Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende grote naam krijgt straf te horen na plegen belastingfraude in Spanje

Laatste update:

Wissam Ben Yedder heeft van een Spaanse rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 133.799 euro opgelegd gekregen. De Fransman krijgt die straf naar aanleiding van belastingfraude in 2017, toen hij nog speler van Sevilla was. Onder meer Lionel Messi en Cristiano Ronaldo werden eerder al veroordeeld voor belastingfraude in Spanje.

In Spanje geldt de regel dat een veroordeelde niet daadwerkelijk de cel in hoeft als het gaat om een geweldloos vergrijp en de uitgedeelde gevangenisstraf maximaal twee jaar bedraagt. De vertegenwoordigers van Ben Yedder, de openbaar aanklager en de advocaat die de Spaanse belastingdienst vertegenwoordigt kwamen tot een pleidooiovereenkomst over de straf. De aanvaller, die tegenwoordig onder contract staat bij AS Monaco, heeft zijn achterstallige schulden inmiddels betaald.

Ben Yedder, tussen 2016 en 2019 speler van Sevilla, betaalde zijn belastingen niet op tijd in 2017. Dat blijkt uit een document dat op 9 maart door de rechtbank is opgesteld. Dinsdag werd het document openbaar gemaakt. Ben Yedder kreeg in 2019 het verzoek om 225.323 euro te betalen en deed dat ook, maar betaalde daarbij geen rente over zijn roerende goederen. Daarnaast valt in het document te lezen dat Ben Yedder niets heeft gemeld over zijn contract met sponsor Adidas. Op een later moment heeft Ben Yedder alsnog het verschuldigde bedrag van 51.007 euro, exclusief rente, betaald.

Het is niet de eerste keer dat een voetballer in Spanje in het nieuws komt vanwege belastingfraude. Zo kregen Lionel Messi en Javier Mascherano in 2016, toen allebei in dienst van Barcelona, een voorwaardelijke celstraf van een jaar opgelegd. Messi en diens vader Jorge stonden eveneens terecht voor het niet betalen van belasting over de portretrechten van Lionel Messi. Zij moesten de Spaanse staat een bedrag van 4.1 miljoen euro betalen. Een ander voorbeeld is Cristiano Ronaldo, die te horen kreeg dat hij 18.8 miljoen euro moest betalen aan de staat wegens belastingfraude tussen 2010 en 2014. Daarnaast kreeg de toenmalig speler van Real Madrid een voorwaardelijke celstraf van 23 maanden opgelegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt er wel op dat het voor de ficus loont wat onderzoeken te doen naar spelers en celebs. Shakira is haar koffers al aan het pakken omdat de spaanse blauwe enveloppen dienst ook achter haar aan zit.

11 april 2023 om 21:31

Er was een regelverandering die werd ingevoerd met terugwerkende kracht. Daarom neem ik dat hele "belastingfraude" gebeurrn niet serieus. Ik neem heel die spaanse overheid niet serieus.

11 april 2023 om 21:45

Dat de Spaanse overheid jarenlang nogal coulant was met het innen van belastingen e.d. is 1 van de vele redenen waarom dat land altijd maar weer financieel op z'n gat ligt en landen als Nederland bij moeten springen. Tegenwoordig doen ze er in ieder geval meer aan. Werd tijd ook, al hebben ze ook weinig keuze tegenwoordig.

11 april 2023 om 22:47

Coulant? Je reinste corruptie. En dit is vooral voor de buhne. De rechters daar zijn (zoals ook het Europees Hof van Justitie heeft aangegeven, verre van onpartijdig en handelen gevaarlijk. Ze spelen de grote jongen bij voetballers die exact hetzelfde doen als de koninklijke familie, maar de familie wordt buiten schot gehouden, terwijl tegen de voetballers campagnes worden gevoerd. Campagnes om kleingeld, ook nog eens.

De pensioenen zijn verdwenen, de banken hebben zestig miljard gekregen tijdens de vorige crisis en deze schuld is kwijtgescholden (wat iedereen al aan zag komen). Ze zijn niet zozeer coulant geweest met het innen van belastingen, ze zijn aantoonbaar corrupt. In moreel opzicht in ieder geval, want de regels worden aangepast wanneer het warm begint te worden bij o.a. hun vriendjes van inditex. Daarnaast smijten ze met publiek geld naar alles wat prestige-projecten zijn voor politici.

Deze spelers vullen niet hun eigen aangiftebiljet in, dat zal hun adviseur gedaan hebben. En die zal gebruik gemaakt hebben van de “mogelijkheden” die toen bestonden. Wellicht op of net over het randje, geholpen door aangepaste wetgeving. De Spaanse fiscus zoekt bekende namen en gooit deze in de publiciteit, dat deed de Nederlandse fiscus ook (Hiddink, woonplaats), soms op het onbetamelijke af (Van den Herik, FIOD). Dat te weinig belasting betalen nu voor rekening komt van de speler en niet van de adviseur is logisch, maar om dit fraude te noemen….. verschil van inzicht kan ook.

12 april 2023 om 15:43

Als er is geoordeeld dat het over het randje is geweest en je niet hebt gehouden aan de wetten is het gewoon fraude. Hoe zou jij het dan noemen? Schaamteloze non integer handelen voor financieel gewin waarbij men hoopt dat een onsamenhangend pleidooi de mensheid achter je krijgt omdat je graag iedereen ervan overtuigt dat je geen kwade opzet had en nu verschuilt achter een adviseur die al dan niet al een kenmerkend randje had? Still sounds like fraud to me.

Zo te lezen werd er wel gewoon betaald als er op werd geattendeerd of een herinnering werd gestuurd. Dat vind ik wel prima. Natuurlijk verre van netjes, maar Beter dan ECHT belasting onderduiken, en tot dag des oordeelt doen alsof je neus bloed.

Jan met de pet op hoef dit soort dingen niet te doen. Die komt er niet met een zwaaiende vinger vanaf en kan gaan zitten voor zijn daden. Dit soort zaken maakt het voetbal helemaal kapot. Kei hard aanpakken dit soort gasten ongeacht de naam!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren