Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Volgende miljardenbod op Engelse topclub staat in de steigers’

Laatste update:

De Amerikaans-Iraanse miljardair Jahm Najafi bereidt een miljardenbod op Tottenham Hotspur voor. Dat beweert de Financial Times op basis van twee goed ingevoerde bronnen. Najafi is momenteel bezig het bod van in totaal 3,5 miljard euro vorm te geven met zijn investeringsconsortium MSP Sports Capital. De verwachting is dat Tottenham binnen enkele weken wordt benaderd.

Najafi zou het eigen vermogen plus schuldenpakket van de Engelse grootmacht momenteel op 3,75 miljard dollar – omgerekend 3,5 miljard euro – taxeren. De miljardair wil dat bedrag voor zeventig procent financieren met zijn eigen investeringsmaatschappij, terwijl de overige dertig procent moet komen van financiers uit de Perzische Golf. Tottenham is nu in handen van Joe Lewis, die in 2000 bijna 25 miljoen euro betaalde voor 26 procent van diens aandelen.

Hoewel Lewis en clubvoorzitter Daniel Levy lang geprezen werden vanwege het gehaaide financiële en sportieve beleid, beginnen de kritische noten onder de Tottenham-supporters steeds luider te klinken. De aanhang van de huidige nummer vijf van de Premier League is niet langer tevreden met Champions League-kwalificatie en vindt dat het tijd wordt voor prijzen. Een ander bewind zou daar mogelijk voor kunnen zorgen.

Mocht Najafi Tottenham in handen krijgen, wordt het de derde Premier League-club in korte tijd die een Amerikaanse eigenaar krijgt. Chelsea werd afgelopen jaar al overgenomen door een consortium onder leiding van Todd Boehly, terwijl ook zakenman Bill Foley via zijn investeringsgroep het roer overnam bij Bournemouth. Ook Liverpool en Manchester United staan op de nominatie van eigenaar te wisselen. De emir van Qatar, die ook Paris Saint-Germain bezit, zou een bod op laatstgenoemde overwegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan heeft Joe Lewis bijna 20 jaar geleden een uitstekende deal gemaakt. Wil Tottenham echt voor de grootste prijzen mee gaan doen zou er meer geinvesteerd moeten worden als dat de laatste jaren is gedaan. Ik weet niet of de Spurs fans hier voorstander van zijn?

15 februari 2023 om 12:57

Nou ja, de laatste jaren spendeert ook Tottenham er wel op los (dit jaar 177 miljoen en ook de seizoenen ervoor kwam het in de buurt van de 100 miljoen euro) , maar het aankoopbeleid is als los zand. Het koopt maar wat, maar echt een idee zit er niet achter. Te veel aankopen komen gewoon niet uit de verf of haken niet aan.

15 februari 2023 om 13:04

Als dat betekent dat er van de huidge directie afscheid wordt genomen vind ik alles best, zolang het maar geen beleid a la Boehly wordt.

15 februari 2023 om 13:42

Begin langzamerhand wel de charme van de Premier League te verliezen, het is alleen maar laten zien welke eigenaar het meeste geld heeft. In de meeste top teams spelen helemaal geen jeugdspelers meer..

15 februari 2023 om 14:45

Opzich moet ik zeggen dat een Arsenal, City, United en Tottenham (en misschieno ok wel Chelsea) toch wel her en der wat jeugdspelers in de basis staan/ in de selectie zitten.

Wel met je eens dat de PL charme verliest door eigenaren zoals Boehly die alles kopen wat los en vast zit.

15 februari 2023 om 15:16

Toch bijzonder dat je Chelsea als ''misschien ook wel'' erbij zet, terwijl daar meer jeugdspelers in de selectie zitten dan bij de andere clubs dat je noemt.

15 februari 2023 om 13:48

Nee, anti het moderne voetbal. Het probleem is dat je financieel de afgrond in gaat als je niet meegaat met deze gekte. Ik zit zelfs op het punt dat het voetbal in de lagere divisies mij meer trekt dan, het door geld verziekte, top voetbal.

Championship, leage 1/2, 2e/3e Bundesliga etc. Volle stadions en oprechte blijdschap bij overwinning, ipv de dagjesmensen die het niets kan interesseren.

15 februari 2023 om 16:19

Je hebt wel gelijk dat dat de beleving bij fans in de meeste ploegen in de lagere divisies vaak meer authentiek is. Maar in Engeland heeft al het geld in de PL ook wel een kwalijke invloed op de lagere divisies, zeker de Championship.

De afgelopen 15 jaar komt het steeds vaker voor de er clubs in de Championship enorme financiele risico's nemen om te promoveren naar de PL. Als het lukt dan kunnen ze zich financieel redden met het geld in de PL, maar als het mislukt dan gaan ze helemaal overkop. Dat zorgt ervoor dat steeds minder clubs in de Championship een gezonde lange termijnsvisie hebben en grote risico's nemen op de korte termijn om snel te promoveren. Ik vind de Championship nog steeds heel leuk om te volgen, maar het is ook wel deels verziekt door geld.

15 februari 2023 om 15:28

Voorstander als er eens voetballende beslissingen gemaakt worden en er weer eens een visie is binnen de club. Dat gekoppeld met gewoon gezond en gericht beleid, uitgeven wat de club zelf genereert en kan/mag uitgeven.

Ja de huidige eigenaren zijn financieel super slim en hebben een echte cash genererende club gemaakt met een super stadion en state of the art infrastructuur in trainingscomplex, Lodge en vernieuwing in de buurt (en nog veel meer plannen voor golf, hotels en mediacenters lol) maar als je denk dat het echt voor de club alleen is en niet voor eigen optimalisatie van winst dan ben je naïef. Zij zitten in de vastgoed ontwikkeling en investering in vastgoed.

Allemaal prima als er sportief ook winsten behaald worden en niet alleen op financieel gebied maar dat is niet het geval. Veel te veel missers in het aantrekken van spelers, trainers en veel rare beslissingen zonder een echte lijn in wat zij nou aan het doen zijn en dan heb ik het nog niet eens over de belabberde communicatie met de fans. Je hoort nooit wat van hen alleen bij financiële rapporten of met tegenzin en een attitude als er grote kritiek begint te komen van de supporters en de supporters trust.

Als er duidelijk is wat de visie is, het duidelijk gericht is op sportief succes en als het duidelijk is dat het geen louche zaak is en alles financieel in orde is dan ben ik gewoon voor. De huidige eigenaar is namelijk ook gewoon rijk net als bij eigenlijk alle clubs, het gaat dus gewoon om beleid. Er is geen vooruitgang onder dit bewind meer, zij hebben flinke winst en wij van die gasten af win win.

Voor de rest ben ik gewoon voor strakke regulatie qua geld uitgaven en tegen de scheve machtsverhouding in het voetbal. Zelfs met strakke regels waarin elke club maar een fractie mag uitgeven van wat het nu doet ben ik voor omdat de club een entertainment huis is geworden en het gewoon te weinig gaat over de voetbalclub Tottenham. Slecht sportief beleid en stagnering hebben ervoor gezorgd dat de club een hele nieuwe herstructurering nodig heeft.

Joe Lewis doet lekkere zaken als dit doorgaat. Hij heeft nog geen miljoen betaald per procent van de aandelen en kan nu 35 miljoen per procent ontvangen.

Maar de PL is wel een competitie waar straks 20 miljonairs even willen laten zien wie de grootste heeft. Dit wordt alleen maar erger met al die miljoenentransfers.

15 februari 2023 om 12:51

Er is maar één ding echt belangrijk om te voorkomen dat deze geldsmijterij het voetbal steeds meer verpest: de normen voor meedoen aan Europees voetbal handhaven. Als er maar vier teams uit de PL mee kunnen doen aan CL-voetbal, dan betekent dat dat steeds meer giga-rijke clubs ernaast grijpen.
Dan zal de animo voor dit soort belachelijke investeringen binnen een paar jaar doen stoppen, en dat geldt ook voor de animo van topspelers om jaren achtereen op het tweede plan te spelen. Of erger nog: bij dit soort teams op de bank te zitten.
Het zal even duren maar de wal zal het schipo keren !!

15 februari 2023 om 12:56

@ideefiks: Niet de vroeg juichen, want er zijn nu alweer plannen voor een Super League met 60 tot 80 deelnemers. Reken maar dat als dat plan gestalte gaat krijgen, de Engelse clubs of allemaal daarheen verhuizen om met bijvoorbeeld 8 in plaats van vier tickets Europa in te gaan, of dat ze die Super League gaan gebruiken om een of meerdere extra tickets bij de UEFA los te peuteren.

15 februari 2023 om 13:01

In het komende format van de CL komen er normaliter wildcards voor topclubs die zich niet hebben kunnen plaatsen.

15 februari 2023 om 13:12

Ideefiks: Bij de eerste plannen van de Super League waren al 6 Engelse clubs betrokken. Als dat idee verder uitgewerkt wordt dan komen daar nog wel een paar Engelse clubs bij. Newcastle United, gekocht door mensen uit Saudi-Arabië kun je denk ik alvast opschrijven.

15 februari 2023 om 14:51

Toelating van (aanzienlijk) meer Engelse clubs is daarom ook mijn angst. Aan de andere kant: dan zullen ook de andere grote voetballanden meer deelnemers willen. Dat zou ten koste van de kwaliteit gaan.
De Engelse teams hebben die andere landen wèl nodig ! Een supercompetitie met alleen 8 of 10 Engelse deelnemers zal beslist zijn attraktiviteit verliezen voor de aanhang van andere clubs.
Bovendien: ook het aantal topvoetballers is beperkt. Als het niveau zakt is dat niet goed voor de kijkcijfers. Voor een attraktief team is meer nodig dan een verzameling hele dure spelers. Bovendien zijn ook toppers niet oneindig belastbaar

.

15 februari 2023 om 12:54

Bovendien kun je je afvragen op basis waarvan Tottenham 3,5 miljard waard is. Het stadion heeft een miljard gekost, maar verder zie ik niet hoe zo'n club zo'n prijskaartje kan hebben.

Verder ben ik het met je eens. De Premier League wordt een speeltje van de miljardairs (is het eigenlijk al wel). Het beleid bestaat er uit kopen en het wordt steeds erger. De spelersinflatie daar is echt abnormaal en het haalt de ziel uit het voetbal weg, althans voor mij.

15 februari 2023 om 15:22

Je moet je ook afvragen wat een alternatief is. Een keer zal een club wel van eigenaar moeten veranderen en het is niet zo dat iedereen maar een club kan kopen. Je moet vies veel geld hebben om het allemaal te kunnen kopen. Dat vind ik niet zo gek, het is wel jammer dat ze vaak geen beleid hebben en maar wat geld tegenaan gooien.

15 februari 2023 om 15:40

Voor mij gaat het voorbij aan de essentie van een voetbalclub. In Engeland zijn de jeugdopleidingen in een razend tempo veranderd in handelshuizen, de clubs binnen en buiten de Premier League vertrouwen volledig op hun eigenaar en/of de TV gelden. Ik vind het eerlijk gezegd 1 grote kunstmatige bubbel. Die gaat natuurlijk niet snel knappen als dat ooit al gebeurt, maar ik kan ook niet zeggen dat ik veel respect heb voor de meeste clubs. Dat wil niet zeggen dat alles aan de Premier League slecht is, maar voor mij persoonlijk doet het weinig ondanks het niveau.

15 februari 2023 om 19:02

Dat ben ik helemaal met je eens, maar om het anders te doen moet er wel een goede alternatief zijn. Dat is er op dit moment gewoon niet.

Om vervolgens een foto van the Emirates stadium te plaatsen, lekker bezig weer @Vz! 😂

15 februari 2023 om 13:19

En voorzitter Daniel Lewis ken ik ook niet. Wel ene Daniel Levy...

15 februari 2023 om 13:24

@ AfcaEric

Haha misschien Daniel Day-Lewis? Nee maar Daniel Levy is natuurlijk de voorzitter haha en Joe Lewis is eigenaar van ENIC waar Tottenham onder valt!

15 februari 2023 om 15:36

Omdat hij nooit zijn gezicht laat zien, communiceert ook nooit met fans 😂 die Levy is zijn puppet en ook hij laat amper van zich horen lol Ik heb hen er graag uit.

15 februari 2023 om 13:20

En een foto van een trofee, wat ook raar is als het om de Spurs gaat...

15 februari 2023 om 13:25

Met de kleuren van the Blues (Chelsea)!
Het moet niet gekker worden 😂

15 februari 2023 om 13:20

Ze konden geen foto vinden van een trofee in het Spurs stadion

Pffff nog even en elke topclub is in handen van een multi miljardair. Erg jammere trend, maakt het voetbal toch wat minder romantisch met die gigantische transfer sommen en gigantische salarissen. Ja ik weet dat Chelsea 600 miljoen heeft uitgegeven, en ja ook dat vind ik geen goeie trend. Mis de tijden wel toen ik verliefd werd op voetbal.

15 februari 2023 om 13:11

Wanneer was dat dan want abramovich deed ongeveer hetzelfde toch?

15 februari 2023 om 13:12

Lekker Bundesliga 3 kijken! Prachtige competitie!

15 februari 2023 om 13:24

Klopt 3. Liga is een leuke competitie! Helaas dat Dortmund II en Freiburg II erin zitten, dit soort teams zijn heel jammer voor de competitie. Toch zou ik dan naar Bundesliga 2. Kijken, de titel/promotie strijd is echt geweldig op het moment en dat met echt een paar geweldige traditionvereine! Kaiserslautern, Hamburger SV, Darmstadt in mindermate. Helaas is Hannover ietwat afgezakt de laatste weken, maar maart/april komt eraan en op die maanden berust al enige tijd een vloek voor Hamburg, aangezien ze in die maanden vrijwel alles verspelen wat ze hebben opgebouwd. En dan hebben we het nog niet over de degradatie. Tussen de nummer 18 en 10 is 6 punten en de nummer 18 en 12 3 punten!!! Met een paar grote clubs zoals, Karlsruhe SC, Braunschweig, Magdeburg en Nürnberg. Helaas een slechte ontwikkeling waarvan ik 3 vd 4 zsm graag terug zie in de Bundesliga. Heerlijke competitie om te volgen met alleen maar krakers en sfeervolle derby’s!

15 februari 2023 om 15:19

Laatst ViaPlay aangeschaft. Voor de 2e divisie. Heb de tijd van mijn leven hahah

15 februari 2023 om 18:04

Ik raad dan toch Sky Bundesliga aan met het juiste Duitse commentaar. Wel moeilijk te ontvangen via Nederland, maar 200% waard.

15 februari 2023 om 14:29

Chelsea is letterlijk de club die ermee begonnen is. Chelsea is hiervan het startsein geweest. Beetje hypocriet om dan nu zo’n opmerking te maken. Zonder Miljardair hadden jullie niet eens 10% van de prijzen gewonnen van de afgelopen 20 jaar..

15 februari 2023 om 15:44

Tja wist ik veel als 8 jarig jochie dat Chelsea gefinancierd werd door Abramovisch.....

15 februari 2023 om 17:32

Wat een slap gelul… De huidige spurs eigenaar is al een miljardair. PL clubs zijn van zichzelf al een miljard waard dus je bent een miljardair als je de eigenaar bent van een PL club, laat staan de top clubs.

Hoppa, nog eentje. Wat een neppe competitie is het ook.

15 februari 2023 om 14:09

Vooral zo'n FA is zo hypocriet. En vele fans zien schreeuwen van, we saved football. Yeah right. Laten dit wel allemaal toe want ja he, ze komen met een goede zak centen. Trieste ontwikkeling!

Een investeringsmaatschappij moet toch ergens een bepaalde winst in zien, maar kan iemand een leek als mij uitleggen hoe ze dat voor elkaar krijgen bij (grote) voetbalclubs? Is het puur de waarde van de club omhoog krijgen om vervolgens weer te verkopen? Want met de bedragen die er in het hedendaagse voetbal worden geinvesteerd lijkt me dat bijna onmogelijk.

15 februari 2023 om 13:01

Zo simpel is het misschien niet, maar er zijn genoeg manieren. Zo kan de eigenaar een lening verschaffen aan de club voor iedere cent die hij/zij in de club pompt. Dan is de rente pure winst. Ook zien we bij Manchester United hoe makkelijk het is voor eigenaren om geld uit de club te halen. Zeker bij clubs die nog niet aan de top staan, is waarde toevoegen best te doen zolang het fundament stabiel is. Denk daarbij aan betere faciliteiten, een nieuw stadion enzovoort. Ook commerciele waarde en de Premier League inflatie helpt wel. Er zijn genoeg factoren waardoor het voor een investeringsmaatschappij interessant wordt om een club over te nemen.

15 februari 2023 om 16:45

Thanks voor de info, heb de inkomsten nogal onderschat. Online kan ik helaas niet zoveel vinden over de winst die ze maken, wel over de omzet dus ben wel benieuwd naar de exacte cijfers, haha.

15 februari 2023 om 13:31

Wat Reynolds en Mcelhenney doen met Wrexham toont op kleine schaal welke enorme voordelen dit heeft. Alleen al PR-technisch: Merchandise inkomsten is met 600% gestegen sinds overname, ze gebruiken over en weer elkaars socials, bedrijven van Reynolds worden sponsor van Wrexham, ze halen uiteindelijk sponsors als Tik Tok binnen. Disney docu levert smak geld op, komende zomerstop gaan ze net als de topclubs naar USA etc. Naar verwachting heeft overname en investeringen ze +-5 miljoen gekost, als ze zo door gaan én sportief succes zich doorzet (staan nu tweede in competitie, in FA cup geweldig gedaan) dan gaan/kunnen ze hier in toekomst keihard op cashen.

15 februari 2023 om 17:04

Nouja, deze inkomsten zijn natuurlijk wel te wijten aan het feit dat het bekende acteurs uit Amerika zijn, want wanneer een onbekende zakenman uit Nederland die 5 miljoen had geinvesteerd was er nooit een Disney docu of TikTok sponsor geweest. Neemt uiteraard niet weg dat ook zij eigenaren mogen zijn van een voetbalclub, maar dit is wel een uitzondering.

15 februari 2023 om 15:38

Dat doen de huidige eigenaren ook hoor, is gewoon winst optimalisatie uiteindelijk. Hebben zij zelfs gezegd bij de overname toentertijd 😂

Kijk die winst ook als je het vergelijkt.

Zou me niet verbazen als over een paar jaar de eerste 6 plekken in de PL recht geven op CL voetbal. Iemand enig idee of hier al ontwikkeling in zit?

15 februari 2023 om 13:13

Geen ontwikkelingen in plekken in CL voetbal. Wel steeds meer ontwikkeling in een andere competitie: de Super League. Denk dat de miljardair daar op gokt.

15 februari 2023 om 13:15

Er waren 6 Engelse clubs betrokken bij de eerste plannen voor de Super League. En helaas gaat die er toch echt ooit een keer komen. En ik sluit niet uit dat er dan nog meer Engelse clubs aan mee zullen doen.

15 februari 2023 om 14:11

Ik geloof dat er in de nieuwe CL opzet ook wordt gebruik gemaakt van wildcards op basis van coëfficiënten, en laten de Engelse clubs daar net goed op staan.

Het zou wel bizar zijn als een club dat zich met het Jodendom linkt (the Jids) in Iraanse handen komt. Maar ja, commerciële belangen gaan voor.

15 februari 2023 om 15:08

Wel eens van de Joodse diaspora gehoord? Er wonenJoden in alle landen van het. Middenoosten, niet alleen in. Israël. Deze meneer zou zomaar joods kunnen zijn.

16 februari 2023 om 22:52

Natuurlijk is dat zo, maar het is natuurlijk zo dat de Iraanse regering nou de joden niet echt goedgezind zijn. Maar deze man is waarschijnlijk Persisch en niet Iraans (en ja daar tussen zit verschil, als het aan de Perzen ligt - en dat ligt voornamelijk aan politieke voorkeur).

Jammer, een zeer vervelende trend. Er komt steeds meer geld in het voetbal. En het is weer geen Engels persoon die een overname wilt doen. Het wordt steeds minder Engels en een steeds neppere competitie

15 februari 2023 om 14:11

Idd ja, vooral zo'n FA is zo hypocriet. En vele fans zien schreeuwen van, we saved football. Uhmm. Laten dit wel allemaal toe want ja he, ze komen met een goede zak centen. Trieste ontwikkeling!

15 februari 2023 om 17:45

“Nep” is zo’n niets zeggend woord. Nederlanders gebruiken dat veel te vaak en het slaat eigenlijk helemaal nergens op. Omdat er een beetje geld in om gaat is het “nep”? Stel je niet zo aan.

Lekker man, dalijk 6 clubs daar die miljarden in de club stoppen met als doel prijzen te winnen. Lekker elkaar kapot concurreren, de transfersommen en salarissen opkrikken en geld nog belangrijker maken dan het al is, op een gebied waar het sportieve en vermakelijke aspect het belangrijkste zou moeten zijn.

De premier League wordt straks een beetje zoals ze vroeger hadden: bedrijvenvoetbaltoernooi. Het ene miljardenbedrijfje speelt tegen het andere miljardenbedrijfje. Op woensdag mogen ze dan soms eens tegen een oliestaatje spelen.

Komt vanzelf dat de gewone man zich gaat afkeren van dit gedoe toch lijkt mij?!
Om mij heen hoor ik heel vaak van jongens die vroeger alles keken, nu nooit meer naar de champions leauge kijken bv, heb ik zelf overigens ook.

15 februari 2023 om 13:40

heb ik nou ook Salerno, de CL kan me steeds meer gestolen worden, en de andere europese bekers kijk ik dan juist weer met wat meer plezier, niet altijd goed voetbal, maar wel amusement

15 februari 2023 om 14:13

Lagere divisies, FA Cup. Dat zijn de mooiste competities om te volgen.

15 februari 2023 om 14:17

Het probleem is dan echter dat wat jij en ik zouden doen niet zo vreselijk veel boeit. Voor jou en mij staan er namelijk 10 Chinezen, Amerikanen of Saudi's klaar om de "content" op te vreten die men voorschotelt. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik kijk graag naar de Champions League, Premier League of Serie A dus aan mij hebben ze nog steeds een trouwe kijker, maar ik heb geen moment de illusie dat ik niet binnen no time vervangen zou kunnen worden door honderden anderen die de laatste jaren warm gemaakt worden voor het voetbal..

Daarom ben ik ook ergens bang dat er toch op den duur een variant van de Super League gaat komen, de kijkers uit Afrika en Amerika (de mensen die nu al Twitter overspoelen met dit soort ideeen) worden straks een factor in hoe wij in Europa de sport moeten gaan beleven.

15 februari 2023 om 15:02

Ik vind de Champions League echt de minst boeiende competitie om naar te kijken,dus kijk het nooit tenzij er eens een Nederlandse club speelt. Kan net zo goed een livestream gaan kijken van iemand die Football Manager speelt (als dat tegenwoordig nog bestaat). Beetje met geld gooien,100 spelers onder contract hebben en volgend seizoen weer 20 nieuwe halen. Kutclubs....allemaal.

Achja, het voetbal is allang het niet voetbal niet meer dankzij de EPL. Waarom moet iedere club een rijke eigenaar hebben? Deze man zal ook weer flink investeren.

15 februari 2023 om 15:45

Pure wanhoop. Ze zijn allemaal bang om achter de feiten aan te lopen en die miljardairs komen wel.

15 februari 2023 om 17:46

Omdat alleen rijke mensen een club kunnen aanschaffen

Het gaat om Tottenham maar ze gebruiken een stadion van Arsenal… achja maak niet uit want LONDON IS RED!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren