Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vinícius ontbreekt ondanks seponering rode kaart tóch tegen Rayo Vallecano

Laatste update:

Carlo Ancelotti kan woensdagavond in het LaLiga-duel met Rayo Vallecano toch niet beschikken over Vinícius Júnior. De aanvaller van Real Madrid zag zijn rode kaart die hij opliep in het verloren duel met Valencia (1-0) geseponeerd worden en was hierdoor ‘gewoon’ beschikbaar tegen Rayo. Door een knieblessure moet hij deze wedstrijd alsnog aan zich voorbij laten gaan.

Vinícius werd in het duel met Valencia veelvuldig racistisch bejegend. In blessuretijd vond er een opstootje tussen spelers plaats, waarbij de geëmotioneerde Braziliaan een slaande beweging maakte in het gezicht van tegenstander Hugo Duro om zich los te wurmen. Daarvoor kreeg hij rood van scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea. Hij leek hierdoor de wedstrijd tegen Rayo vanwege een schorsing te moeten missen. De Spaanse voetbalbond besloot echter om Vinícius uiteindelijk niet te schorsen.

Volgens de commissie is het racisme in het Mestalla bewezen en kwam vervolgens tot besluit om Los Che te straffen. In de komende vijf thuiswedstrijden van Valencia moeten er bepaalde vakken in het stadion leeg blijven. Daarnaast kreeg de club een boete van 45.000 euro. Ancelotti hoopte door de seponering van de rode prent een beroep op Vinícius te kunnen doen tegen Rayo. De aanvaller liep in het duel met Valencia alleen een knieblessure op, waardoor hij de competitiewedstrijd van woensdagavond alsnog aan zich voorbij moet laten gaan.

Xavi
Barcelona-trainer Xavi sprak na afloop van het verloren competitieduel bij Real Valladolid (3-1) van dinsdagavond zijn verbazing uit over de seponering van de rode kaart van Vinícius. “Er was sprake van een overtreding, daarover valt niet te twisten”, zei Xavi op de persconferentie na het LaLiga-duel. “Ik weet niet of het eerlijk is. Mijn mening is dat het racisme aangepakt moet worden. Maar ik ben verrast dat het rood wordt ingetrokken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw die xavi. Als fatsoenlijke coach moet je toch gewoon antwoorden. Ik bemoei me met mijn club en niet met de rivaal. Op deze manier blijven mensen maar stoken, want die hele opmerking van xavi had niks met dit artikel te maken en toch wordt het er weer ingezet. En het werkt ook nog want ik erger me er weer aan.

24 mei 2023 om 12:19

Xavi was en is een heel naar mannetje

24 mei 2023 om 13:54

Vanwege? Hij heeft het racisme deel heel duidelijk veroordeeld. Vini maakt idd wel een overtreding, maar hij was niet de enige die een overtreding maakt. Tuurlijk is de rode kaart enorm lullig, omdat hij vastgepakt wordt voor een lange tijd en mensen zich van hun slechtste kant laten zien tegen hem.

24 mei 2023 om 13:59

Maar geen Barca fan hier, maar hij heeft toch gelijk? Heel raar dat die rode kaart geseponeerd werd. Wat de reden ook is, de actie was rood. Je kan enkel verlichtende omstandigheden aanvoeren ter verlichting vd straf. Maar het hoort gewoon rood te zijn. En of Xavi nou een heel naar mannetje is, doet er niet toe. Heeft wel gelijk. Dat VZ zijn reactie er (weer) onder zet, is puur weer om dit soort reacties te krijgen en dus weer clicks.

24 mei 2023 om 19:56

Pfff hij heeft geen gelijk. De VAR is niet op de juiste manier toegepast bij het tot stand komen vandaar die beslissing dus wordt terug gedraaid. Als Vinicius rood verdient voor die aktie verdienen Hugo Duro en Mamardashvili beide ook rood te krijgen aangezien dit alles vooraf gebeurde en dit niet werd bekeken om tot een beslissing te komen. Alle officials die hierbij betrokken worden zijn namelijk geschorst vanwege dit optreden.

24 mei 2023 om 21:25

Die officials zijn geschorst, omdat ze de beelden ervoor niet hebben laten zien. Die anderen hadden ook rood moeten krijgen, dat klopt. Maar wat er ook gebeurde ervoor, Vinicius' rode kaart was terecht, dus seponeren is raar. In het recht kennen we dit ook: noodweer. Dan word je wel veroordeeld, maar krijg je geen straf.

24 mei 2023 om 12:21

Tja, was iets anders te verwachten van deze man? Sneaky als speler en als coach. Voor de vorm aangeven dat je racisme afkeurt en vervolgens zo’n antwoord geven. Reden dat de kaart is geseponeerd, is omdat de VAR conclusies heeft getrokken op basis van één foto die de scheids te zien heeft gekregen. Reactie van Vinicius kwam voort uit het feit dat de keeper als een doorgesnoven gek aan hem trekt en vervolgens door Hugo Duro in een wurghouding wordt vastgepakt en zich afslaat. Rood kon je geven, maar dan moet je ze alle 3 een rode kaart geven. De scheidsrechterkorps in Spanje is corrupt als de pest, daar moet meneer Xavi alles van weten.

24 mei 2023 om 12:42

Wat een onzin zeg, Xavi heeft gewoon gelijk.
Hij kreeg een rode kaart omdat hij iemand sloeg, dat staat los van het schandalige gedrag van de Valencia spelers/supporters. Dus onzin dat deze rode kaart geseponeerd wordt. Niet dat het heel erg uitmaakt aangezien Real voor spek en bonen speelt dit seizoen.

24 mei 2023 om 13:10

Of je het leuk vindt of niet, zo werkt het nou eenmaal. Proces voor de rode kaart is niet goed verlopen, dus je kunt Vinicius niet schorsen en de rest niet. Wat ik zeg, dan had je ze allemaal moeten schorsen en dat zou ook prima zijn.Verder is Xavi schijnheilig. Dit was hij als speler en dit is hij als trainer. Selectieve verontwaardiging bij deze man is absurd. Hij heeft een obsessie met Madrid, en dit zal nooit veranderen. Dat hij dit vreemd vind is niet gek, is de corruptie onderhand wel gewend geraakt bij de scheidsrechters is Spanje.

24 mei 2023 om 13:40

De rode kaart is inderdaad geseponeerd precies om wat ElCapitan4 aangaf. Doordat de VAR bewust een vertekend beeld van de situatie heeft laten zien met alleen stilstaand shot ipv het gehele moment, is niet correct beoordeeld dat Vini een duw uitdeelde doordat hij gewurgd werd door Duro (dat zo een gek nog minuten heeft gemaakt voor Real Madrid, yikes).

De ophef na afloop zal zeker hebben meegespeeld in het seponeren, maar let wel dat de desbetreffende VAR en assistenten hierdoor eerder zijn ontslagen dan gepland.

24 mei 2023 om 13:42

Onzin. Het was begin april al bekend dat deze VAR zou gaan vertrekken.

24 mei 2023 om 13:43

Dat hij iemand sloeg slaat totaal niet los van het gedrag van de supporters. Je hebt het gedrag van de supporters, dan het gedrag van de Valencia spelers die er niet tegen in opspraak kwamen, maar de wedstrijd on sportiever maken. De domme scheidsrechter die er niks aan doet. Valencia die er niks aan doet en sneue real Madrid die niet opkomt voor zijn speler. Dan bijt de speler zelf van zich af en dan is een rode kaart terecht. Echt een domme domme geit met 0 inlevingsvermogen ben je. Ik snap dat er regels zijn, maar dit soort situaties zijn niet zo zwart wit als jouw simpele leven

24 mei 2023 om 14:28

Het blijft bijzonder... Voor de eerste keer ooit wordt er een rode kaart geseponeerd
. En juist voor een speler van RM. Xavi sneaky noemen en dan voor een club zijn die Pepe en Mourinho hartstochtelijk hebben aangemoedigd. Dat is echt het bizarre voorbij. En Lewandowski krijgt 3 wedstrijden aan zijn broek, omdat hij aan zijn neus zit (en ik wou dat ik een grap maakte, maar is helaas waar). Waarom is die rode kaart niet geseponeerd? De opmerking dat Barcelona altijd over RM praat is precies hierom. De een deelt de lakens uit, de ander niet. Dat frustreert.

In Barcelona gaat het altijd over Madrid. Wat een kleinzerig volk daar joh. De afgelopen jaren zijn ze constant aan het klagen over elk klein scheetje wat in Madrid gebeurt, ondertussen staan ze zelf nog onder scrutiny vanwege het omkopen van scheidsrechters. Bah! Wat een smerige club!

24 mei 2023 om 12:29

Ben het eens met je, maar dat gebeurd andersom ook gewoon hoor. Bij de Madrileense kranten wordt ook elke scheet van Barcelona behandeld..

24 mei 2023 om 18:35

Ik kan me vergissen maar ik denk niet dat The Magistrate het hier over de kranten heeft, maar eerder over die club en de mensen aan het roer daar.

24 mei 2023 om 12:30

Xavi wordt hier naar gevraagd op een persconferentie hè? Lijkt me logisch dat je dan antwoord geeft.

Dit is wel te verwachten van de coach van de club waar een heel vol stadion ook volop hun racisme tot uiting bracht toen Real Madrid daar voor het laatst te gast was. Dus de uitspraak van Xavi, hoewel schrijnend, wekt natuurlijk geen enkele verwondering. Als het een Barcelona speler was geweest i.p.v. Vinicius, dan had hij moord en brand geschreeuwd, zoals we van hem gewend zijn.

24 mei 2023 om 12:35

Zoals toen Dembele en Araujo racistisch werden bejegend in Bernabeu? Heb daar niet super veel heisa om gezien destijds. Je eigen club is ook niet heilig ofzo.

24 mei 2023 om 13:35

Het rondbazuinen van leugens is ook iets waar ze sterk zijn bij die club

24 mei 2023 om 13:46

Vriend. De UEFA heeft voor Champions League wedstrijden letterlijk een deel van de tribune van het Bernabeu gesloten vanwege racisme. Gebeurde na een thuiswedstrijd tegen Bayern München. En zoek maar op 'dembele racism Bernabeu'. Dan zie je snel genoeg dat het waar. Bij Araujo gebeurde het nog dit seizoen.

24 mei 2023 om 14:11

Een heel vol stadion? 98000 mensen die racistisch zijn volgens jou? En dat ging onopgemerkt aan de pers voorbij volgens jou? Amigo, je hebt overdrijven en je hebt RM1335. Xavi zegt toch dat racisme aangepakt moet worden? Die rode kaart staat daar los van. Ik snap dat je kwaad bent omwille van wat er is gebeurd in Valencia, maar blijf wel nog normaal doen in je reacties.

24 mei 2023 om 14:22

Vandaar dat La Liga een klacht heeft ingediend vanwege racistische uitlatingen van het publiek aan het adres van Vinicius na de wedstrijd in maart. Ik snap het. Ontkennen, daar zijn ze ook sterk in daar bij die club.

24 mei 2023 om 14:29

Je gebruikt argumenten door elkaar om je statement duidelijk te maken. Je maakt er een zooitje van. Niemand hier die racisme ontkent. Ik snap je punt (enigszins), maar een heel stadion racistisch? Dat is een brug te ver voor mij.

24 mei 2023 om 14:43

‘Daar bij die club’. Zou deze gozer iets van de geschiedenis van Real Madrid weten?

24 mei 2023 om 14:15

Laatste keer dat Real Madrid daar te gast was, waar Vinicius zelf beelden van heeft geplaatst, ging het niet om racisme maar om het feit dat er een aantal fans "dood aan Vinicius" hebben geroepen.

Hiermee praat ik dat niet goed of zeg ik dat doodsverwensingen niet erg zijn, het gaat me erom dat je wel het juiste moet benoemen.

24 mei 2023 om 14:18

De racist Dembele wist niet hoe snel hij zich moest verontschuldigen, twee jaar geleden, toen hij het op Aziatische hotelmedewerkers gemunt had, maar hij jammer genoeg voor hem, gefilmd bleek te zijn. Samen met zijn maatje Griezmann. En voor wie speelde die ook alweer? Beginnen zich hier de contouren van een patroon te onthullen? Je zou denken van wel.

24 mei 2023 om 14:25

Oh nu spelen we dit spel.

Nou, zelfs dan is er een verschil.

1. Zoals je zelf aangeeft, verontschuldigde Dembélé zich meteen. We hoorden niks van La Liga en Real Madrid over de apengeluiden richting Dembélé in de Copa del Rey wedstrijd in de Bernabeu (2019).

2. Destijds ging het om het feit dat Griezmann iets doms zei (ching chong chang ofzo) met Dembélé bij hem in de buurt. Dat maakt het niet zo dat Dembélé degene was die iets verkeerds deed. Hij is toch niet verantwoordelijk voor wat een ander doet/zegt (alleen omdat hij zijn vriend is/er op dat moment naast zat)?

Xavi denkt waarschijnlijk "regels zijn regels". Jammer, maar niet onverwachts of verrassend te noemen.

Ik vindt xavi altijd als speler en coach een naar mannetje altijd klagen bij de leiding doet zich altijd voor als een 'gentleman' maar is in werkelijkheid
een vd meest gehate anti-real pro seperatist een wolf in schapenvacht.

Wat een reacties ook weer hier. De focus vol op Xavi zijn woorden, op een artikel dat voor het overgrote gedeelte over Vinicius en zijn blessure gaat. En dan zeggen dat Xavi een obsessie heeft met Madrid, nadat hij een vraag van een journalist krijgt over wat hij vindt van het feit dat de rode kaart van Vinicius is geseponeerd...

Was het ook niet na het racisme incident met Vinicius dat Xavi er een vraag over kreeg, waarin de journalist het "punten scoren bij de Madridista's" erbij haalde, alsof het aanpakken van racisme gaat om punten scoren en niet om het aanpakken van racisme...

En heeft Xavi niet gewoon een punt dat het heel raar is om de rode kaart te seponeren? Feit blijft dat Vinicius toch naar Hugo Duro heeft geslagen en dat volgens de (voetbal)regels als "violent conduct" gezien kan worden (en dus rood)? Heel veel mensen praten over het feit dat het begrijpelijk was dat Vinicius dat deed (omdat hij ervoor in een wurggreep was gehouden) of dat het uit zelfverdediging was, wat inderdaad zo kan zijn, maar vergeet men dat er in het voetbal andere "wetten" gelden en "zelfverdediging" geen excuus is? Ik beschrijf het opstootje zo goed mogelijk helemaal onderaan mijn verhaal.

Daarnaast ging Vinicius na het krijgen van de rode kaart nog eens sarcastisch applaudisseren richting de scheidsrechter en het publiek van Valencia nog provoceren met gebaren (degraderen naar de 2e divisie), wat in Spanje altijd heeft geleid tot extra wedstrijden schorsing. Nogmaals, ik moet mezelf steeds verduidelijken, met betrekking tot Vinicius zijn gebaren naar het publiek praat ik het racisme van het publiek naar Vinicius niet goed en zeg ik ook niet dat het niet begrijpelijk is dat Vinicius vervolgens erop reageert (compleet begrijpelijk en zelfs nog redelijk kalm).

Waarom kan men niet gewoon, als men vindt dat Hugo Duro ook een schorsing verdient, Hugo Duro ook schorsen? Als antwoord hoor je dat dat niet volgens de procedures in Spanje kan gaan, maar ze hebben sinds het incident zoveel veranderingen gedaan die niet volgens de bestaande procedures zijn gegaan...

Als uitleg krijg je te horen (door de Spaanse bond zelf), dat het komt omdat de VAR "oneerlijke beelden heeft getoond" en/of "verkeerd te werk is gegaan".

Maar staat er niet in de IFAB Laws of The Game (de organisatie die de regels voor alle competities vastlegt) dat een malfunctie van de VAR en/of fouten gemaakt door scheidsrechters (met VAR) niet terug te draaien zijn en het resultaat niet beã¯nvloeden?

Gebruikte de zelfde Spaanse bond bovenstaande niet toen ze toegaven een fout (door de VAR van dienst) te hebben gemaakt door een overduidelijke buitenspelgoal van Elche tegen Cadiz goed te keuren? Waarom draaiden ze het resultaat van die wedstrijd niet om, als het gaat om een verkeerde handeling van de VAR? De excuses van de bond en VAR-arbiter waren alles wat ze konden doen, nu kunnen ze opeens een (terechte) rode kaart seponeren, tegen het protocol in? Zoals eerder gezegd, waarom kunnen ze dan niet, als ze toch al tegen het protocol in gaan, in plaats van een (terechte) rode kaart seponeren, eventueel andere spelers ook schorsen?

Verder vind ik heel de uitleg sowieso al opmerkelijk; de VAR hoeft helemaal niet "alles" van het opstootje te laten zien, als ZIJ (de VAR) niks wat er voorafgaand aan het opstootje waardig vinden aan rood. Dat er mensen zijn die vinden dat Hugo Duro ook rood had moeten hebben of dat het een wurggreep betrof dat als "violent conduct" kon worden bestempeld, is begrijpelijk (en niet per se verkeerd). Maar is het niet zo dat we Altijd een discussie kunnen hebben, VAR of niet, wat we wel rood vinden en wat niet?

Hoe kan je bewijzen dat de scheidsrechters "bewust" niet het hele gevecht hebben laten zien om Vinicius als dader te laten blijken, terwijl Vinicius ook gewoon de/een dader is (klap geven in iemands gezicht), wat er nou ook voorafgaand is gebeurd? Nogmaals, kan het niet gewoon zo zijn dat de scheidsrechters de actie van Duro niet als "violent conduct" bestempelden?

Ik noem een voorbeeld. Twee spelers lopen op elkaar af buiten het zicht van de scheidsrechter. De een duwt de ander, waarna ze beide met de hoofden tegen elkaar staan. Vervolgens geeft éã©n van de twee de ander een klap in het gezicht (of deelt een kopstoot uit). Elkaar duwen is niet (per se) rood. Koppen tegen elkaar ook niet. Een klap in het gezicht geven of een kopstoot uitdelen wel. De VAR is dan ook niet verplicht om "de aanleiding" te laten zien. Zij moeten ingrijpen bij iets wat ze als direct rood zien en als ze van mening zijn dat de klap/kopstoot roodwaardig is, dan zijn ze compleet in hun recht (en volgens het boekje) als ze alleen dat laten zien.

Als laatste, ik merk ook dat veel mensen het racisme incident om de een of andere reden "mixen" met dit opstootje, alsof het beiden met elkaar te maken heeft. Het racisme incidemt staat los van dit opstootje, het opstootje dat begon nadat Yunus Musah (valencia) bij het weggeven van een corner de bal vasthield om tijd te rekken.

Opstootje had meerdere factoren en ging alsvolgt:

- Musah geeft de bal niet aan Madrid voor de corner
- Rã¼diger probeert de bal van Musah af te pakken door middel van wat duw en trekwerk (begrijpelijk en ook niet op een agressieve manier, Valencia spelers zien het gebeuren en reageren er niet op omdat het op een "nette" manier gaat)
- Rã¼diger ontfutselt Musah de bal en gaat ermee vandoor
- Op dit moment, terwijl Rã¼diger de bal al heeft afgepakt, besluit Vinicius (om de een of andere reden) op Musah af te stormen (die half uit balans is en aan het vallen is).
- Vinicius zwaait dan met zijn rechterhand richting Musah. Of hij hem raakt of niet is niet duidelijk (er was maar 1 camerastandpunt en die was van ver af) en ook is niet duidelijk of het een (poging tot) duwen/slaan was.
- Hugo Duro en Mamardashvili (de keeper) zien dit gebeuren en reageren erop door Vinicius te confronteren (hugo Duro door een klein duwtje, Mamardashvili door Vinicius bij zijn shirt te pakken).
- Vinicius en Mamardashvili grijpen elkaars shirt en dit leidt tot "het opstootje", waarbij meerdere spelers van beide teams aansluiten om ze uit elkaar te halen.
- Hugo Duro houdt Vinicius vast bij de borst/nek, maar houdt steeds langer/strakker vast en lijkt Vinicius in een wurggreep te zetten.
- Vinicius worstelt zich los/hugo Duro laat uiteindelijk los.
- Vinicius slaat richting Hugo Duro en raakt hem in het gezicht.

Effe serieus. Wat is het probleem van mijn mede real supporters? We komen hier gewoon goed weg en Vinicius moet zich niet zo aanstellen. Xavi heeft gewoon gelijk , we spelen zelf vies counter voetbal dus niet zeiken.

24 mei 2023 om 17:36

Mede Real supporters. Make that the cat wise he

24 mei 2023 om 20:25

Hoppie waar heeft xavi gelijk dan? De schorsing wordt gewoon terecht ingetrokken, vanwege een verkeerde beoordeling door de var.

Jammer zeg. Had een warm welkom van de thuis fans verwacht om Vini een hart onder de riem te steken.

Het verrast mij niet dat Xavi een plaat voor zijn kop heeft als het over Real Madrid gaat. Wat een zielige vertoning blijft deze man. Inmiddels de 40 gepasseerd en nog zo kinderachtig als het maar zijn kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren