had gehaald. Nu een Matavz of Mahi bijvoorbeeld halen, zou ik totaal niet zien zitten. Ik denk niet dat ze dat halen (matavz is nu ook al wat ouder en heeft al bij PSV gespeeld natuurlijk).

Ik denk echt dat de top 3 alleen echte toppers bij subtoppers moet halen als spits, of anders zelf opleiden of elders halen. Die paar pareltjes die langskomen heel af en toe bij subtoppers zijn in NL gewoon niet meer te betalen.

Als pure afmaker ziet het er allemaal goed uit, maar ik heb eerlijk gezegd nooit 90 minuten lang op hem gelet. Hoe is hij in de combinatie, is hij afhankelijk van voorzetten, etc.

Op basis van wat ik van hem gezien heb zou hij uitstekend fungeren als 2e spits achter Jorgensen. Er van uitgaande dat van Persie als 10 gezien wordt, en Vente voor mij niet goed genoeg is om ooit eerste of vaste 2e spits van Feyenoord te worden.

4 april 2018 om 11:28

Sol zal nooit ergens naar toe gaan als 2e spits. Als hij voor het geld kiest was ie nooit naar ons gekomen als Engelse en Spaanse clubs interesse hadden in hem. Als ie gaat dan gaat ie ergens naar toe waar ie 1ste spits wordt. Sol is wel een afmaker niet iemand die 2/3man passeert en dan scoort.

Voor Sol is het beter denk ik om buiten Nederland zn heil te zoeken. Stuttgart wilde hem in de winterstop al halen maar hij wilde liever het seizoen afmaken. Daarnaast vond Willem II de 3.7mln dat zij boden te weinig. Sol heeft nog een doorlopend contract tot 2020 dus ik denk dat ze nu echt de hoofdprijs gaan vragen voor hem.

Ik ben van mening dat hij het wel aan moet kunnen bij een topclub, maar de vraag is vooral of het verstandig is?
Als je kijkt naar de speelwijze van de traditionele top 3, dan spelen zij allemaal met buitenspelers die vaak voor eigen succes gaan.
Berghuis, Bergwijn, Lozano, Neres, Larsson etc.
Sol is een type spits die aanvoer nodig heeft, en technisch niet extreem veel waarde zal toevoegen.
Hij is echter wel een afmaker, die zeker beschikt over een goed schot en kan daarnaast nog aardig koppen ook.

Maar een tussenstap naar bv AZ zou het meest voor de hand liggen in mijn ogen.
Al is de kans aanwezig dat Willem II (mits hij als topscorer eindigt) hem verkopen aan een buitenlandse club, om zo toch nog even 3 à 4 miljoen bij te kunnen tellen. Want dat is hij in mijn ogen wel waard.

4 april 2018 om 17:05

Willem II heeft van de winter 3,7mln afgewezen van Stuttgart dus denk dat clubs meer moeten neertellen.

5 april 2018 om 08:59

Komt vermoedelijk door die absurde transfermarkt op het moment.
Maar met meer dan 4 miljoen zou ik sowieso blij zijn

Zie hem graag naar heerenveen komen, al ben ik bang dat er een te groot prijskaartje aan hangt. Word weer tijd voor een veel scorende heerenveen spits.

Hij staat niet op het a4tje van van Geel

Komt niveau tekort maar in de eredivisie lijkt een spits al snel ove kwaliteit te beschikken

Misschien AZ wel een goede club ruilen voor vd linden en van eijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren