Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vivianne Miedema: ‘Sorry voor de mensen die hebben gekeken’

Laatste update:

De Oranjevrouwen hebben zaterdag dankzij een 0-2 zege op Italië voor het eerst in de historie de halve finales van het WK bereikt. Door de overwinning in het snikhete Valenciennes plaatste Nederland zich bovendien voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Oranje sloeg na rust toe via rake kopballen van Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt, steeds uit vrije trappen van Sherida Spitse.

Miedema opende weliswaar de score, maar toch was de aanvalsleidster van Oranje niet helemaal tevreden met haar eigen wedstrijd. “Ik speelde niet mijn beste duel, sorry voor de mensen die hebben gekeken”, excuseerde ze zich na afloop bij de NOS. “Maar het is de kwartfinale van een WK, het is 35 graden. Dan weet je dat het moeizaam gaat worden. Ik ben ontzettend blij dat ik het weer heb kunnen doen.”

“Italië speelt heel opportunistisch en daarom moesten wij heel geduldig zijn”, analyseerde Miedema de kwartfinale. “We moesten ervoor waken dat we niet 45 minuten als een gek zouden gaan en dat we na rust op zouden zijn. Dat hebben we goed gedaan. We hadden na rust nog wat over en dan zie je waar we toe in staat zijn.” Er stond ook redelijk wat druk op de Leeuwinnen, legde Miedema uit. “De halve finale bereiken, dat had niemand durven dromen en daar ben ik heel trots op. Vanavond zal het besef wel komen.”

Van der Gragt kopte tien minuten voor het einde de 0-2 tegen de touwen. “Fantastisch. Misschien is het wel een beloning voor de moeilijke aanloop die ik had, ja. Voor de rest maakt het me eigenlijk niet zoveel uit wie de goal maakt.” De hitte speelde de voetbalsters parten, beaamde Van der Gragt. “Je zag dat we er best veel last van hadden, ja. Maar daar moeten we natuurlijk allebei mee dealen. Wel is het lekker als je dan even een drinkpauze mag hebben.”

“De eerste vijf minuten voetbalden we heel aardig, daarna zakten we weg en werd het wat slordiger”, besloot Van der Gragt. “In de tweede helft pikten we het weer op en ging iedereen vrij voetballen. We gaan naar Tokyo!” Engeland heeft zich ook al geplaatst voor Tokio. Duitsland en Zweden strijden zaterdagavond in Rennes om het laatste olympische ticket.

Gaat Nederland wereldkampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond het best een vermakelijke pot (zeker de tweede helft), al krijg ik zo onderhand het idee dat er bij de dames minstens zo veel drama wordt gemaakt.

Was een redelijk potje. Heb mijn schutting ook gewoon afgeschilderd, maar af en toe nog iets kunnen meepakken. Die kopgoals waren top(vooral de eerste). Bij de 2e was vd gragt gewoon een stuk groter. Maar goeie goals👌.

Wat mij vooral opvalt: die linksbuiten van Nederland is toch wereldvoetbalster van het jaar? Stond in de krant zoiets als: de messi/Ronaldo van de dames. Of ik heb zand in mijn ogen, maar ze komt nog geen naaktslak voorbij. Als dit de creme de la creme is bij de dames.......

29 juni 2019 om 19:51

Martens haalde vooral in 2017, tijdens het gewonnen EK en 2018 een heel hoog niveau. Ze werd toen ook terecht uitgekozen tot beste voetbalster ter wereld. Op dit WK heeft ze helaas nog niet echt de vorm te pakken, al vind ik wel dat je op bepaalde momenten goed kunt zien dat ze een hoog niveau in zich heeft, kijkend naar aannames, passes en inzicht.

29 juni 2019 om 20:46

Vind haar voor een linksbuiten wel te traag en ik mis een flink stuk kracht in haar schot. Dat lijkt echt nergens op.

29 juni 2019 om 21:08

Ik denk dat Martens misschien ook wel zou kunnen renderen op de 10-positie. Ze heeft de handelingssnelheid en het inzicht om beslissende passes te geven of om zelf te proberen te scoren.

29 juni 2019 om 22:16

Ze doet mij denken aan Sneijder in zijn laatste periode bij NL. Net niet snel genoeg maar technisch en qua inzicht sterk. Misschien rendeert ze beter als ze zich meer laat zakken. Wie weet.

Ach ja, niemand klaagt over haar niveau als ze een belangrijk doelpunt maakt zoals vandaag. Ik heb alleen de tweede helft gezien, maar dat zag er al stukken beter uit dan de voorgaande wedstrijden. Een knappe prestatie. Nog twee wedstrijden. Laten we hopen dat ze nog een keer geschiedenis kunnen schrijven.

Niet verwacht.. Je bent regerend europees kampioen.. Dan mag een halve finale wel verwacht worden lijkt mij..

Verder weer een zaadpot maar wel de winst gelukkig

29 juni 2019 om 23:00

2e helft was prima. Daarvoor idd pijn aan mijn ogen, maar 35 graden is gewoon te warm.

30 juni 2019 om 08:37

Griekenland en Denemarken waren op een bepaald moment ook Europees kampioen. Nou zeg ik niet dat Nederland zó'n underdog was maar voor het toernooi werden Noorwegen, Duitsland en Frankrijk hoger aangeslagen qua team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren