Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink en Makaay wijzen verrassend lichtpunt aan na ‘open huis’ bij Ajax

Laatste update:

Calvin Bassey was een van de weinige lichtpuntjes aan de zijde van Ajax tijdens de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij Vitesse. Dat stellen Marciano Vink en Roy Makaay, analisten namens ESPN, na afloop van het duel. De Engelse verdediger viel in bij Ajax en zorgde er in de tweede helft voor dat de Amsterdammers minder weggaven.

In de eerste helft had Ajax moeite om de aanvallers van Vitesse in bedwang te houden en vooral Million Manhoef zorgde, net als tijdens de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA (2-2), voor veel problemen. Trainer John Heitinga trachtte dat op te lossen met het inbrengen van Bassey. "Hij bracht exact wat Ajax nodig had", stelde Vink. "Hij had maar één opdracht en dat was ervoor zorgen dat er achterin wat rust kwam. In de eerste helft was het echt open huis! Hij pakte ook Manhoef vaak op en op één moment na heeft Bassey hem uitgeschakeld."

Makaay sloot zich aan bij de woorden van zijn collega-analist. De voormalig spits werkte nog met Bassey bij Rangers, toen hij daar assistent was onder Giovanni van Bronckhorst. "Ik ben natuurlijk niet onbevooroordeeld over hem, want hij was mijn buurman in Glasgow en ik heb geweldig met hem gewerkt. Ik heb hem hier ook weer zien stralen en dat is de Calvin die ik ken. Als hij lacht, zit hij goed in zijn vel. Het is nog maar een jonge jongen, maar hij viel uitstekend in. Defensief stond het beter dankzij hem."

Ajax won uiteindelijk met 1-2 in GelreDome dankzij treffers van Davy Klaassen en Edson Álvarez. Zij draaiden op die manier de 1-0, gemaakt door Marco van Ginkel, om in een voorsprong. Mede door het inbrengen van Bassey werd die voorsprong vervolgens over de streep getrokken en gingen de drie punten mee naar Amsterdam. Ajax verkleinde het gat met koploper Feyenoord ook weer tot drie punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een lichtpuntje? Transfersom 23 miljoen euro en een jaarsalaris van 1,68 miljoen euro! Humor?

26 februari 2023 om 17:47

Die van 35+ doet nog veel meer zeer...

26 februari 2023 om 18:51

Daar zit ook een heel bedrag voor zn potentie in. Genoeg ruimte om door te groeien voor hem. Op zn transferbedrag mag je hem na verkoop/afloop contract beoordelen

26 februari 2023 om 19:30

Wijzen naar transfersommen vindt ik zo’n onzin aangezien spelers er helemaal niks aan kunnen doen. Daarnaast is het topsport en mag je van iedere speler met zoveel verwachten ongeacht de cijfers. Slecht en zeer zwak argument.

27 februari 2023 om 06:25

Inderdaad. De club kun je op de transfersom afrekenen, de speler niet.

Bassey moet ook gwn basisspeler worden. Puur in verdedigend opzicht is hij de beste verdediger van Ajax. Tuurlijk Timber is beter aan de bal, maar Bassey heeft tijdens een wedstrijd meer onderscheppingen dan Timber, Rensch en Wijndal bij elkaar.

26 februari 2023 om 17:59

Dat Timber beter aan de bal was, was vandaag absoluut niet te zien.
Hij brengt de bal, of hij heeft 6 balaanrakingen voordat hij hem gewoon breed geeft, of een dribbel die nergens naar toe gaat. Maar wat Timber vandaag liet zien was geen opbouw te noemen in ieder geval.

26 februari 2023 om 18:42

Nee maar normaal gesproken is hij daar wel beter in dan Bassey

26 februari 2023 om 18:45

Voor de defensieve stabiliteit is dat beter en dan Alvarez doorschuiven naar middenveld. Ik zou Taylor of Klaassen laten banken en Berghuis op 10 of 8 zetten. Want Taylor lijdt ook onnodig veel balerlies. Wat betreft het voetbal van achteruit, dat zou je met Timber kunnen doen en wellicht Hato ipv Wijndal, die is wel een stuk comfortabeler aan de bal, snel en heeft een goede pass.

Alleen jammer dat Heitinga bijna nooit met hem start

Bassey is ook helemaal geen slechte verdediger, maar met hem kan je het Ajaxspel met voetbal vanuit achteruit echter niet goed spelen.
Zou hem nu wel in de basis zetten, het Ajaxspel wordt toch niet gespeeld

Heitinga is een ezel want hij blijft zich maar stoten aan dezelfde stenen. Iedere keer in de rust Bassey in moeten brengen en Alvarez op het middenveld zetten om zijn mislukte basisopstelling te repareren. En volgende week staat Alvarez wéér in de verdediging en Bassey ernaast. Doodmoe word je ervan.

26 februari 2023 om 17:47

En ook elke keer dezelfde wissels. Er zitten een paar spelers op de bank die voor jan doedel elke week mee reizen. Geen enkele kans krijgen ze. Alsof Schreuder gewoon nog voor de groep staat.

26 februari 2023 om 17:52

En iedere keer die Taylor en Bergwijn die mogen aankloten. En maar weigeren Kudus Berghuis Brobbey en Tadic als voorhoede te doen. Die Taylor moet heel goed zijn in de kleedkamer...

26 februari 2023 om 18:48

Portugese pielemuis kan wel wat forceren, maar die moet eerder gebracht worden. Maar als je kijkt hoe Brobbey met kansen omgaat, dan is dat ook schandalig. Denk dat Ajax blij mag zijn als ze 2de worden. Heitinga wint wel, maar het voetbal is niet om aan te gluren en bied weinig houvast. Vloeiende combinaties zie je nauwelijks, laat staan schoten op doel en uitgespeelde kansen.

26 februari 2023 om 19:24

Soccerfan_1

Maar het was toch helemaal niet de schuld van Schreuder? Toch van de spelers zelf? Nu je niet tevreden bent over Heitinga het onvermogen van Schreuder erbij halen.

Juist ja.

Ja en daarom is het van de zotte dat Heitinga elke keer weer Alvarez achterin zet. En dan hoor je hem op de persconferentie ook nog zeggen...we hebben hem ooit gehaald als rechter centrale verdediger en dan is het mooi dat hij ook op 6 kan. En vervolgens zet je hem links in de verdediging. Schiet mij in een kerstboom. Je ziet dat Bassey op momenten na steeds rustiger wordt aan de bal. Verdedigend prima en als je hem elke keer nodig hebt om de boel beter neer te zetten dan moet je gewoon kappen met Alvarez achterin en gewoon bassey daar neer zetten. Ik zag bassey wel een paar keer de bal vooruit spelen in plaats van opzij.. Heitinga begint ook steeds meer en meer dezelfde fouten te maken om dan te roepen dat we op de goede weg zijn. Ik wordt daar verdrietig van. Als je dit de goede weg vindt. Ja qua punten wel maar qua spel. Is dit wat de toekomst van Ajax is? Frank de Boer voetbal all over again?

26 februari 2023 om 17:53

Ik denk serieus dat de Boer dit team veel beter laat draaien. Het staat verdedigend namelijk droevig, net als midden en voor. Echt bizar gewoon. De Boer deed met minder materiaal en sterkere concurrenten meer goed dan dit seizoen beide trainers

Goed luisteren, Johnny....

Het publiek is de grote verliezer dit weekend.
Wat een dramatisch niveau van de ploegen die bij de eerste VIJF staan.
Boring
Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik alleen de eerste helft van Feyenoord heb gezien.
Bassey was een lichtpunt ok, maar vooral omdat Alvarez weer goed was op het middenveld

Tip voor Heitinga
Breng Conceicao er NIET in als de tegenstander massaal verdedigd en je de ballen hoog voor moet pompen (union B)
Breng C erin als de tegenstander gaat jagen op de gelijkmaker.
Dan krijg je ruimte
Graag gedaan

26 februari 2023 om 18:44

Cas! Steekje uitdelen proberen? Hahah heerlijk om te lezen.

26 februari 2023 om 19:05

Dat stukje over Conceicao heb je helemaal gelijk in. Als de tegenstander de bus voor het doel parkeert heb je niks aan een buitenspeler die alleen maar naar binnen kan komen.

Je kunt ook prima met bassey spelen als er op het middenveld iemand is aan wie hij de bal altijd kwijt kan. Dan hoeft hij zich helemaal niet met de opbouw te bemoeien en kan hij gewoon doen wat hij het beste kan. Hij wordt te vaak door ploeggenoten in de steek gelaten waardoor zijn tekortkomingen uitvergroot worden.

Bassey hoort gewoon in de basis bij Ajax. Hij is voetballend niet goed en geen Ajax-verdediger, maar in welk opzicht is Alvarez dat in dat opzicht dan wel? Bassey is centraal in de verdediging 100x beter dan Alvarez en ik weet zeker dat als je Bassey gebruikt zoals je hem hoort te gebruiken, dat Bassey dan heel goed zal zijn maar dat heel de verdediging veel beter zal zijn. Davinson Sanchez was voetballend ook heel slecht, maar die at menig (directe) tegenstander van hem op dat seizoen (van o.a. Jorgensen die toen in topvorm was tot Lacazette bij Lyon in de EL). En Sanchez had dat seizoen Viergever en uiteindelijk de Ligt naast zich, die vooral voor de opbouw zorgden. De rest van de verdediging bestonden toen uit Veltman als rechtsback en Sinkgraven als linksback. Zoiets kan nu ook maar dan met Rensch, Timber, Bassey en Wijndal in de verdediging.

Met Alvarez achterin spelen tegen ploegen die spelen op de omschakeling, het is vragen om problemen, en dat zagen we vandaag weer.

Ik hoop dat Heitinga snel ziet dat Alvarez niet RCV of LCV moet spelen

Ik vind die Vink echt een slappe ouwe dame van lichte zeden. Roy kon er amper tussen komen

Bassie wel gewoon in de startopstelling. Niet de beste voetballer maar oké. Timber ook niet die van vorig seizoen, Rensch en Taylor hebben het niveau ook niet, zelfs niet dit niveau. En kan er nou niemand opbouwen, een goeie steekbal geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren