Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink ziet dissonant bij Ajax: ‘Te hautain, sokjes omlaag, tape om de arm...’

Laatste update:

Marciano Vink heeft geen goed woord over voor Jorrel Hato. De analist van ESPN is in Dit was het Weekend uiterst kritisch over het spel en de houding van de achttienjarige verdediger.

Ajax verloor zondagmiddag met historische cijfers van aartsrivaal Feyenoord. In De Kuip werd het maar liefst 6-0 voor de thuisploeg. Bij de tweede Rotterdamse treffer ging Hato flink in de fout, waarna Yankuba Minteh kon afdrukken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Dit soort dingen… We hebben Hato in het begin ontzettend bewierookt. Het is een jonge jongen en hij deed het ontzettend goed, maar de laatste maanden is er een houding ontstaan…", begint Vink zijn betoog.

“Hij maakt nu echt te veel fouten. Alles gaat te langzaam, moet uit stilstand. Hij draagt zijn sokjes naar beneden en speelt met een tapeje om zijn hand”, gaat de analist verder.

Vink vindt dat Hato wel wat steviger bekritiseerd mag worden in de media. “Hij is international van Oranje, basisspeler en aanvoerder bij Ajax, dan mag je ook wel als een volwassen speler beoordeeld worden.”

“Het kan gewoon niet zo zijn dat je in dit soort wedstrijden niet thuis geeft", vervolgt de voormalig speler van Ajax zijn betoog. “Hij speelt met een bepaalde gearriveerdheid, veel te hautain.”

“Er zit een bepaalde gemakzucht in het spel van Ajax. Ze schatten zichzelf te hoog in. Hato is pas net achttien, door omstandigheden zit hij al bij het eerste, maar deze fouten had hij bij Jong Ajax moeten maken. Het is echt geen ramp om hem een keer op de bank te zetten: hij is pas achttien jaar oud.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me juist goed om Hato een tijdje uit de wind te houden. Ik snap dat dat de taak van Vink niet is, maar goed.

7 april 2024 om 22:44

Vink is een analist. Die moet ook oog hebben voor de leeftijd van een speler, zijn ontwikkeling en de staat van het team. Daarnaast komt hij aan met die sokjes enz. Dat is echt van het niveau 'de spelers dragen geen zwarte schoenen meer'. Dat heeft niks met analyses te maken, maar met ouwe jongens krentenbrood.

Hato is een uitstekend talent in een wanstaltig team. Op zijn leeftijd kun je hem nog niet afrekenen op dit soort acites.

7 april 2024 om 23:03

Uitstekend talent? Volgens mij is dit niet 1e keer wat bij Hato niet helemaal lekker liep.

Het kan ook een geval Riedewald worden, ook niet erg. Die heeft opzicht ook een leuke carrière gehad in Engeland. Maar geen talent om op te bouwen.

8 april 2024 om 04:59

Sokjes heeft met fitheid te maken, heeft Kokcu ooit verteld. Weet niet of het klopt.

8 april 2024 om 06:33

Kokcu kreeg er kramp van. Van hoge sokken. Geen idee of dit ook de reden van Hato is.

8 april 2024 om 07:15

Riedewald was toch ook een uitstekend talent? Of dat zich doorzet of niet is een andere zaak. Maar Hato laat zien over veel kwaliteiten te beschikken. Hij is ook nog een speler met de leeftijd van een puber.

8 april 2024 om 09:29

Je moet hem beoordelen op zijn positie en prestaties in het veld. Deze zijn ondermaats al redelijk wat wedstrijden de laatste tijd. En zou je hem moeten passeren.

Als je zijn leeftijd mee beoordeeld dan moet je accepteren dat je een mindere speler hebt die heel wisselvallig kan zijn waarin je wil investeren voor de toekomst en vlieguren wil laten maken.

Je kunt niet beide hebben.

8 april 2024 om 09:58

Daarmee wil het niet zeggen dat Vink geen gelijk heeft. In de kleinste detail wordt er professionaliteit gevraagd. Het zegt iets over de arrogantie en overschatting van zichzelf. Hij is er nog namelijk lang niet.

8 april 2024 om 00:21

Als we met zijn allen nou eens kappen met het benoemen van spelers die redelijk meedraaien, tot toptalenten? Hij wordt eerst door menig analist en supporter vol in de wind gehouden, om daarna te klagen wanneer de wind weer is gaan liggen.

Eens ook met z'n uitspraak dat je die jongen ondanks zn leeftijd wel mag beoordelen op zijn status. Als je op een gegeven moment aanvoerder wordt gemaakt van Ajax 1, mag debuteren in het Nederlands elftal. Dan mag je ook best eens te horen krijgen dat je momenteel geen waarde bent voor je club.

Helemaal eens met Vink. Deze generatie wellicht wel talentvol, maar bijna allemaal zelf bedachte wereldsterren.

7 april 2024 om 22:48

Dit is ook een speler die zelf is gaan geloven in het zinnetje supertalent.
Uiteraard ben je op zo'n leeftijd talentvol, maar als je zo staat te verdedigen als vandaag en eigenlijk al weken dan sta je gewoon naast iedere modale verdediger van de eredivisie.
Ik heb al eerder gezegd, ik heb het nog nooit gezien bij hem hoor, ook die haast apathisch blik die hij heeft na weer een tegendoelpunt, eigenlijk ongelofelijk.

Helemaal eens met Vink en ik zeg het eigenlijk al sinds het begin van dit kalenderjaar. Hato is op dit moment gewoon misschien wel je slechtste verdediger. Die jongen maakt zo belachelijk veel fouten en leidt zo veel goals in. Heb Timber en Matthijs de Ligt nooit dit soort fouten zien maken. En dat ligt echt niet alleen aan het team waarin ze spelen, buitenspel opheffen, uit laten kappen op zo'n kinderlijke wijze, totaal niet op de juiste plek staan... En opbouwend is het ook niet veel soeps dit seizoen.

Natuurlijk loopt het team niet lekker, maar waar een hoop mensen riepen dat Sutalo en Sosa onzekerheid uitstralen naar de rest van de verdediging begin ik me soms ook weleens af te vragen wat Hato dan wel niet teweeg brengt bij zijn teamgenoten. Staat gewoon 9 van de 10 keer lucht te dekken, laat zich uitkappen als een mak lammetje, staat positioneel slecht. Zijn houding begint mij ook te irriteren. Hoe hij die bal op de doellijn tegen GAE er ook nog even intikt met zijn heup ipv zijn hele lijf ervoor te gooien om die goal te voorkomen.

Voor mij is de hype Hato wel weer een beetje voorbij eigenlijk. Zuur voor Ajax en voor die jongen maar elke aankoop was allang geslachtofferd. Ik snap ook niet dat we Hato met fluwelen handschoentjes aan moeten blijven pakken dus goed dat Vink hem er toch even uitplukt.

7 april 2024 om 23:46

Mooi dat jij het ook eindelijk ziet. Het is toch van de zotte dat deze jongen ooit is opgeroepen voor het NL elftal? Waardeloze bondscoach die enkel naar de top 3 kijkt.

Bedankt Bosz, iedere analist gebruikt ondertussen alweer een week lang het woord hautain.

Verder kun je dit niet allemaal afschuiven op een 18 jarige die net zijn eerste volledige seizoen basis staat. Hij moet gedragen worden, niet het elftal dragen.

Kan iemand Vink trouwens een timer voorhouden en afspreken dat hij zijn antwoorden onder de vijf minuten moet houden voortaan? Bij voorbaat dank.

7 april 2024 om 22:47

Het is de Amsterdammer in hem, we zijn allemaal een beetje lang van stof (zie ook mijn posts 😂). Heb je Sjaak Swart of Kale en Kokkie weleens zien praten? Zit ook geen uitknop op.

En hij schuift ook niet alles af op Hato natuurlijk maar Hato speelde, niet voor het eerst, een dramatische pot en zat bij minimaal 3 van de goals helemaal mis.

7 april 2024 om 22:50

Waarom hem er dan uitlichten? Dat is zó makkelijk. Mensen maken hem de personificatie van dit rampseizoen en dat slaat echt als een tang op een varken.

En ik vind het niet erg als mensen lang van stof zijn, maar bij Vink stoort het me omdat het allemaal gepaard gaat met zo’n belerend toontje. Krijg ik echt schurft van.

7 april 2024 om 23:01

Snap wel wat je bedoelt met Vink. Die denkt soms dat hij het wiel heeft uitgevonden, als hij dan een hele tactische analyse gaat geven in de rust gaat bij mij de tv meestal op mute

Maar ik weet niet of ik het met je eens ben over Hato. Dit seizoen lijkt veel meer afgeschoven te worden op Sutalo, Berghuis en Bergwijn o.a. en Hato wordt al maanden uit de wind gehouden vergeleken met zijn medeverdedigers terwijl hij week in week uit keihard staat te schutteren.

Het is m.i. geen toeval dat ook Timber veel minder ging spelen met Hato naast zich. Ik zie het talent eerlijk gezegd niet zo meer, als je zo veel verdedigende blunders maakt waar zit dan de potentie nog in? Een Wouter Goes bijvoorbeeld bij AZ hield zich ook prima staande op zeer jonge leeftijd, veel beter dan Hato bij dit Ajax. Het team stond wel stabieler, maar toch. De fouten die Hato maakt zijn gewoon individuele ketsers en hij heft 3 keer per pot buitenspel op..

7 april 2024 om 23:03

Ik heb mij echt verbaasd bij die 4-0, even geen idee wie die goal maakte, maar Hato bleef achteruit lopen op 1,5/2 meter afstand en maakte het die Feyenoord speler zo makkelijker ipv moeilijker.

7 april 2024 om 23:12

Dat was Minteh. Hato liep zo erg terug dat als Minteh naar voren liep, Hato achter zijn eigen doel verdwenen zou zijn.

Ik ben het met Zana wel volledig eens. Hato is een groot talent, maar is nog veel te junior om zo veel verantwoordelijkheid te dragen. Juist dit soort spelers zouden door de wat oudere gasten gestuurd moeten worden. Maarja.. wie gaat dat doen? Zelfs in zo'n wedstrijd vind ik hem beter dan bijvoorbeeld een Bergwijn.

7 april 2024 om 23:21

Maar welke verantwoordelijkheid wordt Hato dan toegedicht volgens jullie? Hij hoeft verder helemaal niet de defensie te leiden, dat zegt Vink ook niet, maar we kunnen op zijn minst toch gewoon verwachten dat een talentvolle speler (die neer wordt gezet als HET nieuwe supertalent van Ajax) niet week in week uit zulke dramatische individuele fouten maakt en daarmee constant 1 of 2 goals weggeeft?

7 april 2024 om 22:57

Hahahaha ik dacht precies hetzelfde. Hautain, een soort nieuw woord om iets te duiden. Al meerdere malen voorbij zien komen sinds Bosz het zei.

Dit zijn van die typische dingen die alleen gaan irriteren wanneer het niet goed gaat, wat maakt het nou uit dat hij tape om z'n pols draagt of zijn sokken lager draagt, dat doen zoveel voetballers tegenwoordig.

Dolberg en zijn persoonlijkheid zijn hier uit het verleden een goed voorbeeld van, toen hij doorkwam en regelmatig scoorde was het een heerlijk ijskonijn met een killersmentaliteit, toen de doelpuntenproductie afnam moest hij meer beleving tonen.

Ben het er verder wel mee eens dat je nu op een punt bent gekomen dat Hato tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden, en het tijd is om hem even op de bank te zetten. Die jongen wordt namelijk ook compleet de vernieling in gewerkt dit seizoen qua belasting en kan de rust goed gebruiken, hij heeft bij Ajax nog geen seconde (!) gemist tot nu toe. Dat kan fysiek nooit goed zijn voor een jongen die net een maand 18 is.

Die jongen moet tegen zichzelf worden beschermd, Ga er maar aanstaan. Net 18 jaar en je wordt al de volgende Virgil van Dijk genoemd. Geselecteerd voor Oranje terwijl hij daar nog lang niet aan toe is. De verwachtingen zijn torenhoog. Je speelt in een bagger team en je bent de hoop in bange dagen voor alles en iedereen binnen Ajax. Geef hem en gun hem rust en temper de verwachtingen. Hato zal alleen maar sterker uitkomen.

7 april 2024 om 23:17

Wat ik altijd zo verrassend vind bij Hato is dat mensen zo vaak roepen dat hij nu een dip heeft en dat het er echt nog wel uit gaan komen, maar zo veel goede potten heeft hij toch eigenlijk ook niet gespeeld in Ajax 1? Ook vorig jaar niet. Bij Hato denk ik soms echt dat ik blind ben want ik zie echt niet wat al die andere fans zien. Vind hem zeer laconiek, komt ongeinteresseerd over en zo voetbalt hij ook. Zet totaal geen druk op de aanvallers, laat zich makkelijk uitkappen. Heft meerdere keren per wedstrijd buitenspel op. Doet opbouwend weinig goed. Is geen goede kopper.

Die goal van van Bommel tegen AZ was exemplarisch. Van Bommel speelde de bal veel te ver voor zich uit, de meeste (goede) verdedigers gooien zich erin en schieten die bal voor zijn voeten weg (zoals Kaplan vaak doet) maar Hato vertraagd, houdt in om zich niet uit te laten spelen en laat zich vervolgens met 1 beweging uitkappen.

Het zal aan mij liggen, ik zie dat talent en de potentie niet zo. Ik denk dat Kaplan zijn plafond veel hoger ligt.

Lijkt wel Rensch. Wat een slaapkop. Is al in 4 wedstrijden verantwoordelijk voor een tegentreffer puur ondat hij als een toeschouwer staat te kijken en niet in de gaten heeft dat hij buitenspel opheft. Na 2x ga je daarop toch trainnen John. Man man man.
Zelfde voor Gorter die geregeld niet weet wat te doen en dan maar het centrum in dribbelt en daar de bal verliest. Totaal geen kritisch vermogen om van fouten te leren. Dat soort soelers moet je als eerste lozen.

Wat een slap gelul weer, wat maakt een tape of sokken nou uit. Het belangrijkste is dat het hele team los zand is en de linies elkaar niet helpen, waardoor inmiddels elke verdediger van ajax er amateuristisch er uit ziet. Ook zitten er een paar spelers tussen die het niveau niet aankunnen waardoor andere spelers ook niet in hun kracht komen.
Het niveau van de analisten is om te huilen. Perez zijn oplossing in de rust was letterlijk om elke bal naar voren de hoek in te trappen. En dat is een professionele analist op tv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren