Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vliegtuigje boven Old Trafford herinnert Ronaldo aan verkrachtingszaak

Laatste update:

Tijdens de rentree van Cristiano Ronaldo bij Manchester United zaterdag tegen Newcastle United (4-1) vloog er een vliegtuigje boven Old Trafford om een boodschap af te geven. Op een spandoek was de tekst '#Believe Kathryn Mayorga' zichtbaar. Het is een steunbetuiging van de organisatie Level Up, waar wordt gestreden voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het Amerikaanse ex-model eist 65 miljoen euro van Ronaldo vanwege een vermeende verkrachtingszaak uit 2009.

"Ik geloof Kathryn Mayorga als ze zegt dat Cristiano Ronaldo haar in 2009 heeft verkracht. Ik vind dat Ronaldo ter verantwoording moet worden geroepen. Ik geloof in solidariteit, niet in stilte. Het is tijd dat het voetbal de lelijke realiteit van verkrachting onder ogen ziet", zo valt onder meer te lezen in een verklaring op de website van Level Up. "Een van meest beroemde voetbalsterren is beschuldigd van verkrachting, maar er is bijna universele stilte over geweest." Het voorval vond plaats in 2009, toen Ronaldo met zijn zwager en een neef vakantie vierde in Las Vegas. De bij Manchester teruggekeerde aanvaller, destijds 24 jaar oud, heeft daadwerkelijk een ontmoeting gehad met Mayorga, zo blijkt uit verschillende foto's die zijn gemaakt.

Ronaldo echter heeft altijd ontkend dat hij iets te maken heeft gehad met een mogelijke verkrachtingszaak. Wel betaalde hij Mayorga, die hij tegenkwam op een exclusief VIP-feest, omgerekend ruim 300.000 euro om de zaak af te doen. Onderdeel van de deal was dat de Amerikaanse vrouw de rest van haar leven over de ontmoeting in Las Vegas zou zwijgen. Na de vele #MeToo-schandalen echter zag Mayorga zich in 2018 genodzaakt om een uitgebreid interview te geven over Ronaldo. De lokale politie zette een onderzoek op poten, al werd de Portugese sterspeler een jaar later vrijgesproken.

Level Up wil ten koste van alles voorkomen dat de hele affaire in de doofpot wordt gestopt. "Naar verluidt heeft Ronaldo documenten ondertekend waarin hij zijn ervaringen van die avond toegeeft, waaronder de citaten 'ze zei nee en stopte meerdere keren'. Toch is dit detail genegeerd tijdens de kruiperige viering van de terugkeer van Ronaldo bij Manchester United. We kunnen niet zwijgen over het verhaal van een verkrachting van een vrouw. Dit moet op de agenda blijven, zelfs voor supersterren uit het voetbal. We moeten achter Kathryn Mayorga blijven staan. Samen kunnen we Ronaldo, voetbalclubs en fans van over de hele wereld laten weten dat verkrachting niet van het veld kan worden afgetrapt, en overlevenden niet zullen worden genegeerd. Doe je mee?", vraagt de organisatie aan zijn volgers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb meer geloof in het rechtssysteem

Goed om aandacht te vragen voor dit soort zaken en situaties, maar het lijkt me toch verstandig om eerst af te wachten wat de rechter te zeggen heeft, voordat we Ronaldo gaan afschieten met z’n allen.

12 september 2021 om 16:04

De rechten heeft toch al uitspraak gedaan in deze zaak?
De lokale politie zette een onderzoek op poten, al werd de Portugese sterspeler een jaar later vrijgesproken.

14 september 2021 om 11:34

Klopt, maar omdat er staat: "het Amerikaanse ex-model eist 65 miljoen euro van Ronaldo vanwege een vermeende verkrachtingszaak uit 2009."

Daardoor lijkt het alsof ze de eis er nog steeds is. Maar misschien interpreteer ik het verkeerd.

Laten we met zijn allen hopen dat het rechtssysteem uiteindelijk de doorslaggevende factor zal zijn. Wij als simpele burgers hebben hier niks over te melden, laat staan dat we hier kennis over hebben.

Negen van de tien keer draait het om geld.
Ze krijgen aandacht van een beroemde voetballer, vervolgens hebben ze vrijwillig sex met die voetballer (of ieder ander beroemd persoon met geld) Zodra ze geen aandacht meer krijgen en aan de kant worden geschoven komen de beschuldigingen tevoorschijn.

En waarom zoveel geld eisen ipv een jarenlange gevangenisstraf ? Juist,ze zien een uitgerekende kans om in een klap binnen te geraken...

Geldwolven zijn het...

12 september 2021 om 16:15

Hopelijk krijgt er nooit iemand in jouw omgeving met verkrachting te maken, ik kan me niet voorstellen hoe hard het dan aankomt als jij ze voor geldwolf gaat uitmaken.

12 september 2021 om 16:21

Daar gaat het nu toch niet. Het gaat er om of je het geloofd of niet.

Zelf geloof ik ook niet dat hij schuldig is. Je hebt honderden miljoenen op de bank, je hebt 1 date en een After. En dan ga je verkrachten....makes no sense....sorry🤡

Als iemand schuldig is wil je geen geld, want hij heeft zat...zo gaat hij geen pijn voelen. Dan wil je straffen...maar geen geld.

12 september 2021 om 16:26

Je mist zijn boodschap totaal als je met zo'n openingszin reageert. Hij vindt verkrachting net zo erg als dat jij en ik het zouden vinden, maar in de huidige maatschappij zijn mensen tot alles in staat. Daardoor hebben wij een rechtssysteem en als daaruit blijkt dat er daadwerkelijk sprake was van verkrachting, dan gaan we samen haten op de persoon in kwestie.

Ik kan me ook niet voorstellen hoe het moet zijn als beroemdheid om bijna alles te verliezen en nergens meer op straat te kunnen lopen omdat iemand besloot om jou zomaar voor verkrachter uit te maken. Je moet je kinderen ook proberen uit te leggen waarom de wereld denkt dat jij een verkrachter bent, puur omdat iemand waarmee je contact had zo'n uitspraak deed.

Je belicht het alleen van 1 kant, terwijl allebei de kanten heel erg benadeeld kunnen worden bij zo'n zaak.

12 september 2021 om 17:09

Baardgrasmus.

Ik hoop het ook, ik wens het niemand toe. Ieder die zoiets afschuwelijks doet mag van mijn part eeuwig in een cel rotten.

Die geldwolven waar ik het over heb zijn personen die over lijken gaan alleen maar om er zelf beter van te worden en er niet bij stilstaan hoeveel leed ze veroorzaken door zulke leugens te verspreiden.

Fairplay1 en Yannick leggen het perfect uit..

12 september 2021 om 17:28

@Fairplay1 los van schuld of onschuld slaat je 2e alinea natuurlijk nergens op. Misschien denk je in zo'n positie juist dat je iedereen kan krijgen, je bent immers rijk en beroemd, dus wtf gaat zij nee tegen je zeggen.

12 september 2021 om 21:17

100% als er genoeg aanwijzingen waren dat het zo was, dan had zij allang haar verhaal publiekelijk gemaakt, dan was haar advocaat allang mee op de proppwn gekomen, dat ze een goede zaak hebben.

Maar goed, ik blijf erbij...It makes no sense. Het zal Ronaldo leren om zich niet te bemoeien met Dit soort wijven in het uitgaansleven. Als je bekend ben, dan ben je een Target voor criminelen, hap je toe...krijg je meteen shit over je heen.

Het blijft een, No new Friendszone!!!!
Hij heeft daar niets te zoeken...🤷🏾‍♂️

12 september 2021 om 16:40

'Negen van de tien keer draait het om geld' is gewoon statistisch volstrekt onjuist. In dit geval heb ik ook de neiging om Ronaldo te geloven omdat kerels in een machtspositie die dit doen het vaak niet bij een enkele maal laten en gezien dit al drie jaar geleden naar buiten kwam en er niemand verder opstaat met het oog op de metoo-beweging die tegelijkertijd op z'n hoogtepunt was. Maar 9 van de 10 keer dat het om geld draait, dat verzin je gewoon ter plekke.

12 september 2021 om 21:14

Inderdaad zoals Ronaldo er waarschijnlijk mee wegkomt maat hij beroemd en veel geld heeft want als ik jij of ik waren geweest hadden we al lang gestraft geweest.

Ik snap het niet, er zou dus #believe Kathryn Morgan zichtbaar zijn op het spandoek, maar daarbij de onderliggende boodschap dat er meer gelijkheid moet zijn tussen man en vrouw. Hiermee word dus aangenomen dat Kathyrn Morgan de slachtoffer is, waarbij het rechtsysteem dat niet heeft erkend. Er zou dus juist een ongelijkheid zijn waarbij de man in dit geval benadeeld word, want er moet maar aangenomen worden dat vrouwen niet liegen over dit soort zaken. Er is totaal geen universele stilte geweest over dit geval, het werd zelfs zo bekend dat de mensen bij EA besloten om hem van de FIFA 19 cover te halen.

We leven in een wereld waar mensen tot het uiterste gaan om te liegen, zodat ze voordelen uit het leven kunnen halen. Zolang iets niet concreet te bewijzen valt, hoor je nooit een kant te kiezen. Dit is natuurlijk een publiciteitsstunt om tussen al het feestvieren in Manchester, hun naambekendheid te vergroten. Ja, ook goede doelen proberen dat. Het verschil is echter dat een goed doel als armoede iets concreet is, we weten wie de echte slachtoffers zijn (over het algemeen).

Universele stilte? Naar wat ik begreep is er niet 1x maar 2x grote ophef over geweest en is het zelfs voorgekomen maar is Ronaldo vrijgesproken? Nee? In dat geval, wat verwacht deze persoon dan? Dat we allemaal Ronaldo elke wedstrijd gaat uitjouwen voor iets waar hij volgens het rechtssysteem niet schuldig aan is? Malloot

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren