Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse waarschuwt: ‘Als clubs dat denken, hebben ze het echt mis’

Laatste update:
/

Vitesse moet de komende seizoenen alle zeilen bijzetten, om financieel het hoofd boven water te houden. Onder de Financial Fair Play-regels mag er niet méér geld worden uitgegeven dan er binnenkomt en dat is voor de club uit Arnhem een flinke klus. In de tijd van Merab Jordania werd er flink met geld gestrooid en liep het nettoverlies enorm op. De huidige eigenaar Alexander Chygrynskiy moet zich nu houden aan strengere regels.

Vanaf dit jaar mag Vitesse, gemiddeld bezien over de voorbije drie jaren, niet meer dan dertig miljoen euro verlies lijden. Vorig jaar lag het maximum nog vijftien miljoen euro hoger en lukte het Vitesse nét daarbinnen te blijven. Directeur Joost de Wit spreekt van een ‘groot spanningsveld’ en is benieuwd hoe straks de nieuwe cijfers eruit zullen zien voor Vitesse. Dat zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

Volgens de regionale radio- en televisiezender kan het best eens zo zijn, dat de verkoop van spelers als Davy Pröpper of Marko Vejinovic straks pure noodzaak blijkt. Directeur De Wit gaat echter niet zo rigoureus mee in dat scenario. “Nou, we laten ons door niemand dwingen tot een snelle deal. Als clubs dat denken, hebben ze het echt mis. Transferinkomsten zijn net als voor alle andere clubs belangrijk. Dat is duidelijk. Mocht er belangstelling voor goede spelers komen en de juiste bedragen op tafel komen, zijn we zeker bereid serieus te kijken.”

Denk jij dat Vitesse in de zomer belangrijke spelers zal moeten verkopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 januari 2015 om 14:43

Mochten die in Arnhem niet welkom zijn bied me bij deze aan als alternatief.

15 januari 2015 om 18:36

Reactie van de dag

15 januari 2015 om 20:57

Haha held

Op zich kunnen ze die spelers wel verkopen, gewoon aanvullen met eigen jeugd, paar transfervrije parels en natuurlijk de nodige reserves van Chelsea en je hebt ook volgend jaar weer een selectie staan.
En zo'n Propper, die wil toch ook wel eens een transfer maken lijkt me?

17 januari 2015 om 01:22

Verkoop Propper maar dan. Ik zo Marko graag houden omdat hij echt goed is.
Verder heeft Vitesse nog en aantal leuke spelers ik weet niet wie er allemaal blijven of weggaan.
Een paar leuke nieuwe erbij van Chelsea en we hebben volgend seizoen ook weer een leuk elftal.
Financieel komen de zaken beter op orde. Dus dat gaat er wel op vooruit lijkt me zo.

Vitesse vangt volgens mij max 2,5 miljoen voor bony. Gelukkig staat er nu een goede jeugdopleiding en zullen er in de toekomst jonge spelers doorgroeien naar het eerste elftal.,

Psv zou wel eens bij vitesse kunnen aankloppen als ze wijnaldum kwijt raken. Ik denk ook wel dat vejinovic en propper er klaar voor zijn om de stap naar een Nederlandse topclub te maken.

15 januari 2015 om 15:22

Ben het helemaal met je eens. Pröpper zou een goede opvolger van Winaldum kunnen zijn. Aan de andere kant kun je je ook afvragen of Pröpper nodig is. Psv speelt doorgaans met 3 middenvelders en als Wijnaldum een transfer maakt dan heb je Maher, Guardado, Hiljemark, Schaars, Ritzmaier en Vloet nog. Geen idee of het dan handig is om Pröpper voor wat miljoenen over te nemen.

15 januari 2015 om 16:15

Vitesse betaalt inmiddels geen dikke salarissen meer hoor. Ik weet natuurlijk niet exact wat ze verdienen, maar het salarisplafond is een tijd geleden al naar beneden gegaan en de dure spelers zijn zo veel mogelijk weggedaan. Dus clubs als Ajax en Psv zullen zowel sportief als qua salaris nog wel een stapje omhoog zijn. Al verwacht ik ook dat ze eerder naar het buitenland gaan dan naar een Nederlandse topploeg.

15 januari 2015 om 16:20

Deze jongens kunnen beide prima voetballen en moeten durven investeren in zichzelf. Gewoon de stap maken naar een middenmotor in Duitsland bijvoorbeeld. Als bij beide de potentie er uit gaat komen dan spelen ze binnen 2 jaar gewoon bij de europese subtop

15 januari 2015 om 16:21

Guardado is gehuurd maar volgens mij is er van beide kanten de intentie om deze verbintenis definitief te maken. Het salaris bij Vitesse zal niet hoger zijn dat de salarissen die Ajax en PSV overmaken denk ik en de faciliteiten in Amsterdam zijn van een heel hoog niveau dus lijkt em sterk dat Vitesse een betere trainingsaccommodatie heeft.

15 januari 2015 om 16:52

Ben je weleens op Papendal geweest? Ik denk dat Papendal wel een van de mooiste en modernste trainingsaccommodaties van Nederland is. Je hoort ook vaak positieve geluiden van mensen uit de voetbalwereld als ze er geweest zijn.

15 januari 2015 om 18:19

dan moet je toch maar even gaan kijken in arnhem want ajax heeft een mooi complex met prima faciliteiten maar die van vitesse is echt top en het mooiste van nederland

15 januari 2015 om 19:00

Maar Pröpper is ook eigen jeugd. Volgens mij krijgen die vaak toch minder betaald dan spelers die gehaald worden, maar daar kan ik ook naast zitten. Piet is nog een grootverdiener en Kashia en Mori gok ik ook.

Volgens transfermarkt,com is de waarde van Marko 3 miljoen en propper 3,5 miljoen. Maar goed, Vitesse kan natuurlijk altijd meer krijgen door goed te onderhandelen.

15 januari 2015 om 19:19

Je gaat propper toch niet vergelijken met maher??? Propper is veel verder man,of je moet de maher van zijn debuutseizoen bedoelen, maar de maher can de afgelopen 2 jaar is niet beter dan Propper. Vorig jaar werd maher trouwens kinderlijk eenvoudig weggespeeld door propper. Vitesse heeft een heel sterk middenveld maar van mij mogen ze gaan. Dat is de enige weg om een gezonde club te worden. Met talenten als klein holte en lieftink ,en spelers als vako,leerdam, heb je nog genoeg keus erachter. Wel moeten we een paar stapjes terug doen als we steeds spelers moeten verkopen. We worden er ieder geval niet beter op,wel gezonder en zo hoort het!!

17 januari 2015 om 01:25

Dat lijkt me ook en bovendien vangt Vitesse veel meer geld voor een speler als die naar een buitenlandse club gaat eenvoudig weg omdat deze meer te besteden hebben dan de Nederlandse clubs.

Ik weet de precieze financiële situatie van Vitesse niet, maar ik weet wel dat Pröpper of Vejinovic bij een mooi bedrag gewoon verkocht worden. Pröpper uit de eigen jeugd en Vejinovic transfervrij opgehaald. Zijn beide bepalende spelers geworden. Dan doe je het als Vitesse zijnde gewoon goed.

15 januari 2015 om 19:23

Dat staat toch ook gewoon in de tekst? Alleen moet het bedrag wel juist zijn.

15 januari 2015 om 19:26

Joost de Wit probeert met stoere taal te doen alsof Vitesse zich veel kan permitteren, maar dat is niet het geval. Vitesse kan de hoofdprijs niet vragen en dat weten clubs. Ook bij een bedrag dat niet in de buurt komt van de marktwaarde zal Vitesse overwegen om te verkopen.

15 januari 2015 om 19:28

Hij zegt ook dat hij benieuwd is hoe de cijfers eruit zullen zien. Hij is toch directeur van Vitesse? Dan lijkt het mij dat hij al lang en breed weet hoe zijn club er voor staat toch, of zie ik dat helemaal verkeerd?

17 januari 2015 om 01:28

Dat lijkt me onzin Vitesse moet gewoon wel de hoofdprijs vragen en anders niet verkopen. Voor Bony komt ook weer een paar miljoen binnen en daarvan kunnen we zo aan de normen voldoen en we huren weer wat nieuwe spelers.
Dus als we niet hoeven te kopen hoeven we ook niet perse te verkopen.

als Alexander Chygrynskiy de schuld kwijtscheld is het probleem toch opgelost of zie ik dat verkeerd?hij is toch al eigenaar dus de schulden zijn ook van hem lijkt mij,
dan kan hij die beter gelijk aflossen en met een schone lei opnieuw beginnen en die hoge schuld van vitesse is voor hem toch maar kleingeld of denk ik dan te makkelijk

17 januari 2015 om 01:29

Kan de gemeente het stadion niet overdoen aan Vitesse en het dan terug huren voor enige activiteiten?

15 januari 2015 om 19:12

Vitesse heeft ook geen schulden, die zijn allemaal afbetaald onder het regime van Jordania. Vitesse heeft echter wel jaarlijks nog een begrotingstekort. Ze geven simpelweg meer uit dan er binnenkomt. Deze tekorten worden ook aangevuld door de eigenaar en daarnaast doet hij ook agiostortingen, waardoor het eigen vermogen van Vitesse de afgelopen jaren gegroeid is.

De ffp wil in de toekomst tegen gaan dat suikerooms maar onbeperkt geld in een club pompen, over een paar jaar mogen clubs alleen geld uitgeven wat er binnen is gekomen. Suikerooms mochten vorig jaar over 3 seizoenen 45 miljoen aanvullen. Dit jaar is dat nog maar 30 miljoen. Het geluk is wel dat nu een jaar met een groot tekort wegvalt, maar Vitesse moet dus wel spelers verkopen om aan de ffp te kunnen voldoen. Daarnaast is het huidige bestuur ook hard aan het werk om enerzijds meer inkomsten te genereren en anderzijds kosten te besparen. Zo is het salarisplafond naar beneden gegaan (onder Jordania werden er spelers voor hoge salarissen gehaald. Reis verdiende bijvoorbeeld rond de een miljoen per jaar), er is afscheid genomen van enkele dure spelers en die zijn vervangen door transfervrije spelers.

Er is wel flink geïnvesteerd in de jeugdopleiding en scouting. Die moeten in de toekomst zorgen voor goede spelers en voor extra transferinkomsten. Deze kosten mogen overigens afgetrokken worden voor de ffp.

Hopelijk is het zo een beetje begrijpelijk geworden.

15 januari 2015 om 19:28

Duidelijk verhaal, maar hoe lang gaat het duren voordat vitesse geen tekort meer heeft. Ik bedoel,dat die stadionhuur zo hoog is,kunnen ze niet veranderen. Dan zouden ze echt een eigen stadion moeten hebben willen ze inkomsten genereren uit het stadiob???? Dat ze aan het snijden zijn vind ik allemaal goed, liever 13e met een eigen elftal,dan spelers als olynik die heel veel salaris krijgen (al vind ik hem niet slecht )maar je snapt me punt. Ik had dan liever tighadouini daar gehad. Een elftal met room, diks, bosz,kruiswijk,kuiper, achenteh,leerdam,vako, ibarra, lieftink, darri zou ik mee kunnen leven. Dat zou betekenen dat kashia,heijden,velthuizen,mori, wallace, propper,vejinovic, dauda,labyad, traore,mceahran allemaal vertrekken. Dus er moet een hooo gebeuren. Sommige vertrekken soweiso,van anderen verwacht ik dat ze gaan.

17 januari 2015 om 01:33

En als de eigenaar het stadion nu koopt? Vallen allen inkomsten van het Gelredome dan ook niet onder de inkomsten van Vitesse?

Als Pröpper en Vejinovic nog een goed 2e half jaar spelen (en niet weer zoals vorig seizoen wat echt een drama werd) dan worden ze voor veel geld verkocht. Vitesse heeft in de jeugd ook al spelers zoals Lieftink en Bosz die aankloppen bij het eerste team. Natuurlijk zijn die kwalitatief wat minder maar met hard bikkelen kom je al een heel eind. Vako blijft en als die zo blijft spelen als dit jaar kan er aan hem ook nog veel geld verdiend worden. Leerdam speelt zich dan ook weer in de basis. Als ik het zo lees komt het allemaal wel goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren