Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse winkelt in het buitenland: ‘De markt in Nederland is gek geworden’

Laatste update:

Vitesse haalde deze zomer negen nieuwe spelers, waarvan er zeven vanuit het buitenland zijn gekomen. Technisch directeur Marc van Hintum had liever wat meer gewinkeld bij Nederlandse clubs, maar volgens hem werd de club gedwongen om spelers vanuit het buitenland te halen omdat de markt in Nederland ‘gek is geworden’. De spelers op wie Vitesse zijn pijlen had gericht, waren volgens Van Hintum vaak niet meer te betalen.

Het aantrekken van spelers vanuit het buitenland was dan ook geen bewuste keuze. "Nee, we hadden naast Khalid Karami en Danilho Doekhi meer Nederlandse spelers op het oog en die wilden ook graag komen, maar de markt in Nederland is gek geworden", aldus Van Hintum tegenover De Telegraaf. "Omdat er bedragen van drie à vier miljoen werden gevraagd zijn we over de grens gaan kijken. Het is jammer dat dat nodig is, maar uiteindelijk is kwaliteit leidend.”

Van Hintum richtte zijn pijlen deze transferperiode op jonge spelers met veel kwaliteit. "We vonden het heel belangrijk om waarde aan de selectie toe te voegen zodat we ook in de toekomst weer succes op de transfermarkt kunnen hebben. Met het contracteren van jonge spelers als Matus Bero, Hilary Gong, Max Clark en Doekhi denken we in de toekomst weer goede uitgaande transfers, zoals die van Milot Rashica te kunnen maken.”

Het nieuwe seizoen gaat voor Vitesse, dat met Leonid Slutsky een nieuwe trainer heeft, volgende week al van start. De Arnhemmers stromen in de tweede voorronde van de Europa League in en zijn daarin gekoppeld aan het Roemeense FC Viitorul. Donderdag staat de heenwedstrijd op het programma, waarna een week later de return in Arnhem volgt.

Verwacht jij dat Vitesse zich plaatst voor de groepsfase van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook gewoon een indirect gevolg van de transfermarkt die überhaupt op hol is geslagen in Europa. Nederlandse clubs zijn afhankelijk van doorstroom van spelers om financieel gezond te blijven. Als spelers dan duurder worden, ga je zelf ook mee voor je eigen spelers vragen. Niet voor niets dat het nu interessanter wordt om o.a. meer in Zuid-Amerika te gaan scouten.

21 juli 2018 om 10:19

Klopt en die zullen ook achter hun oren krabben straks. Nederland moet jonge talenten kopen. Maar bijvoorbeeld Wout Weghorst kost 11 miljoen veel te veel als de top 3 aan zou willen kloppen.

21 juli 2018 om 15:13

Waarom zouden subtoppers als AZ, Vitesse, Fcu, Heerenveen en PEC als schoothondjes moeten funderen voor de klassieke top 3? Ik snap die bullshit nooit.
Wat is er mis met bijvoorbeeld:
Als AZ, een financieel gezonde en ambitieuze club, 40 miljoen kan vangen voor het duo Ali & Wout, aan clubs in het buitenland. Waarom zouden ze dan zomaar even aan het begin van de transferwindow ze naar binnenlandse clubs laten gaan voor de helft?

Een club als Ajax kan als het een speler echt wil makkelijk een binnenlandse voetballer betalen, maar het wil zelf alleen hoofdprijzen voor zijn speler om vervolgens goedkoop een concurrent in de eigen competitie te ontdoen van topspelers (voor die club).

Daar gaat AZ over het algemeen nou eenmaal niet in mee. Die hebben verstand.
AZ gaat echt niet goedkoop zijn beste spelers wegdoen, enkel om opzichzelf falende nederlandse clubs in de Europese competities een beetje te helpen.. Het is zelf immers op de top 3 na de bestpresterende ploeg van de afgelopen jaren...

21 juli 2018 om 10:29

Ik ben het hier niet helemaal mee eens buitenspel goal. Ja de markt is veranderd en de spelers worden duurder, ik geloof alleen niet dat een koekblik vol buitenlanders werkt. In Zuid-Amerika kun je ze namelijk ook niet meer voor een paar ton ophalen dus het zijn vooral de Oostblok landen. Roda heeft het ook een tijd geprobeerd met gigantisch veel "versterkingen" voor een duppie, nooit goed uitgepakt. Daarbij zijn Nederlandse clubs lang niet allemaal afhankelijk van transfers, alleen zonder transfers is er ook geen transfer budget.

Ach Marcje toch, wat dacht je nou zelf eigenlijk? Het is duidelijk dat hij met die 3 a 4 miljoen onder andere doelt op Namli van PEC. Maar clubs als PEC en Heracles (Kuwas) hebben het volste recht om dat geld te vragen voor die spelers. Vitesse vraagt namelijk het veelvoud als een van hun spelers verkocht worden. Je moet jezelf niet groter zien dan dat je bent Marc, simpele subtopper die in een iets minder seizoen ook zomaar onder PEC of Heracles kan eindigen. Of gingen jullie dan toch voor het landskampioenschap? (Schrik niet!)

21 juli 2018 om 10:38

Gingen jullie niet voor europees voetbal in 2e seizoen helft ?

21 juli 2018 om 12:18

Leuk inkoppertje, na een uitstekende eerste seizoenshelft gingen we daar inderdaad voor ja.

21 juli 2018 om 10:51

Uhmm, Van Hintum zegt toch nergens dat hij die andere ploegen iets kwalijk neemt? Simpele constatering dat er veel betaald moet worden voor transfers van Nederlanders en dat Vitesse dit niet kan of wilt.
Kuwas gaf zelf aan dat hij vindt dat hij veel moet kosten. Ik geef de Heraclesjes van deze wereld ook groot gelijk. Je hoeft niet voor een grijpstuiver je spelers te verkopen.

21 juli 2018 om 15:03

Van Hintum geeft eigenlijk aan dat hij in Nederland in de verkeerd vijver aan het vissen is. Als ie in Nederland een speler wil ophalen, dan zal hij voor een goedkopere speler moeten gaan met minder kwaliteit. Een club moet dus creatief zijn om de juiste spelers voor de juiste plaats te halen. Zo gaat een club als Dordrecht ook vooral voor transfervrije spelers met een passend salaris, omdat men gewoon weet dat dat hun vijver is.

21 juli 2018 om 10:58

Krijg je het te hoog in bol kerel, nu jullie voor structureel met de subtop willen concurreren. Hij zegt toch helemaal niets verkeerd? Ik denk toch dat een Namli toch graag naar Vitesse was gekomen. Toch nog altijd een stap omhoog!

21 juli 2018 om 12:20

Hoezo te hoog in de bol? Hilarisch dat uitgerekend een Vitesse supporter over ''te hoog in de bol'' begint. Er ligt bij PEC een plan klaar om over een jaar of 5 eens met de subtop te concurreren. Overigens staat dit plan nog helemaal niet vast aangezien in de komende 6 maanden bekeken moet worden hoe groot het draagvlak is om het geld binnen te halen wat nodig is om de doelstellingen uit dat plan te halen.

21 juli 2018 om 13:12

PEC zal nooit een subtopper worden , is de achterban alleen al veel te klein voor .

21 juli 2018 om 14:06

Je zult versteld staan + het feit dat de regio Zwolle 1 van de grootst en beste economieën van Nederland heeft.

21 juli 2018 om 16:18

Myloki, alle respect verder maar Ramon heeft gelijk. De regio Zwolle is beperkt qua inwoners (max 400000) en veel van die bedrijven die je noemt zijn enkel nevenvestigingen van grotere bedrijven elders in het land. Het achterland van clubs als Utrecht en Vitesse is veel groter en zelfs hen kost het moeite om die potentie eruit te halen.

21 juli 2018 om 11:04

Kan je mij vertellen hoevaak PEC boven Vitesse is geëindigd de afgelopen 20 jaar?? Daarnaast kan je Zwolle is de verste verte niet vergelijken met Vitesse, je bent nog wel een paar stapjes verwijderd. En Vitesse vraagt het veelvoud? Vitesse doet het juis verschrikkelijk slecht qua uitgaande transfers. Je kan een Propper niet vergelijken met Namli, Propper hoorde namelijk al bij de beste middenvelders van Nederland. Die ging voor het zelfde bedrag weg, als wat Zwolle voor Namli vraagt/vroeg. Namli heeft net 1 goed seizoen goed gedaan. Toch heeft PEC het volste recht om dat te doen, dus Vitesse heeft dan gewoon pech. Dan gaat Vitesse voor een Gong die waarschijnlijk beter is(al moeten we dat eerst zien) maar ooo 3x goedkoper.

21 juli 2018 om 12:24

0 keer waarschijnlijk, mijn punt is niet dat PEC in de buurt komt van Vitesse als het gaat om grootte van de club of eventuele potentie. We hebben nog heel wat stappen te zetten om daar ook maar enigszins in de buurt te komen (geen stapjes). Ik irriteerde me meer aan de klagende houding van v.hintum over die transfersommen terwijl ze bij Vitesse een stuk meer vragen voor bepaalde spelers (ook terecht). Propper was trouwens toch nog wel een stuk duurder dan dat PEC nu wil zien voor Namli hoor (3 om 5 miljoen euro).

21 juli 2018 om 12:45

Dat Davy Propper voor weinig bij vitesse vertrok heeft ook met de tijd te maken, een Frank Rijkaard ging voor een stereotoren van ajax naar psv.

21 juli 2018 om 13:20

Consy jullie mogen blij zijn dat het elke seizoen telkens meezit maar laten we even reëel zijn PEC is een club voor in het rechter rijtje simpel zat en buiten dat om wat een kut
Stadion en kut sfeer hangt er altijd t zelfde als bij AZ zitten nog met klappertjes te slaan

21 juli 2018 om 14:36

Ja want voor een beetje sfeer heb je natuurlijk vuurwerk nodig he. Misschien de volgende keer in de gracht mikken ipv op de NAC spelers? Over kut sfeer gesproken zeg.

21 juli 2018 om 15:05

Huh Voetbalfreak, ik denk dat je iemand anders bedoelt, want Rijkaard heeft nooit bij PSV gespeeld.

22 juli 2018 om 00:51

Ik snap best je punt hoor, maar van Hintum geeft eigenlijk alleen aan dat hij het liefst Nederlandse spelers had gehaald, dat die spelers ook naar Vitesse wilde komen.Wat ik een beetje gehoord heb, gaat het om Namli, Padt, Groeneveld, kadioglu en bv een Veerman. Ik weet dat dat een Groeneveld en Kadioglu heel graag naar Vitesse wilden. Maar NEC een belachelijke prijs vroegen. Daarom is Vitesse naar spelers als Gong en Bero gegaan. Dat zijn voor Vitesse hele goede spelers, eb vergelijkbaar of zelfs beter dan de genoemde spelers. Uiteindelijk wil elke club gezond zijn, en daar is Vitesse heel erg goed mee bezig. Ze hebben nu eindelijk zwarte cijfers geschreven, waardoor ze nu echt kunnen gaan bouwen aan de club. Veel mensen vergeten dat ze jarenlang 1 van de goedkoopste selecties van de Eredovisie hadden. Ik noem bv een Leerdam, vd Werff, Kashia, Serero, Foor, Buttner, Matsvz, van wolfswinkel, Kashia, Linssen, Kruiswijk, Achenteh, Rachica, Nakamba, Vejinovic, Beerens. Al deze spelers hebben nog geen 5 Miljoen aan transferuitgaven gekost. Je praat over 16 spelers, die wel heel veel geld hebben opgeleverd, of nog geld gaan opleveren. Ze hebben altijd gezegd dat ze het op dezr manier willen blijven doen. Dan zou het heel erg vreemd zijn, om voor een Namli 3 Miljoen jeer te leggen, terwijl een Gong minder dan de helft kost. Je moet dan uiteindelijk wel ovet de grens kijken, wil je je huishouding op orde krijgen/Houden.

21 juli 2018 om 11:06

Pec en Heracles moeten wel een super seizoen hebben willen ze boven Vitesse eindigen... het stijgt echt een beetje naar je bol...

21 juli 2018 om 11:15

Ach consytje toch, wat dacht je nou zelf eigenlijk? Je moet jezelf niet groter zien dan je bent consy, simpele middenmoter die in een minder seizoen ook zomaar onder Fortuna of VVV kan eindigen. Of gingen jullie dan toch voor de subtop?

21 juli 2018 om 12:28

Een supporter ziet zijn club soms graag groter dan in werkelijkheid het geval is, daar weten jullie in Arnhem toch alles van?

21 juli 2018 om 12:44

Iets met een pot en een ketel? Las ik niet recent iets over jullie gigantische potentie en plannen terwijl jullie achterland in werkelijkheid behoorlijk beperkt is? Vitesse is geen topclub en zal dat ook nooit worden, maar een vaste plek in de subtop is vrij normaal gezien de potentie en het achterland. Er zit immers tussen Veenendaal/Ede-Apeldoorn en de Duitse grens geen concurrent terwijl in die regio meer dan een miljoen mensen wonen...

21 juli 2018 om 12:44

Noem een concrete dingen dan dat een supporter van Vitesse zich hoger inschat...dat 1 of andere gek heeft gezegd who wants to play for the champion wilt niet zeggen dat de supporters dat ook deelde. De supporters zelf hebben juist altijd ingeschat waar de clup zou eindigen en dat is grotendeels ook uitgekomen. Je begint zelf al met een verhaal dat de plannen er klaarliggen om de subtop te bestormen in een tijdsbestek van 5 jaar. Dat kunnen ze wel willen maar ze vergeten wel dat de concurrentie ook niet stil zit dus het zal nog een hele kluif worden.

21 juli 2018 om 12:50

De supporters schatten het goed in zeg je, daarom worden de bezoekersaantallen minder. Refereer je daar naar?

21 juli 2018 om 13:21

Beter je huiswerk doen en dan nog een keer reageren!

21 juli 2018 om 14:56

Bij wie worden de bezoekersaantallen minder? Bij Vitesse? Die zijn nu sinds jaar en dag stabiel en worden niet meer minder. Ze hebben nu zelfs meer verkocht in deze periode dan in dezelfde periode vorig jaar. Dan erbij zijn de bezoekersaantallen over de hele ED aan het afnemen en waarom? Misschien omdat mensen het niet zo goed meer kunnen betalen en omdat je voor een paar centen nu fox hebt dus lekker vanuit je luie stoel kunt kijken. Geloof je me niet dan kijk je maar even naar de statistieken die fox heeft uitgebracht al een jaar of 2 geleden dus het is wel degelijk bewezen dat mensen daarom thuis blijven omdat het goedkoper is. Dan erbij als je alleen naar Vitesse gaat kijken ook goed hoor geen probleem daarmee. De supporters die daar nu zitten zijn sinds jaar en dag vaste supporters en die aantallen blijven zoals eerder gezegd nu ook stabiel... het ene jaar heel iets meer of minder dan het andere jaar maar dat heb je bij elke clup.

21 juli 2018 om 15:02

@voetbalfreak

Als je alles even goed naleest en vooral de berichten van consy dan weet je waar ik over praat dus hoe kom je er in godsnaam bij dat ik naar bezoekersaantallen refereer? Begrijpend lezen is moeilijk of niet

Klopt. De markt wordt overspoeld met buitenlandse spelers, niet omdat ze beter zijn, maar omdat ze goedkoper zijn. In de Jupiler had Vitesse ook enkele talentjes kunnen oppikken zoals Joey Veerman, Mees de Wit, Duarte bij Sparta, Duarte bij Psv of Gudmundsson...

21 juli 2018 om 11:13

Vitesse had interesse in Veerman maar koos uiteindelijk voor Bero. Een international van Slowakije met al redelijk wat internationale ervaring versus een jongen die tot nu toe alleen in de 1e divisie speelde voor dezelfde prijs, dan weet ik het ook wel wat ik zou kiezen...

" Met het contracteren van jonge spelers als Matus Bero, Hilary Gong, Max Clark en Doekhi denken we in de toekomst weer goede uitgaande transfers, zoals die van Milot Rashica te kunnen maken." Het huidige voetbal in een notendop. Vitesse haalt dus geen spelers om succes te behalen maar om geld te verdienen.....

21 juli 2018 om 11:39

Dat doet iedere club

Ze hebben zelf die markt verziekt door in het verleden voor van Ginkel aan Ajax 10+ miljoen te vragen en hem voor minder aan chelsea te verkopen

21 juli 2018 om 11:40

Ajax is een concurrent , natuurlijk vraag je dan meer ... zelfde als PSV wilt dolberg , Overmars vraagt 50 mil. Maar laat hem voor 20 gaan aan fc bal op het dak 6

21 juli 2018 om 11:41

Ajax is een concurrent , natuurlijk vraag je dan meer ... zelfde als PSV wilt dolberg , Overmars vraagt 50 mil. Maar laat hem voor 20 gaan aan fc bal op het dak 6

21 juli 2018 om 11:56

Ajax is een concurrent? Ben maar blij dat Ajax er niet zo over denkt, dan had je Doekhi geen eens kunnen betalen. PSV is een concurrent, Vitesse duidelijk niet. Trouwens denk dat het sowieso afgelopen is met de Ajax talenten voor een appel en een ei oppikken. Voorzie in de nabije toekomst veel terugkoopclausules en doorverkooppercentage's. City en Chelsea doen het al om zodoende zelfs talent dat het niet haalt winstgevend te maken.

21 juli 2018 om 12:26

Ach, die 6 punten elk jaar tegen jullie komen anders prima uit...

21 juli 2018 om 21:53

Zie hier de misplaatste arrogantie van een Vitesse supporter. Ajax als concurrent zien is zo lachwekkend dat het bijna zielig wordt. Nogmaals, simpele subtopper die over een jaar of 5 achter clubs als PEC en Heracles staat wanneer de Russen klaar zijn met het speeltje Vitesse. Twente 2.0? Ik hoop het.

22 juli 2018 om 07:02

Achter PEC en Heracles? Laat me niet lachen. Het achterland van Heracles is zeer klein en meer dan middenmoot zal daar nooitf echt structureel in zitten en ook PEC heeft een veel kleiner afzetgebied. Had je nou Groningen, Heerenveen of Emmen (geen andere clubs in de buurt) gezegd had ik je gelijk gegeven, maar PEC en Heracles?

22 juli 2018 om 08:54

Wat een zielige reactie van je. Vitesse is natuurlijk geen directe concurrent van Ajax. Maar zie je afvallige spelers van Ajax 1 verhuurt worden aan clubs als Vitesse, AZ en Utrecht? Dat is wat hij bedoelt. Ajax wilt deze clubs niet te sterk maken, want dan kan het zomaar zijn dat het incidenteel in de buurt van Ajax kan eindigen.

21 juli 2018 om 12:25

Chelsea betaalde uiteindelijk ook 'gewoon' 11 miljoen...

22 juli 2018 om 00:48

Klopt, en Marco wilde dolgraag naar ajax. Totdat hij hoorde dat Chelsea meer geld voor hem over had. Toen wilde hij naar Chelsea. Vitesse blij, Chelsea blij en Marco blij.

21 juli 2018 om 15:16

Ze hebben geen enkele markt verziekt door die transfer van Van Ginkel. Vitesse is nou eenmaal samenwerkend met Chelsea. Als dan Chelsea 11 miljoen bied, en Ajax ook (of het niet eens wil betalen met 100 miljoen op de bank), dan is het voor Vitesse een makkelijke keus.

Wat denk je dat Chelsea denkt van de hoofdpersonen in Arnhem als ze zelf jaarlijks tig spelers naar Arnhem sturen, waar Vitesse meestal flink van proifteert (mount), en vervolgens Vitesse Chelsea laat zitten terwijl de club hetzelfde (wss meer) bied dan Ajax?

Ik ben benieuwd naar de verrichtingen van Vitesse dit seizoen. Ze hebben naar mijn mening best goed ingekocht en er staat een goede trainer voor het team.
Zou Vitesse de verrassing worden die ook Europees voor een succesje kan zorgen, in de vorm van Europees overwinteren ? Voor Nederland is het te hopen van wel.

Feyenoord heb ik weinig vertrouwen in dat zij de groepsfase bereiken, matig team en matige trainer.
AZ is er niet bepaald sterker op geworden maar desondanks presteren ze toch altijd wel redelijk in Europees verband.
Ajax heb een ontzettend goed team maar ik heb mijn bedenkingen bij Ten Hag.
PSV heb weinig veranderingen ondergaan. Als ze de selectie grotendeels bij elkaar weten te houden en van Bommel maakt er een goed team van kunnen ook zij nog een rol van betekenis spelen in de CL.

Van Hintum zegt dat kwaliteit leidend is, maar weigert daar voor te betalen... is dat de strekking van zijn verhaal?
Uit zijn verhaal maak ik op dat de prijs leidend is.

21 juli 2018 om 12:29

Ik zou het verhaal nog een keer lezen. Dat is niet de strekking namelijk. Hij geeft aan dat de prijs in verhouding tot de kwaliteit binnen Nederland compleet uit balans is.

21 juli 2018 om 12:50

Ik vind dat ie hypocriet is. Zelf miljoenen vangen voor Rashica, maar niet een normale prijs voor bijvoorbeeld Kuwas of Namelijk (kwaliteit) willen betalen.
Prijs versus kwaliteit lijkt me prima in balans.

21 juli 2018 om 13:45

Hij zegt dat ze evengoed zijn, maar in het buitenland goedkoper, daarom halen ze in het buitenland. Wat is er dan leidend?

21 juli 2018 om 15:15

Kuwas vergelijken met Rashica vind ik zelf nogal hypocriet. behalve dat dit geen binnenlandse transfer was, is Rashica nog jong, veelbelovend en had nog een meerjarig contract. Dus die prijs is heel logisch te verklaren, die van Kuwas vind ik onverklaarbaar hoog.

21 juli 2018 om 16:17

Het niveau van Rashica en Kuwas ligt niet zo heel ver uit elkaar hoor. Kink heeft dus wel een punt, waarom dat hypocriet is ontgaat me een beetje.

21 juli 2018 om 16:33

Sorry dat ik het zeggen moet, maar ik vind types als Namli en Kuwas aardige spelers voor de middenmoot of wellicht net de subtop, maar meer zit daar ook niet in. Waarom zou je daar als club 4 miljoen voor betalen als je dat er nooit meer uit haalt bij een verkoop? En Ja, ook Rashica was minder waard dan Vitesse ervoor ontving. Dat is juist het voorbeeld dat de markt van slag is.

Wat hebben ze gekregen voor Rashica?

21 juli 2018 om 16:18

Zo'n 7 miljoen euro.

21 juli 2018 om 21:20

Nog redelijk dus had je moeten kijken als Vitesse dus Ajax had geheten dan was hij voor het dubbele nog niet weggegaan dus daar zit het probleem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren