Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgend jaar is er weer een jaar

Laatste update:

Nee, dit is geen clubexpert waarmee ik het beleid van mijn favoriete club Arsenal ga ophemelen. Deze clubexpert gaat vooral over de veranderingen op financieel gebied in het profvoetbal. Een verandering die voor een groot deel een noodzaak is geworden door de financiële crisis. Tegenwoordig hebben Manchester United, Arsenal, Liverpool en Chelsea iets gemeen: minder dure topaankopen en meer een beleid richting de toekomst. Dit is een trend die je, tot mijn grote vreugde, over de hele wereld terugziet. Toch zal er nog een hoop moeten gebeuren om de voetbalwereld weer winstgevend te maken.

Al jaren is Arsenal een club die zich richt op jonge spelers. In tegenstelling tot een hoop andere supportersgroepen bleven de Gunners relatief rustig. Op Voetbalzone heb ik regelmatig het transferbeleid van mijn club moeten verdedigen. Personen die riepen dat het om nu gaat, dat mijn club zijn supporters in de steek laat. Ik heb dat beleid verdedigd met mijn vorige clubexpert. Er waren nog steeds mensen met kritiek op het lange-termijn beleid.

Maar de tijden zijn nu veranderd. Ik lees berichten op Voetbalzone over Manchester United, Liverpool en Chelsea. Sir Alex Ferguson roept in de media dat hij bouwt aan een jong team en dat dit proces tijd kost, iets wat bij Arsenal al jaren het geval is. Liverpool is overgenomen door een Amerikaans investeringsbedrijf, dat zich voornamelijk wil richten op jonge spelers. Chelsea heeft de afgelopen twee jaren ‘slechts’ vijftig miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe spelers. De clubs volgen het beleid van de club uit Noord-Londen.

Toch denk ik niet dat dit een directe oplossing is voor de financiële problemen. Manchester United, Chelsea en Liverpool: de drie clubs hebben het geld niet meer. Dan is het moeilijk om het ook uit te geven. Ik ben blij dat het erop lijkt dat deze club eindelijk verstandig omgaan met hun geld, maar ik vraag me af of dit uit goodwill is of uit pure noodzaak. Waar ik met mijn clubexpert naar toe wil, is de discussie over het lange-termijn beleid. Over het aankoopbeleid van clubs. Ik vind het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die enkel denken aan dit jaar en mensen die zoveel mogelijk willen investeren. Kopen zonder na te denken over de gevolgen daarvan: naar mijn mening is dit een van de belangrijkste oorzaken van de financiële crisis.

Zoals ik al aangegeven heb, vind ik het frustrerend dat die kortetermijndenkers een grote rol spelen in de voetbalwereld. In de Eredivisie maakt bijna elke club gigantische verliezen en in de Premier League is het al niet veel beter. Om nog maar te zwijgen over de Primera División en de Serie A, waar de grote clubs door veranderingen in tv-rechten over een aantal jaar grote problemen krijgen. De voetbalwereld schreeuwt om verandering.

De eerste en belangrijkste grote verandering die er moet komen, is de verandering in de salarissen van de spelers. Zelf ben ik tegen een salarisplafond, omdat ik denk dat er via omwegen toch wel genoeg geld wordt verdiend door de spelers. Ik denk dat de meest invloedrijke clubs eens om de tafel moeten gaan zitten en over dit probleem moeten discussiëren. Elke club zal het ermee eens zijn dat de salarispost voor een groot deel op de begroting drukt. Als de clubs nou eens gezamenlijk af moeten spreken minder te betalen aan salarissen, zal dit probleem voor een deel opgelost kunnen worden.

Dat clubs als Manchester City hoge transfersommen blijven betalen, is een hele kwalijke zaak. Dat is een grote rem op de financiële verbetering van het profvoetbal. Op korte termijn kunnen clubs hun spelers nog verkopen aan Manchester City en daardoor inkomsten genereren. Daartegenover staat echter wel dat de salarissen hoog moeten blijven, omdat de concurrentie met Manchester City aangegaan moet worden. Daarom ben ik blij met de instelling van de FIFA, die strenger wil optreden tegen dit soort clubs. Toch blijf ik heel wantrouwig, omdat ik (net als vele anderen) niet helemaal fan ben van deze organisatie.

Als het lukt om de salarissen drastisch te verminderen, zal het profvoetbal een grote stap zetten richting een gezonde toekomst. Een uitgave bij een transfer is eenmalig, aan een topcontract zit je jaren vast. Daarom denk ik dat de voetbalwereld heel veel baat zou hebben bij een verandering in de loonuitgaven. De inkomsten zullen altijd aanwezig zijn. De grote populariteit van voetbal zal niet snel veranderen en is de grootste inkomstenbron. Goed gevulde stadions en hoge uitzendrechten zullen op lange termijn een goede inkomstenbron blijven.

Er zullen vast nog een aantal naïeve mensen zijn die veranderingen in de voetbalwereld niet belangrijk achten. Die het prima vinden dat een club met 800 miljoen euro schuld een speler een contract van vijftien miljoen euro per jaar aanbied. Puur om het feit dat ze willen dat de club dit jaar de Champions League wint of dit jaar Kampioen wordt. Vergelijkbaar met een klein kind dat zijn snoep voor de hele week in tien minuten op eet en niet nadenkt over de gevolgen daarvan. Ik hoop dat die mensen, een reactie geven op deze clubexpert. Want ik vind het fascinerend dat mensen zulke gedachten hebben en zou dolgraag een discussie daarmee willen hebben.

Ik hoop zelf dat de mensen nu eindelijk eens wakker worden. Dat er eindelijk eens echt iets gedaan wordt aan de problemen. Want ik denk dat het wel duidelijk is geworden, dat het zo niet verder kan. De beleidsveranderingen bij de grote clubs in de Premier League geven me hoop. Ik hoop dat ook andere clubs zullen veranderen en het voorbeeld van deze clubs zullen volgend. Misschien ben ik naïef en ga ik teveel uit van het goede, toch zal ik blijven hopen op een kentering. Niet alles draait om nu, er is ook nog een toekomst. Want volgend jaar is er weer een jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aardige column,
ik vindt je punt heel erg goed en heel erg belangrijk maar ik vindt dat je beter je argument had moeten onderbouwen maar ik vond het wel een leuk stuk 4/5

Ik ben het geheel eens met deze stelling die je aan de dag legt , maar naïef in sommige gedachten ben je zeker.

'' De grote populariteit van voetbal zal niet snel veranderen en is de grootste inkomstenbron. Goed gevulde stadions en hoge uitzendrechten zullen op lange termijn een goede inkomstenbron blijven''.

Ik ben erg nieuwschierig waarop je dit baseerd, of het moet zo zijn dat de wederopstanding van Nostradamus op Voetbalzone een feit is. Hoe spijtig ik het ook vind, maar ik denk namelijk dat het topvoetbal zijn hoogtepunt al heeft bereikt en dat de crisis die momenteel het voetbal teistert alleen nog maar meer slachtoffers zal eisen. Veranderingen in het voetbal zullen uiteindelijk onontkoombaar zijn met alle gevolgen van dien natuurlijk. Het publiek zal daar èèn van zijn, die zullen zich gestaag terug gaan trekken uit deze hele circus, die momenteel ver buiten zijn oevers treed. Of... zou het ook maar een visioen zijn. De tijd zal het leren.

11 november 2010 om 23:55

Goede reactie vakman. De voeballerij zit midden in de hoogtijdagen en er zullen nog veel slachtoffers vallen.

Ik denk dat dit alles niet zo slecht is voor het nl voetbal tov de rest van europa.

Je wilt een reactie.

Arsenal is mijn optiek het kind dat een zakje snoep heeft, maar deze niet opeet en het raakt bedorven.

Hoeveel jeugdspelers trekt Arsenal aan ??
Hoeveel daarvan hebben daarna nog een profcarriere ??
Hoeveel zijn echte toppers.

Arsenal mag in jou ogen een goed beleid voeren, in mijn optiek verpesten ze de toekomst van asociaal veel talenten.
Ja ik heb het over de talenten die via de achterdeur eruit worden geschopt, omdat er geen begeleiers zijn, de jongens die doorbreken hebben het in zich.
Als Arsenal ook eens had nagedacht over de begeleiders zou je gelijk hebben.

Nogmaals Arsenal verpest meer voor het voetbal dan dat ze er iets goeds voor doen.
Als dat kindje bij een ''fc Zwolle'' was gebleven had hij nog een carriere gehad en nu speelt hij met de reserves van Wezep.
Uit de duim gezogen voorbeeld, maar als je onderzoekt vind je honderden echte verhalen.

Ik ben het ermee eens dat de clubs met schulden aangepakt moeten worden, maar jij wilt dat anderen beperkt worden, zodat jij er zelf beter van wordt, dat gaat niet gebeuren.

Zorg eerst voor een goede keeper, een trainer die kan analyseren, want volgens hem ''het ligt nooit aan Arsenal.''

11 november 2010 om 09:53

wat een kort door de bocht antwoord. als jij je eens in de structuur van arsenal zou vediept hebben zou je zien dat deze reactie echt onzin is. Arsenal is juist de club to be als het gaat over talenten. arsenal begeleid juist heel erg goed en zorgt dat spelers het goed naar hun zin hebben. En een trainer die niet kan analyseren? beetje meer respect graag voor een trainer die heel veel bereikt heeft, en zeker meer dan dat jij zult bereiken. Wenger staat bekend als een hele grote trainer die wel degelijk een hele goede visie op voetbal heeft. En het licht nooit aan arsenal? wat wil je met zo'n reactie nou bereiken? slaat echt nergens op

Ontopic
ik ben het niet hellemaal eens met je stukje maar grotendeels wel. en ik vind het wel goed geschreven dus je krijgt 4 steren van mij.

11 november 2010 om 10:12

Spelers die het niet maken bij Arsenal hebben nog altijd een volwaardige (premier League) carrière. Upson, Pennant, Bentley, Muamba, Aliadiere, Sidwell zijn allemaal goede Premier League spelers geworden en zo kan je nog een heel lijstje maken. Dat Arsenal een 'carriere verpester' is, is echt onzin.

11 november 2010 om 12:34

Hoe kan je dat zeggen, denk je nou echt dat er spelers zijn die denken shit he, Arsenal heeft mijn toekomst verpest.
Arsenal heeft de beste jeugd van engeland, en samen met Ajax en Barca de beste van Europa, dat is net alsof je als veddete naar Barca gaat, je het niet redt en dan Barca de schuld geeft dat je niet goed genoeg was.
Bij Arsenal krijgt de jeugd de volle aandacht, de jeugdcomplexen zijn nog beter dan de gemiddelde complexen van de europe subtop.
Ik zou me er maar eerst in verdiepen voor je Arsenal weer negatief probeert neer te zetten.

On: Het is allemaal waar wat je zegt maar denk niet dat het ooit zal gebeuren, zodra de crisis weer voorbij is zullen al de bovengenoemde clubs weer smijten met geld.
In Engeland is het duidelijk te zien, de topclubs hebben de afgelopen 3 jaar niet veel uitgegeven en het verschil met de subtop en middenmotors is nu veel kleiner geworden. Denk je nou echt dat clubs dit willen?

11 november 2010 om 23:50

Het mag niet ontkent worden, dat er genoeg talenten op de achtergrond verdwijnen. Hier hoor je niets meer van, juist daarom is het moeilijker hier een lijstje van te maken. Echter om op jou te reageren hard, dit gebeurd bij alle clubs die een plan voor de toekomst hebben. Mocht je het niet gered hebben, heb je altijd nog een prachtige ervaring waar je op kunt terug kijken. Spelers die het niet redden bij Arsenal, waar ze topbegeleiding krijgen, en haast geperfectioneerde trainingen krijgen kunnen altijd nog ergens anders voetballen. Als het niet in een profcompetitie is zegt dat genoeg over dat het niet aan Arsenal ligt maar aan de speler zelf.

12 november 2010 om 16:58

Dan leef jij in een droomwereld, als je denkt dat elk talent het red.
Dat is overal niet zo, acteerwereld, muziekwereld, modelwereld.. overal heb je talenten en overal heb je talenten die het net niet redden.
Arsenal bied talenten gewoon een hele goeie kans op slagen en hebben voor de jeugd en dus de talenten gewoon een erg goede opleiding met een jeugdcomplex etc.

Waarom beginnen mensen altijd over Arsenal kinderhandel, ze verpesten de talenten blabla.. denk je serieus dat er bij andere clubs geen talenten lopen die het niet halen waarin ze het wel zagen? Complete Bullshit, overal gebeurd dat, Ja ook bij Arsenal.

Feit is wel dat Arsenal zich extra op de jeugd richt en ze alles geeft wat ze nodig hebben, het staat niet voor niks bekend als de betere jeugdcomplexen.
Maar gaan er daarom meerdere talenten naar rato verloren dan bij andere clubs? Ik dacht het niet he.

Heb altijd het idee dat mensen maar wat in hun hoofd hebben over Arsenal of ze horen wat van anderen en dat klakkeloos overnemen.
Eigenlijk weten ze niet eens wat ze zelf zeggen.

Goede column. Ik vind dat je gelijk hebt. Kijk maar eens naar Newcastle United. Ze voeren nu een goed beleid en dat leidt gelijk naar goede resultaten. Talenten de kans geven en het team laten leiden door maar een paar topspelers.

Naar mijn mening is jouw standpunt niet helemaal economisch te verantwoorden. Bijvoorbeeld:
''de eerste en belangrijkste grote verandering die er moet komen, is de verandering in de salarissen van de spelers. Zelf ben ik tegen een salarisplafond, omdat ik denk dat er via omwegen toch wel genoeg geld wordt verdiend door de spelers. Ik denk dat de meest invloedrijke clubs eens om de tafel moeten gaan zitten en over dit probleem moeten discussiëren. Elke club zal het ermee eens zijn dat de salarispost voor een groot deel op de begroting drukt. Als de clubs nou eens gezamenlijk af moeten spreken minder te betalen aan salarissen, zal dit probleem voor een deel opgelost kunnen worden.''

Leuk en aardig, maar met een voorbeeldje is dit gauw te verwerpen: Real Madrid zegt tegen Ronaldo; nee kerel, jij gaat maar 10 miljoen meer verdienen ipv 12 miljoen. Dan zegt Ronaldo: nee, ik blijf 12 miljoen verdienen. Als jullie het niet betalen, dan betaalt Man City het wel. Het gevolg is dat Ronaldo naar Man City gaat, samen met Rooney, Sneijder en andere topvoetballers die het meest verdienen ter wereld. Dan kan de Fifa wel optreden tegen Man City, maar dan zal de enige oplossing zijn: een kredietplafond. En dan is de werking van de vrije markt weg, je stelt als het ware een maximumprijs in, die in dit geval hetzelfde is als het kredietplafond.

Ik weet het niet, is kredietplafond een goede oplossing? Ik ben zelf een enorm voorstander van de vrije markt, deze werkt in het algemeen nou eenmaal het beste. Het probleem is echter dat in de voetbalwereld simpelweg salarissen worden betaald die ze niet kunnen betalen. In elke andere markt, zal dit bedrijf op niet zo enorm korte termijn failliet gaan. Ik zou zeggen, laat dat in de voetbalwereld ook maar gebeuren dan. Laat een Feyenoord maar failliet gaan, laat een Liverpool of weet ik veel wie maar falliet gaan. Als ze dit niet laten gebeuren dan zullen de gezonde clubs (bayern Munchen, Arsenal) ernstig benadeeld worden. Zij hebben nou eenmaal niet geld uitgegeven wat ze niet hadden, zij geven het geld wat zij hebben uit en blijven op deze manier een gezonde club.

Net als een Barcelona; geweldige club, speelt geweldig voetbal en zijn zonder al te veel tegenspraak het beste team van de wereld. Wat doen zij? Zij hebben het allerbeste team van de wereld en hebben álles in een jaar gewonnen; zij verkopen een Etoo'o for no reason en halen een Ibrahimovic binnen van 40 miljoen. Zij halen een Chygrisnky of hoe die gozer ook mag heten binnen wat helemaal neit nodig is. Het jaar daar op halen ze een Villa binnen van 40(?) miljoen terwijl dat helemaal niet nodig is. Messi kan prima in de spits spelen met Bojan daarnaast en Pedro aan de andere kant. Hier is niets op tegen; tenzij men het niet kan betalen. Dit is het grote verschil van bijvoorbeeld Arsenal. ZIj hebben ook een goed team maar nog veel minder dan dat van Barca; zij halen geen Villa van 40 miljoen, Zij kunnen dat simpelweg niet betalen dus doen ze dat ook niet. Als Barca dit wel doet, dan moet de wereld hun lekker in hun sop gaar laten koken en moet zo een club failliet verklaard worden als ze het niet meer kunnen betalen.

Ik vind dat de Fifa daar moet optreden. Weinig tot geen schuld mag een club hebben. De schulden waarmee Real, Barca Manchester en noem naar op kampen zijn absurd. Als een club geen geld meer heeft, dan moet hier tegen opgetreden worden en dan moet de Fifa of weet ik veel wie zeggen stop.

En als dit eenmaal gebeurd, dan zullen de lonen misschien niet direct matigen, maar wel minder gestaag stijgen.

12 november 2010 om 09:29

Bedankt voor je reactie en ik kan me er deels in vinden. Ik vraag mij echter af of het wel goed is om clubs aan hun lot over te laten als ze in financiele nood verkeren. Een club heeft namelijk een grote rol in de regio en club geen een regio toch een bepaalde naam.

Overigens ben ik het helemaal eens met de Fifa, die hogere eisen gaan stellen en bezig zijn met een nieuwe regel. Daarbij mogen clubs niet meer uitgeven dan dat er binnen komt, en word ze anders de deelname aan de CL ontzegd (verbeter me als het anders is). Ik hoop dat dit het geval is, want dan worden clubs die veel te veel uitgeven, zoals Barcelona, uit de CL geweerd en zullen zij toch iets moeten veranderen. Ik denk dat ik wel weet waar ze beginnen: Bij de salarissen!

12 november 2010 om 12:56

@2801gunner

Een aantal dingen over de regel van de ''fifa.'' Om te beginnen is het een regel van de Uefa, maar dat terzijde.

De regel luidt inderdaad dat clubs niet meer mogen uitgeven dan er binnen komt. Er zitten alleen wat haken en ogen aan. Een club kan het budget vergroten door giften. Leningen voor spelers worden niet toegestaan, maar giften wel. Dat betekent dus dat de sjeik van man city er geld in kan blijven pompen. Dus wat dat betreft lost het het probleem niet op.

Hahaha ik vind het echt lachwekkend dat elke Arsenal-fan maar telkens weer dit lulverhaatlje naar voren haalt om te bendrukken dat ze eigenlijjk helemaal geweldig zijn, ondanks dat ze geen pepernoot hebben gewonnen de afgelopen jaren.

Je doet de hele tijd alsof clubs als Chelsea, Real, City etc aan de rand van de afgrond staan, maar je weet zelf dat dondersgoed dat die clubs harder dan ooit op weg zijn om de grootste club ter wereld te worden.

Hoe je het ook draait: Als je een combinatie van veel geld goed managment weet ej creeeren, kan je in 1x de grootste ter wereld worden.

Het is leuk dat Arsenal het op zo n eerlijke lieve manier doet, maar uiteindelijk koop je daar niks voor.

En om maar je belachelijke vergelijking erbij te halen:

Voor mij is Arsenal de club die met babystapjes vooruit komt, terwijl clubs als Real en Chelsea nu met sprintvaart vooruit schieten.......

Trouwens, de titel van jouw verhaal is een leuke. Dat zouden ze nou echt de motto van Arsenal moeten maken, die zin hoor ik namelijk al eeuwen. Tot de lente is het het idee hebben van ”we” doen volop mee en als ze dan een reality-check hebben gekregen, is het gewoon weer vrolijk doen alsof het het jaar erop wel allemaal zal gaan gebeuren....

11 november 2010 om 21:03

Sorry maar ik denk dat je mijn CE verkeerd geïnterpelleerd hebt.

Dit is zeker geen CE om Arsenals beleid te verdedigen of wat, meer een haat tegen de clubs die onverantwoord geld uitgeven. Dat er veel geld in het voetbal omgaat, so what? Maar dat een team als Bolton zomaar gister even 50 miljoen verlies maakt in een jaar. Dat kan bijvoorbeeld echt niet.

Trouwens je geeft aan dat Chelsea de bezig is de grootste club op aarde te worden. De club heeft een team van bijna alleen spelers van boven de 30, dus als ze de beste club willen worden zou dat nu een beetje moeten gebeuren. Leuk hoor, maar over 3 jaar zijn al die jongens gestopt (drogba, Lampard, Terry bijv.) Dan zijn ze weer afhankelijk van Abramovic, maar anders als die niet investeerd is die club over een jaar of 5 een middenmoter met gigantische problemen. Nu zeg je misschien so what, maar dat zeiden de fans van Feyenoord drie jaar geleden ook. Vind ik een beetje een domme redeneren

Ik verlies overigens liever aan het einde van het jaar steeds de titelstrijd met een financieel gezond beleid, dan dat ik 5 jaar achter elkaar mee doe en dan naar de klote ga. Tuurlijk baal ik ervan dat sinds ik echt supporter ben (zo'n 5 jaar) Arsenal niets wint, maar dat heb ik ervoor over. Maar dat jij zo kortetermijn denkt moet je zelf weten

11 november 2010 om 21:20

Dat is nou het probleem die jullie Arsenal supporters hebben.

De zelfverheerlijking, jullie vergeten naar de rest te kijken, jullie zijn zo verblind van jullie club, dat jullie blind alles van elkaar aannemen,
Chelsea heeft tig spelers hier en daar uitgeleend, de jongens die goed genoeg zijn (alex bv) blijven. De jongens die tekort komen (stoch bv) mogen vertrekken, maar jullie zien dat niet.

Chelsea heeft op dit moment in de jeugd een spelmaker zitten, zo eentje kunnen ze bij Arsenal van dromen, jongen die aanvallend en verdedigend heel sterk is (gokhan Tore).

Ironische is hoeveel prijzen won de A jeugd van Arsenal vorig jaar ??
Hoeveel prijzen werden door de leeftijdsgenoten van Chelsea gewonnen ??

11 november 2010 om 21:30

Nee hard, wat je hier aankaart is heel anders. Chelsea heeft een goede jeugd, dat ventje van 17 die laatste een fout maakte (wel een goede voetballer) is ook bij Engeland -17 talent. Mcnogwat. Er is echter 1 verschil:

Dan kiest Chelsea toch dezelfde route als Arsenal! En dan heb ik er geen problemen mee. Uiteindelijk zullen heel veel clubs hun beleid op de jeugd moeten gooien, maar dat hebben ze nog niet door of willen ze nog niet doen. Het enige wat ik over Chelsea zeg, is dat de generatie van 5 jaar geleden een beetje uit gaat sterven en dat ze met een jong team komen. United gooit het op de jeugd, Liverpool ook. Opeens doen alle topclubs dat, en het gaat mij om dat verschil dat er nu gemaakt word. Jammer genoeg lijkt EPL dat te vergeten.

12 november 2010 om 23:56

@hard

Jemig wat kraam jij een onzin uit.

Kun jij mij vertellen hoeveel talenten Arsenal de laatste jaren heeft gehaald? Weet je hoeveel spelers daarvan nu in het eerste zitten? En weet jij hoeveel spelers die het niet gered hebben nu in de PL spelen?

Spelers krijgen bij Arsenal altijd heel veel kansen. Mochten ze het niet redden dan zijn ze voldoende klaar gestoomd voor een andere club.

Niet alle spelers kunnen het redden. Er zijn altijd spelers die uiteindelijk niet de stap naar de top maken of kunnen het mentaal niet opbrengen om altijd maar te trainen en doen liever andere dingen. Hier heeft iedere club mee te maken.

En dan kom je met gokhan Tore als talent waar Arsenal alleen maar van mag dromen? Dit maakt je compleet ongeloofwaardig. Bij Arsenal speelt Wilshere vrijwel iedere wedstrijd en hij bewijst zich wekelijks. Het talent van Chelsea is Mceachran. Verder heeft Arsenal ook jongens als Ramsey en Aneke.

Dan nog even over de jeugd prijzen. Ze hebben er vorig jaar allebei 1 gepakt. Het jaar daarvoor heeft Arsenal er 2 gepakt en Chelsea 0. Onderling gezien in de vorige staat de teller op 3 overwinningen voor Arsenal en 1 gelijkspel. Ook dit jaar heeft Arsenal weer gewonnen met 3-0. Als je daar op afgaat kun je wel stellen dat Arsenal een betere jeugd heeft dan Chelsea. Misschien kun je wel stellen dat Arsenal op moment de beste jeugd van Engeland heeft. En de sterkhouders van deze teams waren Engelsen die zelf door Arsenal zijn opgeleid.

En dan nog even over de uitgeleende spelers Arsenal heeft er op dit moment 14 uitgeleend en Chelsea 9. Arsenal stalt dus ook meer spelers bij andere clubs.

2801gunner heeft wel een punt. Clubs kijken wel meer naar de langer termijn. Chelsea bijvoorbeeld wil onafhankelijk worden van Abramovic. Dat lukt niet als je ieder jaar 80 mil uitgeeft aan spelers. Ze hebben nu al moeite om positief te blijven met hun grote salarishuis. Arsenal draait een hele goede omzet, hiermee doen ze mee in de top en zijn het meeste winstgevend. Ik ben wel benieuwd wat Chelsea gaat doen als deze generatie ermee ophoud. Zullen ze dan weer een paar grote aankopen doen of gaan ze toch voor de jeugd.

Maar ik ben eigenlijk ook gek om nog op jouw te reageren. Je hebt al zoveel hatelijke Arsenal berichten met onwaarheden op VZ gepost. Ik had mijzelf ook al voorgenomen om dat niet meer te doen. Maar ik kon het toch niet laten.

@epl_pro
Ik ben het wel met jouw eens dat Arsenal weer een prijzen moet gaan winnen. Ik weet eigenlijk niet wat ze daarvoor nog missen. De selectie is breed en er zit veel kwaliteit in. Je ziet wel dat ze ieder jaar weer beter worden. Spelers aantrekken heeft volgens mij geen zin, dan moet je het team weer opnieuw gaan opbouwen en dat duurt even, kijk maar naar City.

Het probleem is, en dat heb ik ook wel eerder aangekaart, is dat Arsenal bepaalde belangrijke spelers uit het verleden te makkelijk heeft laten gaan. Misschien was het financieel wel niet mogelijk. Ineens stond daar een talenten team en die konden het niet waarmaken en dat kunnen ze nog steeds niet. Het is wel jammer dat Arsenal in 2008 de titel niet pakte, dan hadden we dit gezeur ook niet gehad. Maar ook van dat team zijn enkele belangrijke krachten vertrokken waardoor het het jaar daarop ook niet beter ging.

Arsenal moet met deze selectie doorgaan denk ik en als het nodig is hier een daar wat versterken. Dan komen de prijzen wel. De hele selectie weer op de schop halen heeft ook geen zin.

Verder behoord Real al tot de grootste clubs ter wereld. Chelsea en City nog niet. Arsenal is ook nog niet van dat kaliber. City is ook hard op weg om daar naartoe te gaan. Maar hiermee valt Arsenal niet te vergelijken. Op zoon manier kan iedere club een grote club worden. Dat heeft niks met beleid te maken. Chelsea heeft op dit moment een erg sterke selectie. Maar ik weet niet of zij het in zich hebben om naar het niveau Real te gaan. De basis van het huidige elftal is gelegd door Morinho, andere Coaches hebben hier en daar wel wat verandert, maar de basis is hetzelfde gebleven. De basis begint wat ouder te worden. Ik ben dus ook heel erg benieuwd wat ze gaan doen als die spelers stoppen. Chelsea zelf is niet echt winstgevend. Ze zouden het dus of met de jeugd moeten doen, of ze moeten spelers halen en dat zou dan met geld moeten van Abramovic. Ik heb dus mijn twijfels of Chelsea wel in een sprintvaart vooruit gaat. Er zijn toch wel wat goede voetballers weggegaan bij Chelsea en dat is niet echt opgevangen.

Verder nog even in het algemeen. Clubs zullen wel wat meer op hun uitgaven moeten letten. Ik kan me niet voorstellen dat banken en gemeenten de clubs maar blijven sparen. De laatste jaren was dat nodig en dat hebben ze dan ook gedaan. Maar ze zullen het niet blijven doen. Banken willen hun geld ook wel weer een keer terug zien. Voetbalclubs moeten weer winstgevend worden, ze kunnen zich niet altijd verliezen blijven veroorloven. Arsenal is daarin iig op de goede weg. Nu nog de prijzen.

mooi geschreven stuk, heb geen spelfout ontdenkt,

Ga zo door!

geef je:

''er zullen vast nog een aantal naïeve mensen zijn die veranderingen in de voetbalwereld niet belangrijk achten. Die het prima vinden dat een club met 800 miljoen euro schuld een speler een contract van vijftien miljoen euro per jaar aanbied. Puur om het feit dat ze willen dat de club dit jaar de Champions League wint of dit jaar Kampioen wordt. Vergelijkbaar met een klein kind dat zijn snoep voor de hele week in tien minuten op eet en niet nadenkt over de gevolgen daarvan. Ik hoop dat die mensen, een reactie geven op deze clubexpert. Want ik vind het fascinerend dat mensen zulke gedachten hebben en zou dolgraag een discussie daarmee willen hebben.''

Helemaal mee eens, ik kan me vinden in je mening en het is goed geschreven. 4*

''dit is een trend die je, tot mijn grote vreugde, over de hele wereld terugziet.''
Ik weet niet of je dit zo bedoelt als ik het bekijk, maar je het lijk nu net of je zegt dat dankzij jou club en een paar anderen iedereen dit nu doet en je daar trots op bent. Feit is dat de clubs met de lagere inkomsten al jaren zo te werk gaan en dit zijn vruchten afwerpt en nu eindelijk Arsenal en consorten ook maar eens hier aan gaan beginnen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren