Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boadu is eindelijk weer belangrijk voor Monaco en zorgt voor absurde statistiek

Laatste update:

Myron Boadu was vrijdagavond eindelijk weer van waarde voor AS Monaco, door een punt te redden in het spectaculaire uitduel met Nantes (3-3). Met zijn gelijkmakende goal in de 85ste minuut zorgde de 22-jarige spits voor een bijzondere statistiek: de Amsterdammer scoorde namens de Monegasken acht keer in de Ligue 1 en deed dat enkel in uitwedstrijden. Boadu is daardoor de speler met de meeste uitdoelpunten op het hoogste niveau van Frankrijk, zonder in een thuiswedstrijd gescoord te hebben. Opta lichtte de bijzondere statistiek van de ‘reiziger’ uit op Twitter.

Monaco leek lang op weg naar de eerste nederlaag van het seizoen. Al na vijf minuten kwam het elftal van trainer Adolf Hütter op achterstand door een benutte strafschop van Mostafa Mohamed. Nadat Jean-Charles Castelletto de score verdubbelde, wist Takumi Minamino de aansluitingstreffer binnen te prikken. Na rust zorgde opnieuw Mohamed voor de 3-1, waarna Wissam Ben Yedder met zijn doelpunt zorgde voor een spannende slotfase. In het sluitstuk was een hoofdrol weggelegd voor Boadu.

Met een fraaie kopbal was de enkelvoudig international van Oranje verantwoordelijk voor een late 3-3, waardoor Monaco alsnog een punt mocht bijschrijven na het bezoek aan Nantes. Boadu, wiens dienstverband in de Ligue 1 nog weinig succesvol is, scoorde voor de tiende keer in dienst van les Rouge et Blanc. In competitiewedstrijden deed hij dat enkel in uitwedstrijden, wat hem vrijdag dus een bijzonder record opleverde. Of de rechtspoot daar blij mee is valt te betwisten.

Boadu werd deze zomer veelvuldig gelinkt aan een uittocht bij Monaco, maar blijft vooralsnog in de dwergstaat spelen. De aanvalsleider stond volgens het Algemeen Dagblad op het wensenlijstje van Arne Slot bij Feyenoord als vervanger van Danilo, maar kwam uiteindelijk niet naar De Kuip. De Rotterdammers zijn inmiddels al voorzien van een tweede spits, in de persoon van Ayase Ueda. Mogelijk wisselt Boadu in de laatste dagen van de transferperiode nog van club. De spits, die in Monaco nog tot medio 2026 vastligt, is nadrukkelijk in beeld bij het Italiaanse Salernitana.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als neutrale voetballiefhebber hoop je toch eigenlijk dat er een Franse club is die in de komende maanden een serieuze poging gaat doen om Paris Saint-Germain van de troon te stoten? Het lijkt me een uitgelezen moment om te investeren in de selectie, maar de pijnlijke realiteit is dat alleen AS Monaco aantoonbaar sterker is geworden met spelers als Wilfried Singo, Denis Zakaria, Mohammed Salisu en hopelijk ook Florian Balogun. De andere achtervolgers zijn er allemaal op achteruit gegaan. Racing Lens verliest Seko Fofana en Loïs Openda, Olympique Lyon verliest Malo Gusto, Castello Lukeba en Houssem Aouar, Stade Rennes verliest Jeremy Doku, Lesley Ugochukwu en Lovro Majer... Je zou hooguit Olympique Marseille verder noemen als ploeg die zich heeft verbeterd, maar dat lijkt me ook geen serieuze uitdager. Ik weet het niet, er zijn weinig Franse ploegen waarvoor ik sympathie kan opbrengen komend seizoen. Hopelijk kan AS Monaco nog iets meer doen in de laatste week van de transferperiode!

26 augustus 2023 om 10:41

Monaco vind ik dan ook niet echt een ploeg waar ik sympathie voor heb. Teert puur op de centen vanuit Monaco, maar stelt niks voor. Ambianceloos stadion, weinig fans.....
Heb zelf meer sympathie voor Bordeaux, Maar daar zag ik mijn eerste buitenlandse wedstrijd.

26 augustus 2023 om 10:56

De eerste twee voetbalwedstrijden die ik me nog altijd voor de geest kan halen zijn de WK-finale met het iconische kapsel van de Braziliaanse Ronaldo (2002) en de wedstrijd tussen AS Monaco en Deportivo La Coruña waarin Dado Prso (mijn favoriete speler destijds, begrijp achteraf ook niet waarom) vier keer scoorde in een 8-3 overwinning (2003). Dat elftal had met Jerôme Rothen, Ludovic Guily, Patrice Evra en een jonge Emmanuel Adebayor toch een aantal leuke spelers. En natuurlijk hadden we daarna nog die generatie met Mendy, Sidibé, Fabinho, Bernardo Silva, Radamel Falcao en Kylian Mbappé wat misschien wel het leukste voetbal van Europa speelde. Ze hebben misschien niet het mooiste stadion of de meest actieve achterban, maar ze hebben wel selecties gehad waar ik graag naar keek.

26 augustus 2023 om 11:21

Weet nu niet uit mijn hoofd wat Lille gedaan heeft aan aankopen, maar die hebben hun dragende spelers wel behouden, dus misschien een outsider voor het nieuwe seizoen.
Verder gaat er natuurlijk geen enkel team PSG van de troon af stoten op de lange termijn. Die hebben gewoon een te grote financiële voorsprong. Ook als het daar een keer een geval Ajax vorig seizoen wordt schieten ze nog super makkelijk terug naar de top, puur om de stinkend rijke eigenaar.

26 augustus 2023 om 12:15

Heb natuurlijk ook niet het volledige transferbeleid van de Ligue 1 in mijn achterhoofd zitten, dus heb het even na moeten zoeken. Carlos Baleba lijkt op de valreep nog naar Brighton te vertrekken, blijkbaar wordt hij gezien als opvolger van Moises Caicedo. Verder is er weinig veranderd aan de selectie die vorig seizoen nog vijfde eindigde. Gaan Hákon Arnar Haraldsson, Samuel Umtiti en Tiago Santos hen dan kampioen maken? Dat lijkt me sterk.

Het lijkt me inderdaad lastig om Paris Saint-Germain van de troon te stoten door het financiële verschil tussen de clubs, maar er is eigenlijk geen enkele club die ambitieus investeert in de selectie en dat is toch wel pijnlijk. Ik krijg het gevoel dat de Franse subtop nagenoeg over de volledige breedte achteruit is gegaan.

26 augustus 2023 om 12:37

Voor Lyon is eigenlijk alleen Lukeba een aderlating. Aouar en Gusto speelde sporadisch vorig seizoen bij Lyon. Ze hebben met Caleta-car wel een goede vervanger aangetrokken voor Lukeba. En Kumbedi komt ook uit de jeugdopleiding van Lyon en die kan Gusto opvangen. Idem dito met Caqueret voor Aouar. Alleen nu een false start nu Anthony Lopes eruit ligt met een gezichtsblessure.

26 augustus 2023 om 13:08

Saël Kumbedi werd volgens mij overgenomen van Le Havre, maar dat is natuurlijk slechts een detail. Olympique Lyon blijft wat mij betreft de meest sympathieke Franse club, maar ze hebben in mijn ogen (zeker in de verdediging) toch een aantal spelers verloren waar ik potentie in zag. Malo Gusto speelde inderdaad minder nadat zijn transfer naar Chelsea officieel werd, maar was natuurlijk een geweldige vleugelverdediger. Daarnaast lijkt Duje Caleta-Car niet meteen een geweldige vervanger van Castello Lukeba, maar ik laat me natuurlijk graag verrassen.

Zou eigenlijk graag zien dat Olympique Lyon had gekozen voor het investeren in jonge Franse talenten in plaats van spelers die buiten de boot zijn gevallen in grotere competities. Wat mij betreft nemen ze een voorbeeld aan Stade Rennes, die gewoon Enzo Le Fee en Ludovic Blas aantrekken. Oh, en Olympique Lyon heeft in de loop der jaren toch best veel jeugdspelers laten vertrekken die uiteindelijk toch het niveau konden halen. Amine Gouiri, Pierre Kalulu en Melvin Bard bijvoorbeeld.

26 augustus 2023 om 15:04

Pardon, je hebt gelijk inderdaad dat die is overgenomen van Le Havre. Caleta-car had het goed gedaan bij Marseille, maar kwam helaas bij een slecht draaiend Southampton terecht. Rennes doet inderdaad altijd wel goede aankopen, want Blas (nantes daarvoor) en Le Fee (lorient daarvoor) waren spelers die gewoon te goed waren voor hun club. Die gaan wel hoger eindigen dan Lyon. Maar met betrekking tot dat laatste, je kunt niet alles hebben natuurlijk. Kalulu had nog niet eens zijn debuut gemaakt voordat hij vertrok naar Milan. Gouiri werd altijd een groot toekomst gedicht, aka nieuwe Benzema enzo, maar die had zoveel concurrentie op zijn positie destijds (memphis, Diaz, Traore, Fekir, Dembele en Toko-Ekambi konden allemaal op zijn positie uitkomen). Bard heb ik niet gevolgd, maar het is toch niet een heel groot talent toch? Daar tegenover kun je stellen dat jongens zoals Caqueret, Gusto, Cherki, Lukeba, en Barcola wel zijn gebleven. Je kunt niet helaas alles hebben. Maar een Kalulu en Lukeba zal een leuke centrale duo zijn uit eigen jeugd. Met Rennes waren trouwens Majer en Doku ook niet geheel onmisbaar. Ik denk dat ze niet zo heel veel zijn ingeleverd qua kwaliteit. Alleen verdediging is wat magertjes om echt te concurreren met de top.

26 augustus 2023 om 19:15

Daar kan ik me in vinden. Stade Rennes heeft met Enzo Le Fée en Ludovic Blas inderdaad twee spelers binnengehaald die eigenlijk het niveau van hun club waren ontgroeid, waarmee ze al in hadden gespeeld op het vertrek van Lovro Majer. Ben benieuwd wat ze gaan doen met die negentig miljoen euro die ze hebben ontvangen voor Lesley Ugochukwu en Jeremy Doku. Als ze die miljoenen op een soortgelijke manier kunnen investeren, dan kunnen ze zich gaan onderscheiden van hun concurrentie voor de plaatsen achter Paris Saint-Germain.

Ik zag op Flashscore nog wel interessante statistieken voorbijkomen. Nantes: 3 schoten, waarvan 3 op doel. Expected goals 0,91. Monaco 27 schoten, waarvan 10 op doel. Expexted goals 4,11 (dacht ik).
Uitslag 3-3. Effectiever dan Nantes deze wedstrijd is haast onmogelijk. Helemaal onmogelijk als er geen eigen doelpunten zijn.

Misschien de herhaling van de goal even helemaal kijken? Boadu scoort de rebound van de kopbal die op de lat belandt.

Boadu is nog steeds mijn favoriete Nederlandse spits. Nog steeds maar een jaartje ouder dan Brobby.

26 augustus 2023 om 15:15

Was die goed he! Zijn 1e jaar op 18/19 jarig leeftijd bij az.

26 augustus 2023 om 18:12

Hij was gewoon een monster, zelden zo een leuke spits gezien. Lammers vond ik ook met heel veel potentie maar waarom het bij hem nooit uit is gekomen is me een raadsel. Allebei heel blessure gevoelig denk ik dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren