Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse neemt afscheid van algemeen directeur Peter Rovers

Laatste update:

Algemeen directeur Peter Rovers gaat vertrekken bij Vitesse, zo communiceert de club via de officiële kanalen. Rovers verlaat de club uiterlijk op 31 maart van dit jaar, of eerder als er voor die datum een opvolger is geïdentificeerd. Daarmee komt er na drieënhalf jaar een einde aan de periode van Rovers bij de club.

"De club en Rovers hebben na een enorm intensieve periode, waarin de club te maken kreeg met talloze complexe problemen, besloten dat het beter is wanneer de volgende fase in het bestaan van Vitesse wordt geleid door een nieuw gezicht", schrijft Vitesse op de clubsite.

Rovers blijft voorlopig 'nauw betrokken' bij de club, die zich nu in een 'cruciale fase' bevindt. "Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan die van een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière", worden raad van commissarissen-leden Peter van Bussel en Andrey Soloviev geciteerd.

Rovers speelde als algemeen directeur een belangrijke rol in de turbulente overnamezaak van Coley Parry. De licentiecommissie van de KNVB keurde onlangs een overname van de Amerikaan af.

Rovers kreeg de laatste tijd veel kritiek te verduren over zijn functioneren rondom de eventuele overname. Volgens De Telegraaf wordt het Rovers intern kwalijk genomen dat hij zich 'blind heeft gestaard' op de overname van Parry, terwijl er al 'in een heel vroeg stadium' aanwijzingen waren dat de overname zou worden afgekeurd.

"Het is wat ons betreft onterecht dat op dit moment in de publieke opinie alle pijlen op hem worden gericht", stellen Van Bussel en Soloviev. "We willen benadrukken dat alle belangrijke beslissingen die genomen zijn, altijd in het belang van de club en in goed overleg en met instemming van zowel de huidige grootaandeelhouder als de RvC zijn genomen."

Na Benjamin Schemdes, die aankondigde te stoppen aan het eind van het seizoen en trainer Philipp Cocu is Rovers de volgende die het veld moet ruimen bij Vitesse. De Arnhemmers gaan zo spoedig mogelijk op zoek naar een vervanger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Club naar de klote geholpen en nu weg. Hopelijk stapt er een nu een goeie in en maakt er wat van!

18 februari 2024 om 12:40

Die club was daarvoor al naar de klote gemaakt en niet alleen door hem. Gelukkig hebben de mensen boven hem ook liggen slapen al jaren lang

18 februari 2024 om 12:50

Nouja, de stroeve gang van zaken mbt de overname door Parry, had voor Rovers na een halfjaar al reden moeten zijn om vast wat meer lijntjes uit te gooien elders.

18 februari 2024 om 13:23

Tja dat kan kloppen maar de club was daarvoor al naar de knoppen. Als ze zelf nu eens gewoon gaan snijden in kosten en de jas uit doen die nu veel en veel te groot voor ze is inplaats van maar weer leningen aan gaan die niet betaald kunnen worden. Tis 1 grote bende de laatste jaren bij vitesse

19 februari 2024 om 16:16

Ze waren schuldenvrij dankzij een genadige Oyf.
Wat doet die Rovers.. gelijk een lening van 12 miljoen nemen met 10% rente op een begroting van 19 miljoen.. hoe verzin je het?

Het grootste probleem is dat Vitesse al 10 jaar niet meer bezig is met spelersbeleid zoals het zou moeten. Kijken voor buitenkansjes die transfervrij zijn. Scouten in de KKD. Gebruik maken van scouting/zakenmakelaar netwerk. Gebruik maken van netwerk oud spelers.

Zo'n speler als Driouech moet je scouten in de KKD als hij nog 300.000 kost ik noem maar een zijstraat.

In plaats daarvan contracteren ze jongens als Domjoni, Isimat, binnenhalen.

18 februari 2024 om 13:06

Weg er mee slechter als kan toch niet.
Hopelijk komt er iemand die het beter gaat doen. Vind Vitesse een leuke club.

Tactisch onbenul: Heeft door zijn hyperfocus op Parry geen plan-B achter de hand gehad indien het zou worden afgekeurd. Nu is de club op dat punt gekomen, stapt meneer op. Dus geen financiele stabiliteit, geen degelijk bestuur. Wie moet hier instappen? Zou bijna zeggen laat ze maar om tafel gaan met Michael van de Kluit, eigenaar van het stadion en samen met hem tot een akkoord komen.
Hier zie ik weinig lokale vermogenden instappen met een club die 18e staat, een speelbal is geweest van buitenlandse investeerders en nu wankelt door een acuut geldtekort.

En als ik kijk naar een alg. dir, al dan niet interim, zou ik naar Onno Jacobs kijken. Heeft bij FC Twente heel wat troep en ellende opgevangen en opgelost, bij Vitesse zou hij wellicht ook orde op zaken kunnen stellen.

18 februari 2024 om 12:52

Ik denk, eerlijk gezegd, niet dat hij vrijwillig opstapt. Michael van der Kluit heeft maar 1 doel en dat is de grond van het stadion, om daar te gaan bouwen.

18 februari 2024 om 13:02




Dat denk ik niet. Het stadion heeft veel evenementen die steeds terugkeren en ook talloze bedrijven waaronder Basic-Fit. Het bouwen op de grond van het stadion zou v/d Kluit veel meer geld kosten dan opbrengen. Alle bedrijven in het stadion, evenementen zoals Monster Jam, MPF, Glory, FYM en concerten zouden dan wegvallen en met het wankelen van Vitesse, zou vd Kluit zijn eigen vermogen ernstig schaden.



18 februari 2024 om 14:23

Nadeel is dat potentiele investeerders dan 15 miljoen aan een speculant als Parry moeten afbetalen. Die heeft zich echt soepel de club in gefrommeld en nu in feite in een wurggreep.

Ze zullen wel niet failliet gaan, maar ze moeten nu echt eens iemand zoeken met hart voor Vitesse. Ze Hoeven jn niks opgeschoten met alle externe geldschieters als eigenaar. Begonnen onder Aalbers of Aalders en steeds weer geen basis onder de voet alclub waardoor tegenslag op te vangen is. Daarnaast had Gelredome de omvang van het AZ stadion moeten hebben. Ik vermoed dat het er dan ook sfeervoller uit zou zien. Ben benieuwd mocht degradatie een feit zijn hoe een nagenoeg leeg Gelredome eruit ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren